Парламентарни избори, 2021 - мнения, оценки, коментари и всичко около тях

• 910 158
  • 38 566
  •   1
Отговори
# 36 510
Ами да, но зад ГЕРБ и зад ДПС явно има доста хора, които ги подкрепят.
Аз лично до сега, такива крайни, резки и агитиращи изказвания от наш президент не съм чувала. Не му прави чест!
Ето днес също - вместо да поздрави опонента си, той пак с Борисов се захвана. Изказването му беше много грозно. Извинявай, обаче не отива на един президент да говори по този начин.
Направо го слагам в една графА с Тошко, Хаджигенов, Майчето Манолова и онзи със скъсаните дънки, дето така и не му запомних името. Всички са ми изключително неприятни за слушане.
И за мен днешното изказване, като продължение на предходно, хич не отива на президент. Естествено е, че провокира ББ, и онзи засега явно някой го въздържа да се взриви. ББ се криел под тогата на Герджиков, а РР изпълзя под кринолините на Нинова, а понастоящем показва президентски нос под черджето на някакъв комитет, изтъкан от вехти секъндхенд и нови синтетични нишки. Айде де.
Да го видим сега в битка. Голямо самочувствие, голяма ирония .

# 36 511
Mama_Nana, ако знаеш такъв, давай го! Да му спретваме един ИК и да му издигаме кандидатурата, че време не остана. Simple Smile
Познавам, ама пусто на такива хора не им се занимава с глупости /в това се превърна политиката ни/.

... кои са тези изказвания на Радев, които настройват хората едни срещу други? Президентът не е политически неутрална фигура.
"Протестите отварят пътя към бъдещето на България."

„Здравейте, българи. Днес в съдбоносния за родината ден, се обръщам към вас. 15-и ден площадите са пълни с надежда и непримиримост благодарение на вас. Хиляди хора протестират по улиците на всички големи градове на България и Европа. Плакатите ви казват много истини, които медиите премълчаваха; за които властта остава глуха и отказва да чуе. Протестите убедиха всички българи, че не са сами и че общото желание за свобода, законност и справедливост обедини всички поколения. България излезе от хипнозата на пропагандата и светът отправи поглед към България.",

"Протестът иска оставката на цялото правителство и на главния прокурор. Властта отново е глуха и не чува гласа на хората и говори за някакъв ремонт на кабинета. Надяват се, че летните отпуски и умората ще ви разколебаят, но ако имат смелостта да слязат при вас и да ви погледнат в очите, ще видят, че вие няма да допуснете това"

Тези, които не са на и не подкрепят протестите остават от другата страна.

Това достатъчно ли е?Thinking

# 36 512

Разбира се, но не мисля, че той някога си е позволявал да каже нещо срещу избирателите им - напротив, казва, че очаква подкрепа и от тях /както, например, преди няколко дни в Кърджали/.

Благодаря за цитата, МамаNana, не виждам в него нищо, което да настройва хората едни срещу други. Дори ми звучи доста обединяващо, като имаме предвид, че в България има рекордно ниско доверие към властта. Наистина мисля, че моментът не е за делене на леви и десни, либерали и консерватори, защото проблемите не са идеологически. И допускам, че участниците в следващия парламент също ще го осъзнаят.

Който се припознава като част от властта, разбира се, е свободен да се чувства "от другата страна". Аз НЕ бях на протестите и НЕ ги подкрепях, защото не мислех, че са нужни в онзи момент, толкова малко преди редовните избори, но съвсем не се чувствам "от другата страна".

# 36 513
На мен ми хареса репликата на Радев от днес, да, ББ беше заявил в ТВ ефир, че ще се яви на избори за президент, явно не му стиска обаче. А и не знам защо Радев да коментира кандидат, чиято кандидатура 'изтече' от журналисти и към момента не е официално обявено кой и защо го подкрепя.

# 36 514
  • Разпиляна във въображението
И докато "нямаме пари дори за зимно почистване на пътищата", щото "Бойко всичко е откраднал", назначеният от Радев областен управител на София задвижва процедура за 390 000 лева от бюджета за ремонт на МОЧА.
Гневен съм!

https://www.dnevnik.bg/bulgaria/2021/10/01/4259668_traicho_traik … lijava_pametnika/

Т.е. той по своя инициатива е решил да тръгне да укрепва конструкция, която е опасна. Общината и кмета да вземат да решават какво ще се прави с паметника и да го махат.

