Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Азиатска козметика и грим - 21

 • 47 327
 • 782
 •   1
Отговори
 • Germany
 • Мнения: 1 827
                                                                                                Добре дошли в новата тема!

                                                                      

Важно:
Поради индивидуалната специфика на всяка кожа добър вариант е да се поръчат мостри, с които да се установи дали има или не нежелана реакция на кожата.


Изчаква се само преди и след ползването на киселини и понякога след серум с витамин С. Останалите продукти се нанасят веднага един след друг с потупване или притискане
  Всички тоници и first продукти се нанасят с ръце (в краен случай с тънките азиатски тампони) максимално бързо след измиването, за да не се пресуши кожата. Ако все пак не желаета да нанасяте с ръце прелейте в шише с пулверизатор или ползвайте mist toner-и.
•   При използването на продукти с киселина лицето трябва да е абсолютно сухо преди нанасянето и да се изчака 15-30 минути след това.
•   Серумите с витамин Ц се съхраняват в хладилник, защото много бързо се окисляват. Може да се удължи живота им ако шишето допълнително се увие в алуминиево фолио.
•   Серумите с вит.Ц с висока концентрация се ползват само по няколко капки, като за чувствителна кожа се нанася след тоник и в началото може да се добавя към обичайния ви серум. Може да се ползват целогодишно със слънцезащита.
•   Всички продукти, които са с пипетка се нанасят с капане направо на лицето, за да не се хаби продукт
•   Нанасянето на продуктите се извършва с леки потупващи движения и/или притискане  по посока на лимфотока. По този начин се засилва кръвонасищането на дермата и се усвоява по-добре. Не се препоръчва размазване, защото при ползването на доста продукти засилва лепкавия слой.
•   Продуктите с високо съдържание на охлювен муцин са много ефективни, но за суха кожа не са достатъчно хидратиращи. Необходимо е да се съчетаят с крем и/или нощна маска.
Всички тоници  се нанасят с ръка с потупване .

БАЗОВИ ПРАВИЛА ЗА УПОТРЕБАТА НА СЕРУМИ С Вит.Ц:
Скрит текст:
*Нанася се на суха кожа (водата го отблъсква и не може да се захване на молекулно ниво).
*Ползва се като първа грижа след измиването или след first trеatment продукт.
*Може да се нанася на цялото лице включително под очите,клепачи, устни, шия, деколте.
*След като попие се продължава със стъпките от грижата-тоник, есенция, и тн.
*Препоръчва се да се ползва сутрин.
*Задължително се използва със слънцезащита висок фактор.
*Не се съчетава с ползване на киселини.
*Съхранява се в хладилник и се използва до 3 месеца, защото се окислява много бързо. Колкото по-дълго стои отворен, толкова повече намалява ефективността му.


Информация за пазаруване от различни сайтовe:
Скрит текст:
Важат всички ограничения за пазаруване от страни извън европейския съюз - до 30лева стойност на продуктите си я получаваш в пощата, от 30 лв до 150 евро дължиш ДДС плюс такси, над 150 евро и мито. Дали ще мине между капките някоя поръчка зависи от шанса и няма гаранция, каквото и да правиш.

Корейците са изключително коректни при недоставен или повреден продукт, както и при загубена пратка, но е препоръчително винаги да избираш опция за доставка с проследяване (проблемът с липсващи пратки е по-скоро в нашите пощи). Препоръчително е плащането да става с Paypal за по-голяма сигурност.

Някои сайтове са с много ниски цени и висока доставка, други с високи цени и опция за безплатна доставка. Редовно има кампании и намаления на групи артикули или марки.  Почти всички магазини имат някаква бонусна система, кодове за намаления при първа поръчка, реферални отстъпки и тн.

B Yessstyle (безплатна доставка над 35долара) трупаш точки (с покупка, ревюта, изтегляне на моб.приложение) и от бронзов можеш да станеш златен член, което ти носи постоянни допълнителни 10% отстъпка плюс 4 ваучера с отстъпка от 10долара при пазаруване над 80долара мисля. Има първоначална отстъпка "нов клиент"  10%. Имат и реферална система, при която можеш да ползваш и да споделяш персонален код, който носи кредит/отстъпка ина двете страни (ако ти трябва можеш да си избереш някой от нашите, които сме споделяли). От скоро обявиха, че възстановяват митнически такси под формата на кредит.

