Парламентарни избори, 2021 - мнения, оценки, коментари и всичко около тях

• 940 542
  • 38 566
  •   1
Отговори
# 795
Категорично съм за промяна в изборните правила. Категорично съм против малограмотни платени избиратели да имат такава тежест във вота, но и съм против хора, които от десетилетия не са тук да имат право на глас. Ясно е обаче, че нито една партия няма интерес да направи подобна промяна.
За такава промяна трябва първо промяна в Конституцията, тъй като всичко което си описала веднага ще падне като противоконституционно. Не се надявайте, защото под либералния натиск на ЕС това няма как да стане.

Май не се надявам, ама не ми пречи да си мечтая Simple Smile Видно, е че никой няма воля и полза да го направи.
Пък ние нека се дърляме кой колко инвестира, да се делим на "интелигенция" и "чалгари", на "емигранти" и "не имигранти", на "почиващи на родното море" и "почиващи в Гърция". И така кервана си върви, а ние всички сме си във все същите л***на.

# 796
Щом чалгата е вече фактор в страната, това означава, че всеки чалга изпълнител има шанс да е важна политическа фигура. Да вземем Азис например - би събрал чужбинския вот, би събрал мнозинството и от ромския вот, отделно към това и вота на любителите на чалгата... Изведнъж сякаш се събудихме в някаква абсурдна утопия, която дава заявка да е новото нормално.

# 797
При тази избирателна мъдрост на българския народ не виждам друго лечение, освен предложеното от Славчо Чалгата (да не се бърка с Мутрата) мажоритарно гласуване. Така пак ще си избираме мутри, но поне ще могат да сформират правителства.

# 798
  • соросоиден либераст и умнокрасива евроатлантическа подлога
Всеки има право да гласува, за когото си поиска, стига наистина да се е запознал за какво гласува.
Аз не се ядосвам на хората гласували за Слави, а на тези гласували без да прочетат изобщо за какво става дума. Тия хора наред ли са?
И хора ли са въобще?

Спомням си, когато навърших години за гласуване, бях толкова развълнувана и се чувствах толкова неподготвена. Чувствах го като отговорност и винаги съм отделяла едни 3 месеца, най- малко, да се запозная с всички бъдещи кандидати и какво предлагат....

Но се оказва, че бъдещето ми определят някакви, дето гласуват по чувство, по навик, по симпатия или защото техните така са им казали

... и това са грамотните гласоподаватели

да не говорим за онези, които са доведени до там, че са съгласни за двайсе лева да гласуват, за когото им се каже

Последна редакция: пн, 05 апр 2021, 19:42 от Роузи

# 799
Цитат
Ще влезне в коалиция Слави, колкото и да не ви се вярва. Ще се подърпа седмица-две и ще влезне. Ще си омая поддръжниците, че за тях го прави.
И аз мисля така.Дори вече вървят слухове,че двамата с ББ отдавна са стоплили взаимоотношения.Моят кандидат е непопулярен и не съм учудена,че не влиза.Колкото и да отричат,хората си гласуват за статуквото.Итн,също е статукво и тепърва ще се разгърне.Не съм в потрес от резултатите,предвид повсеместното,световно опростачване.Аз се тръшках преди години,казваха ми,че много се вживявам.Ами сега вече ликувам,пък други се вживяват и тръшкат.Stuck Out TongueОт моите роднини в чужбина,никой не гласува.Едните в зап.Европа,преди 3ч.не знаеха за резултата на изборите.От всички вопли на гласуващите и ''инвестиращи много сериозно'' в бълг.икономика мигранти,ме впечатлява,че искат да си дойдат,когато страната се оправи.Ами връщайте се и участвайте активно в оправянето и!Защо чакате наготово?!Аз все още си мисля,че имаше масово гласуване,заради карантинните мерки в зап.Европа.Така гласуващите,свободно се разходиха,постояха на въздух,поговориха си с др.сънародници и са пооплюли ''ония в Б-я''.Сега с интерес ще наблюдавам развитието на ситуацията и ще чакам ползата,от услугата,която ни правят българите зад граница.

# 800
Всеки има право да гласува, за когото иси поиска, стига наистина да се е запознал за какво гласува.
Аз не се ядосвам на хората гласували за Слави, а на тези гласували без да прочетат изобщо за какво става дума. Тия хора наред ли са?
И хора ли са въобще?

Спомням си, когато навърших години за гласуване, бях толкова развълнувана и се чувствах толкова неподготвена. Чувствах го като отговорност и винаги съм отделяла едни 3 месеца, най- малко, да се запозная с всички бъдещи кандидати и какво предлагат....

