Парламентарни избори, 2021 - мнения, оценки, коментари и всичко около тях

• 909 129
  • 38 566
  •   1
Отговори
# 37 980
  • соросоиден либераст и умнокрасива евроатлантическа подлога
няма, при това положение на съдебната система, Бойко е приятел на главния, значи няма да бъде осъден

# 37 981
След реформите на Христо Иванов, Роузи. А и гл. прокурор, ще намерят начин да го сменят, това също е залегнало в прословутата реформа, дори самата реформа, основно е изградена за тази цел. Wink

# 37 982
Изключително ми е странно това нещо. Гешев единственият прокурор в България ли е?

# 37 983
  • соросоиден либераст и умнокрасива евроатлантическа подлога
ами, а дано
не да сменят прокурора, повтарям за 10 път за вечно неразбралите, а за премахване на тази позиция

# 37 984
ами, а дано
не да сменят прокурора, повтарям за 10 път за вечно неразбралите, а за премахване на тази позиция
-Въвеждане на задължителна 3-месечна отчетност на главния прокурор пред парламента – публични изслушвания пред ресорна комисия и в пленарна зала, вкл. възможност за представители на граждански и професионални организации да поставят върпоси и да изказват становища (промени в ЗСВ и ПОДНС);
-Ограничаване на функциите на прокуратурата само до функции в рамките на наказателния процес – отпадане на общия надзор за законност по отношение актове и действия на държавните органи (промени в ЗСВ и АПК).
-Последователно въвеждане на съдебен контрол върху актовете на прокурора, отнасящи се до съществените етапи от движението на наказателното производство.
-Главният прокурор да се избира от парламента с мнозинство три пети (144 от народните представители) по предложение на министъра на правосъдието.
-Намаляване мандата на главния прокурор на 5 години.
-Изграждане на прокуратурата като самостоятелна независима институция, като кариерните и дисциплинарните правомощия по отношение на прокурорите се осъществяват от Прокурорски съвет в състав 11 членове – 4 от тях, избирани от прокурорите; 5 избрани от парламента (представители на различни юридически професии и организации), главният прокурор (по право), министърът на правосъдието (по право).
-Освобождаване (импийчмънт) на главния прокурор – по инициатива на министъра на правосъдието или една пета от народните представители, като се поддържа от парламента с мнозинство от 140 народни представители. Окончателното решение се взема от Конституционния съд или президента.

Не си чела предложението на ДБ.

# 37 985
  • Пловдив
https://www.vesti.bg/bulgaria/goran-blagoev-e-kandidatyt-za-prez … ov-moskov-6132257
Журналистът Горан Благоев е кандидатът за президент на коалицията на Цветанов-Москов

# 37 986
Скрит текст:
ами, а дано
-Въвеждане на задължителна 3-месечна отчетност на главния прокурор пред парламента – публични изслушвания пред ресорна комисия и в пленарна зала, вкл. възможност за представители на граждански и професионални организации да поставят върпоси и да изказват становища (промени в ЗСВ и ПОДНС);
-Ограничаване на функциите на прокуратурата само до функции в рамките на наказателния процес – отпадане на общия надзор за законност по отношение актове и действия на държавните органи (промени в ЗСВ и АПК).
-Последователно въвеждане на съдебен контрол върху актовете на прокурора, отнасящи се до съществените етапи от движението на наказателното производство.
-Главният прокурор да се избира от парламента с мнозинство три пети (144 от народните представители) по предложение на министъра на правосъдието.
-Намаляване мандата на главния прокурор на 5 години.
-Изграждане на прокуратурата като самостоятелна независима институция, като кариерните и дисциплинарните правомощия по отношение на прокурорите се осъществяват от Прокурорски съвет в състав 11 членове – 4 от тях, избирани от прокурорите; 5 избрани от парламента (представители на различни юридически професии и организации), главният прокурор (по право), министърът на правосъдието (по право).
-Освобождаване (импийчмънт) на главния прокурор – по инициатива на министъра на правосъдието или една пета от народните представители, като се поддържа от парламента с мнозинство от 140 народни представители. Окончателното решение се взема от Конституционния съд или президента.

Не си чела предложението на ДБ.
Изключително много благодаря, защото и аз не го бях чела. Това реформата на ХИ от едно време ли е или е актуалното предложение на ДБ? Ако е второто, имам някои коментари.

# 37 987
  • София
https://www.vesti.bg/bulgaria/goran-blagoev-e-kandidatyt-za-prez … ov-moskov-6132257
Журналистът Горан Благоев е кандидатът за президент на коалицията на Цветанов-Москов

Вицето да не е Веско Маринов? Laughing

# 37 988
Сапфир,
Това е сегашното предложение, на сайта на ДБ.
Предлагам ти това четиво.
https://tribune.bg/bg/mrezhata/valeriya-veleva-prez-2015-tazasht … den-trudov-stazh/
Цел на съдебната реформа – овладяване на прокуратурата

# 37 989
Благодаря ви за поясненията.
И все пак ми е странно първо да регистираш кандидат, след това да го обявиш, след това да започне да обикаля по студията и да дава интервюта и чак накрая да внесеш подписите, които още не са събрани дори. Не, че ще стане с Панов, но ако не събере тези подписи, тогава какво - много шум да нищо

Иначе прогнозата на социолозите за момента се сбъдва - интригата около изборите за президент тотално измести фокуса от парламентарните избори

# 37 990
Иначе , Христо Иванов, ако искаше да направи промени, за да обслужва нечии интереси, щяха да замажат очите на масовия избирател с някой призив там, за да съберат максимален резултат и така.
Той това и прави - корупция, правосъдие...ама в какво се изразява и как ще ни помогне неговата реформа, там не се задълбочава. Само повтаря като хипнотизатор, че трябва да се махне главният прокурор (конкретно Гешев) Grinning

Последна редакция: нд, 10 окт 2021, 16:16 от Анонимен

# 37 991
  • Варна
ДПС обявиха ли кандидата си за президент?

# 37 992
Ха сега де, аз харесвам Горан Благоев и имам и лични впечатления от него - много добри.
Вицето му е лекарка и то май от истинските, не като Кацаров.

Вече три кандидатури, на които Радев не може да стъпи на малкия пръст. Simple Smile

# 37 993
  • Пловдив
И аз харесвах Горан Благоев, но като се изпокара с БПЦ не ми стана особено приятно. Георги Милков добре се справя с новото предаване.
Добра кандидатура на Москов. Естествено няма шанс, но пък показва добра визия за президентската институция. Ще слушам Горанов с интерес.

# 37 994
  • София
Това е хубаво на демокрацията, имаш избор.

Общи условия

Активация на акаунт