Парламентарни избори, 2021 - мнения, оценки, коментари и всичко около тях

• 909 447
  • 38 566
  •   1
Отговори
# 37 575
Тука нещо се развихриха идеологии и сляпа вяра, от които мислех, че отдавна сме се отървали.

Поне стана ясно, че никой няма представа какво съдържа въпросната съдебна реформа.

Включително и тролът.
Обаче е достатъчно ясно, че сме там, където бяхме преди 30 години и ако продължаваме така, след още 100 ще сме си пак тук. Simple Smile

# 37 576
  • соросоиден либераст и умнокрасива евроатлантическа подлога
Това е от линка, който ти пусна, Сапфир
Но това не променя факта, че в статията няма цитирани документи, а само едно голо твърдение.

Иначе ти можеш да го използваш за да защитиш тезата си или не?
Защото не съм сигурна, че информацията се спуска автоматично към НАП

И аз е съм много по чувствата, когато си избирам за кого да гласувам
но Никола Тесла е пуснал линк, където е събрано всичко

за съжаление трябва да се чете

Иначе на програмна точка "Цифровизация" на ГЕРБ всички вярват със сърце, че ще бъде реализирана, нищо че е пауърпойнтски документ с име tsifrovizatsia, който трябва да се свали, за да се разгледа Simple Smile

А това ГЕРБ как ще го постигнат, може ли да ми кажеш Сапфир
Че тепърва се сетили, че имало необразовани

Последна редакция: чт, 07 окт 2021, 15:42 от Роузи

# 37 577
Нормалния гласоподавател трябва да усети със сърцето си, че държавата има нужда от съдебна реформа?
Е това вече ме уби - честно!
А не е ли по-добре да му бъде обяснено, за да разбере точно какво се крие зад израза "съдебна реформа" и след това той да прецени дали това според него е най-важното за държавата или не? Какво сърце, какво почувстване - това е абсурдно.
Ма не съм казал че трябва всеки да го почувства. Всеки е свободен да си чувства каквото иска като основен проблем, наблюдавайки какво става в общестовото. Друг чувства като основен проблем да речем недостатъчно топлите ни отношения с Русия и гласува за Атака, трети чувства като основен проблем липсата на АЕЦ Белене и гласува за БСП, за четвърти основен проблем е медицинкият Ковид фашизъм и гласува за Възраждане и т.н. и т.н.  Казвам на потребителката която иска да и разясняват какво представлява съдебната реформа защото не и обяснявали, и не и било ясно, пък искала да разбере, че ако за нея съдебната система е основен проблем сама ще потърси и ще види какво представлява съдебната реформа. Може да не е на ДБ, може да е на Герб, ДПС, ИТН и т.н.

# 37 578
  • СИ

... А не е ли по-добре да му бъде обяснено, за да разбере точно какво се крие зад израза "съдебна реформа" и след това той да прецени ...

Повярвай... Няма как да обясниш на някой, който не иска да разбере.

# 37 579
  • София
Съдебната реформа започна с взимането охраната на Гешев и ще завърши с взимането на служебният му автомобил и място за паркиране. Иначе съдебна реформа е да не се допуска човек с доживотна присъда да бъде застрелян разхождайки се свободно около Герена, защото един съдебен състав  му е намалил доживотната присъда , а втори го е пуснал предсрочно вместо да лежи до 2028 г.

# 37 580
Ако един политик не може да обясни на хората на прост език за какво се бори значи не става за политик. Може да става за нещо друго, но не и за политика. Ама човек като не го осъзнава или му е по-удобно обвинява простия електорат. Електората в крайна сметка не е прост и въпросният остава тъжно неразбран и потъва в забвение рано или късно. Добре че са соц.мрежи , че да го чуят повече хора как се жалва. Така по-дълго е жалването и само увеличава агонията.

# 37 581
Не знам защо има лични обръщения към мен да отговарям за нечия политика - това нито има връзка с действителността, нито съответства на правилата на форума.
Но ще се опитам, с уговорката, че е последният ми пост в такъв "диалог".
Скрит текст:
Иначе ти можеш да го използваш за да защитиш тезата си или не?
Защото не съм сигурна, че информацията се спуска автоматично към НАП

А това ГЕРБ как ще го постигнат, може ли да ми кажеш Сапфир
Че тепърва се сетили, че имало необразовани

Моята теза беше, че НАП би трябвало да има данните от Пандора - по думите на дамата от статията. Не знам какво би трябвало да доказвам с думите на Кольо Парамов.
За образователната политика - писали са, че има над 41 000 върнати деца в класните стаи. Надявам се, че наследниците на ГЕРБ ще направят някакъв магически фокус, при който без никаква принуда (в съответствие с новите неолиберални идеи) ще накарат децата от уязвимите обществени групи да учат и да станат полезни членове на обществото. Признавам, че на мен лично не ми достига фантазия, но аз не съм мерило, предвид не особено прогресивното ми мислене.

