Образователен Говорилник - 15-та следизборна

• 22 143
  • 789
  •   1
Отговори
# 450
  • В офиса
Ежко, не отговарят на реалния motivation, но отразяват някои специфики в ученето, че рядко си води записки, когато чете нещо, че не се връща да преговаря, че прави нещата в последния момент, че не пита, когато не й е ясно (а се бори сама) Да, показват някаква специфичност спрямо кандидатите, но не и липса на мотивация. Мисля че на истински мотивационните въпроси отговорите й са категорични. Надявам се все пак да не се стигне то там. Общият резултат е 28% над средния, дано да е достатъчен. Ако не е, както казах, тъжно е, но поучително.
Дъждец, motivation теста прилича на въпросите, които изготвят работодателите за оценка на тяхната работа. Отговорите са от никога, често не, рядко не, рядко да, често да, винаги; А въпросите са за мотивация, справяне с трудностите, система на учене, ей такива. Аз еднозначно мога да посоча на всеки "правилния" отговор, без значение дали е "моя". Според кандидатстващи минали години, тогава не е участвал в оценката. Но сега в условията пишеше, че е с равна тежест на другите.
Утре ще се знае със сигурност.

# 451
  • София
Къде са казали, че е с равна тежест? От това, което аз четох, никаква тежест нямат, само ориентир дали става за специалността, за която кандидатства.  Тинки, говориш за т.нар. Matching&selection, части едно и три, нали?

П.С. Не успях да събудя малкия да се логне да си види неговите %. Отговорите на част еднo и три ги имаме (те ги пращат веднага след попълване). Чак се зачетох кaкво е писал (за мен, can you imagine?).

Последна редакция: ср, 14 апр 2021, 18:24 от Sharky*

# 452
  • София
Тинки, така както го описваш - на мен ми звучи като да се поставят учениците в някакъв калъп. Това хем го разбирам, хем не трябва да има никакво значение. Академичното постижение на кандидатите трябва да е по-важно за един университет, си мисля. Без значение към кой тип принадлежи - важи дори и за синекръвните от класацията на Ежко (където е много важно да си от богат род пето поколение от Кънетикът).

Кажи повече за този университет - профил, интересни специалности, БГ присъствие, такса, разходи?

Ако го похвалиш порядъчно, ще се увеличи скритата мощ на всички стиснати палци Grinning

# 453
  • София
Aш, не е калъп. Ще ви изкарам въпросите.

# 454
  • София
Aш, не е калъп. Ще ви изкарам въпросите.
Е не точно, ама как ти звучи “Не щем Айнщайновци, ако на втората година ще дропват поради липса на мотивация?”

А и как оценяват мотивацията с въпросник - оценяват поведенчески практики (това си е калъп - няма лошо, разбирам го, донякъде съм съгласна, но не мисля че има голяма тежест за прием решението)

# 455
  • В офиса
Шарки, за CS е различно, при тях motivationa не влиза в критериите за прием. И CS нямат такива мейли към момента, както нашите нямаха мейл за общия брой кандидати преди няколко дни. Оф, иде ми да го убия това дете. Била прочела малките букви чак сега. Motivation-a не е спрямо средното за кандидатите, а сравнен с извадка от motivation-a на студенти, приети и завършили първата си година. Т.е. изобщо не показва как са се представили директните конкуренти, а само, че е по-слаб от този на група завършили първокурсници. Така че всичко е ОК, пак е неизвестно, но не така драматично, т.е. 28% excess не са толкова, а може би са повече, защото още отначало в групата за сравнение има bias, че са приети и завършили.
Иначе смисъла на това е да оценят вероятност за отпадане на средностатистически студент. Реално те имат интерес да приемат такива, които ще завършат.
Шарки, под част 3 имаш предвид "Self Reflection"-a ли? Там как се вписват в ценностите на университета и какво беше? При aerospace това служи само за подреждане на двама кандидати с еднакъв брой точки като номера при приема. А под част 1 "Academic Attitude and Motivation Questionnaire"?
"During the selection procedure you go through a number of steps, starting with an online introductory course, a mini-MOOC. After this, you will answer a personal questionnaire and participate in our academic test. The results of the questionnaire and the academic test are converted into a final selection score, where the academic test is weighted three times heavier than the questionnaire. "
A e с 3 пъти по-голямо тегло, защото са 3 изпита, а не че му слагат тегло (според мен)

Последна редакция: ср, 14 апр 2021, 18:26 от Тинкърбел

# 456
  • София
Тинки, твоето момиче за коя специалност кандидатсва? До сега май само за CS  в Делфт съм слушала.
Стискам палци

Последна редакция: ср, 14 апр 2021, 18:38 от rosi_ta

# 457
Недей, Тинки!
Представи си, как я карат да учи според "правилните" отговори? Ако не я приемат заради тях, значи не са за нея!
Много ви стискам палци да намерите точното място за девойката! Заслужава поне толкова!

# 458
Тинки, стискам палци за най-доброто за детето ти! Ежко е прав!

# 459
  • София
Аш, Делфт има имиджа на най-добрия инженерен университет в Европа. Обсъждала съм го с представителя на Локхийд Мартин за Централна и Източна Европа, това е и негово мнение.

# 460
  • София
И аз стискам палци и на Шаркиния и на Тинки Kissing Heart Да не забравите да стискате и вие след 9 години Simple Smile Simple Smile Simple Smile

# 461
  • София
Лелееее, още 9 години? Дано да съм още жива тогава (тогава ми се пада да се пенсионирам), ще стискам Simple Smile.

# 462
  • Отвъд алеята зад шкафа
Дано това мотивационно препитване да не се окаже пречка. И аз стискам палци!

Тук в Бг също има мотивационно интервю за някои специалности.

Записах малката на "С дъх на смола".

# 463
  • София
Ако знаете на моя каква е мотивацията :"Да уча и работя това, което ме прави щастлив, а не това, което е модерно според останалите хора."

# 464
  • София
Лелееее, още 9 години? Дано да съм още жива тогава (тогава ми се пада да се пенсионирам), ще стискам Simple Smile.
Сигурна ли си, че НАП няма да увеличат възрастта за пенсиониране дотогава  Joy

След 9 г. е първата порция Joy Най-малкият ми е още в 0-ев клас. Според мен - по-скоро за неговото кандидатстване ще ти дойде ред за пенсия Kissing Heart

Общи условия

Активация на акаунт