Парламентарни избори, 2021 - мнения, оценки, коментари и всичко около тях

• 909 630
  • 38 566
  •   2
Отговори
# 37 185
Нованюз, 17 и нещо. Съвсем прясно 🤣

# 37 186
  • Разпиляна във въображението
И на мен ще ми е любопитен дебат между Панов и Радев. Колкото и да се подценяват военните, смятам, че последният ще се справи по различни въпроси. Имал е пет години да се занимава с доста теми. Не знам Панов какво ще говори извън съдебната власт.

Служебното правителство прави каквото може извън това да задължи хората да се ваксинират. То имаше срещи с различни лидери на общностите, то бяха медиатори, то бяха известли лица, реклами, плакати...

Сега пък резил за Радев. Ако трябва да плащат да плащат. Каквото за едните това и за другите. Важното е да по закон.

Томислав Дончев - може би ще покрепят Панов при втори тур /ако той стигне до там/.

# 37 187
  • София
От следобед са зацвърчали от БСП за сградата, от президентството твърдят, че няма такова нещо. Не съм се задълбочавала, само заглавия мернах.
Томислав е заявил, че ГЕРБ ще подкрепят Панов при балотаж с Радев, но не вярвал да се стигне до там.

# 37 188
  • София
@Бърди, не случайно има хора, които казват и са казвали - да пазим правото от закона.
Нашичкото право е останало там някъде в комунизма.

Част от прилагащите го, за съжаление също.
Това явно е обръщение към мен, но чрез друг човек, типично за форума. Имам личен принос в това доста неща да се променят в действащите закони, с което се гордея, но не е мястото тук да ги споделям. Подчертаното категорично не е вярно.
Аз по-горе споделих, че не искаха да "узаконят" фактическото съжителство в Семейния кодекс между мъж и жена, вие за гей бракове говорите. Ако се направи референдум - 90% ще са против.

@Rosita, не чета няколко човека, които пишат тук. Не комуникирам по никакъв начин с тях в темата.
Ти не пишеш от вчера тук.
Бъди сигурна, ако искам да се обърна лично към теб ще те цитирам, ще те спомена и със сигурност ще разбереш, че говоря за теб.
Мисля, че винаги, когато сме коментирали нещо с теб тук е било "лице в лице".
Съжалявам и се извинявам, ако си разбрала така нещата.
Написах точно това, което мисля и стоя твърдо зад него.
"Част от прилагащите", не си видяла или...
Поздравления за "борбите" ти.
За съжаление, една птичка (образно казано) птичка не прави.
Моля, да не се спекулира с това какво и към кого лично аз съм искала да кажа.
Спирам, защото личните обяснения не са предмет на темата. На никоя, не конкретно на тази.

Последна редакция: вт, 05 окт 2021, 18:04 от ninnann

# 37 189
Нованюз, 17 и нещо. Съвсем прясно 🤣

Ако изявлението на централата на БСП в БНТ е цитирана вярно, има заведено дело СРС под номер 5646 и има изпълнителен лист!

"Подобни кадрови назначения като това на областния управител на София....хвърлят сянка върху заявеното от служебния кабинет..." Joy

# 37 190
  • Другата България
От следобед са зацвърчали от БСП за сградата, от президентството твърдят, че няма такова нещо. Не съм се задълбочавала, само заглавия мернах.
Томислав е заявил, че ГЕРБ ще подкрепят Панов при балотаж с Радев, но не вярвал да се стигне до там.
Някой ме беше посъветвал да си подбирам източниците.
Явно не важи за всеки.
Партенка е новината,
Областният управител на София: БСП не е заплашена от изгонване от „Позитано“ 20
Цитат
Областният управител на София Митко Михайлов обяви, че ръководството на БСП не е заплашено от изгонване от централата на „Позитано“ 20. Той обясни, че предстоят разговори, в които да се изяснят обстоятелствата с наема на емблематичната сграда.