Но се оказва, че бъдещето ми определят някакви, дето гласуват по чувство, по навик, по симпатия или защото техните така са им казали

... и това са грамотните гласоподаватели

да не говорим за онези, които са доведени до там, че са съгласни за двайсе лева да гласуват, за когото им се каже

Ти смяташ че си изпълняват програмите ли? Добре Simple Smile

# 801
Понеже виждам, че "академичният" ум на няколко поколения тук в темата е силно възмутен и обезпокоен, че "чалгаря" Слави е спечелил доста от гласовете на българите у нас и в чужбина, се чудя всъщност познавате ли някой от кандидат депутатите на Трифонов, запознати ли сте с програмата им, имате ли представа какъв е умствения и професионалния им капацитет? Знаете ли нещо за тях или просто сте чували, че "са много прости", а за избирателите им да не говорим?
И понеже не очаквам адекватни отговори, ви предоставям и няколко много важни въпроса, над които да помислите и тогава да давате определения, за хора които не познавате, а само сте чували че са много "зле":

1. Слави ли доведе страната ни до най-ниското стъпало на икономическо развитие в ЕС?
2. По времето на упралението на Слави ли бизнеса на Дилян Пеевски разцъфтя до невиждани размери?
3. Слави ли позволи на такива като Васил Божков десет години необезпокоявани да си играят с парите на хората, като даже не плащаше данъци за всичките си корупционни схеми?
4. При управлението на Слави ли хората умираха пред болниците, лишени от достъп до каквато и да е медицинска грижа?
5. Слави ли наричаше подчинената си и по случайност и шефка на Парламента, Проста Кърджалийска .....?
6. Слави ли искаше един бавноразвиващ се министър да прави нова конституция? Конституция, не баница?
7. Слави ли беше този министър-председател, на чието нощно шкафче вместо решения и закони, има пистолет, а в чекмеджето вместо хубава книга, има пачки и кюлчета?
8.......
9.......
и т.н.

Мръсен чалгар! Мразим го, а дори не знаем защо!

Знам, че от четящите темата има много, които не смеят дори да споделят симпатиите си към него, за да не бъдат пометени от неприязънта на местната "интелигенция". Знам че има и други, които се притесняват че ще бъдат излъгани за пореден път. Аз също съзнавам, че вероятността Слави да се окаже поредния алчен лъжец е голяма, но това означава ли да го накажем още преди да му е доказана вината и да дадем гласа си за някой (някои), за който вече е доказано по безспорен начин, че е алчен лъжец? Ето това би било тъпо и избор на полуграмотен човек! По всяка вероятност ще има нови избори, които ще са много по-важни от настоящите, така че мислете с главата си и не се влияйте от мнението на Сульо и Пульо!

Аз ще се опитам да дам другата гледна точка защо отношението към Слави в темата е такова. Да, може би хората го плюят защото не са запознати с вижданията му, с програмата му. С това той какво ще прави в парламента, какви законопроекти ще внася неговата партия, как ще управлява корона-кризата. Ами той или някой от неговите хора да е бил някъде на дебат. Да е защитил определена позиция. Скрили са се вдън земя и дума не обелват. Политика не се прави от студиото на личната частна кабеларка. Хората не са длъжни да плащат за да му гледат телевизията, за да разберат каква му е управленската програма. Ти казваш Слави ли е виновен за умиращите хора заради епидемията. Да, той пряка вина не носи, онзи с ластиците носи заради начина по който управлява коронакризата. Слави обаче носи морална вина да умират по един самолет хора на ден. Защото неговата телевизия цяла година беше плацдарма на мангъровизма. Там цяла година вируса беше грипче, плюеха се маски, мерки, скъсаха се да канят видните антинаучни специалисти с грипчето и чайчето, и с прашките на главата, да облъчват населението че целият свят греши че носи маски, че взима мерки. Та е смешно точно гласували за Слави да критикуват Борисов за труповете. Защото ние сме 8-и в целият свят за цялата епидемия по трупове на глава от населението не само заради управленската импотентност и популизма на Борисов, но и заради популизма и пропагандата която се лее от славчовата клика.

Каква е например управленската програма на Трифонов и за здравната и икономическата криза в следствие на Ковид. Той одобрява ли да речем икономическата стратегия на правителството за подпомагане на засегнатите от мерките. Ако не я одобрява предлага ли алтернативна или предлага пълен триумф на популизма и мангъровщината които се леят от неговият екран, и да газим през още повече трупове. Хората не знаят и не са длъжни за да разберат да си платят да му гледат кабеларката. Така не се прави политика. Политиката не е шоу.

Давам една от причините защо отношението към Слави в темата е такова. Аз самият не съм чак такъв песимист по отношение на Слави и бъдещата му силна роля в управлението, защото имам надежда че може и да произлезе нещо добро, ако се обгради с правилните хора. Въпреки че като гледам кой му е експерта по въпросите свързани с проблематиката Ковид, експерта с прашките на главата, който се оказа че не знае кога е карал вируса и кога не е, имам известни притеснения в способността му да преценява качествата на хората които подбира.

