Фентъзи и фантастика - 21

• 22 587
  • 739
  •   1
Отговори
# 705
Че аз и  на Кинг финалите не харесвам и смятам, че той нарочно така ги пише, заради американците Simple Smile Просто редовно при него хубава книга, четеш, четеш и накрая бам, някак си...все едно е адаптирана Simple Smile туширана. Няма уау.

# 706
Аз на Кинг половината книги, които съм му прочел въобще не са страшни. Ако не броим корицата де. Като изключиш Сияние, То, Торба с Кости и стая триста шеседесет и нещо си другото не е зловещо.

Сейлъмс Лот е посредствено, Живата Факла и Мъртвата зона не са страшни, Капан за сънища до към 30-та страница ми стана отегчителна, Томичукалата е много слабо, а от Цялата поредица за Черната кула има една-две читави книги. Ако не правеха такиви корици, Кинг щеше да е е като уиски с много вода - можех да му чета по три книги на ден. Сега не го чета, заради кориците.

На една книга ако финала не е хубав, за мен цялата книга е развалена.

# 707
"играта на джералд" Simple Smile

# 708
  • В полите на Пирин планина
Според мен Кинг няма точно целта да е страшен, а да показва уродливото по един хиперболизиран начин.

# 709
Съгласна, и въпреки това финалите са слабички за мен, но аз доста си падам или по супер супер Хепи енд, или неочакван край Simple Smile
"играта на джералд" Simple Smile
ето тази дори не можах да я дочета след първите няколко страници! Тя е истински страшна! Ама четох резюме и знам как свършва Joy

# 710
Здравейте може ли да ми препоръчате някоя поредица като тази на Сара Маас или Вълшебния народ на Холи Блек от скоро се обърнах към този жанр и специално тези много ми харесаха.

# 711
Питър Брет ми беше любим преди четвърта книга. След това тотално ми опротивя и не ща да го видя.

# 712
  • Бургас
Ronnyy3 предлагам тези поредици:

Лукс на Дженифър Л. Арментраут
Скъпоценни камъни на Керстин Гир
Академия за вампири и Кръвни връзки на Ришел Мийд
Откровенията на Ририя на Майкъл Дж.Съливан
Адски устроиства, Реликвите на смъртните и другите поредици на Касандра Клеър
Сянка и кост на Лий Бардуго
Има и много още..........

# 713
ето тази дори не можах да я дочета след първите няколко страници! Тя е истински страшна! Ама четох резюме и знам как свършва Joy

точно за тази книга съм забелязала, че мъжете не разбират целия ужас в нея, но на жените въздейства изключително силно Grinning

# 714
Кинг четях като тийнейджър - прекалено страшни ми дойдоха Сияние и Сейлъмс Лот. (Та кое е страшно е относително и е свързано със страховете, които са си в човека. Помня как като играех "Vampire the mascarade - bloodlines" - ролева игра, играеш вампир - в началото има една къща с духове и умирах от страх и си казвам - "ама ти си вампир, защо те е страх от духове" Grinning )
То беше страшно, но някак ок страшно. И ми е любима заедно с Лангориерите (Четири след полунощ 1)
Играта на Джералд ми се е изтрила от съзнанието, помня само че ми хареса.

Тъмната кула не съм чела, чаках да излязат всички части и междувременно спрях да чета Кинг, ще взема да прочета сега Simple Smile

Последна редакция: пт, 04 юни 2021, 10:45 от Одри ♡

# 715
  • София
Аз да ви питам - гледам Shadowhunters (свърших първия сезон) и нещо взех тотално да се обърквам. Вярно, че минаха много години от прочита на "Реликвите на смъртните", ама още в края на първи сезон на сериала събудиха набързо мамата на Клариса, а моите спомени са, че това се случваше някъде в средата на поредицата, а и куп действащи лица, които бяха важни за това събуждане, в сериала ги няма. Аз ли бъркам или сериалът си върви на собствен ход, различен от книгите?

# 716
Реликвите са по- добре като филми. След филма си купих една от книгите, е няма такава бездарност относно писане!

# 717
  • София
Аз за сериала Shadowhunters питам, ако някой го е гледал, не за The Mortal Instruments филмите. А за книгите ясно, то си е средна ръка YA.

# 718
Аз да ви питам - гледам Shadowhunters (свърших първия сезон) и нещо взех тотално да се обърквам. Вярно, че минаха много години от прочита на "Реликвите на смъртните", ама още в края на първи сезон на сериала събудиха набързо мамата на Клариса, а моите спомени са, че това се случваше някъде в средата на поредицата, а и куп действащи лица, които бяха важни за това събуждане, в сериала ги няма. Аз ли бъркам или сериалът си върви на собствен ход, различен от книгите?
Сериалът е свободно съчинение по мотиви от книгите.

# 719
Аз пък страшно харесам Кинг.
Не мисля че цели да е невероятно страшен. Гробище за домашни любимци, Дългата разходка, Безсъние и много други за мен прекрасни са книги. Харесвам и разказите му определено.

Тъмната кула е като короната в творчеството му. Има много препратки към другите творби и е страшно приятно да ги разпознае човек. Още помня с носталгия как бродихме с Роланд насам натам и спасявахме света.

Е, има и някои не особено интересни книги...например Сейлъмс лот, но определено ми е любим автор.

Той ме вдъхнови да направя и deep dive в "страшните разкази" назад във времето. Четох че е вдъхновен от По и Лъвкравт и реших да прочета всичко което намеря от тях.
След това видях че Лъвкрафт е вдъхновен от М.Р. Джеймс, та прочетох и него. И най-накрая, с много труд и ровене се добрах и до Sheridan le Fanu, който е инспирирал Джеймс.
Страшно интересно беше да видя как се е развивал хорър разказът през десетилетията, както и темите които са ги вълнували.

Последна редакция: сб, 05 юни 2021, 14:34 от Jessito 🍀🍀

Общи условия

Активация на акаунт