В Jolse (безплатна стандартна доставка) трупаш с всяка покупка процент от стойността й като кредит в долари. С всяко публикувано ревю получаваш още 0.30$ кредит, ако е със снимка $0.50. Така натрупаната сума може да се използва при покупка над 20долара. Има първоначална отстъпка "нов клиент" 3$.

Roserose (атрактивни цени, виксока доставка спямо теглото) нямат кредит,но всеки месец имат код за 10 % допълнителна отстъпка от ненамалените продукти (RRS201903 за март). Има първоначална процентна отстъпка "нов клиент".

Cosmetic love (атрактивни цени, виксока доставка спямо теглото) -с регистрация, всяка покупка и покана на приятел трупаш Rewards points. При 1000 точки получаваш код за 3 долара отстъпка. Има първоначална процентна  отстъпка "нов клиент".

Stylekorean (доста завишени цени,ако не са на намаление, фиксирана доставка спямо теглото)- трупаш с всяка покупка процент от стойността й като store points в долари. С всяко публикувано ревю получаваш още 0.20$ кредит, ако е със снимка $0.50. . Има първоначална процентна отстъпка "нов клиент".


Важно за EGF:
Скрит текст:
-Много е чувствителен към pH-то и не трябва да се ползва с киселини/вит.С. Като цяло пептидите не се спогаждат с киселини, само матриксила (palmitoyl-pentapeptide 3/4) e по-стабилeн и може да се ползва с вит.С.
-Препоръчително е да се нанася се на влажна кожа за разлика от пептидните серуми..
-МНОГО ВАЖНО! Продукти с голяма концентрация на EGF не се използват постоянно -прилагат се на курс един месец, след което пауза 3 месеца, или се използват като еднократна терапия тип маска веднъж на 5-7 дни. При прекалена употреба може да се стигне до негативен ефект  заради свръх производство на колаген.
-Не е за профилактика- това е интензивна анти-ейдж терапия и трябва да се прилага след 35-40 годишна възраст
-Продукти с EGF не се нанасят на рани или при каквато и да е форма на увредена кожа, след процедури, пилинги и тн.
-Кои продукти са с EGF- обикновено си е част от името, защото на него се залага в маркетинговата стратегия  EGF/5GF/FGF...и др, или в състава гледате sh-/rh-Oligopeptide-1,2,3..; sh-/rh-Polypeptide-1,2,3..; FGF/KGF/VEGF/TGF и всякакви абревиатури съдържащи GF (growth factor)


Пептидите for Dummies:
Скрит текст:
Първо няма възможен отговор на въпрос от типа „пептидите добри ли са или лоши, полезни или вредни?“, защото има огромно разнообразие от тях и изпълняват различни функции в организма. Най-общо казано, те са къси вериги от аминокиселини, градивни елементи на протеините. Вериги от под 50 аминокиселини се наричат пептиди, а над 50 – протеини.
Протеините са изключително важни за организма,  в зависимост от структурата си са различни и изпълняват различни функции- някои са структурни (като кератин и колаген), някои са ензими, някои са антитела, някои са пратеници, а други помагат за транспортирането на други молекули.
Най-малката структурна единица на пептидите/протеините е аминокиселината. Аминокиселината (АК) е въглерод, който е свързан към амин, карбоксилна киселина и друга група, която варира.
Например глицинът е най-простата аминокиселина. Това е въглерод + амин (NH2) +карбоксилна киселина (COOH) + водород
Има няколко стандартни АК (аrginine, lysine, aspartic acid, glutamic acid, glutamine, asparagine, histidine, serine, threonine, tyrosine, cysteine, tryptophan, methionine, alanine, isoleucine и др.), те могат да се свързват в различни комбинации и в различно количество чрез пептидна връзка (карбоксилната киселина на едната АК се свързва с амина на друга АК), като така образуват пептид. Пептидната връзка си я представете като при магнит – плюса привлича минуса, т.е. ако имате много малки групи цветни магнити, те ще могат да се навържат един към друг в различни комбинации до безкрайност. Нещо такова е и с пептидите.
Пептидите най-често се наричат по броя АК, които ги образуват: дипептид = 2 АК, трипептид =3 АК и тн. Олигопептид най-често се използва за такъв съставен от до 20 АК, а полипептид –с над 20 АК.
Пептид с над 50 АК се нарича протеин, т.е. всички протеини са полипептиди. (но не всички полипептиди са протеини, например инсулинът е верига от 51АК, но се води протеинов/пептиден хормон )

