Бременна от женен мъж на 35 - той не иска дететоо

• 45 935
  • 1 322
  •   1
Отговори
# 180
Eeee, прекалихте - чак пък 9 г. с мъжа, защото е "чичко-паричко". Ако беше така - досега да го е издоила. И съвсем разумно е да си мисли за финансите, при условие, че явно не е/не се усеща стабилна- отговорност му се казва на това. НО именно по тази причина не трябва да слага мъжа в сметките. Той може и да е много добър, ама едва ли е толкова богат, че да може да подсигури още едно дете без да ощети другите две. А майка им, а и те самите,  с право ще се погрижат за техните интереси. Плюс това ясно е заявил, че ново семейство и деца не иска.

# 181
Всеки случай ако законният ми съпруг ми направи бебе на друга ще се опитам с всички сили да взема колкото може повече активи за моите си деца, а не за чуждото.
Сори, но безплатен обяд няма.

# 182
  • София
Авторке, ужасно звучиш, честно. Направо прозира от думите ти как се надяваш да пометнеш, нямало пулс още и не се знаеш дали ще има. Ти не го искаш това детенце. И се надяваш да излезеш суха от водата. Не знам какво друго да кажа.

# 183
  • София
Не, бе.
Авторката иска всички да поемат отговорност просто.
Съпругата за развода, той за издръжката и сватбата, майка ѝ за детето и така.
Къде и каква е отговорността на авторката - никой не знае.

# 184
Горкото неродено дете.
Всички се юрнаха да дават съвети как на 35 едва ли не е хванала последния влак да го отгледа, за да не стои сама.
А това дете? Ако е непоискано от единият родител, как ли ще се чувства.
Да тук всички ще обяснят и дадът примери, как сама майка отглежда дете и то расте без дефицити, но аз познавам хора, които цял живот страдат от това, че са расли по този начин и празнината си стои. Както и вечният въпрос, защо не ме е искал.

Ясно е че колкото хора, толкова и мнения. Седни и си напиши на един лист плюсовете и минусите. Може да ти е по-лесно да вземеш решение.

# 185
  • София
Не, бе.
Авторката иска всички да поемат отговорност просто.
Съпругата за развода, той за издръжката и сватбата, майка ѝ за детето и така.
Къде и каква е отговорността на авторката - никой не знае.
Да е хубава (нали се похвали, че била хубавка). Все пак тоз мъж с години трябва да се впечатлява от нея, за да не се прехвъли на друга любовница. А тези процедури изискват пари, време, някои дори физическа болка. Bowtie

# 186
Докато се възстанови от аборта.
Докато срещне друг.
Докато се сближат достатъчно да решат за дете.
Ще мине още време.
Тя няма да стои на 35.
Може да не е баш последния влак тази бременност. Но си е игра със съдбата дали тепърва ще има друго дете.
Това става малко... несигурно.

# 187
  • София
Тя колкото и да е хубава, за толкова години ще му е писнала всяка нейна част... по-скоро удобна и без проблеми... ама последното вече не е актуално.

# 188
И тия злобни коментари на кого са полезни? Или ей тъй, да си изливаме негативите? Няма да е първото дете, отгледано от самотна майка. И аз, без да съм очаквала и искала се оказах самотна майка и друго освен скромна издръжка за детето не съм получавала. Абсолютно отсъствие на бащата. Нищо не съм му искала, де. И нищо ни няма, останахме си нормални.

# 189
  • София
Въпросът е, че бъдещата майка иска дете, ама само ако то послужи бащата да се ангажира. Тя като самотна майка не се вижда...

# 190
  • София
И тия злобни коментари на кого са полезни? Или ей тъй, да си изливаме негативите? Няма да е първото дете, отгледано от самотна майка. И аз, без да съм очаквала и искала се оказах самотна майка и друго освен скромна издръжка за детето не съм получавала. Абсолютно отсъствие на бащата. Нищо не съм му искала, де. И нищо ни няма, останахме си нормални.

Ами, твоят пост с личния ти пример, не допринася с нищо, защото:
- ти и мъжът ти сте искали това дете и си го родила в пълно семейство
- авторката не го иска, ако няма с него да получи и ангажимента на бащата

ПП. Тиси писала, че на никого, преди да се омъжиш отново,не си разчитала.
Авторката отсега гласи майка си да поеме детето, ако се стигне до раждане.

# 191
Като древногръцка драма сте, тоя злокобен хор оплаквачки и сибили.
Никакви не сте, че да му определяте съдбата още от сега. Няма как да знаете какво ще стане. Има премного истории, в които такива “деца-грешки” стават хора и обратното - дълго чакани деца се провалят.

От тая позиция на незнаещи, по-здравословно ми се струва да мислим за това дете както за всяко бъдещо дете: с надежда и с пожелание да има късмет и да стане свестен човек.

# 192
Нямам време да чета всичко. Ще се въздържа да коментирам как и защо  момиче на 26 години се въвлича във връзка с женен мъж и му посвещава девет години от живота си, през които е можело да създаде връзка и брак, и деца. На мястото на авторката веднага бих прекратила взаимоотношения с въпросния любовник, бих си родила детето и ако преценя, че няма да ми прави проблеми, бих завело дело за бащинство. При спечелването на делото направените от авторката разноски се поемат от бащата. Може и да се разберат да го припознае. Ако има желание, не бих пречила бащата да го вижда. Но със сигурност бих прекъснала интимен контакт с него и бих го свела само доколкото ни свързва общо дете. Не бих си абортирала детето дори и да нямах жилище, работа и родители. Детето е най-добрият прекрасния дар за една жена.
Нормално е авторката да е объркана и да се страхува, но не е никак непосилно и невъзможно да си отгледаме детето. Аз съм на 46, сама си гледам двама близнаци на 4 години и осем месеца, с малко помощ от страна на родителите ми и твърде малко помощ от баща им, с когото се разведох, когато бяха бебета. Моите деца са най-прекрасното нещо, което ми се е случвало някога и не мога да си представя живота без тях.

Последна редакция: нд, 04 апр 2021, 16:43 от Nataka

# 193
Натака, с повечето неща от поста ти съм съгласна, само с последното - не. Ако нямам работа, дом и родители(помощ) е почти невъзможно в днешно време. Преди 30+ години, да. Тогава след 7 дни работа щях да имам две години майчинство на минимална заплата и право на общинско жилище. В днешно време тези екстри ги няма, та без доход и покрив дете как ще отгледаш? На пък авторката има работа и дом, има и родители, които биха я подкрепили и помогнали, т.е има база да се справи. Дали обаче има желание и сили е отделен въпрос.

# 194
  • София
Нали не вярвате, че ще извади някаква неподозирана смелост и ще се опълчи на всички?
Ако имаше такава, от поне 7 години да не е любовница.

Няма нищо лошо в поединично отглеждащи родители. Има лошо в подмолните им нагласи и глупост,  в които падат жертви децата.

Общи условия

Активация на акаунт