Парламентарни избори, 2021 - мнения, оценки, коментари и всичко около тях

• 909 654
  • 38 566
  •   1
Отговори
# 37 425
И транспортният министър Христо Алексиев за малко да ни снабди с още един кораб, но се намери спец, който уби надеждата.
Пред бтв заяви, че когато корабът е напуснат от екипажа, той става ничий, който пръв се качи на него става негова собсвеност, т.е. ще стане собственост на българската държава. Толкова ли е трудно да се консултират преди да изричат простотии или просто да не бързат да говорят.

# 37 426
  • София
Иначе, RabelHeart, ти като толкова необикновен, който събира две и две, трябваше да ги събереш и за напъването да се купят скъпите американски самолети. Защо ли беше толкова важно? И ще си отговориш на въпроса каква тежест имат санкциите на Магнитски и въобще какво казват САЩ за България.
Разграничих се от цитираните обикновени хорица, да. Но това не означава да ме натоварваш и с всеки договор за доставка на техника.
Лично мнение за самолетите имам, но то няма общо с темата за изборите.

# 37 427
Из форуми на ИТН ликуват. Предстои бомба. Асен Василев е приключил с политиката. Той бил другият политик чието име ще изскочи от досиетата Пандора. Дали е така предстои да видим. Цитират Петъо Блъсков от Труд който  имал информация че Асен Василев е другият политик в Пандора.

Нещо любопитно което научавам от любимият депутат на Трифонов Радо Василев (500К). Трябва да му се признае че е майстор на пропагандата, вижте какво видео споделя в една тяхна група. Всички политически сили ДБ, Изправи се, ПП са плод на вмешателство на чужди сили в България. Световната конспирация не иска ИТН да управлява затова се грижи да ги саботира чрез ДБ, ПП и Изправи се. Добре направено е видеото. Simple Smile По всички правила на внушението и пропагандата, и накрая завършва и с Борисов, за да се отъждествят в съзнанието на електората ДБ, ПП и Изправи се с Герб.
https://www.facebook.com/100038283406242/videos/852301289010507

Аз се чудя като си настройват електората към омраза срещу всички, как ще управляват после с тях. Или пак ще гледат да няма правителство и да ходим на избори.

Абе къде са троловете да пишат за Асен Василев. Не само за Кирил Петков. Те и без това ми взеха ника, да ги сменям ли. Grinning

# 37 428
  • София
Алексиев сигурно има това усещане "когато корабът е напуснат от екипажа, той става ничий, който пръв се качи на него става негова собственост," и защо не, правото няма значение, усещането е важно Wink
Ще видим следващият кандидат министър - КП щял да предложи за министър на транспорта собственикът на Еконт
http://epicenter.bg/article/Kiril-Petkov-nominira-shefa-na-EKONT … sporta/260889/2/0

# 37 429
Разграничих се от цитираните обикновени хорица, да. Но това не означава да ме натоварваш и с всеки договор за доставка на техника.
Лично мнение за самолетите имам, но то няма общо с темата за изборите.
Ама то това не е обикновен договор за някаква си доставка, както се усеща, че го неглижираш. Това е много важно геополитическо решение, което е замаскирано под една сделка. И има много общо с политическия живот в България, който пък от своя страна е свързан с изборите. Това е.
Същото се отнася и за турския поток. Но и това е дъвкано, дъвкано, дъвкано като гражданството на КП, който впрочем се надявам да сгафи с друго, не за друго, а просто да има за какво да го плюете, че гражданството вече втори месец да се дъвче без спирка става скучно.

Последна редакция: ср, 06 окт 2021, 23:49 от Blackbling

# 37 430
  • София
Из форуми на ИТН ликуват. Предстои бомба. Асен Василев е приключил с политиката. Той бил другият политик чието име ще изскочи от досиетата Пандора. Дали е така предстои да видим. Цитират Петъо Блъсков от Труд който  имал информация че Асен Василев е другият политик в Пандора.
Скрит текст:
Нещо любопитно което научавам от любимият депутат на Трифонов Радо Василев (500К). Трябва да му се признае че е майстор на пропагандата, вижте какво видео споделя в една тяхна група. Всички политически сили ДБ, Изправи се, ПП са плод на вмешателство на чужди сили в България. Световната конспирация не иска ИТН да управлява затова се грижи да ги саботира чрез ДБ, ПП и Изправи се. Добре направено е видеото. Simple Smile По всички правила на внушението и пропагандата, и накрая завършва и с Борисов, за да се отъждествят в съзнанието на електората ДБ, ПП и Изправи се с Герб.

Аз се чудя като си настройват електората към омраза срещу всички, как ще управляват после с тях. Или пак ще гледат да няма правителство и да ходим на избори.