„Тиражираната в медиите интрига, според която служебното правителство гони БСП от „Позитано“ 20 е бездарен сценарий, част от предизборната кампания на ГЕРБ. Проблемът е създаден и завещан от предходното ръководство на областната администрация, назначена от ГЕРБ“, каза Митко Михайлов в отговор на съобщенията, че социалистите трябва да напуснат сградата заради неплатени задължения.

„Призовавам политическите лидери да не стават подгласници в този сценарий. Нищо не грози дейността на БСП и централата на „Позитано“. За да изясним ситуацията и да намерим решение на казуса, съм поканил и очаквам среща с ръководството на БСП още днес. В подобна ситуация са и други политически  партии“, каза областният управител на София.
https://bnr.bg/post/101536417/oblastniat-upravitel-na-sofia-bsp- … ta-na-pozitano-20

# 37 191
А какво ще прави с този изпълнителен лист? Ще изнудва Нинова?

# 37 192
Явно продължават да се назначават калинки на отговорни постове (нищо ново под слънцето😄).
През 2019 г. е гласуван закон, според който парламентарно представените партии и такива, спечелили над 1% при последните избори, НЕ плащат наем за наемните държавни и общински имоти.
Добре, РР назначил калинка за областен управител, но съдът къде е блял? Същият цирк като опитът да изгонване на ГЕРБ от централата му. Явно новите са също толкова некомпетентни като предишните.

# 37 193
Цитат
Тесла, Божанков не отрече.
Никакъв герб тук не е страна.

Според мен тепърва ще загрубява политическата борба и всякакви хватки ще се ползват. Това според мен е фалшива новина, няма как БСП да бъдат гонени от Позитано, по същата причина по която Герб не могат да бъдат изгонени от НДК, нищо че нищо не плащат и се трупат загуби за НДК. По закон мисля че Смит е прав и парламентарно представени партии могат да ползват сгради държавна собственост безвъзмездно. Фалшива новина инспирирана от Герб е според мен с цел да се търси раздор между Радев и електората на БСП който ще чете по медиите как Радев иска да им гони партията от Позитано. От един и същи център владеещ анонимни сайтове, които пускат фейк, който после се подема от Фейсбук и от другите медии за политическа употреба, по същият модел по който бе инспирирана новината за това как Герджиков е хвалил Борисов в реч и го сравнява със Стамболов. Това са нормални политически хватки. За които предупреждаваше Илиян Василев доста преди Дончева която уж има голям политически опит да се върже на тоя номер. По същият начин в момента и БСП се връзват че Радевото правителство ще ги гони от Позитано.

Позицията на президенството:

БСП няма да бъде изгонена от партийната централа на "Позитано" 20, успокоиха от президентската институция.

Поводът е "поредната дезининформация, а твърденията, че БСП ще бъде изгонена от партийната централа са целенасочена манипулация и част от предизборната кампания", съобщават от прессекретариата на държавния глава.

Това са нормални неща, в политическата борба. Например по фалшивата новина за Герджиков и Борисов, вижте какво написа във фейсбук Илиян Василев още на 30 септември, дни преди Дончева като пълна аматьорка да се върже на тоя номер.

Да изчакаме с коментара за избраника на ГЕРБ за президент.  Пазете се от партенки относно казаното от Герджиков за Борисов по повод мнимо връчване на доктор хонорис кауза, защото в справка на СУ няма подобен доктор. Подобни фалшивки могат да се пускат и от екипа на ГЕРБ за да могат след това да има моралното право да я разобличават и да демонстрират тезата за несправедливите упреци към кандидата им. Да дискредитират опозицията срещу него.

Това го пише Илиян Василев на 30 септември, дни преди Дончева уж опитен политик, като пълна аматьорка да се върже на този фейк. Някой днеска беше написал много интересен пост за пропагандните похвати с които се обработва общественото мнение. Ако някой го е пропуснал да се върне да го прочете. Тепърва в борбата в която има голям залог ще се използват какви ли не ходове.

