Парламентарни избори, 2021 - мнения, оценки, коментари и всичко около тях

• 932 597
  • 38 566
  •   1
Отговори
# 35 835
Не знам наистина ли толкова се подценява интелигентността на електората, за да се правят такива евтини опити за внушения и манипулации? Риторично питам, разбира се.
Изобщо не се подценява, то нивото си е критично ниско. Често във фейсбук попадам на една много отявлена защитничка на герп - леля Капчето Георгиева. Надниквайки в профила от чисто любопитство се хванах за главата с един от последните и постове. Публикувала някакви документи и отгоре с гръмко заглавие написала, че Елена Йончева откраднала пари от КТБ (сега явно негативното настроение е насочено към Йончева, заради изказването на европейската депутатка от онзи ден). Не съм чела какво точно пише в публикуваните документи от Капчето, но отдолу в коментарите някакъв човек, представящ се за адвокат доста компетентно, с професионални термини и обяснява на въпросната госпожа, че това, което е публикувала е абсолютна глупост и документите нямат връзка с написаното от нея, а тя освен с общи приказки и обиди, нищо друго не казва, обаче накрая изкара човека, с който спореше, че едва ли не е пълен идиот. Та да, нивото е много ниско и електоратът е лесно манипулируем.

Последна редакция: нд, 26 сеп 2021, 17:08 от Blackbling

# 35 836
  • Другата България
Аз пък си направих труда да надникна в коментарите под един материал във ФБ за собственика на "Еконт", който ще оглави листа на ПП в Русе.
Майкоооооу! Такава помия, от него, минавайки през семейството му, та до фирмата и работата ѝ! Без майтап, 2/3 от коментарите бяха на жени. Та вярвам на ББ, такава активизация има, стягане на редиците и мобилизация, че само заради това заслужават конграЧулаЙшанс. Blush

# 35 837
Случаят М . Цветков е уникален за такъв вид дела. Прокуратурата е внесла обвинение за умишлено убийство. Не обвинявайте съда точно за този случай, защото и на мен ми е чудно как това обвинение ще издържи. Ако го оправдаят извършителя , ще е невиновен по такова обвинение. Има тема във хорума за този случай, той е извънреден, не е в общото усещане за липса на справедливост. То е по други причини.
И спирам със спама, отговорих на симпатичната ми съфорумка .

ДБ явно още си събират списък , за да се регистрират. Егати.

# 35 838
  • инфантилно и разглезено хлапе
Издигналите Радев може и да си спестят средствата за предизборна агитация. Достатъчно е ББ всеки ден да плюе по него и рейтингът му се качва. Такива небивалици валят, че и да каже нещо вярно, няма да му повярват, като на лъжливото овчарче.

С този "брилянтен" ход, Боко направо подсигури победата на Радев.
Сега хората ще си помислят: "Щом толкова го крият и не искат да го показват, кандидатът на герп или е мухльо, или е престъпник. А може и двете"
Не изключвам вероятността гербаджиите все още да нямат никакъв кандидат за президент. Smiley

В предизборния щаб на президента, в момента сигурно се заливат от смях с тъпите ходове на вожда от Банкя.

Бойко Борисов:
Няма да кажем на никого кандидата си за президент!
Радев праща Минеков като бухалка срещу ГЕРБ, казва лидерът на партията в поредната си логорея

# 35 839
  • Разпиляна във въображението
Въпросът е защо искат на кандидата да му осигурят имунитет?

Жени ГЕРБ Благоевград нещо се разправяли с Борисов.

# 35 840
Случаят М . Цветков е уникален за такъв вид дела. Прокуратурата е внесла обвинение за умишлено убийство. Не обвинявайте съда точно за този случай, защото и на мен ми е чудно как това обвинение ще издържи. Ако го оправдаят извършителя , ще е невиновен по такова обвинение. Има тема във хорума за този случай, той е извънреден, не е в общото усещане за липса на справедливост. То е по други причини.
И спирам със спама, отговорих на симпатичната ми съфорумка .

ДБ явно още си събират списък , за да се регистрират. Егати.

Изобщо няма да издържи.
И няма да е виновен нито Кристиан Николов, нито съдът. Прокуратурата поддаде на обществения натиск.

За мен този казус е изключително дразнещ. Намирам реакцията на обществото за грешно насочена. Отвратително е, че пияни/надрусани сядат зад волана и убиват хора. Но не може един такъв индивид да носи колективна отговорност за всички подобни преди него, само защото е убил някой известен. Вместо да протестират за по-строго накзание за Николов (което няма да стане, защото на съда не (трябва да) му пука колко известен е убитият), да бяха протестирали за промени в закона. Да има по-строги наказания за шофиране или причиняване на смърт под въздействието на наркотици/алкохол.