Отговор в стил "вие сте прости и никога няма да разберете, защото и не искате", не печели симпатиите на избирателя.

# 37 582
  • София
Единствено забелязах, че Пеевски е отслабнал много, неузнаваем е.
По тоз повод на няколко места вече чета, че това му е двойник Simple Smile

Не е. диетата Черепа така действа. Laughing

# 37 583
Повярвай... Няма как да обясниш на някой, който не иска да разбере.
Аха....ние сме от простите. Добре, обясни ни ти.
Не сте от простите, просто не ви интересува съдебната реформа. Който го интересува сяда и чете. Трябва да се чете, съдебната реформа не е 1, 2 действия, и да ти кажа правим това и това и готово. А е цял комплекс от промени.

# 37 584
  • Другата България
Съдебната реформа започна с взимането охраната на Гешев и ще завърши с взимането на служебният му автомобил и място за паркиране. Иначе съдебна реформа е да не се допуска човек с доживотна присъда да бъде застрелян разхождайки се свободно около Герена, защото един съдебен състав  му е намалил доживотната присъда , а втори го е пуснал предсрочно вместо да лежи до 2028 г.
Това ли било съдебната реформа?
Че то много просто нещо било.
Важи ли за многобройните, да не кажа безбройни мургавели, които са с по 9876543 хващания, пускания, пробации, условни присъди и т.н., които са прекрасно известни и ясни на полицията и правораздавателните органи, хващани и пускани безброй пъти, и които ограбват, пребиват и изнасилват беззащитни самотни възрастни хора по затънтените села на страната? Села с нулево присъствие на полиция и още по-мижаво присъствие на хора, защото в радиус от 100-200 метра от въпросния дом къщите са необитаеми отдавна, разбити и ограбвани многократно?
И като нападнат бабата или дядото, само Бог може да ѝ е на помощ?
Това обаче са избиратели, за тях закон няма, те са над него, и не виждам никой да иска да промени това.
Ако това е съдебната реформа, и това, моля кажете кой предлага промяна, за да гласувам за него. Сериозно питам.

# 37 585
  • соросоиден либераст и умнокрасива евроатлантическа подлога
Това са им целите. Никого не са върнали в класната стая и няма и да върнат, с политиката, която водят

# 37 586
  • София
И на мен, за съжаление Лозан Панов ми е скучен. Каузата "съдебна реформа", имам чувството, че никой не може да я разбере, аз също не я разбирам, какво искат и как ще го реформират. И каква ще ни бъде на нас файдата, евентуално.

Но по-лошото е, че няма увлекателност в него, дебат между него и Радев сигурно ще приспи всички зрители.

Президентът не е длъжен да прави шоу. Жалко, че така ги оценяваме.

# 37 587
  • СИ

... Ако един политик не може да обясни на хората на прост език за какво се бори значи не става за политик. Може да става за нещо друго, но не и за политика...

През 2009-та година Борисов обясняваше, че се бори срещу гьола Белене, срещу заменките на Тройната коалиция и за електронно управление. После се оказа, че е имал нещо друго в предвид... Борисов става ли за политик, понеже няма нещо за което да не си е сменил мнението по няколко пъти?

# 37 588
  • София
Важи ли за многобройните, да не кажа безбройни мургавели, които са с по 9876543 хващания, пускания, пробации, условни присъди и т.н., които са прекрасно известни и ясни на полицията и правораздавателните органи, хващани и пускани безброй пъти, и които ограбват, пребиват и изнасилват беззащитни самотни възрастни хора по затънтените села на страната? Села с нулево присъствие на полиция и още по-мижаво присъствие на хора, защото в радиус от 100-200 метра от въпросния дом къщите са необитаеми отдавна, разбити и ограбвани многократно?
Това обаче са избиратели, за тях закон няма, те са над него, и не виждам никой да иска да промени това.
Ако това е съдебната реформа, и това, моля кажете кой предлага промяна, за да гласувам за него. Сериозно питам.
важи напълно. Примерно  мургавела убил момичето във Велико Търново е имал едновремнно две условни присъди, което би трябвало да е невъзможно. И условните присъди ги издават не прокурорите и полицаите.

# 37 589
Скрит текст:
Не само че никой няма да предложи подобна съдебна реформа, ами и най-вероятно такива констатации няма и да просъществуват дълго черно на бяло. Иначе, ДБ са последната политическа сила, които би насочила мощта на закона точно срещу този контингент. БХК и съдът в Страсбург не биха го допуснали. Евентуално може да се заложи на БСП, ако се търси точно такъв политически ефект.

Общи условия

Активация на акаунт