# 37 194
И Вълчев преди малко в "Лице в лице" каза, че участието на Герджиков било поменило вече кампанията. Заради него Радев бил поздравил учителите за празника. Едва ли бил го правил преди. Ето как се раждат фалшиви новини Simple Smile

# 37 195
  • София

С интерес очаквам отговора на Лозан Панов.
Изобщо очаквам с интерес представянето му през цялата кампания.
Формирала съм си мнение за него, да. През последните 5 години, въпреки, че не съм пряко свързана с юридическата общност. Активна гражданска позиция обаче стигнала до мен има, факт.
Това ми липсва при професора. Може и да е активен в академичната общност, но аз не съм част И от нея и не знам нищо за него. Активна гражданска позиция тук ми липсва.
Пак за същия период - 5 години.

# 37 196
Между другото Кирил Петков почна да допуска някои политически грешкки в приказките си. По обран трябва да бъде, и да намали малко говоренето относно това какво ще правят след изборите, на кой ще дават социално министерство, правосъдно, кой ще искат да е главен прокурор и прочие. ДБ и Лозан Панов днес тактично им казват да намалят малко тия приказки, защото се създава лошо впечатление, сякаш властта е самоцел за ПП, за ДБ, за Лозан Панов и прочие а това прави лошо впечатление. Но да кажем грешки на растежа на младите политици.

Скрит текст:
"Демократична България не участва в никакви предварителни разговори за разпределяне на постове". Това изявление беше публикувано от коалицията в отговор на сутрешното интервю на лидера на „Продължаваме промяната” Кирил Петков в сутрешния блок на Нова телевизия. Петков каза, че би приел да е премиер, но не би "поставял условие към нашите партньори, защото може да има и по-добър кандидат". Петков каза още, че големият капацитет на кандидата за президент Лозан Панов е в прокуратурата и смята, че той трябва да е главен прокурор, а президентът Румен Радев трябва да остане на поста си”. Лозан Панов също отхвърли "офертата" на Петков.

В позицията на ДБ се казва, че с оглед избягване на спекулации във връзка с изявленията, че в едно бъдещо управление представители на Демократична България биха получили една или друга позиция, биха искали да уточнят:

"От наша гледна точка процесът по формиране на управление следва да стъпи на ясни и цялостни програмни ангажименти и политическо позициониране и може да започне след като има резултат от изборите, определящ мандатоносител. Позициите в изпълнителната власт са поемане на отговорност при ясни гаранции, че могат да бъдат реализирани поетите пред избирателите ангажименти – на база на конкретно коалиционно споразумение. Ето защо, Демократична България не участва в никакви предварителни разговори за формиране на управление, а най-малко в разпределяне на постове.

Както и досега, и в следващия парламент Демократична България ще бъде гарант за прилагане на най-добрите коалиционни практики и ще настоява за ясни мнозинства, основани на конкретно разписани ангажименти и за съгласувано излъчване на фигури, чиито професионални и граждански биографии предполагат наличието на капацитет да се справят с поставените задачи.

Единствено гласът за това Демократична България да получи ролята на мандатоносител в следващото Народно събрание гарантира възстановяване на парламентарната република и пълноценната демокрация в България"

Лозан Панов публикува позицията си във фейсбук профила на Инициатива "Правосъдие за всеки", които създадоха инициативния комитет за издигането на предеседателя на Върховният касационен съд (ВКС). От "Демократична България" обявиха подкрепата си за него.

Ето и целия пост на Панов:

Много благодаря на господин Кирил Петков за щедрото назначение, което предлага от свое име и от името на партийните си другари в новосформираната политическа организация - поста на главен прокурор. Той вероятно го прави с убеждението, че това всъщност е най-високият пост в държавата, защото над него е "само Господ" по думите на един бивш главен прокурор, който настоящият облече в истински смисъл. За мен е чест, но трябва да напомня, че смяната на лицето Иван Гешев с лицето Лозан Панов не е решение.

Влизам в президентската надпревара точно, за да извадя България от контекста на този тип политически пазарлъци, които доведоха до
зависимостите не само в съдебната система, но на всички ключови институции, достигнало до пълното им овладяване.

