Парламентарни избори, 2021 - мнения, оценки, коментари и всичко около тях

• 939 371
  • 38 566
  •   1
Отговори
# 720
Хора, които не знаят значението на думата "инвестиция" моля да не дават акъл във форума за интелектуалния капацитет на опонентите си, които изразяват скептицизма си относно великите "инвестиции" от емигрантите ни. Това че плащат тока на родителите си и им дават пари за пазар не означава, че правят нещо за икономиката ни, вече го обясних.

Това води до бедност в държавата.
Ако ги нямаше тия "инвестиции"
 хората нямаше да могат да си плащат сметките и  олигарсите щяха да бъдат принудени да плащат по големи заплати .

Понеже много икономисти и филолози станаха във форума, да им предложа да се обърнат към Световната банка. Че и тя не ги разбира нещата и говори глупости.

СБ: Емигрантите са най-големият инвеститор в България

https://www.vesti.bg/bulgaria/emigrantite-sa-naj-golemiiat-inves … bylgariia-6094185

А пък за олигарсите въобще и нямам намерение да коментирам. Евтина работна ръка във Виетнам бол.

Цитат от публикуваната от вас статия:
"Емигрантските пари служат за покупки на най- належащите стоки, текущи ремонти на жилището, сметки. Тези пари не помагат на българската икономика да расте, както биха помогнали едни чужди инвестиции", коментира Десислава Николова от Институт за пазарна икономика.

# 721
  • Другата България
Следващият, който трябва да хвърли оставка, е Корнелия.
Ама и там никакъв шанс.
Тя съвсем се е покрила горката......
Корнелия е пътник, нейните жива ще я изядат. Тя си постла добре в партията.

Защо да е пътник? Всички, без ГЕРБ и БСП, да се обединят, а БСП ще удря неофициално едно рамо на правителството с/у някой пост и готово. И агнето цяло, и вълкът сит.
Враговете, които тя си създаде в партията, няма да оставят да й се размине безнаказано тази загуба. Откога чакат да я заръфат.😂
Същото мисля и аз, въпреки, че тя е малко като Баце - трудно пуска кокала.
Идеална коалиция в опозиция биха били.

# 722
  • Mediterraneo
Аз като емигрант, смятам, че нямам право на глас! И много ми се иска да се променят нещата в тази насока един ден. Не мога аз, която живея навън, плащам данъци на друга държава и ме вълнува това, което се случва точно в нея, да упражнявам право на глас по гражданство!

# 723
Да, инвестират като си оставят тук възрастните родители и им пращат пари, обаче самите те не плащат нито данъци, нито осигуровки в БГ, а на друго място. То така и аз искам да "инвестирам", да си поддържам само мойте си пенсионери, пък лев да не давам за хазната, от която се плащат пенсиите и на тези родители с деца в чужбинско. Омръзнало ми е като дойдат да ми обясняват как при тях е прекрасно всичко и колко сме изостанали, ама се преглеждат и лекуват тук от А до Я, че там застраховката им не го покрива.
+1 .... с pinki сте го казали точно и ясно !!

# 724
Тарталета, аз пък мисля, че трябва да имат право на глас тези хора, така се запазва връзката им с родината, може един ден да пожелаят да се върнат или да имат близки, за които не им е безразлично как ще живеят. А като не желаят, то гласуването не е задължително всъщност....

# 725
Аз като емигрант, смятам, че нямам право на глас! И много ми се иска да се променят нещата в тази насока един ден. Не мога аз, която живея навън, плащам данъци на друга държава и ме вълнува това, което се случва точно в нея, да упражнявам право на глас по гражданство!

Това добре. Но има много други хора в чужбина, които не са отишли от хубаво и може би искат да се приберат у дома, в една нормална държава.

# 726
София винаги е била (и ще бъде) на градската десница.
Проблемът е, че в момента представителите и са истински позор.