Съвсем не това пише в статията. Прочети още веднъж 🙂
Паметникът не е общински, нищо че е на общинска територия.
Нищо по своя инициатива не укрепва районния кмет, а изпълнява проформа молба от държавата да ограничи достъпа.
Кметът не може да взема такива решения по закон. Общински съвет може. Но заради държавната собственост и това управление нищо такова няма да се случи.
Ще платим да се укрепва почитта към тия дето ни погубиха

Тъй като си написал, че областният търси пари питам дали той, по своя инициатива ли иска да оправи паметника, или някой му е казал, че е опасен и трябва да се направи?

Не винаги Радев е умерен, има много изказвания, които не харесвам, но предпочитам дейна президентска институция, отколкото притурка към управляващите /Плевнелиев, който не е спирал да бъде опора на ГЕРБ дори и сега/. Ако искаме един неутрален, то очаквам от този, които иска да олицетворява единството на нацията - Герджиков, да няма мнения по съдебната реформа и корупцията + да сформира една принципна коалиция между ГЕРБ+ПП+БСП/ДБ/ДПС в зависимост кой е на трето място Simple Smile

# 36 515
Благодаря за цитата, МамаNana, не виждам в него нищо, което да настройва хората едни срещу други. Дори ми звучи доста обединяващо, като имаме предвид, че в България има рекордно ниско доверие към властта. Наистина мисля, че моментът не е за делене на леви и десни, либерали и консерватори, защото проблемите не са идеологически. И допускам, че участниците в следващия парламент също ще го осъзнаят.
Зависи какво искаш да видиш. Щом намираш в казаното опит за доверие, добре. Към днешна дата /повече от година е минала/ обаче не личи нещо да се е променило, дори се клатучкаме още повече.
Участниците в следващия парламент ще са същите като в предния и по предния и още по предния .... откъде ще дойде доверието?! Thinking

.... но предпочитам дейна президентска институция, отколкото притурка към управляващите...
Беше писала, същото и за 45-тото НС, то не оцеля. Grinning

# 36 516
Скрит текст:

Разбира се, но не мисля, че той някога си е позволявал да каже нещо срещу избирателите им - напротив, казва, че очаква подкрепа и от тях /както, например, преди няколко дни в Кърджали/.

Скрит текст:

Който се припознава като част от властта, разбира се, е свободен да се чувства "от другата страна". Аз НЕ бях на протестите и НЕ ги подкрепях, защото не мислех, че са нужни в онзи момент, толкова малко преди редовните избори, но съвсем не се чувствам "от другата страна".

Те затова кметовете в Кърджали му бойкотираха посещението, та и турската преса го отрази. Защото никога не разединява, само обединява. А точно на тая карта не се играе както ти дойде, а се внимава. Не е задължително да демонстрираш на всяка цена улична заядливост и сарказъм. Президент е все пак, трябва да знае на какъв език да разговаря при такива срещи.

# 36 517
Зависи какво искаш да видиш. Щом намираш в казаното опит за доверие, добре. Към днешна дата /повече от година е минала/ обаче не личи нещо да се е променило, дори се клатучкаме още повече.
Участниците в следващия парламент ще са същите като в предния и по предния и още по предния .... откъде ще дойде доверието?! Thinking

Опит за доверие не виждам, даже не знам какво значи. Доверие към властта се гради с години, мисля, че още сме на етап изкоп, а не кота нула. Но смятам, че същите участници, които бяха в предните парламенти, ще бъдат принудени от обстоятелствата да се коалират и се  надявам никой да няма възможност да си разиграва коня така, както го правеше ГЕРБ. Освен това допускам, че със загубата на солидния меркелов гръб вече и на тях ще им е трудно да го правят.

ПП Конфликтът между партията ДПС и президента е очевиден. Но за мен ще е новина ако отрицателната настройка на болшинството хора /дори и в този форум/ към тази партия се дължи на Радев, който "разединява", по-скоро бих я  отдала на Симеон, който ги вкара във властта със съответните последствия.  Лично аз съм електорат на ДПС в европейски избори и не се чувствам разединена. Радев няма да ме накара да гласувам в европейски избори за БСП. Но пък и по времето на предишни президенти-обединители не съм гласувала в парламентарни избори за ГЕРБ. Т.е. като представител на народа не разбирам с кого ме разединява и с кого може да ме обедини президентът.

Последна редакция: пт, 01 окт 2021, 15:04 от Vapor

# 36 518
Скрит текст:

Опит за доверие не виждам, даже не знам какво значи. Доверие към властта се гради с години, мисля, че още сме на етап изкоп, а не кота нула. Но смятам, че същите участници, които бяха в предните парламенти, ще бъдат принудени от обстоятелствата да се коалират и се  надявам никой да няма възможност да си разиграва коня така, както го правеше ГЕРБ. Освен това допускам, че със загубата на солидния меркелов гръб вече и на тях ще им е трудно да го правят.

