Парламентарни избори, 2021 - мнения, оценки, коментари и всичко около тях

• 910 158
  • 38 566
  •   1
Отговори
# 36 630
Бил научил младите да бъдат “свободни и достойни хора”. Странни евфемизми се използват за “плагиатство” в наши дни. 🤣
Интересно кога ги е научил, защото обикновено пропускаха часовете му в редките случаи, когато те се състояха.
Голяма загуба за академичната общност ...

И понеже имаше коментари защо досега Киселова е мълчала, тя се е опитала два пъти да говори с него през годините, т.е. с добро да се разберат, но след обиди от негова страна - тя се е отказала. И когато са го издигнали за кандидат за министър на вътрешните работи и заместник министър-председател, са се притеснили, че такъв човек ще стане точно шеф на МВР и работата окончателно ще се потули.

# 36 631
Нов кандидат? - Лозан Панов ще го издига ИК, подкрепен от ДБ. Формулата на БСП доста вървежна Simple Smile

Тук вече започват да стават интересни самите ИК.

Този на Радев е обединил хора от всякакви пространства, /въпреки парадокса, че СДС си оттегли подкрепата от видинския кмет, защото така щял да работи с разединителя срещу "десния кандидат", което само по себе си е пример за това как тази формация вижда "обединението на народа" - обединение, но само ако е дясно и около "нашия" кандидат/.

Предстои да видим дали такова обединение ще се случи в ИК на Герджиков и в ИК на Лозан Панов и дали ако в тях има леви фигури, съответните партии ще си отдръпват подкрепата за тях, за да сочат на "народа" правилната посока на "обединение". Изобщо гледам, че кампанията не е започнала, а вече пада голямо "обединение".

Но профилът, изготвен за Решетников /?/ или за БСП /?/ от агенцията на Живко Георгиев ли беше /?/  за "печелившия кандидат от опозиционната страна" явно вече се признава за работещ за всички партии, очевидно не сме мръднали от 2016-та като желания на народа.

Последна редакция: пт, 01 окт 2021, 22:24 от Vapor

# 36 632
И Юлияна Дончева там, очаквам Стъки да обикаля телевизиите и да агитира за новия "обединител". Интересно, че уж ИК го предлага, а още никаква информация кой е в този ИК. А, в неделя щели да го сформират. Т. е. към днешна дата инициативен комитет не съществува, но вече е предложил на Г. да издигнат кандидатурата му 🙄
Е, вече се появиха доста имена на участващи в ИК - проф. Николай Овчаров, Теодоси Спасов, Валя Балканска, Богдана Карадочева. Няма нито едно случайно име между тях.

# 36 633
  • инфантилно и разглезено хлапе
Радев , ще ги спечели тези избори, не се палете толкова/ Алена ми го нашепна/ Къде се скри герберската шаманка Алена?

Алена: Кармата на Бойко е да управлява България! Радев е с лоша карма води България към дъното

– Бойко Борисов има карма и тя е да управлява България. Той е избраният от звездите да се грижи за българите и родината ни, не случайно вече управлява дори повече и от Стамболов и от Живков, това не става без помощта на звездите. Човек си има карма и докато при Борисов е да гради около себе си и да мисли за бъдещите поколения българия, то опонента му Румен Радев не може да се радва на такава карма, неговата е да руши.

В момента сме свидетели как звездите се пренареждат и как всичко си идва отново на мястото, след като имаше няколко месеца разместване се видя, че нищо не се случи, затова звездите отново заемат своите позиции и Борисов отново ще се върне начело на страната ни.

# 36 634
Скрит текст:
Скрит текст:
Ами да, но зад ГЕРБ и зад ДПС явно има доста хора, които ги подкрепят.

Разбира се, но не мисля, че той някога си е позволявал да каже нещо срещу избирателите им - напротив, казва, че очаква подкрепа и от тях /както, например, преди няколко дни в Кърджали/.

