Образователен Говорилник - 15-та следизборна

• 22 147
  • 789
  •   1
Отговори
# 435
  • София
Фенси, Joy къде я изрови тази статия? Това е велико: "Не забравяйте, че всички деца, които попадат в тези училища, ще станат надарени." Laughing

# 436
  • Отвъд алеята зад шкафа
Тази статия и аз съм я чела. Побиват ме тръпки от планиране на живота на детето още от утробата.

# 437
Има и още подобни на сайта. Но тази статия ми е в топ 5 по абсурдност и съм я запомнила. Дори да има процент недостоверност, останалото също ми прелива границите на търпимост.

Ежко, споделям всичко казано. Адекватното изучаване на литература, история, география са ми от изключителна важност за моето дете. Отделно от личния пример, който му даваме. И опитите ни чрез пътувания и преживявания да му покажем наживо наученото.

Между другото препоръчвам за посещение крепостите Овеч и Червен. Побитите камъни също. И скалните църкви и манастири около Русе.

Последна редакция: ср, 14 апр 2021, 12:12 от Fancy

# 438
„Аз Драгомир писах. Аз, севаст Огнян, бях при цар Шишман кефалия и много зло патих. В това време турците воюваха. Аз поддържах вярата на Шишмана царя.”

Надписът е от крепостта Боженишки урвич.

Наблизо е и първото килийно училище в областта.

# 439
Ежко, благодаря!
Ние сме се качвали ето тук: https://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%93%D1%80%D0%B0%D0%B4%D0%B8%D1% … D0%B5%D0%B2%D0%BE)

# 440
Между другото препоръчвам за посещение крепостите Овеч и Червен. Побитите камъни също.
И на старата част на Побити камъни. Скоро мярнах, че са я прекръстили на Небесните двери, което няма общо с действителността. Но пък си заслужава да се види.

# 441
За пореден път много ми харесва каквото е написала Фенси и за пореден път съжалявам, че мога да й дам само по един лайк на постовете.
За мен е съвсем ясно какво казва, а че Ежко отговаря в типичния си стил, никак не ме учудва 😂, ама Ежко, така е, ти какво си си мислел, че ще видим в книгата, а ние какво видяхме 😂😂😂
Спор няма по принцип в това, което казваш, защото то е от сорта, че тревата е зелена, а небето - синьо, но Фенси казва друго нещо. Както и Тинкърбел. И на нея ми се иска да можех да дам повече лайкове.

# 442
Забравих. За пореден път се убеждавам, че с малко повече умни управници бихме могли да оправдаем факта, че сме в топ 3 държави с ареологически обекти в Европа. Уви.
Та препоръчвам гробницата в Свещари. Особено за ученици, на етапа траки и тракийска цивилизация. И много тъжният музей на мозайките в Девня. Тъжен, защото базата е доста окаяна и олюпена. Но пък беше изненада за мен да видя уникални римски мозайки, каквито видях в Равена и Вила дел Казале в Сицилия.

А, Мецане, нямам драма аз с Ежко. А и си мисля, че сме на едно мнение.

# 443
Спор няма по принцип в това, което казваш, защото то е от сорта, че тревата е зелена, а небето - синьо, но Фенси казва друго нещо.
Вярно е, че мъжете сме на 4-битова цветова палитра, но оттенъците все пак имат значение при избора на по-зелена трева и по-ясно небе към конкретния исторически момент. Joy За тях, нюансите, си и говорехме с Фенси...

@Фенси Имаме история, имаме древна култура, че даже и минерални извори - дал бог. Но виж с управленци не можем да се похвалим. Може би, защото не можем/искаме да хрантутим аристокрация?

# 444
  • София
Аз пък ще препоръчам "Голата истина за група Жигули" Simple Smile. Час и половина истинско забавление. Става и за тийнове. Wink

# 445
Спор няма по принцип в това, което казваш, защото то е от сорта, че тревата е зелена, а небето - синьо, но Фенси казва друго нещо.
Вярно е, че мъжете сме на 4-битова цветова палитра, но оттенъците все пак имат значение при избора на по-зелена трева и по-ясно небе към конкретния исторически момент. Joy За тях, нюансите, си и говорехме с Фенси...

@Фенси Имаме история, имаме древна култура, че даже и минерални извори - дал бог. Но виж с управленци не можем да се похвалим. Може би, защото не можем/искаме да хрантутим аристокрация?

Страшен си 😂 Каквото повикало, такова се обадило, аз започнах първи, да...😆 защото това че ти си бил казал според мен, че тревата е зелена и пр., наистина може да се обиди човек и това с нюансите е достоен отговор 😃 и за да не звучи обидно, казваш "ние, мъжете..."  😂 Високо оценявам такава деликатност, не е да не я виждам, показа висша класа съвсем сериозно, респект. Ама тя аудиторията тук е много интелигентна, на което си и разчитал и може да не се съмняваш, че правилно са те разбрали.
Туш, Ежко, признавам си! И все пак, въпреки нюансите, смятам, че Фенси каза нещо доста различно от теб и какво да направя, като мисля същото като нея, до последната запетайка.

# 446
Аз пък ще препоръчам "Голата истина за група Жигули" Simple Smile. Час и половина истинско забавление. Става и за тийнове. Wink

"И как ще издържаме Лизи в Лондон?" Joy

Ех, Мецане. Трудно е да разберем чуждите култури... Как например да разберем, защо японците третират учениците, занимаващи се с карате, като слабоумни хулигани, а създателя на айкидо са удостоили с висша награда "за спасяване морала на младежта". Ще си позволя да ти препоръчам едно книжле по въпроса Айкидо за живота
Мисля, че ще ти е интересна и полезна.

В Айкидо, прочее, няма такова нещо като "туш". И състезания няма.

Последна редакция: ср, 14 апр 2021, 15:40 от Ezhko

# 447
  • В офиса
Oф, да се оплача ли? Излязоха изпитните резултати от Делфт, не класирането а само резултатът и средния за кандидатстващите. Блестящи математика и физика - 2 пъти над средния, хубав first year material и много, много нисък motivation. Taка че ще е трепери до края. Не очаквах такъв motivation, там е въпросник, дето ти задават въпрос, на който отговаряш в точки от -5 до +5. Ясно е, че трябва винаги да отговаряш +5, или -5, но е ясно за мен. Ако беше без motivation, 100% прием. Нищо де. Но ако не я приемат заради motivation теста ще е урок, научен по най-трудния начин. Разчитам, че резултатите са разпределени с нормално разпределение и има много кандидати около средното, а тя с математиката и физиката ще компенсира.

# 448
Тинки, силно стискам палци  на прекрасната ти умна девойка!
А какво представляват въпросите в този motivation?

# 449
Извинявай Тинки, но дали резултата на "мотивейшън" отговаря на реалното положение? Ако отговаря - струва ли си? Ако не - писмо до Делфт, обясняващо разминаването и потвърждаващо мотивацията?

Общи условия

Активация на акаунт