Едно време като избирахме Софиянски, който се хилеше като тиква, може би си спомнят някои, имаше една приказка "По добре тиква на плет, отколкото червен кмет."

Та така със София...
Е то още си гласуваме така. Поне аз, все за по-малкото зло.

# 727
  • Mediterraneo
Артемис, аз също не съм от хубаво навън.

# 728
  • София
Затова моите 5 ст по темата снощи беше - Пет години не си плащал данъци - нямаш право да гласуваш. Без значение дали в Симитли или Канбера.

Последна редакция: пн, 05 апр 2021, 14:01 от Ms.Gorgeous

# 729
Артемис, аз също не съм от хубаво навън.

Ако не искаш да се връщаш в България, не гласувай. Твое право. Но, ако имаш намерение да се върнеш, би трябвало да се интересуваш. Това си е лично мое мнение.

# 730
  • Другата България
Още нещичко от прочуВственото премиерско слово под падащите снежинки.
Цитат
"Чувам изказвания от типа "важно е, че няма да е Борисов". И без петел ще съмне и без Борисов, и без ГЕРБ, и без вас. Има ли по-опитен от мен, има ли някой по-голяма международна подкрепа. Някой, който да се е справял с три кризи - финансова, миграционна или пандемията сега?", добави лидерът на ГЕРБ.

"Много се радвам, че толкова партии влизат в парламента, защото ми омръзна сам да нося отговорност.

Ето това МУ изяде мандата на премиера-слънце, не само, но основно.

# 731
Как пък и двамата с Чорбанов се покриха като хванаха Ковид?
Срамно ли е да си болен, че се крият?

За усвояването на пари.
Че ако не е ББ, Славчо и сие за какво драпат за парламента? За красота ли? Безвъзмездно?
Да бе!

Тарталета, браво!
Чест ти прави, че го казваш.
Това е и моето мнение.
Който живее реално в БГ, той има право да определя с гласа си съдбините ѝ.

За инвестициите на сънародници от чужбина.
Да превеждаш пари на близките си или в собствена сметка не е инвестиция.
Инвеститор познавам само един, има завод, осигурява работа на 200 души. Това е инвестиция. Не да трупаш пари в сметка за жилище, или да покриваш режийните на родителите си.
Както циганите работят и издържат по 10 човека в БГ.

# 732
  • София
Толкова ме радват такива хОра като теб, но за жалост сте на изчезване.

# 733
  • София
По-добре да ги няма 3-4 жълти павета, отколкото цялата държава, която, честно казано, си  е на път да изчезне. Може би за добро, ако по тези земи най-накрая може да се използва думата "бъдеще" поне един път в изречение с положителна мисъл.
Някой се бе оплакал, че като не подкрепял Слави, то го причислявали автоматично към Герб. Това правило трябва да се прилага и в обратна посока.
Помня кои бяха преди 10 години - тези, които се опитахме да свалим вчера. Помня(по-скоро зная) кои бяха и преди 20 години. Тези, които се опитахме да свалим вчера.
Относно чалгар и чалгарщина, то не пред нас тези, много моля. С тези думи се описва кабинетите на Борисов, когато парите за култура, вкл. тези от еврофондовете, отиваха предимно за развитието на чалга културата.
Ами, не, не помниш отпреди 20 години.
Дори и отпреди 10 не помниш, а повтаряш клишетата- опорните точки на протестърите, вандалстващи в София.
Които се опитваха да свалят насилствено управляващите- с "едно паве", както фриволно се изразяваш.
Насилието е нищо, за да постигнете целта си?

Този рефрен, че и досега управляват комунистите, е най- изтърканото и безпомощно оправдание за всичко непостигнато от разните плачещи индивиди, на които все някой друг им е виновен, че не са се реализирали.

# 734
Мери Ан, той  си прави устата да раздели отговорността, ама няма да му се получат нещата....Ще си плати за всичко направено или ненаправено досега. Както и тези, дето ще дойдат де.....

Общи условия

Активация на акаунт