Това е теорията, сега към практиката
Пептидите са прекрасен компонент в козметиката, защото най-малкото благодарение на тях организмът получава сигнал да синтезира колаген, т.е здрава и еластична кожа, ниска загуба на епидермална влага. Доказано е, че външното (топично) прилагане на колагенови продукти не води до резултат в дълбочина. Единствения начин това да се случи е като самия организъм се стимулира да го произвежда.
Освен че подобряват регенерацията и еластичността, контролират синтеза на меланин (пигментация), повишават антиоксидантната защита и бариерните функции (акне).
Пептидните препарати трябва да се прилагат на курсове, като минималния срок е месец, максималния около 3 месеца. В общия случай се ползват на сухо лице и не се съчетават с киселини и вит.С , защото са доста крехки и са чувствителни към Ph-то. Оптималното съдържание на пептиди в козметиката е 15-30% (?), ако е по-малко то те по-скоро изпълняват функция на проводници/транспортьори  за останалите компоненти ( например за хиалуроновата киселина).

Биват различни видове и изпълняват различни функции, но в козметиката най-интересни са тези с анти-ейдж приложение/ботокс подобно действие:
-Аrgireline (Acetyl Hexapeptide - 3 или Acetyl Hexapeptide –8 )
Синтетичен пептид аналог на ботокс (блокира мускулите). Има силни влагозадържащи свойства.  Да не се бърка с Arginine, който е аминокиселина (извеждане на азота, психотропни свойства/щастие)

-syn -ake – (INCI name (active) : Glycerin, Aqua, Dipeptide Diaminobutyroyl Benzylamide Diacetate)
Патентован синтетичен пептид насочен към заглаждане на мимическите бръчките (вкл. назолабиалните/бръчки на смеха)  В зависимост от концентрацията може да се нанася локално или на цяло лице. Блокира мускулите.

- Matrixyl (palmitoyl-pentapeptide 3 или palmitoyl pentapeptide-4 преди 2006г.)
Matrixyl e патентован от френската лаборатория Sederma, подобрява синтеза на колаген и еластан, противобръчков, работи добре за околоочния контур, лице и шия. Прилага се успешно при лечение на акне (бариерни функции, заглаждане на белези). Алтернатива на вит.С и ретинол. Работна концентрация е 10%. Може да се прилага с киселини/вит.С. Matrixyl + Аrgireline + syn -ake е топ комбинация .

- Decorinyl- ( INCI: Water ,Lecithin, Tripeptide-10 Citrulline, Carbomer, Triethanolamine , Caprylyl Glycol ) Тетрапептид, който осигурява образуването на висококачествен колаген на кожата.
Това е мимичен пептид, който регулира фибрилогенезата (сложен процес на няколко етапа на синтез на колаген), контролира размера и диаметъра на колагеновите фибрили (важно за гладкостта) и повишава еластичността на кожата. Използва се за състави, предназначени за зряла кожа, но може да се използва и в по-млада възраст за подобряване на еластичността и здравината на кожата.

-Медни пептиди (copper tripeptide-1)
Стимулират синтеза на колаген и подобрява състоянието на кръвоносната система. Изключително ефективни при регенерация и антиейдж, за заличаване на белези и стрии, имуномодулатор. НЕ изравнява релеф, защото стимулира синтеза на колаген
За макс. ефект е необходимо редуване с киселини -най-добре вечер киселини, а сутрин пептид меди, защото заедно се неутрализират.


Ето и пример:
Скрит текст:
Bor-tox 5 peptide ingredients:
Hydrolyzed Collagen, Water, Butylene Glycol, Hydrogenated Polyisobutene, 1,2-Hexanediol, Polyacrylamide, Lactobacillus/Pumpkin Ferment Extract, Lactobacillus/Soybean Ferment Extract, C13-14 Isoparaffin, Polysorbate 20, Arginine, Lactobacillus/Pomegranate Ferment Extract, Lactobacillus/ Horseradish Root Extract Ferment Filtrate, Sodium Hyaluronate, Ethylhexylglycerin, Yeast Grape Ferment Extract, Carbomer, Allantoin, Acrylates/C10-30 Alkyl Acrylate Crosspolymer, Bifida Ferment Filtrate, Laureth-7, Bifida Ferment Lysate, Disodium EDTA, Adenosine, Edelweiss Callus Culture Extract, Fragrance, Hydrolyzed Elastin,Anemarrhena Asphodeloides Root Extract(20ppm), Chaga Extract, Elaies Guineensis (Palm) Kernel Oil, Copper Tripeptide-1(10 ppb), Acetyl Hexapeptide-8(5 ppb), Oligopeptide-32(5 ppb), Oligopeptide-29(1 ppb), Palmitoyl Pentapeptide-4(1ppb)

Това, което аз виждам в състава на серума, освен многото ферменти, осн.активна съставка е Volufilinе (Hydrogenated Polyisobutene +Anemarrhena Asphodeloides Root Extract), заради която е и почти моменталния ефект от ампулата, плюс прекрасната комбинация Matrixyl+Аrgireline, и малко медни пептиди за цвят.

