Януарчета 2021 🐥тема 2 🐰

• 30 253
  • 801
  •   1
Отговори
# 600
  • Седмото небе
Аз засега съм си купила само лъжички два вида-една мека отпред на Чико и едни други 3 пластмасови в к-т от ДМ. Те сякаш са по-удобни-обират хубаво, продълговати са отпред и стабилни. Другата като я види и иска да я дъвче Joy Засега ползвам една наша много шарена порцеланова купичка за вкъщи, а ако се храним навън (което е много рядко) ползвам тези шишета с контейнерите вътре, които ползвах за кърма. Вече нищо не остава за изцеждане-въпреки захранването тя ме изсмуква до край... Държа само едни 2*130 мл резерва за кризисни ситуации.

Удобни са за затопляне с гореща вода от термоса. Но така взимаме само пюре-плодово или зеленчуково. А и тя все още хапва по малко. Като увеличим обема за навън ще го мисля, ако се налага. За вкъщи ще си ползвам купичката-тя сякаш вече я познава и ако не е много кисела, се радва като и я покажа и започна да почуквам с лъжичка по нея. Явно вече прави връзката, че следва нещо вкусно.
От днес разнообразихме “закуската”-сменихме оризовата каша с елда. Комбинирахме с пасирани ябълка и банан, беше мнооого вкусно-с удоволствие изгребах после остатъка. Обяда беше домашно пюре с тиквичка и картоф-не лоша комбинация, но определено плодовете и се услаждат повече.

# 601
Моята купичка е от пепко за 4лв с вакуумно дъно, върши си работата. И лъжичка Хип. Всичко е реклама и за пари, абсолютно всяка купа и лъжица ще си свършат работата. Така че хич и не съм го мислила.

# 602
И на мен ми идва повече да плащам луди пари заради “мода”, но всеки си решава. За мен обаче 40лв за една купичка си е престъпление. Не визирам тези които купуват, всеки си решава, а тези които продават на такава цена. Най-обикновени са ми купичките от ИКЕА и една с капак и вакуумно дъно от Хиполенд. Лъжички на Нуби и Томи Типи.
Да ви попитам - някои бебчетата да са с по-сухи памперси напоследък? Вече сериозно се притеснявам. Наакани са както обикновено, но с пишкането почти са сухи дори и след 3-4часа. Само на кърма е, определено суче една идея по-малко - дали от жега, дали от зъби. Как е при вас?

# 603
Да, от жегата е. Моя пропи вода и сега пие доста. Предлагам му често и определено е по-добре. Така че давай вода, да не се обезводнят в тая жега

# 604
Още едно да, даже сутринта се притесних колко е сух памперса. Но след 30 мин. нещата си дойдоха по местата. Явно през нощта са станали по-енергоефективни Simple Smile

# 605
Едно,че трябва да почнат да пикаят по-малко/ изобщо през нощта,защото сънят им става по-дълбок, а и от жегата определено по-малко пишкат.

# 606
Благодаря момичета, дано сте прави.
Днес така или иначе я заведох за рутинният преглед на коремни органи, лекарят който я гледа е и педиатър, нефролог. Каза, че всичко и е добре, определено че не е от бъбреците и че най-вероятно от жегите и може би пие по-малко кърма (не вярвам да не ѝ стига). Мехура ѝ беше пълен, а памперса от 4 ча̀са а сложен, напълно беше сух. И той каза че просто не се е изпишкала. В следващия 1 час последва прибиране в къщи, памперса продължаваше да е сух. Наака се и вече като я измих над мивката, не знам дали там е пишкала. Мъча вода да давам  - почти мисия невъзможна, плюе, нито със спринцовка, никак. Щя я наблюдавам все пак.,😊😊

# 607
Моето дете също е така напоследък. Нощес вече не сменям ,защото няма нужда реално . После изведнъж го пълни. Тя е на АМ ,давам и вода ,но тя почти не пие . Явно е от жегите ,детето доста се поти. Другата седмица и ние имаме контрол и аз ще питам на какво се дължи. Аз имам и син на 2 години и памперса му сутринта едва не е прелял попринцип. Забелязвам ,че и неговия тея дни не е много пълен,но той вече е по голям и го свързвам с това.

# 608
Здравейте,

В таблицата с храните спрямо месеца, която беше качена, виждам, че грах, домат, праскова и кайсия трябва да се дават след 10 месец. В много от готовите пюрета за 4+ ги има. Според нашия лекар можем да даваме плодовете ако са обелени. Чудя се дали да давам в момента, тъй като сега има пресни кайсии и праскови и ако изчакам няма да е същото.
Започнахте ли и да давате пъпеш и диня? Чета, че с тях трябва да се внимава защото могат да предизвикат колики.
Също забелязали ли сте някаква промяна при храненето на бебоците от както стана по-горещо. Нашият се храни доста трудно, не виждам венците му да са зачервени, но голяма част от храненията ни са битка. Той е на смесено хранене освен заместените хранения и когато имаме проблем не иска и да се кърми и да пие от адаптето, а мисля, че остава гладен. Снощи яде много малко и беше много превъзбуден дори притеснен с проплакване от време на време. След като хапна още малко заспа в ранните часове, а обикновено заспива много по-рано и спи непробудно.