Последна редакция: пн, 05 апр 2021, 15:14 от Никола Тесла

# 802
  • соросоиден либераст и умнокрасива евроатлантическа подлога
Iris04
По- тъп довод от това,
едва ли има

Някои няма да ги изпълнят
Други ще

Е?

# 803
  • Другата България
Скрит текст:
Ми не знам снощи като го слушах ББ от двора му не мисля, че иска да е в опозиция. Някакви пари имало да се усвояват от ЕС....поне до декември даде заявка, явно така си прави плановете.
Естествено, че не иска, той си го каза директно, именно заради тези пари.
Та той директно се помоли на всички за коалиция, само и само да е във властта до декември, докато се усвоят въпросните пари. Грозно, жалко, дори гнусно.
И не мога да повярвам, че хората не са го прозрели това.
То пък щото всички останали не са се наточили за тия пари, хич, изобщо.
Това какво общо има?
Потребителката говореше за Баце, затова се включих.
Или за да замажем неговото, да прехвърлим разговора И към другите?
Естествено, че всички са за парите, И за тях, това е ясно.
Но поне мълчат, докато той директно излезе снощи да ги моли да се коалират.
За да не е в опозиция.
Това коментираме.
Реших, че само алчноста на Баце ти боде очите, а тази на другите - не.
За мен точно мълчанието снощи на големият победител Славчо, ми говори как нищо читаво няма да видим от него - къде е водача на партията, лидера? Крие се.
Не, грешно си решила.
И вече обясних защо за мен мълчанието на Слави е най-доброто нещо, което може да направи за момента.
За разлика от Баце обаче, който също се изказа от ФБ, и който там благодари на партията СИ, Слави отново във ФБ написа, че "победителите сте вие".
Разлика между появата и на двамата поне аз не виждам.
Но отново стигаме до това кой на какво е свикнал - на празни приказки или на мълчание.
За мен мълчанието понякога говори много повече от едно лалалайстване, водещо до пагубни последствия.

# 804
Щом чалгата е вече фактор в страната, това означава, че всеки чалга изпълнител има шанс да е важна политическа фигура. Да вземем Азис например - би събрал чужбинския вот, би събрал мнозинството и от ромския вот, отделно към това и вота на любителите на чалгата... Изведнъж сякаш се събудихме в някаква абсурдна утопия, която дава заявка да е новото нормално.

Изобщо не е изведнъж. Той Шоумена не от вчера се е засилил към политиката, но никой не беше достатъчно предвидлив да му обърне внимание.

# 805
Ей това ми хареса:
"Честито, чалгари!

Прееб.ахте Слави!

Така го прееб.хте с чалгарския си вот, че вчера се уплаши да излезе и да говори. Скри се зад коронавируса, за който цяла година говореше, че е измислица!

Мислеше да е трети, да си живучка с патерицата като патерица.

Сега ще трябва да направи правителство! Човек, който дори семейство не е направил.
Ще управлява криза, която отричаше.

Ще ръководи страна, начело на която са го сложили гласовете на чалгарите навън, берящи ягоди в Англия, гледащи дядовци в Гърция, боядисващите тоалетни в Германия, каращи тирове в Щатите.

Ще ръководи с всички онези мутренца по места, които субсидираха „Явлението“, но той не искаше да знае.

Ще управлява народ, който не иска да вижда и затова нито веднъж не стъпи на площада по време на протестите.

Както казах, Дългия вече не може да бъде Слави, трябва да стане Станислав Тодоров Трифонов.

А Учиндолския не може да е това второто. Защото цял живот е бил първото.

Но сега чалгаджийският вот ще го принуди да пробва. Няма начин! Не го ли направи, край със Станислав Тодоров Трифонов."

# 806
Корнито дава конференция.

# 807
  • София
И аз си помислих, че масовото гласуване в чужбина се дължи на желанието за неделна разходка с причина. Разгърнах някои чужди медии, Борисов действително е прав, че не усещаме пандемията така, както по други държави - навсякъде ковид новини, болнични новини са тема номер 1. В Льо монд снощи след ковид новината следващата беше изборите в България и че ББ ще има трудност при съставяне на коалиционно управление.

# 808
  • инфантилно и разглезено хлапе

Ха-ха... Smiley

# 809
Не разбирам защо очаквате от Сл. Трифонов да направи правителство? Да не би в миналия парламент да настоявахте Корнелия Нинова да направи кабинет?

Който е победил - нали така се похвали, - той да съставя правителство.

Общи условия

Активация на акаунт