ПП Конфликтът между партията ДПС и президента е очевиден. Но за мен ще е новина ако отрицателната настройка на болшинството хора /дори и в този форум/ към тази партия се дължи на Радев, който "разединява", по-скоро бих я  отдала на Симеон, който ги вкара във властта със съответните последствия. Лично аз съм електорат на ДПС в европейски избори и не се чувствам разединена.

Изборът за президент е мажоритарен и хич не ми пука кой кого подкрепя. Аз ще гледам личността, а личността на Радев ми е изключително неприятна, да не кажа непоносима за гледане по телевизията. Само там съм го виждала и това ми е достатъчно да не го харесам. Освен външно (има нещо прикрито грубиянско в него), не харесвам и начинът му на говорене, както и това, което говори. Вечно мрън мрън, едно такова сковано и студено, в което аз лично не виждам капчица интелигентност, а по-скоро ме побиват ледени тръпки.

# 36 519
Имаме ново попълнение в надпреварата за стола на Радев - Валери Симеонов. 😊

Изборът става “труден”.

Не знам в дебатите с Луна как ще се разберат на колко децибела да работят нощните заведения, като единият не разбира от децибели, а другият - от нощни заведения.

# 36 520
А, не. По бедност и смъртност сме в челните редици.

Едни от най-богатите страни в света са Венецуела и Русия - запасите им от нефт и газ са гигантски. И в двете заплатите са в пъти по-ниски от българските, а средната възраст, до която доживява населението е с години по-ниска от българските. Явно не сме чак толкова челни.

# 36 521
А, не. По бедност и смъртност сме в челните редици.

Едни от най-богатите страни в света са Венецуела и Русия - запасите им от нефт и газ са гигантски. И в двете заплатите са в пъти по-ниски от българските, а средната възраст, до която доживява населението е с години по-ниска от българските. Явно не сме чак толкова челни.

Мисля, че ставаше дума за страните от ЕС /сред които бяхме и май продължаваме да сме отличници по бюджетен дефицит, независимо дали това в момента е добро или лошо/, иначе по принцип има и  африкански страни с далеч по-големи залежи, далеч по-нисък стандарт и средна възраст, до която доживява населението с 10-15 години по-ниска, от нашата.

# 36 522
Скрит текст:

ПП Конфликтът между партията ДПС и президента е очевиден. Но за мен ще е новина ако отрицателната настройка на болшинството хора /дори и в този форум/ към тази партия се дължи на Радев, който "разединява", по-скоро бих я  отдала на Симеон, който ги вкара във властта със съответните последствия. Лично аз съм електорат на ДПС в европейски избори и не се чувствам разединена.

Изборът за президент е мажоритарен и хич не ми пука кой кого подкрепя. Аз ще гледам личността, а личността на Радев ми е изключително неприятна, да не кажа непоносима за гледане по телевизията. Само там съм го виждала и това ми е достатъчно да не го харесам. Освен външно (има нещо прикрито грубиянско в него), не харесвам и начинът му на говорене, както и това, което говори. Вечно мрън мрън, едно такова сковано и студено, в което аз лично не виждам капчица интелигентност, а по-скоро ме побиват ледени тръпки.

Има избори другия месец, 'суверенът' ще реши.

# 36 523
Аз на предните президентски избори не съм гласувала. Тогава не знаех още кой е РР, неизвестен ми беше. Знаех само, че е подкрепен от БСП.
Цецка пък изобщо не харесвах, точно нея ли намериха да сложат за кандидат тогава? Поне да ги бяха разменили - адмиралът да е кандидат за президент, а тя да е вицето.
За проф.Герджиков нищо не мога да коментирам сега, защото е неизвестно лице за мен, поне засега. Тепърва ще добивам впечатления.
Относно РР абсолютно "не" има от мен, много злобно говори, никакво чувство за хумор, няма харизма.
Не разбрах ДБ ще издигат ли кандидат?
Също не знам коментирано ли е, но много подходящ, ерудиран, знаещ езици, дипломатичен ми се струва Марин Райков, който беше служебен премиер. Има чудесен изказ и е прям, но без злобни съскания. Подходящ за обединител.

Последна редакция: пт, 01 окт 2021, 15:17 от kristinia

# 36 524
Не разбрах ДБ ще издигат ли кандидат?

Последното, което четох (май вчера), е...че още се чудят дали ще издигат кандидат, защото парламентарните избори им били приоритет. Ако наистина още се чудят дали изобщо ще имат номинация, представям си за 2-3 дни (колкото ще им останат, за да го обявят пред ЦИК) какъв “подбор” ще падне.

Струва ми се, че са отписали президентските избори (донякъде с право), та поне аз нямам някакви очаквания за силен кандидат от тях (ако изобщо има такъв).

Общи условия

Активация на акаунт