Аmple:N peptide shot
Ниацинамид + Matrixyl+Аrgireline на предни позиции, както и бета-глюкан вместо хиалурон.Списък на корейските марки по ценови клас:
http://chicosmummy.blogspot.com/2014/12/korean-cosmetic-brand-list.html?m=1

Онлайн магазини:
https://www.yesstyle.com/en/women.html
http://beautynetkorea.com
https://www.roseroseshop.com/
https://jolse.com/index.html
https://cosmetic-love.com
https://www.stylekorean.com

Сайтове за проверка състава на продукти:
http://www.cosdna.com/eng/
https://www.skincarisma.com/

Дневна/Вечерна рутина:
Скрит текст:Дайте информация относно:
1. Вашата кожа- възраст, тип /суха, смесен, мазна, чувствителна, .../
-основни нужди /пъпки,бръчки, хиперпигментация като уточнявате каква е причината за  хиперпигментацията...
2.Дали и от кога изолзвате многостъпкова рутина.
- каква козметика ползвате /корейска, комбинация корейска и европейска , европейска.../
3.Подробно описание на сутрешна и вечерна рутина по стъпки и продукти, които ползвате.
-как нанасяте продуктите /начина по който нанасяте продуктите върху кожата/
4.Задължително да се пишат оригиналните имена на продуктите, за които искате да получите информация, при възможност снимка на продукта в скрит текст.

До всички нови потребители на темата:
Преди да зададете въпрос прочетете тази страница!Това е тема за корейска/азиатска козметика, моля въпроси относно митници, митнически такси и подобни да се отправят към темата за митници, това е линк към нея
https://www.bg-mamma.com/?topic=1271845

Линк към 20 тема:

https://m.bg-mamma.com/?topic=1292496


Забавлявайте се, разкрасявайте се и питайте след като сте прочели тази страница!

Последна редакция: пт, 02 апр 2021, 23:15 от PeaPink

Реклама
# 1
 • Мнения: 910
Благодаря за новата тема! Имам и две питанки - на 30.03 от Йес ми шипнаха поръчката, но още нямам тракинг номер. Виждам само, че е с Хермес и толкова. На някой случвало ли му се е? И тъй като поръчах да пробвам COSRX - BHA Blackhead Power Liquid и PURITO - BHA Dead Skin Moisture Gel колко време след микронидлинг може да се ползват, за да не дразни киселината?

# 2
 • София
 • Мнения: 2 109
Здравейте и от мен. Досега само ви четях, но по повод новата тема реших да се включа. Благодаря за информацията, която споделяте - научих много неща и ми помогна да направя първите си поръчки ... времето ще покаже колко успешни, защото още нито една не е пристигнала.
Stensfild, аз имам поръчка от Йес на 31.03, която още не е шипната. Предните две бяха изпратени в рамките на два дни, така че и аз се питам какво става с тази. Пише, че продуктите са готови за изпращане, но така стои от 3-4 дни.

# 3
 • Мнения: 910
Да, бавят се нещо. И аз имам още една чакаща шипване, уж готова, но какво чака само те знаят 😄

# 4
 • Мнения: 2 127
Stensfild получаваш тракинг номер след като обявят поръчката пред Хермес,може да отнеме 4-5 дни.Проследяване,едва когато пристигне в разпределителния център на Хермес.Не се тревожи,сега е Великден тук,едва другата седмица ще се случи нещо.
Аз бих изчакала с киселините поне две седмици след микронидлинга,кожата е доста чувствителна,да не си причиниш някакви поражения

# 5
 • Germany
 • Мнения: 1 827
Vanessa, ти ли питаше за крем. Аз много харесвам Mamonde ceramide cream. Дори на моята кожа, която трудно се разбира с кремове и по-тежки консистенции, попива много добре и хидратира. Мисля че за не много суха кожа ще е идеален. Сега от IHerb получих мъничък Atopalm Mle, обаче май не е моето нещо. Много ми е тежък и лицето ми стои мазно, а не хидратирано.

