Образователен Говорилник - 15-та следизборна

• 22 168
  • 789
  •   1
Отговори
# 360
  • София
И какво сега за астрата, ще я изтеглят, така ли? Почти не съм гледала новини, но нещо такова мярнах. Какво ще стане с хората, които вече имат по една доза? Нито върви да останат без втората, нито да слагат друга марка. По-добре да ги оставят да се ваксинират и поне да завършат цикъла.
В момента имам усещането, че ставаме свидетели на това как се разиграва някакъв абсурд. Само не мога да разбера доколко е борба за пазар и доколко кофти стечение на медийните политики и обикновен човешки страх.

# 361
Ама Мецане, те снимките ми са от БГ-села, де! И то от (буквално) загубените. Освен това в книгата един от героите загива за отечеството, не се е развел и от сина му излиза нещо... Joy

# 362
  • София
Остана ли нещо от книгата, което не разказахте. Joy То вече няма смисъл да се чете.

Аз пък си обичам приказките и на Андерсен, и на братя Грим с всичките им ужасии. И децата са ги чели - оцеляха. Joy

# 363
Четох, че прототип на Роси е Джо Рапосо.
https://www.thecrimson.com/article/1961/5/31/producer-plans-new-york-run-of/

На Братя Грим и ние имаме неадаптирано издание и сме я чели, като беше голяма вече. Много се смеехме на ужасиите.

# 364
Вие “Тримата братя и златната ябълка” може да сте я чели, но аз съм я играл. Любима приказка и на двете хлапета. Много готино беше, че и козленцата, и прасенцата, но братята беше класика.

Сега щяха да го питат вълка дали е ваксиниран, ма с коя ваксина, ма с коя доза, пък паспорт има ли и той сам щеше да се откаже и да стане веган😀

# 365
Сега щяха да го питат вълка дали е ваксиниран, ма с коя ваксина, ма с коя доза, пък паспорт има ли и той сам щеше да се откаже и да стане веган😀
...ако преди това не го джендират Joy
ПС Помислете само кой ще сложат да го играе вълк и не ви трябват ужасиите на Грим и АндерсЪн

# 366
  • София
Представих си го вълкът - джендър. Един такъв слим и с прическа. Извинявам се за клишето (не искам да засегна никого).

Ежко, много са ти хубави снимките.

Когато бях дете, имахме грамофон и много грамофонни плочи с приказки. Пепеляшка започваше с Лунната соната. По-нататък по стечение на обстоятелствата чувах Лунната соната няколко пъти на погребения. Но много си обичах плочите, де. И много четях. Лятото един от най-хубавите ми спомени е горещ и тих ден навън, а аз в хладна къща - голяма, само аз вътре, чета.

# 367
Сега ми отблокирахте някакъв ужасен спомен с тези книги. Като малка ги имахме на плочи, които редовно слушах. Не само че историите НЕ СА ПОДХОДЯЩИ за деца,ами там вървеше и една мелодия за още по-голям драматизъм. Та...седнала малка Голдева,слуша приказки и реве от страх :joy .

Най-много рев имаше на Хензел и Гретел, Пепеляшка (оттогава мразя лунната соната) и белите лебеди. В последствие разбрах,че лунната соната я пускат и по погребения,Та съвсем ми се издигна в класацията най-депресиращи мелодии.

# 368
  • Отвъд алеята зад шкафа
Много добър отзив от Уоруик за лагер в Родопите. Нейното дете го е посещавало:
https://kids.bikearea.org/

Супер изглеждат и има точно това, което се търси, плюс желаната възрастова група. Харесах поне 5 програми. Сега да видя как да вместя един от тях заедно с camp goldengate на Камчия. Вчера го разцъках и много ми хареса. Са, типично "американски" е, но като за детски лагер става.

# 369
  • София
Днешните деца нещо не могат да ги разберат приказките в относително по-малко цензурираните варианти, които ние познаваме от детството си. Някои от приказките стават такава приумица на редактори и издатели, че трудно мога да ги позная, дразня се, че почти нищо не е останало от тях, плюс използвания език, който е твърде опростен за художествена литература, сведен е до просто описание и се губи красотата.

Като се замисля, най-емоционално съм реагирала на Малката кибритопродавачка и на Майчина сълза. Родната майка оставя болното си пиленце самичко в студа, а тя се спасява на топло и сухо и му изпраща някакви фалшиви послания. За кибритопродавачката също изоставено дете на произвола на съдбата. Детската ми душа и ум не можеха да го обработят дори! И се чудех защо толкова ни разправят в училище, че лястовицата си обичала детето.

# 370
Детето преди 3 години беше на лагер в Камчия. Остана очарован. От седмица го удължихме на 2. По неговото описание е било като пионерски лагер.
Запазих си сайтовете, които сте пуснали, но си мисля, че му трябва нещо , което да е с по-голчмо натоварване.
И да го похваля, миналия петък, 29 км преход през сложен терен- дума не каза, даже вечерта салатата той я прави.
За тези, които обичат ходенето, препоръчвам един лек хайкинг до подземния храм Гърлото. Лежерна разходка, няма хора, а има какво да се види в района.
За приказките дума няма да отварям, че имаме такива интерпретации на класическите приказки, американски издания. Иначе си мисля, че децата не възприемат точно така приказките, както ги възприемаме ние.

# 371
Близо до Гърло е трънският Матерхорн - вр. Драговски камък. С леки елементи на катерене и Бежанската пещера в основата.

# 372
В Камчия руската база е страхотна и има най-разнообразни лагери. Храната също е добра. Много зелени площи, чисто, широко.

# 373
  • София
Много добър отзив от Уоруик за лагер в Родопите. Нейното дете го е посещавало:
https://kids.bikearea.org/

Супер изглеждат и има точно това, което се търси, плюс желаната възрастова група. Харесах поне 5 програми. Сега да видя как да вместя един от тях заедно с camp goldengate на Камчия. Вчера го разцъках и много ми хареса. Са, типично "американски" е, но като за детски лагер става.
Дъщеря ми ходи 2 пъти с Байкария на лагери - веднъж с Дъх на смола за малките и втория път Из дебрите на Баташката планина. Страхотни са хората, много отговорни, децата си изкарват добре! "Из дебрите..." е с доста ходене обаче, почти цял ден са на път, по спомен около 20 км. на ден минават. С добра компания обаче не се усеща, според дъщеря ми. Бяха ставали една сутрин по тъмно да ходят на някакви скали да гледат изгрева на слънцето, много беше впечатлена. Много важно е да се вземат добри дрехи /термобельо, полари/ за планина и хубави спални чували - нощем става много студено, нищо, че е лято.

# 374
  • В офиса
Байкериа звучи страхотно. Ще го говорим вкъщи дали. Даже се замислих, понеже на гости ще ни идват две американчета, как ще изглежда да ги пратим на лагер със синковеца. Като почитатели на Стара Планина, някак най-много ме привлече този лагер. Но всички опции ме впечатлиха реално.

Аз пак по актуалната ми тема, интересен линк: https://m.24chasa.bg/novini/article/9702687?fbclid=IwAR1c4t8ETmy … JFUe4MsX9XQ8fMUcE

Общи условия

Активация на акаунт