В момента законът е такъв, че първо това обвинение няма да издържи. Второ, ако се стигне до присъда по друго обвинение, то тя ще е някаква едноцифрена, от която той е излежал половината. Това ще стане след още 5 години. Хората ще са бесни, защото лошият съд е пуснал лошото момче, а законът ще си е същият и подобни неща ще се случват пак и отново. И със същия резултат.

# 35 841
И аз четох изказване, че чакали кандидатът да получи имунитет, за да не можел Радев да прати "бухалките си". И тук изникват два въпроса: още като кандидат ли получаваш имунитет и защо ти е такъв, ако няма от какво да се притесняваш?

Hope, не мисля, че някой се е поддал на обществения натиск. Според мен обвинението е повдигнато така умишлено, но не и за да угоди на обществото. Масово чета реакции на хора, че не са съгласни с подобно обвинение, именно защото е недоказуемо. Поредният прах в очите на народа.

# 35 842
tays,
Нали следствие, прокуратура и съд са частите на съдебната система. Те не работят в хармония. Не знам каква реформа е нужна, за да се получат нещата и СС да бъде хем независима, хем ефективна, но не е предлаганата от Хр. Иванов, не води до такива промени т.е. хармония и ефективност.

Hope4C,
Това е някакво упражнение, което цели да се проточат нещата. Не мисля, че случилото се е умишлено убийство, но ще даде време за събиране на доказателства.
Вярно, че законите ни са калпави, но те се приемат от калпави политици.

# 35 843
Тоя Бойко вече дори не е смешен, жалък е.

# 35 844
  • Другата България
Аз също смятам, че умишлено се повдигна обвинението по този начин, именно за да не издържи.

Последна редакция: нд, 26 сеп 2021, 17:58 от Merri_An

# 35 845
Hope4C,
Това е някакво упражнение, което цели да се проточат нещата. Не мисля, че случилото се е умишлено убийство, но ще даде време за събиране на доказателства.
Вярно, че законите ни са калпави, но те се приемат от калпави политици.
Какви доказателства има още да се събират? То не бяха експертизи, не бяха свидетели, не бяха записи. Ако се събират доказателства за умишлено убийство - вече да, доста време ще си потрябва....най-вероятно никога няма да ги съберат. И ако въобще Николов бъде осъден (в което дълбоко се съмнявам), всичките тези години на " събиране на доказателства" ще бъдат приспаднати към присъдата. А той пък от своя страна ще бъде пуснат и предсрочно, защото ще пере 6-12 месеца чорапите на съкилииниците си......ама то това в някой много утопичен сюжет, въобще сигурно и до тук няма да се стигне.

# 35 846
Каквото се мотаеха и с делото на прокурорския син, който уби момче и момиче на площад”Ручей” и бул.”България”. С условна присъда е.
Точно в тези случаи адвокатите им (неслучайни) знаят вратичките в закона и как да мотаят съда !! Често се дават пари на който трябва Sad

# 35 847
Аз не разбрах герберите въобще ще обявят ли кандидата си, или ще е тайна до деня на изборите. Толкова ли пък нямат някой чист и неопетнен човек, за когото не могат да се извадят компромати, че даже и имунитет му трябва?

# 35 848
Нина*, ти нали си една от най-сигурните в победата на твоя човек, какво те касае в случая кой/какъв ще е кандидатът на ГЕРБ? И другите партии не са издигнали свой кандидат, срокът е до 14 октомври, законно е още да няма обявени такива.

# 35 849
Той го е казал в прав текст - да няма физическо време да се разбере, какви мръсни чаршафи има нароченият за герберски кандидат. Докато успеят да разровят например ТР за да видят, че някой участва в 95 фирми, които от своя страна участват в 55 фирми, които пък са се прочули, я  с фалшиви фалити, я неплатени данъци, я с някоя особено сладка  краж... опс, обществена поръчка  - и то изборите минали  Grinning
Иначе може да е някой чист като сълза, да... И атаките на мисирките да наранят чистата му душа, затова го крият кой е.
За мен е нормално, ако някои иска толкова висок държавен пост да е разнищен и разчепкан, кой е и какъв е - какво е учил, работил, какво притежава, каква му е средата.

Общи условия

Активация на акаунт