# 6
 • Мнения: 910
Благодаря, няма да бързам с химическите пилинги, за да не направя наистина някоя поразия от глупост

Stensfild получаваш тракинг номер след като обявят поръчката пред Хермес,може да отнеме 4-5 дни.Проследяване,едва когато пристигне в разпределителния център на Хермес.Не се тревожи,сега е Великден тук,едва другата седмица ще се случи нещо.
Аз бих изчакала с киселините поне две седмици след микронидлинга,кожата е доста чувствителна,да не си причиниш някакви поражения

# 7
 • Мнения: 2 127
Pea благодаря ти ще го взема този със серамидите.
Малко офтопик,поръчах си серамиди и колаген на капсули,ще тествам да видя как се отразява вътрешен прием. От доста време пия и Wild Yam заради хормоните,дават го много добър антиейдж продукт и като че ли има ефект.

# 8
 • София
 • Мнения: 3 477
Ванеса, какъв див ям пиеш?

Аз нямам нови поръчки и промяна в рутината. Чудя се дали да продължавам с витамин Ц, че стана слънчево, но мажа слънцезащита дори и при сутрешното тичане, че... да, на вас точно няма какво да ви обяснявам Simple Smile

# 9
 • Germany
 • Мнения: 1 827
И аз се нареждам за дивия ям😉 Вкъщи сме фенове на пиенето на разни такива подобни - мака, ашваганда, каму-каму, спирулина, колко му е и див ям да пробвам (за съжаление от всички тези неща, нито съм станала по-млада, нито по-красива, но опитите продължават 😆).
Vit.C май не го спирам през лятото. Но при нас не е чак толкова слънчево, а и аз си го ползвам само веднъж седмично, вечер. Имам едно Мелано за цвят. Просто нямам свободно място, къде да го вмъкна в рутината, затова му отделям една вечер и само него мажа.

# 10
 • Мнения: 41
Здравейте, момичета! Flowers Sunflower

По принцип се включвам с питанки, но днес искам да се включа с ревюта на няколко продукта, които използвам напоследък.

Кожата ми е мазна, с нарушена бариера в момента (след преексфолиране няколко пъти и вкарване на прекалено много нови продукти в рутината наведнъж), видими пори по носа и бузите, чувствителна, с черни точки и пъпки от време на време (досега само повърхностни, но наскоро започнаха да се появяват дълбоки подкожни, най-вероятно на хормонална основа). На 22 съм, не боря бръчки, само се опитвам да заздравя бариерата.

Elizavecca - Natural 90% Olive Cleansing Oil - много приятно и икономично олио, използвам го вече година ежедневно и ми остават около два пръста в бутилката. Гъсто, без аромат, откъм състав ми изглежда добре, но не претендирам да разбирам особено от съставки. Използвам го само вечер, от половин година си почиствам лицето по 30+ минути, като ако имам грим или слънцезащита го използвам 2 пъти - веднъж почиствам тях, после масажирам. След като си наруших кожната бариера, много ми помага това по-дълго масажиране, успокоява я, омекотява я повече, по-гладка е след това, а има ползи и за черните точки, някак понамаляха. Емулсифира се добре, справя се страхотно с грима и се отмива лесно, но леко дразни очите, ако попадне в тях, затова не го използвам в тази зона.

MERZY - Good Berry Lip & Eye Remover - хванах го на промоция в Jolse за 1-2$ и изобщо не съжалявам, страхотно попадение. Не дразни очите, дори и да попадне в тях, не ми замъглява погледа, както други лосиони. Справя се една идея по-лесно със спирала от другите такива, както и не оставя мазен филм след това. Двуфазен е, няма аромат или поне не съм забелязала такъв. Не е особено икономичен, за жалост.

PURITO - Defence Barrier pH Cleanser - купих, понеже много го хвалехте и се оказа страхотен. Използвам го от почти година, има още в опаковката, така че е икономичен. За мен има аромат на масло от чаено дърво, свикнах с него, но в началото ми беше неприятен. Без цвят, гел текстура, пени се добре и пяната е супер мека и приятна. Не ми дразни очите много, ако случайно попадне в тях. Освен, че измива много добре, не изсушава кожата супер много (но все пак има леко засушаване) и сякаш я ексфолира, защото остава много гладка след това.

