Парламентарни избори, 2021 - мнения, оценки, коментари и всичко около тях

• 932 491
  • 38 566
  •   1
Отговори
# 35 850
  • Разпиляна във въображението
За разчепкването е ясно, но Борисов цели имунитета  за кандидата Simple Smile

# 35 851
Кои други партии чакаме да си обявят кандидатите? Според мен щом си решил да обявиш един човек за кандидат президент,  значи трябва да си сигурен в неговата почтеност. Или най- много да му изровят, че в 7 клас не си е върнал книгите в библиотеката. Такова криене буди съмнение.

# 35 852
ДПС, ДБ и ГЕРБ чакаме. Не знам псевдо-патрЕотите дали също няма да издигнат някого.

На мен ми е все едно кога ГЕРБ ще си обявят избора. Прави ми впечатление поредният шизофреничен дисонанс между изказванията на лидера им (“Имаме кандидат отдавна”) и действията на партията (няма обявен кандидат до днес).

Последна редакция: нд, 26 сеп 2021, 20:02 от Hope4C

# 35 853
Я вижте тука какво става. Да ви звучи познато от днешно време. Няма ляво, няма дясно и т.н... Хахахахаха, то вярно че историята се повтаря, но чак пък толкова дословно, не съм предполагал. И даже ще има пак излъгани хора. Прости хора.

# 35 854
Ще кажете, че съм наивна. Съгласна съм Simple Smile
Спомням си, че в кампанията за предишните избори ГЕРБ протестираха за действия на Рашков. Карал е техни членове да подписват декларации, викане в полиция и т.н. Казаха, че нищо не може да се докаже. Веднага са прибирани подписаните декларациите. Тогава много се чудих дали е истина.
Сега може да очакват същите действия.
Не упреквам или защитавам някой. Всеки си гледа от неговата камбанария. Може би чакат да входират кандидатурата и тогава да кажат.
Все пак ще е ясно, че при определени действия ще е намеса в изборите. А сега просто ще е действие против някой от ГЕРБ.
Против съм, ако е имало такива действия. Не е коректно изпълнителната власт да се намесва по този начин в изборния процес. И подчертавам, че е без значение срещу коя партия е. Нека всички имат право, свободно да си провеждат кампанията.
Купуване на гласове е друга тема. Който хванат да си понесе наказанието.

# 35 855
Да не се окаже само, че купуването не гласове хич не е друга тема.

# 35 856
Ами той Рашков си каза тогава кой защо е разпитван в полицията,  ама за предубедените е " репресии". Всяка борба с купуването на гласове е вид репресия,  оказване на натиск и нарушаване на  права. Затова и цели села от определен етнос не гласуваха, не знаеха за кой.

# 35 857
Както писах, всеки сам определя в какво да вярва. Наивните сме така Simple Smile

# 35 858
Купуването на партия може, гласовете вървят анблок с партията и не е наказуемо.
Купуването на гласове, за партия, е наказуемо.
Какви закони имаме, да не знае човек, кога е в нарушение и кога не.Thinking

# 35 859
tays,
Нали следствие, прокуратура и съд са частите на съдебната система. Те не работят в хармония. Не знам каква реформа е нужна, за да се получат нещата и СС да бъде хем независима, хем ефективна, но не е предлаганата от Хр. Иванов, не води до такива промени т.е. хармония и ефективност.

Hope4C,
Това е някакво упражнение, което цели да се проточат нещата. Не мисля, че случилото се е умишлено убийство, но ще даде време за събиране на доказателства.
Вярно, че законите ни са калпави, но те се приемат от калпави политици.

Аз пък мисля, че е умишлено убийство. Въобще всичките тези, които се качват да карат под влияние на алкохол и наркотици, трябва да бъдат съдени за умишлено причиняване на смърт или други щети. Защото много добре знаят, че не трябва да карат, когато са надрусани или пияни! Значи все пак умишлено причиняват последствия от това си поведение! Ако съдът отсъди правилно точно умишлено убийство, това ще е прецедент и всичките следващи ще бъдат съдени по този начин. Тогава може би ще се замислят, преди да сядат на волана. Иначе каква е разликата между това да причиниш катастрофа от невнимание или примерно да ти прилошее нещо и от това да причиниш катастрофа, когато си пиян или надрусан, ако ще ни съдят по един и същи начин?

Последна редакция: нд, 26 сеп 2021, 20:11 от Lachesis

# 35 860
  • София
Не е коректно изпълнителната власт да се намесва по този начин в изборния процес. И подчертавам, че е без значение срещу коя партия е. Нека всички имат право, свободно да си провеждат кампанията.

Абсолютно задължително е структурите на МВР да направят всичко, което зависи от тях по законен начин да осигурят възможно най-честно провеждане на изборите.
Само ще припомня какво каза човекът с много часовници, сега републиканец за България.
Трябва да се ротират шефовете на ОДМВР по време на избори. Дали изпълнителната власт не се е намесвала, как мислиш?
Той ли не знае как се случват нещата. Те часовниците са признателност. Нагло навирана безскрупулност за кой ли път в лицата ни.
Купуването на гласове е в пряка зависимост с това, което коментираме.
Примерите, които видяхме по официалните ни медии на последните избори бяха повече от красноречиви.
Цели ромски, големи махали споделяха в ефир, че за първи път от години даже и не са разбрали, че има избори. Казваха го със съжаление.
Ромските махали са само една част от опазване на вота.
Бъди сигурна, че ако имаше наистина повод и от ГЕРБ не си познаваха структурите и "купувачите" нямаше само да каканижат по медиите.
Пушилка, без резултат.
Вярвам, че всеки нормален гласоподавател, какъвто съм и аз, сигурно и ти Simple Smile искаме честно представителство в парламента.
А не ромски гласове и мъртви души.

# 35 861
Скрит текст:
Не е коректно изпълнителната власт да се намесва по този начин в изборния процес. И подчертавам, че е без значение срещу коя партия е. Нека всички имат право, свободно да си провеждат кампанията.

Абсолютно задължително е структурите на МВР да направят всичко, което зависи от тях по законен начин да осигурят възможно най-честно провеждане на изборите.
Само ще припомня какво каза човекът с много часовници, сега републиканец за България.
Трябва да се ротират шефовете на ОДМВР по време на избори. Дали изпълнителната власт не се е намесвала, как мислиш?
Скрит текст:
Той ли не знае как се случват нещата. Те часовниците са признателност. Нагло навирана безскрупулност за кой ли път в лицата ни.
Купуването на гласове е в пряка зависимост с това, което коментираме.
Примерите, които видяхме по официалните ни медии на последните избори бяха повече от красноречиви.
Цели ромски, големи махали споделяха в ефир, че за първи път от години даже и не са разбрали, че има избори. Казваха го със съжаление.
Ромските махали са само една част от опазване на вота.
Бъди сигурна, че ако имаше наистина повод и от ГЕРБ не си познаваха структурите и "купувачите" нямаше само да каканижат по медиите.
Пушилка, без резултат.
Вярвам, че всеки нормален гласоподавател, какъвто съм и аз, сигурно и ти Simple Smile искаме честно представителство в парламента.
А не ромски гласове и мъртви души.

А сега за тези избори през ноември дали ще ротират шефовете на полицейските управления?

# 35 862
  • Другата България
Вероятно не.

# 35 863
"Воля" и те обявиха, че вероятно ще имат свой кандидат - президент, освен това ще се явяват самостоятелно на изборите, не в коалиция.

# 35 864
  • Другата България
Мисля, че и патриотите споменаха нещо такова.
Че ще издигнат свой кандидат.

Общи условия

Активация на акаунт