# 37 197
Между другото Кирил Петков почна да допуска някои политически грешкки в приказките си. По обран трябва да бъде, и да намали малко говоренето относно това какво ще правят след изборите, на кой ще дават социално министерство, правосъдно, кой ще искат да е главен прокурор и прочие. ДБ и Лозан Панов днес тактично им казват да намалят малко тия приказки, защото се създава лошо впечатление, сякаш властта е самоцел за ПП, за ДБ, за Лозан Панов и прочие а това прави лошо впечатление. Но да кажем грешки на растежа на младите политици.

Скрит текст:
"Демократична България не участва в никакви предварителни разговори за разпределяне на постове". Това изявление беше публикувано от коалицията в отговор на сутрешното интервю на лидера на „Продължаваме промяната” Кирил Петков в сутрешния блок на Нова телевизия. Петков каза, че би приел да е премиер, но не би "поставял условие към нашите партньори, защото може да има и по-добър кандидат". Петков каза още, че големият капацитет на кандидата за президент Лозан Панов е в прокуратурата и смята, че той трябва да е главен прокурор, а президентът Румен Радев трябва да остане на поста си”. Лозан Панов също отхвърли "офертата" на Петков.

В позицията на ДБ се казва, че с оглед избягване на спекулации във връзка с изявленията, че в едно бъдещо управление представители на Демократична България биха получили една или друга позиция, биха искали да уточнят:

"От наша гледна точка процесът по формиране на управление следва да стъпи на ясни и цялостни програмни ангажименти и политическо позициониране и може да започне след като има резултат от изборите, определящ мандатоносител. Позициите в изпълнителната власт са поемане на отговорност при ясни гаранции, че могат да бъдат реализирани поетите пред избирателите ангажименти – на база на конкретно коалиционно споразумение. Ето защо, Демократична България не участва в никакви предварителни разговори за формиране на управление, а най-малко в разпределяне на постове.

Както и досега, и в следващия парламент Демократична България ще бъде гарант за прилагане на най-добрите коалиционни практики и ще настоява за ясни мнозинства, основани на конкретно разписани ангажименти и за съгласувано излъчване на фигури, чиито професионални и граждански биографии предполагат наличието на капацитет да се справят с поставените задачи.

Единствено гласът за това Демократична България да получи ролята на мандатоносител в следващото Народно събрание гарантира възстановяване на парламентарната република и пълноценната демокрация в България"

Лозан Панов публикува позицията си във фейсбук профила на Инициатива "Правосъдие за всеки", които създадоха инициативния комитет за издигането на предеседателя на Върховният касационен съд (ВКС). От "Демократична България" обявиха подкрепата си за него.

Ето и целия пост на Панов:

Много благодаря на господин Кирил Петков за щедрото назначение, което предлага от свое име и от името на партийните си другари в новосформираната политическа организация - поста на главен прокурор. Той вероятно го прави с убеждението, че това всъщност е най-високият пост в държавата, защото над него е "само Господ" по думите на един бивш главен прокурор, който настоящият облече в истински смисъл. За мен е чест, но трябва да напомня, че смяната на лицето Иван Гешев с лицето Лозан Панов не е решение.

Влизам в президентската надпревара точно, за да извадя България от контекста на този тип политически пазарлъци, които доведоха до
зависимостите не само в съдебната система, но на всички ключови институции, достигнало до пълното им овладяване.

Ами то това е ясно. Хареса му на Петков да е министър, иска още. Интересното е, че се самопредлага за министър председател, а Василев явно е втора дупка на кавала.

# 37 198
ninnann, ректорът има мнение по въпросите. Вълчев каза, че на техни съвети/събрания и т.н. има дискусии и там си ги казва. Ето, има ли са тема за равноправието между мъжете и жените. Влизай в сайта на СУ Simple Smile

# 37 199
  • София
ninnann, ректорът има мнение по въпросите. Вълчев каза, че на техни съвети/събрания и т.н. има дискусии и там си ги казва. Ето, има ли са тема за равноправието между мъжете и жените. Влизай в сайта на СУ Simple Smile

@Miriel, сигурна съм. Зад тогата е лесно.
Нямам намерение да влизам в сайта на СУ за да се информирам.
Искам да се е случвало извън него.

Общи условия

Активация на акаунт