Парламентарни избори, 2021 - мнения, оценки, коментари и всичко около тях

• 909 447
  • 38 566
  •   1
Отговори
# 37 530
  • Другата България
Благодаря, Нина.
И на мен нещо такова ми се въртеше в главата,но няма как да връщам и чета всичко, а и няма нужда, поразрових в нета, не намерих нещо официално, въпросните медии и сайтове отдавна не отварям, та се ориентирах.

# 37 531
  • София
Ами тук често си дискутираме образованието, здравеопазването например, но в съда каква реформа се иска, освен смяна на конкретен човек, не ми става ясно. Не съм от най-интелигентните, вярно, но няма нищо лошо в това.
Нормално е, защото всички имаме отношение към лечение и образование по някакъв начин.
Докато аз например не съм се сблъсквала със съд, прокуратура, следствие. Дори нямам идея за юридическите въпроси в един бизнес, защото съм наемен работник, на заплата, ММ също.

Последна редакция: чт, 07 окт 2021, 13:48 от Cuckoo

# 37 532
Магницки и Пандора са поръчкови, разбира се. Самият факт, че се пускат на час по лъжичка данни само в удобната посока, е показателен. Поръчкови са и т. нар. Пеевски медии. Както и т. нар. Прокопиеви медии. Няма независими медии. То и в САЩ CNN и Fox не са независими. Въпросът е, че всяка една, иначе поръчкова медия, може да избере дали да си служи с полу-доказани опорки и инсинуации, или да представя документи.

Когато уволнят Кристалина Георгиева, тогава ще бъде факт. Дотогава е просто предположение, което може да се случи, а може и да не се случи. Преди това е необходимо въпросните твърдения да се докажат. Не виждам какво общо има това с нашата вътрешна политика. Честно казано, за нея се говори, че е протеже на кръга Капитал. Но какво от това? На времето Доминик Строс-Кан попадна в епицентъра на секс-скандал. Не виждам това да се е отразило по някакъв начин на цяла Франция, нито някой да счита французите като цяло за пряко отговорни по случая.

# 37 533
  • София
Не зная защо се споменава К. Георгиева в тази тема. Тя обикновено прелита за малко над територията на България.

# 37 534
  • соросоиден либераст и умнокрасива евроатлантическа подлога
Как така Пандора са поръчкови?
Може ли да обясниш това

Ето за Пандора в BBC,
които са супер независима медия,
финансирана единствено от аудиторията си

Кое е поръчково, че не разбрах?

# 37 535
Въпросът е защо притежателите на информацията от българска страна на присъстващите българи в Пандора не ги обявят наведнъж, а ги вадят едно по едно и то с подозренията, че го правят избирателно. Всички знаем Чобанов и приятели, че са от кръга на Дневник, Капитал, ДБ.

# 37 536
И да не са поръчкови, какво ще последва!
Всичко са само презумпции за престъпления, които трябва да се докажат, някои от които са доста нереални.

Пеевски вече е казал какви са тези фирми.
Николай Младенов и Асен Василев също.
Поне тези имена, не са отрекли, нищо, но посочилите ги трябва да докажат "финансовите им тайни".
Това, че тези хора са в някакъв списък /поредния/, прави ли ги директно престъпници?
Дали ще успеят или всичко ще е пак "много шум за нищо".

# 37 537
  • Другата България
Нормално е, защото всички имаме отношение към лечение и образование по някакъв начин.
Докато аз например не съм се сблъсквала със съд, прокуратура, следствие.
Именно.
Аз не съм взимала отношение към съдебната реформа и всичко около нея, защото нищичко не разбирам, а не обичам да се изказвам неподготвена. Защото съм се начела и наслушала на смешни изказвания, от хора, дето хал хабер си нямат от това, за което говорят, но пък за сметка на това се опитват постоянно да звучат умно и компетентно, натъртвайки колко са "вътре в нещата". Подчертавам, че говоря за изказвания по ТВ и в пресата, интервюта и изказвания на хора вътре и извън системата.
Обаче освен за въпросната съдебна реформа, за нищо друго не слушам, вече и не се напрягам, досадно е, и ме напряга именно заради предходния абзац. За здравеопазване обаче, никой нищо, някъде поне да има лек намек за крещящата нужда от реформа на реформата.
Чета, а и знаех вече, за случая с детето на три години, в едно село община Луковит, област Ловеч. Община с ФСМП, който има две линейки, обслужващи 12 села и общинския център. Детето е с алергия от плодове, получава обрив, идва линейка с фелдшер на 70 години, който погрешка поставя ампула хлофазолин, вместо противоалергична такава. Двете ампули изглеждат по един и същи начин, и са били една до друга в чантата на фелдшерката. Съответно детето се влошава, историята е тук, може да видите и шефа на ФСМП на каква възраст е.
https://nova.bg/amp/news/view/2021/10/07/342092/3-%D0%B3%D0%BE%D … 1%88%D0%BA%D0%B0/
Какво следва? Поредно хулене и оплюване на фелдшерката и системата като цяло, родителите заплашват със съд. Обаче! Защо никой не се пита как и защо се е стигнало до там в тези филиали да работят основно хора, които отдавна трябва да са си в къщи и да си почиват пред ТВ, излезли в заслужена пенсия? Дали на тази фелдшерка ѝ се обикаля по нощите и ромските села, при пациенти, които имат само права, но не и задължения, и които никога нямат превоз и елементарни медикаменти за децата си и самите тях, още повече когато заболяванията са хронични? Но после "ще си търсят правата", разбира се! Трябва ли да умре буквално някой заради това, че никой не го е еня за липсата на персонал, липсата на линейки, никаквата логистика и условията, в които работят тези хора? И какво като осъдят ромите една пенсионерка? Тя ще си седне вкъщи, ако не получи някой инфаркт от притеснението. И следващия път като се обадят, че отново децата им са с температура или алергия, а те нямат термометър или алергозан, просто няма да има кой да дойде. И отново тогава ще е виновна държавата. И донякъде ще е така, защото никой, ама наистина никой не се интересува как се оправят тези хора с това, с което разполагат. Особено сега с ковид епидемията.
Съдебната реформа може и да спасява животи, косвено.
Здравната обаче го прави пряко, а за нея на никой не му дреме, буквално.