BE PLAIN Bamboo Hydrating Ampoule - отново заради мнение на някоя от вас я взех. Много лека и приятна ампула, има серамиди в състава. Хидратира, успокоява, не оставя лепкав слой, а попива изцяло. Няма цвят и аромат, разнася се лесно, попива бързо. Опаковката е стъклена, удобна и изчистена.

Etude House - Soon Jung pH 5.5 Relief Toner - толкова много хвалби отнесе, че нямаше как да го пропусна. Пробвала съм крема от серията, не ми хареса изобщи, и бях много предубедена за този тонер, а той напълно опроверга мнението ми. Вълшебство в бутилка. Толкова е успокояващ, няма с какво друго да го сравня. Нанасям 2 слоя от него, попива бързо и не се усеща на кожата, но остава хидратиращото усещане. Няма аромат, безцветен, прилича много на чиста вода, но е разкошен. С две ръце препоръчвам тези, които все още не са го пробвали, да го направят. Дебна го на добра промоция, за да се запася.

RNW - DER. SPECIAL Ceramide Cream - много хубав крем със също толкова хубав състав. Гъст, лек ментов аромат, изключително успокояващ и хидратиращ. Серамидите са доста напред в състава, чудесен за кожната бариера. Използвала съм крема на Dr. Jart+ и двата са много добри. Този успокоява зачервяванията много повече, но Ceramidin на Dr.Jart ми допада много повече като усещане върху кожата - оставя я мазно-здрава, не знам за вас дали има логика това определение, но при мен това е ефектът, който търся - хидратирана и заздравена кожа. Ще си измажа опаковката и на RNW, но може би не бих подновила, не е нещо супер уау за моята кожа.

SKIN 1004 - Madagascar Centella Asiatica 100 Ampoule - добавям 4-5 капки от ампулата към първия или втория слой тонер. Чиста центела, много успокояваща и кожата се усеща много по-хидратирана. Осезаема е разликата между дни, в които не съм добавяла към тонера и дни, в които съм. Заредих се и с втора опаковка, икономична е. Текстурата е като на тонер, леко лепка при нанасяне, но после попива изцяло за 2-3 секунди. Има приятния и нежен аромат на центела. Може да се добавя на всяка стъпка - към крем, тонер, серум, маски за лице и т.н. Добавям и към глинените маски и отново се усеща положителната разлика.

Ако постът е прекалено дълъг, пишете ми да го редактирам и да скрия ревютата е скрит текст.

Последна редакция: нд, 04 апр 2021, 22:02 от Delisi

# 11
 • Мнения: 2 127
Скрит текст:

Преди пиех първия,сега минах на втория да го пробвам.
Pea лайт версията на крема ли имаш предвид или интенз.В Йес не намирам интенз крема,да не са го спрели
Скрит текст:
Ашваганда и червен женшен пиех до скоро.Едното (или двете заедно)много ми помагаше за едно петно на лакътя.Бях се уплашила че е псориазис,много ме е страх от него.С какво ли не го мазах това петно,не минаваше.Четох,че тези двете много помагат и почнах да ги пия,петното изчезна.Вече не ги пия,а петното не се е появявало пак.
А дивия ям ми помага много за периодите.Не съм първа младост и май ПМС-то взе да ме тормози,та с тези таблетки поддържам нещата.Това че е анти ейдж съм го чела,в комбинация с козметиката имам доста добри резултати.Е,на 20 няма да стана отново,но да задържа по-дълго време това което е в момента.На работа ми казват че съм вещица,защото не съм остарявала,а съм се подмладявала Joy

# 12
 • Germany
 • Мнения: 1 827
Погледнах моето Mamonde, да интенз е. Миналата година, ноември мисля че го поръчвах. Не знам обаче, дали този лайт е същият или са две отделни версии. Аз може би ще опитам и лайта по- нататък, мисля че на мен ще ми пасне (моята кожа е по- мазничка).

# 13
 • Мнения: 2 127
Да,сега гледах в сайта на Мамонде,интенз е за суха и комбинирана кожа,а лайт за мазна.
https://www.mamonde.com/int/en/product/ceramide-intense-cream.html
Като гледам как слагат по една точка крем на бузите носа и челото...аз слагам по два лешника и пак попива всичко,уж съм напластила няколко продукта преди това.Всичко изсмуква тая мойта кожа.

# 14
 • Мнения: 1 876
Delisi, много хубави ревюта. На мен за бариерата ми помогнаха и тонера, и серума Purito Unscented Centella.

Общи условия

Активация на акаунт