Парламентарни избори, 2021 - мнения, оценки, коментари и всичко около тях

• 909 447
  • 38 566
  •   1
Отговори
# 37 410
  • София
Ми не, на никой нищо не вменявам, просто ми е чудно как едно гражданство може да се дъвче всеки ден по 40 пъти, а от "вашия отбор" за 12 годишната корупция - йок. Не оправдавам Кирил Петков, ама неговото сравнено с борисовото е като детска игра. Иначе когато единия понесе отговорността за всичко, вярвам, че и другият ще понесе своята. Нужно ли е да казвам кой е нагазил лука повече и има крещяща нужда от последствия?
Аз доказателства за корупция нямам, а честните думи на Манолова, Рашков и компания не ми стигат въобще. Те уж имали, но едните щели да ни покажат по-късно, а другите също ги имали, но ги отнесло наводнение. Ако вие имате, моля предайте ги на компетентен орган, нека компетентен Съд прочете присъдите на всеки!

# 37 411
Зрелище за масата.
Прекалено клиширано ми звучи и ме очаквам нищо интересно

# 37 412
но има право на инициатива за промяна на Конституцията.
Има право на инициативата, но не и да внесе законопроект. Ако правилно разбирам тезата на Розита.
Пас! Не се ангажирам с мнение, много съм далеч от темата!

# 37 413
  • Разпиляна във въображението
https://bnr.bg/post/101348155/radev-predlojenia-za-promeni-v-kon … -sled-novi-izbori
Това намерих за предложението за промени в Конституцията от страна на президента.
Явно нещо се разминаваме с Росита.

Ами не знам. Не вярвам бивш конституционен съдия, която съветва Радев, да е толкова объркана и всъщност Радев да няма право да внася проект за изменение.

https://defakto.bg/2020/08/16/%d0%bf%d1%80%d0%be%d1%84-%d0%b5%d0 … %bc%d0%b0-%d0%b4/

В Конституцията е записано едно и също и за народните представители и за Президента. "Инициатива".

И аз спирам по темата.

# 37 414
Аз доказателства за корупция нямам, а честните думи на Манолова, Рашков и компания не ми стигат въобще. Те уж имали, но едните щели да ни покажат по-късно, а другите също ги имали, но ги отнесло наводнение. Ако вие имате, моля предайте ги на компетентен орган, нека компетентен Съд прочете присъдите на всеки!
Те от санкциите на Магнитски не се трогнаха и резултатите са нулеви, та от моите доказателства ли. 🤣🤣🤣
Да видим какво ще стане с Пандора гейт, подозирам същото.

# 37 415
И аз изгледах Панов. Приказките му (наистина доста смислени) все стигаха до правосъдната система. Като вица за краставицата. Трудно би докоснал простичките хора.
Съдиите са най-самотното съсловие. Не могат да общуват / не е приемливо, не че не могат, но не трябва да се вижда / извън зала с адвокати, с прокурори, за да не ги обвинят в корупция. Само със секретарки и деловодителки си приказват. Залата изкривява самооценката. Там са господари на всички. Никой не може да ги прекъсва, те задават тона и протокола. Ако нещо нарушиш- глоба за неуважение към съда и прогонване от залата. Имам много приятели съдии, но трудно се общува с тях и умишлено ги избягвам, защото са много натоварващи, доминиращи, прекъсващи събеседника, самовлюбени. И без реална представа какво представляват извън тогата и  залата си. А, и още нещо - винаги, ама винаги са прави ! най-смешно ми е било, когато се съберат на чашка поне трима съдии, ееее, кошмар става. Логорея, караници, надвикваници, всеки иска да говори, да спори, никой не иска да чуе или да слуша. Blush
Панов напълно отговори на очакванията ми като първа телевизионна проява.
Не зная как ще разгърне образа. Има какво да каже, но ако е толкова муден и словоформулиращ, няма да събуди доверие. Колкото за съдебната реформа- ами той само това си е работил, само това го интересува.
То и мен ме интересува.

# 37 416
Цитат
Не оправдавам Кирил Петков, ама неговото сравнено с борисовото е като детска игра.
Ама единия му трябваше време да се докаже, че не е честен, а другият започва играта с нечестен ход.
И като веднъж сме избрали някого заради секси вид, трябва ли непременно да повтаряме грешката си с всеки нов хубавец, който от първа стъпка се е спънал, но с усмивка твърди, че не е така.

Тази игра сме я играли. Ама пораснахме и не щем да я играем постоянно. Резултатите са добри, но не за нас, а за ухилените хубавци.
Трябва да се постараят повече, че да ни спечелят. Трябва да спрат да ни лъжат на дребно, да ни омайват с усмивки, а да си назначават приятели и рода до девето коляно.
Ама надали.

# 37 417
https://www.mediapool.bg/prezidentat-poiska-prekratyavane-na-del … v-news327201.html
Президентът ПОИСКА от КС да прекрати делото за гражданството на Кирил Петков.
Това влиза ли в правомощията на президента или влиза в противоречие с принципа за разделение на властите?

Изглежда доста хора смятат, че могат да дават указания на КС как да си гледа работата. Първо адвокат Екимджиев, след това Кирил Петков, сега и самият г-н Президент.

Последна редакция: ср, 06 окт 2021, 22:09 от Анонимен

# 37 418
https://www.mediapool.bg/prezidentat-poiska-prekratyavane-na-del … v-news327201.html
Президентът ПОИСКА от КС да прекрати делото за гражданството на Кирил Петков.
Това влиза ли в правомощията на президента или влиза в противоречие с принципа за разделение на властите?