Абе къде са троловете да пишат за Асен Василев. Не само за Кирил Петков. Те и без това ми взеха ника, да ги сменям ли. Grinning

Аз днес гледах Асен Василев при Цветанка Ризова. Каза, че няма проблем да имаш фирми и сметки в офшорни зони. Стига да си ги декларирал надлежно и да си платил данъците си. Не ми изглеждаше много разтревожен от бомбата.

# 37 431
Скрит текст:

Аз днес гледах Асен Василев при Цветанка Ризова. Каза, че няма проблем да имаш фирми и сметки в офшорни зони. Стига да си ги декларирал надлежно и да си платил данъците си. Не ми изглеждаше много разтревожен от бомбата.

А това така ли е, или и той има само усещане, че няма проблем.

# 37 432
  • София
За офшорката на Василев на Британските Вирджински острови
https://trud.bg/%D1%81%D0%B0%D0%BC%D0%BE-%D0%B2-%D1%82%D1%80%D1% … 0%BE%D0%B2%D0%B8/

# 37 433
Неетично не значи незаконно Hands Point Up Кой от пишещите тук не мечтае да си намали данъците, а? Няма какво да викате ууууу, че някой го направил. Могъл, спестил, толкоз, другото си е чиста завист и писаници да се забавлява народа.

# 37 434
ДПС и ИТН от самото начало атакуват Петков и Василев още откакто бяха министри. Реално за тях те са най големият проблем, ДПС заради интересите им във властта а ИТН заради електоралната заплаха от ПП, крадат им електората.

Малко клюки относно това кой ще е вторият политик който ще изскочи от Пандора. Профила му е следният: Известна политическа фигура при управлението на Борисов. Това гласи клюката из фейсбук, ще видим дали ще се потвърди.

Обаче попаднах на една много интересна информация която вече не е клюка, за един от кандидат-президентите. Изглежда че за него да не се спазват съдебни решения е ОК.
https://btvnovinite.bg/11902-Zrelostnitsite_koito_zavarshvat_pre … nieto_na_VAS.html
А защо за този кандидат-президент е ОК да не се спазват съдебни решения разказва тогавашен зрелостник и днешен юрист.

Скрит текст:
Адвокат Кристиан Гьошев - бивш ученически лидер, който още на 18 години спечели едно от делата за отмяна на матурите, си спомня как тогавашния зам.-министър Анастас Герджиков е декларирал отказ да се изпълни съдебно решение.

Когато за първи път чух, че Анастас Герджиков ще бъде кандидат за Президент, подкрепен от ГЕРБ, в главата ми моментално изплува спомен от 2002 година. За да съм 100% обаче убеден, че не греша, открих този спомен в сайта на bTV'. (линка по горе)

"Става въпрос за спечелените от мен и Нина Георгиева съдебни дела във Върховния административен съд за отмяна на плануваните първи задължителни матурите, без предвидено право на освобождаване с успех най-малко "Много Добър" (5) за моя випуск, завършващ училище през 2003 година.

Българската държава беше изтеглила заем от Световната банка в размер на 15, 3 мил.евро - за модернизация на образованието, поради което Министерството на образованието беше на 100% решено да проведе тези матури и да оправдае заема. Но уви. Съдът посочи и реши, че випускът ни е приет по стария учебен план и по него следва да завърши - с право да се освободим от зрелостните изпити. Основна пречка и враг в тази наша битка на ученици, родители и учители, беше образователния министър Владимир Атанасов - отказващ многократно да разбере проблема и задължително решен да ни прати незаконно на матурите.

Когато излезе решението на ВАС, Министърът беше на командировка в Нигерия. Тогава от "храстите" изскочи неговият заместник-министър Анастас Герджиков - назначен от квотата на НДСВ, а после част от "Новото Време", който с две думи каза, че независимо от съдебното решение, матури ще има, тъй като МОН така тълкувало съдебното решение.

Когато днес Герджиков вече тръгва към другия вход на "Дондуков", моментално си помислих как е възможно човек, който публично беше заявил, че едва ли не - не се интересува от спазване на съдебно решение, сега иска да ни бъде Президент. И още по-лошо, ако този някой е казал тези думи под натиска политическата конюнктура тогава, удобно настанен в назначаемото зам.-министърско кресло. В мозъкът ми крещи една фраза: "ЗАВИСИМ" !.

Обаче днес сутринта, отново се убедих, че такива хора нямат срам. Пускам телевизора и "О' чудо" - бившият и скандален Министър на образованието Владимир Атанасов, гордо възхвалява тогавашното си вице, та даже и част от инициативния комитет му бил. Не знам народът дали има кратка памет, но нека си спомним, как Царят "изхвърли" през 2003 г. от правителството си и Атанасов, и Герджиков, а начело на МОН застана покойният вече проф.Игор Дамянов, който успя да им оправи бъркотиите, които не бяха само свързани с матурите, а и с дипломите ни за средно образование - единствените в историята, които НЯМАТ ЗАПИСАН ОБЩ УСПЕХ (за спомен от Владо).