Последна редакция: нд, 18 юли 2021, 11:57 от ala.bala

# 609
Здравейте, скоро не съм писала, как са бебоците? Моят вече има 2 зъбчета и някак не разбрах кога излязоха. Кога се очакват да избиват следващите? Питам, защото от седмица много се лигави и ака доста чедто, като понякога са лигите. Според педиатърката не е болен и няма проблем, но мен ми омръзна след всяко ядене да има по малко ако. Давам му по-запичащи храни, както и включих пробиотик, но за близо седмица няма промяна.

# 610
Здравейте, профилактичния преглед за коремни органи къде в Бургас може да се отиде?

# 611
  • Седмото небе
Тъкмо се чудех да не съм изпуснала темата, а то просто никой не пише... А докато бременеехме всички май бяхме по-активни? Я да се изтупаме от праха Wink
Как сте всички вие? Как са дечицата ви? Някой по почивки има ли?
Моля да разказва, че на нас и тази година ходенето до морето май ще ни се размине. И само като си помисля и ми се плаче...

# 612
Здравейте, мамчета, СуперМама е права, групата ни хвана прах, но наистина че като бременни бяхме много по свободни, и докато бяха малки бебчовците, а сега, са доста активни и не се спират, трябва все да сме до тях и едва ли на някой му остава време за телефона или компютъра 😀
Какво да ви кажа нашата принцеса другата седмица става на 7 месеца, мале кога минаха незнам, сякаш вчера я родих...има две зъбчета вече, изкара ги без температура, но с много плач през ноща, захраних я, хапва зеленчукови пюренца и от два дни пилешко, но не мога да заместя обяда иска си цицата и това е, някой път изяжда 125гр. пюре, друг път само половината и така. Днес за първи път дадох каша, от готовите на Слънчо, хареса я, и реших след нея да пробвам да не я кърмя, получи се номера, кашата я засити за 3 часа, това на следобедна закуска и така добре си поспа 😀
Почивката имахме капарирана в Гърция с родителите ми, направихме паспорт на беба, но заради постоянните промени и увеличението на болни от ковид се отказахме, запазих сега на нашето Черноморие, на хотелче до плажа, на къмпинг Градина, не искам в град или село, а така само моренце да има 😂, надявам се да има и по-малко хора, но едва ли, като слушам каква е лудница. Гърция ми е на сърцето заради спокойствието, чистотата и храната, но този ковид...
Беба лази, баща и я научи, за 1 час се гледаха аз излязох, върнах се и тя вече драпаше към дистанционните и телефона му. Как са вашите мъници, споделете интересни неща да се разбъбрим пак и темата да тръгне. Искам да ви попитам като съм на темата за ковид, ваксинирахте ли се, има ли кърмещи ваксинирани и като цяло какво мислите за това, аз изчаквам, защото съм  с тромбофилия и ме е страх...

# 613
  • Велико Търново
Започвам отзад напред Simple Smile
Ваксинирахме се с ММ още преди няколко месеца. Не кърмя, но моя близка приятелка се ваксинира бременна, изобщо всички около мен са твърдо За ваксинация.
Почивката на море тази година едва ли ще се случи. Купуваме и харчим пари само за най наложителни неща, защото не знаем колко биха ни трябвали за лечение на малкия Sad в момента стягам активно нова къща, за да се преместим час по-скоро и да дадем под наем нашия апартамент.
Малкия почти пълзи, сега му излизат 4 зъба едновременно и е мн неспокоен и не спящ. Баткото мн го забавлява и пълзяг двамата по леглото. Единия се прави на бебе, а другият иска да е голям велик откривател Simple Smile
Заместила съм му 3 хранения, въвела съм зеленчуци, плодове, каши - ориз, овес, елда, кажи речи и глутен вече (давам му да си чеше венците с обикновени бисквити. Жълтък яде по 1/4 през два дни, а от месото- заек, пуйка и пиле. Това е на кратко. Ох, да и едно пюре "десерт с извара и грозде" много е вкусен Simple Smile
Трудно му е да стои седнал, но с помощ се задържа за кратко. Когато го преобуеам, се замислям дали не съм родила октопод - мята ръце, крака, аз слагам уж памперс, цапсме се.... Луда картинка.
Косата ми пада доста, но и окосмяване то по тялото ми оредя, което поне е нещо хубаво.
Чакам с нетърпение да стои спокойно седнал за да го оставям да играе с баткото Simple Smile

# 614
И моя пролази с баща си докато ме няма. Пуснал му на телефона бмв-та и нашия издрапал натам Joy иначе вече яде месо, жълтък, каши, ориз,  почти всички плодове. Яде доста - над 200гр,даже и не му меря всеки път, че ми става зле Grinning с 2 зъба сме от месец вече, но други няма. Седи си, играе си , возим се и така.
А как сте със спането? Нашия се буди в 4ч да яде и после става към 8.30.

Общи условия

Активация на акаунт