Скрит текст:
Благодаря за цитата, МамаNana, не виждам в него нищо, което да настройва хората едни срещу други. Дори ми звучи доста обединяващо, като имаме предвид, че в България има рекордно ниско доверие към властта. Наистина мисля, че моментът не е за делене на леви и десни, либерали и консерватори, защото проблемите не са идеологически. И допускам, че участниците в следващия парламент също ще го осъзнаят.

Който се припознава като част от властта, разбира се, е свободен да се чувства "от другата страна". Аз НЕ бях на протестите и НЕ ги подкрепях, защото не мислех, че са нужни в онзи момент, толкова малко преди редовните избори, но съвсем не се чувствам "от другата страна".

Те затова кметовете в Кърджали му бойкотираха посещението, та и турската преса го отрази. Защото никога не разединява, само обединява. А точно на тая карта не се играе както ти дойде, а се внимава. Не е задължително да демонстрираш на всяка цена улична заядливост и сарказъм. Президент е все пак, трябва да знае на какъв език да разговаря при такива срещи.
Така е. По същата логика и бившия министър-председател докато беше на поста си би трябвало да използва друг език.

Бившият е бивш, пък нали нещо там промяна ала-бала.....Защо трябва един президент да повтаря поведението и езика на бившия министър-председател? Или такова поведение се счита за печелившо? За мен е необяснимо.

Невяна Митева е сериозна кандидатура. Казаха, че Герджиков сам щял да си избира вицето, дано не е просто вестникарска новина.
На Радев ще му бъде безкрайно трудно, даже бих казала невъзможно да повтаря езика и поведението на бившия министър-председател защото не притежава съоветните качества.

# 36 635
Радев , ще ги спечели тези избори, не се палете толкова/ Алена ми го нашепна/ Къде се скри герберската шаманка Алена?

Алена: Кармата на Бойко е да управлява България! Радев е с лоша карма води България към дъното
Скрит текст:
– Бойко Борисов има карма и тя е да управлява България. Той е избраният от звездите да се грижи за българите и родината ни, не случайно вече управлява дори повече и от Стамболов и от Живков, това не става без помощта на звездите. Човек си има карма и докато при Борисов е да гради около себе си и да мисли за бъдещите поколения българия, то опонента му Румен Радев не може да се радва на такава карма, неговата е да руши.

В момента сме свидетели как звездите се пренареждат и как всичко си идва отново на мястото, след като имаше няколко месеца разместване се видя, че нищо не се случи, затова звездите отново заемат своите позиции и Борисов отново ще се върне начело на страната ни.

Тази е сменила астрологията с нумерология в джобен формат. Май и кафето - с вишновка.

# 36 636
  • София

Тази и лъжа е от пролетта. Сега подозрително мълчи...

# 36 637
  • BG
Да ви обясня някои неща, защото много се отклонявате от важното. Няма никакво значение колко известен/ неизвестен е бил Радев, когато е избран. Мина цял един негов мандат. Беше на важните  ни като нация дати сред хората. Водеше шествието в памет на Апостола, беше  на Шипка, премина сред море от хора по време на големите летни протести, за да говори пред НС, изричал е много пъти силни думи. Всички тези неща, правилни или не, го правят политикът, почувстван като най-близък от народа, като говорител на техния тих или явен протест.
Не може за месец-два да се появи на политическия хоризонт негов съперник, няма как да се случи просто.

# 36 638
  • Пловдив
Когато един народ се разделя, той загива". Стефан Цанев
https://bnr.bg/post/101535009/stefan-canev?fbclid=IwAR05_Z_Sc479 … vmuV7B2yO6bW8y4lI

Какво стана с Лозан Панов? - за една седмица промени мнението си
https://btvnovinite.bg/bulgaria/lozan-panov-s-ostra-kritika-za-b … nata-sistema.html

# 36 639
...
Погледнете Йотова - какъв голям принос има като вицепрезидент, а? Не мога да си представя да я изгубим, нали?