После Анастас Герджиков пак беше политически назначен на удобно място в "Научния фонд" към МОН, а по-късно отново сменен, отново след скандал. Другите неща, от по-новата история за майка му и т.н. вече сте ги прочели.

Човекът Герджиков после станал професор, та и Ректор на СУ, но като си го съпоставя в съзнанието с други професори - например Даниел Вълчев, си представям разлика между Картинг и Формула 1. Май искат да НАЗНАЧАТ, чрез избори, поредния щатен и свикнал на заплата в държавата чиновник..."

Доста ми олекна в моите очи уж тази сериозна кандидатура.

За скандала с фонд научни изследвания. Попаднах на това видео, от 2016 г.
https://www.vbox7.com/play:66e14526d9?p=user&id=5096341

Нещо имам усещането че този Герджиков ще се окаже скрита лимонка. Simple Smile Изпечен схемаджия.

https://bg.wikipedia.org/wiki/Фонд_„Научни_изследвания“

От 2008 до 2009 управител на фонда е Анастас Герджиков. След изтичането на мандата му той е заменен през януари 2010 г. от Емил Хорозов, който отправя множество критики към състоянието, в което е заварил фонда. В началото на 2011 г. оглавява комисия за проверка на работата на ведомството. През март излиза с доклад за нарушения „от много сериозен характер“ и подава оставката си, тъй като не получава подкрепа от министъра на образованието Сергей Игнатов. (От Герб който явно е гледал тогава да прикрие злоупотребите във фонда по времето на Герджиков, ето защо Герджиков е с Герб).

Последна редакция: чт, 07 окт 2021, 04:47 от Никола Тесла

# 37 435
  • Разпиляна във въображението
Ами не знам дали да вярвам на теб, или на хората около Президента. Аз мога да си го тълкувам така - той няма право на законодателна инициатива, да променя наказателния кодекс, закона за документите...., но има право на инициатива за промяна на Конституцията. Ако ми намериш още някъде другаде тълкуване ще го прочета.
Вярвай на хората около президента. за по-сигурно.
Той може да има инициатива по вече започнал процес за изменение на Конституцията или при започнало приемане на нова Конституция - това е мнението на проф. Друмева. Т.е. той сам не може да започне процеса. https://chitanka.info/text/29884/58

Когато обаче се внася законопроект за изменение и/или допълнение на Конституцията или проект за нова Конституция, такъв законопроект се развива по усложнен законодателен ред. В неговите рамки (Глава девета от КРБ) президентът на Републиката има право на законодателна инициатива: той може да внася законопроекти за изменение и допълнение на Конституцията както в Народно събрание (чл. 154, ал. 1), така и във Велико народно събрание — по предмети, изрично запазени за изменение само от Великото народно събрание (чл. 158, т. 2, 3, 4 и 5), така и проект за нова конституция.

Аз чета, че може да внася Simple Smile Чл.154 му дава това право.

За офшорките на Василев се знае отдавна. Ако ги е декларирал проблем има ли?

# 37 436
  • София
Единствено забелязах, че Пеевски е отслабнал много, неузнаваем е. Иначе ми е ясно, че цялата работа е ала-бала. Вече са ми безинтересни всички.

# 37 437
  • София
Цитат
Тесла, а защо КП след като е знаел по-рано, че ще става министър не си е уредил гражданството!
Направил го е, всичко каквото зависи от него го е направил в момента в който е разбрал че има вероятност да бъде поканен за министър. Това му е и аргумента за отказ от канадското гражданското в документите когато си предава паспорта.

Ако беше направил всичко възможно и беше наистина невинен в момента, с двеста в час щеше да изприпка до Румъния и гордо да развее пред всички оневиняващите го документи. Оообаче, той не само не го прави, но и праща КС дгд. Таа.... още един мошеник на нашата политическа сцена. Да живей! Joy Joy Joy

П.П. Да се надяваме, че до 14-ти ноември поне, ще е успял да изпълни изискванията на Конституцията.

# 37 438
Единствено забелязах, че Пеевски е отслабнал много, неузнаваем е.
По тоз повод на няколко места вече чета, че това му е двойник Simple Smile

# 37 439
Добро утро.
Само да кажа, за който ще е интересно, днес в 6.30 ч от Нова ТВ направо си ни цитираха какво пишем тук 😃
Казаха, че в социалните мрежи имало дискусия дали Герджиков бил женен или не и негови привърженици били качили снимка на семейството му. После показаха снимката, на жена му със сина му, кято качихме тук 😃

До Нова ТВ - да минете да почерпите ей - по едно виртуално кафе поне 😁

п.п. Днес Герджиков ще е гост при тях, но не разбрах в колко часа. Ще го питат какво мисли за изказванията на Панов към Радев

Общи условия

Активация на акаунт