Образователен Говорилник - 15-та следизборна

• 22 149
  • 789
  •   1
Отговори
# 405
Амели, можеш да решиш проблема с това
Скрит текст:

# 406
  • софия
не бе, аз проблем нямам. Чудесно ми е да се разхождам.

antea, това е най-депресиращият сериал, който някога съм гледала. Всъщност единственият, който зарязах на втори сезон.
Начинът на снимане, лично за мен, успява да нагнети още повече посланието. Да не говорим, че идеята му е да показва обикновените неща, ама как така става, че са все депресарски. .... определено действа подтискащо.... толкова ли няма нищо положително около тия хора. Подхванах го 2017, или 2018... не помня точно. Ужасен (ми) е. Disappointed Relieved

# 407
Скрит текст:
Тинки пусна линк в тази тема.
Там пишеше, че се състезава по физика, откъдето предположих, че има академични успехи, както Евгени Кайряков по математика.
Момчетата като Кайряков тази година са с откази, най-много някой wait list. Конкретно това момче моята девойка изобщо не го познава. Това не значи че няма успехи, а че не мога да коментирам от 2-ро лице. Лично за мен не академичните успехи са били впечатляващите в биографията му, а доброволческата работа с американското посолство, че е имал ментор, който го е насочвал и може би и семейни фактори. Ето още един линк: https://www.flashnews.bg/golyama-gordost-uchenik-ot-smg-shte-uchi-v-harvard/
По никакъв начин не омаловажавам постигнатото, което е впечатляващо, но по-скоро потвърждава по-малката тежест (или недостатъчнатостта) на академичните успехи. Аз лично на тази писта не мога да тичам, може би имам някакво рационално разбиране, но емоционално нямам такова.
Благодаря, Тинки! Точно това ми беше интересно да разбера.

Добре че си имаме университети в Европа, където все още не е много застъпено това.
В нашите ЧУ обаче усещам, че може скоро да въведат въпросници като този при Титина Joy

# 408
понеже си редактирах мнението, ама остана на другата страница, ще го копирам наново, ако някой я е чел, ще ми е интересно възприятието му

като доста добра, и свързана покрай сюжета си с академични преживявания в елитен колеж, мога да препоръчам
Тайната история на Дона Тарт

Амели, изобщо не го намирам депресарски, честно, даже не би ми хрумнала такава дума, виж колко различни са усещанията на всеки Simple Smile

# 409
  • София
А аз съм фен на This is us.

# 410
  • София
Аз много обичам Фицджералд.
"Отсам рая" брилянтно улавя много усещания около Ivy League.
Пък и той по принцип си пише за "американската мечта". Много любим.

# 411
  • В офиса
O да. "Отсам рая" Heart Харесвам Дона Тарт. Щиглецът, де. Мерси за препоръката за "Тайната история".
A aз съм човекът с най-лошо организирано време. Нямам време за сериали. Единственият сериал, който изгледах, бе "д-р Хаус", през 2012-та, когато си стоях вкъщи, а Ели беше бебе. Запаметявам вашите, де. На Антеа тоя не ми изглежда да ми хареса.
През 2012-а си спомням и че ревностно следях Олимпиадата. За това сега някак с нетърпение чаках 2020, после 2021, последно Олимпиада ще има ли?

Дъждец, в момента, в който въведат въпросници Grinning aз ще съм до там. Питагор ли, Иззи ли, ама такова нещо - тц. Все пак се надявам на известна доза консерватизъм у ръководството Grinning

# 412
Тц, Ежко, не можеш да ме подмамиш с мотоприключение.
Иначе наистина много красиви снимки показваш. С удоволстеие бих ги вървяла тия пътища пеша Simple Smile
Не се опитвам да те мамя, Амели, а да те изкуша Simple Smile
С вървене няма да стане по тези пътища. Иска си мотора.
Плуването в сутрешната мъгла, изкачването над облаците и слънцето, което те чака зад завоя към билото.
Ароматът на планински бор, усилен от мотоциклетния бриз. Мъркането на двигателя. Леката тръпка от сутрешния хлад...
Няма как пеша или с автомобил.

# 413
  • В офиса
Koлело. Хем накрая като спреш, не си чувстваш краката, но пък докато караш, не усещаш. Мотористите винаги са ми камикадзета. Особено онези, каращи по осовата линия.

# 414
  • в страната на чудесата
Има ли въпросници в АК?

# 415
  • София
Не

# 416
  • Отвъд алеята зад шкафа
Ето това ми попадна за момчето в Харвард - https://stolica.bg/sofia/gordost-uchenik-ot-sofiiskata-matematic … CccQDs6PdR0Vw9fL4

Пише, че менторът и заниманията с него са го отличили от останалите, само 3,4 % са приетите. А менторът се оказва и организатор на camp golden gate, за който ви споменах назад.

# 417
Значи, момичета, убихте ме с Лунната соната. Това е любимото ми произведение, заедно с Апассионатата, и освен това първата част на Лунната соната е нещото, което свиря най-добре (третата част е много трудна технически, свиря я някак си, но ужасно в сравнение с добрите пианисти, но първата част я свиря така, че бихте се заслушали). Добре, че никога не съм слушал приказки на грамофон, четях като звяр още като дете. Какво е виновен Бетовен и Лунната соната, че са я сложили за фон в някаква плоча с ужасни приказки? Еми не сте прави по този въпрос и ако някога направим сбирка на място, където има пиано, ще ви го докажа на практика 😀😃😆

Тинкърбел ме уби с това, което е чела в типс енд трикс какво да отговориш на въпроса къде си намерил истинския си дом!

То дори не е за коментар...

# 418
  • София
А в плочата за Пепеляшка нямаше ли и малко Григ (In the Hall of the Mountain King, шотландската негова половина 😁), или бъркам?

# 419
  • в страната на чудесата
Ние пък нямахме грамофон.
Като бях малка ходех на гости през лятото на близки и там слушах само Лили Иванова. Всички плочи.
Simple Smileпреди две години малкият си купи грамофон, усилвател и пр. Слуша Ози. Все пак децата са по-умни.

Общи условия

Активация на акаунт