Изглежда доста хора смятат, че могат да дават указания на КС как да си гледа работата. Първо адвокат Екимиджиев, след това Кирил Петков, сега и самият г-н Президент.
Ами той има право на становище като страна . Това му е становището.
Нека, нека да ядосват онези там мъдреците още Blush

# 37 419
  • София
Те от санкциите на Магнитски не се трогнаха и резултатите са нулеви, та от моите доказателства ли. 🤣🤣🤣
Да видим какво ще стане с Пандора гейт, подозирам същото.
Пак апелирам да уважаваме правото като фундамент на здравото общество.
Законите на САЩ нямат никаква представителност у нас и за всички последици от действия на Държавата срещу физически и юридически лица, само и единствено на база Магнитски, то България ще бъде осъдена логично и закономерно.
Аз и вие ще платим за некомпетентността на непорочните и почтените.
Защото със същата тежест за България, Афганистан може да издаде закон с който всички жени по света да са обща собственост на афганистанските мъже, да нямат право на професия и образование. Пак ли ще ръкопляскате? Подчертавам : тежестта на евентуалния афганистански закон и тази на Магнитски, от правна гледна точка са еднакви за България. Тоест нула.

# 37 420
Цитат
И явно понеже няма какво друго да извадят и определят канадското му гражданство като осмия смъртен грях.

То не е грях да не спазваш контитуцията, ако си убеден, че я спазваш.

Ужасена съм от липсата на избор.

# 37 421
Пак апелирам да уважаваме правото като фундамент на здравото общество.
Законите на САЩ нямат никаква представителност у нас и за всички последици от действия на Държавата срещу физически и юридически лица, само и единствено на база Магнитски, то България ще бъде осъдена логично и закономерно.
Аз и вие ще платим за некомпетентността на непорочните и почтените.
Защото със същата тежест за България, Афганистан може да издаде закон с който всички жени по света да са обща собственост на афганистанските мъже, да нямат право на професия и образование. Пак ли ще ръкопляскате? Подчертавам : тежестта на евентуалния афганистански закон и тази на Магнитски, от правна гледна точка са еднакви за България. Тоест нула.
Законите на САЩ може и да нямат юридическа сила в България, но е достатъчно показателно, когато ти размахат пръст.
С голям патос се коментира, че Гешев е американско назначение, ама когато ни настъпват, "апелираме за фундамент на дрън, дрън".

Последна редакция: ср, 06 окт 2021, 22:33 от Blackbling

# 37 422
Ами не знам дали да вярвам на теб, или на хората около Президента. Аз мога да си го тълкувам така - той няма право на законодателна инициатива, да променя наказателния кодекс, закона за документите...., но има право на инициатива за промяна на Конституцията. Ако ми намериш още някъде другаде тълкуване ще го прочета.
Вярвай на хората около президента. за по-сигурно.
Той може да има инициатива по вече започнал процес за изменение на Конституцията или при започнало приемане на нова Конституция - това е мнението на проф. Друмева. Т.е. той сам не може да започне процеса. https://chitanka.info/text/29884/58

Тайс, така е, съдиите са самотни, но те са и доста консервативни като мислене, доста по-консервативни например от преподавателите и учените, като представители на доктрината, което за мен беше голяма изненада. Очаквах го повече за доктрината. Не искат да четат регламенти на ЕС, а те се прилагат пряко, Конвенциите, които са ратифицирани, обнародвани и влезли в сила за България също се прилагат пряко, те не искат да се занимават с "международно право", а то си е вече българско право - съдия от ВКС цитирам , доста известен. Не казвам, че всички са такива, разбира се, но голяма част от тях - да, за съжаление.

# 37 423
Мнение на председателя на Морската камара кап. Богдан Богданов.
https://btvnovinite.bg/bulgaria/kap-bogdan-bogdanov-ima-zabavjan … ne-na-koraba.html
Скрит текст:
Разбирам от морско дело и смятам, че е напълно прав (още от първия ден всъщност). Мнението ми се споделя от много мои познати, заети пряко в корабоплаването.
Лично за мен извинението с "калинките на Борисов" и "липсата на техника" не е особено състоятелно. За първия проблем, който е известен на СП, беше логично да бъдат своевременно изпратени доверени на СП специалисти и да се дадат спешни нареждания, а не да се чака 1 седмица (при известна лоша метеорологична прогноза). Отговорността е само и единствено на висшестоящите. За втория проблем - има поне 2 влекача в Бургаското пристанище, а освен това е можело да се потърси помощ от Румъния и Турция. Всъщност чух, че корабособственикът е поискал влекач от Турция, но нашите власти са отказали.
Морска администрация разполага с много точни месечни прогнози и карти на дъното по цялата брегова линия. Известно е било както предстоящото настъпване на лошия период, така и видът на дъното. Корабът е напуснал фарватера и е навлязъл незаконно в български води. Не е отговорил на повикване. По тази причина, според международното право, нашите гранични власти са имали право да го арестуват още много преди да заседне и да го екскортират до най-близкото пристанище. След засядането са имали право и да арестуват незабавно екипажа и да проверят за алкохол, наркотици и незаконен товар. Сега вече е късно за всичко това.

То не е грях да не спазваш контитуцията, ако си убеден, че я спазваш.
Всъщност незнанието на даден закон не е извинение и не предпазва от санкции при нарушаването му, или греша?

# 37 424
Иначе, RabelHeart, ти като толкова необикновен, който събира две и две, трябваше да ги събереш и за напъването да се купят скъпите американски самолети. Защо ли беше толкова важно? И ще си отговориш на въпроса каква тежест имат санкциите на Магнитски и въобще какво казват САЩ за България.

Общи условия

Активация на акаунт