Аз не бих могла да си представя държавата без "приноса" на повечето ни вицепрезиденти. Всъщност, най-вече съм запомнила Маргарита Попова, която приключвайки мандата им с Плевнелиев отбеляза, че държавата е тежко разделена, насаждат се омраза и агресия /странно, че беше преди "разединителят Радев"/ и без да се предолее това, няма път напред, защото "Халът на народа ни не е добър и никой не е в състояние да заблуди хората, че нещо друго преживяват в последното десетилетие и че ни чака много красиво бъдеще" - направих си труда да намеря точните й думи, защото интересно съвпадат с "прокобите" на Радев, а това единение около приоритети, което би трябвало да има, го е нямало тогава и още не сме го постигнали - надявам се, че сме на път.

https://bntnews.bg/bg/a/margarita-popova-razdelenieto-v-obshches … a-na-drzhavata-ni

Не мисля, че жената направи кой знае какво, освен да се заяжда с Плевнелиев, и дори да му намеква, че президентството не бива да е партийна централа, но поне говореше смислено.

# 36 640
  • София
Да споделя какво мисля аз по повод кандидатурата на Лозан Панов. Ако ВСС му приеме оставката и по този начин не му попречи на регистрацията.
Лозан Панов е в полето на Герджиков, т.е. така нареченото дясно, с което Бацкото ни се бие в гърдите. Просто издигането на Панов е нож в гърба на ББ и ДПС, които са дали благословия за Герджиков. Изобщо това е добър ход на ДБ, с който надцакаха "играча" в играта на изчакване.
Така шансовете на Герджиков ще се свият до твърдия електорат на ГЕРБ, каймакът (не обикновените избиратели) на ДПС, академични поддръжници (които в България не са много, за съжаление).
Електоралната тежест на Панов е малка, да. ДБ, градската десница. Ясно.
Но ще свърши чудесна работа в конкретния случай.
И накрая ще спечели този кандидат с най-широка периферия.
А пък, ако от ВСС ги саботират, ще ни чуят и отвън Океана, нали знаете колко сме шумни жълтопаветните Simple Smile
И ще се отрази добре и на резултатите за парламентарните избори за ДБ, пореден път зле за зависимия ВСС.
Може и да греша, но съм доволна от Христо. Еееееее, един път Simple Smile
Дано, че винаги съм с едно наум 😊

# 36 641
Много приятна изненада от ДБ, не очаквах.
Интересно ми е, при един хипотетичен балотаж между Панов и Радев, избирателите на ГЕРБ и ДПС какво ще правят? ББ и АД ясно, че ще са в екзистенциална криза. 😆

# 36 642
ninnann, според теб кой ще гласува за Лозан Панов? ДБ ли само или и извън тях?

След като за Герджиков ще гласува най-вече академичната общност, а може би и държавните служители, вечно набеждавани, че са гласували за ГЕРБ,  то съдиите и адвокатите не съм убедена, че биха гласували за Панов, но знае ли се, ще бъде интересно.
Аз мисля, че и по РР ще е удар издигането на Лозан Панов.

# 36 643
  • София
Градската десница не е само и единствено ДБ, Rosita Simple Smile
Голяма част от нея не припознават ДБ, именно заради Христо Иванов.
Написах, че електоралната тежест на Лозан Панов не е голяма, това е ясно.
Но ходът е добър.
Каква част от съдиите и адвокатите ще гласуват за него, ще видим. Едва ли са много по различен брой от академиците Simple Smile
По-малък удар по РР, отколкото по Герджиков е със сигурност.
Така или иначе ще ходим на втори тур.
Хората, които ще гласуват за Лозан Панов на първи тур - част от тях ще подкрепят Радев на втори такъв, ако е срещу Герджиков. Другата част няма да гласуват изобщо.
Това, при положение, че се очерта, че ще има втори тур как ще навреди на РР.
Ако го няма Лозан Панов, то тези, които ще подкрепят РР на втори ще го направят още на първи, а другите отново няма да гласуват.

Хоуп, при хипотетичния балотаж Богдана Карадочева ще им пее дано, дано, дано. А, и може да повика маестро Камджалов да дирижира, 'щото е млад, известен и готин Wink
п.п. Да не се чете, като не уважавам БГ творци, ако може Simple Smile

# 36 644
Панов и Герджиков са по-добри кандидатури от Радев.

Общи условия

Активация на акаунт