# 37 538
  • София
Да, ако може някой да обясни какво се цели с тази съдебна реформа.
Емблематичен пример за проблемите бил казусът Илия Златанов.
Поинтересувах се за какво става въпрос - ами Илия и Явор Златанови се оказват баща и син, съдят се. Сега на какво се дължат проблемите не съм сигурна, доколко главният прокурор е виновен или са  семейни проблеми и не могат да поделят имуществото не мога да разбера. Сега намесена и /бившата/ вече снаха и дете, което е вече прекалено и много грозно
и  пак ще се съдят.
https://m.dir.bg/dnes/obshtestvo/sled-skandalno-intervyu-sotir-t … hiya-y-mazh-i-akf
Естествено въпросният АКФ е НПО, финансирано по американски и европейски проекти. И постоянно има някакви скандали покрай Златанови, но поне АКФ може да отчита дейност пред донорите каква борба води, проектите ще вървят...

# 37 539
  • София
Hope4C, също така ми се стува "странна" любовта и защитата на един "просто бивш депутат" от ДПС от фенове на бившия ни премиер.
Между ГЕРБ и ДПС няма нищо общо.
Между ББ и Пеевски, също.

Сигурно, заради едната справедливост Simple Smile го правят.

Cuckoo, той и Ники Младенов така ...
https://btvnovinite.bg/svetut/sadbata-na-kristalina-georgieva-v- … e-pod-vapros.html
Аз лично я споменавам, заради това, че раздавеше едни пухени възглавнички ... ти не помниш ли? И някоИ хора непрекъснато се фоткаха и Фалеха с нея. Сега нищо не чух да кажат, ама нейсе.

Тя е директор на МВФ, бивш главен изпълнителен директор на Световната банка. И ти смяташ, че това, което се случва с нея сега е щета само и единствено в личен аспект.
Не. Носи репутационни щети и за България.

# 37 540
Въпросът е защо притежателите на информацията от българска страна на присъстващите българи в Пандора не ги обявят наведнъж, а ги вадят едно по едно и то с подозренията, че го правят избирателно. Всички знаем Чобанов и приятели, че са от кръга на Дневник, Капитал, ДБ.

Ами всеки, който иска може да се рови и да разкрива факти от тези досиета.
Къде са хората от медиите на Пеевски и защо те не разкриват кой е вътре ?

За мен, отговорът е очевиден

Милка, изпуснала си главното, как едно злато, иззето като част от разследване, попада от Прокуратурата в лични сейфове.
Как е случва това?
И кой е способен да прави това?
Аз и ти?

Личната история е без коментар
Между другото сина Златанов е бившия мъж на Радост от Огледала

# 37 541
Не е вярно, че всеки който иска може да се рови в Пандора. Има си медии, на които са акредитирани някакви права. За България са тези от bird.bg

# 37 542
Баща и син Златанови и казусът с тях са свързани с т.нар "Осемте джуджета". Някаква просперираща асансьорна фирма, която ГЕРБ искала да завземе чрез единия от участниците в конфликта, но не помня подробности.

# 37 543
Не е вярно, че всеки който иска може да се рови в Пандора. Има си медии, на които са акредитирани някакви права. За България са тези от bird.bg

Е защо така?

# 37 544
Това е интересно четиво за АВ и неговата фирма, като източникът е официален - Търговският регистър при Агенцията по вписванията
https://www.actualno.com/business/13-godini-njama-danni-za-otche … news_1630691.html

Общи условия

Активация на акаунт