Образователен Говорилник - 15-та следизборна

• 22 137
  • 789
  •   1
Отговори
# 465
  • София
Стискам палци и аз Simple Smile Убедена съм, че ще стане най-доброто за децата .

На мен тези мотивационни писма, активности и подобни критерии, които са извън академичните резултати ми звучат... много удобни за университетите, защото с точки от такива неща с трудно измерими критерии, реално могат да приемат по свое усмотрение без да има някой възможност да пита защо някой не е приет, въпреки че резултатите му на изпитите са блестящи или обратното. Малко като ролята на психолога при прием в ПУК в ЧУ Joy

# 466
Тинки и Шарки, и от мен стиснати палци! Flowers Four Leaf Clover

# 467
  • В офиса
Tук аз ще ги защитя. Ясно е, че нямат интерес да приемат такива студенти, за които се вижда, че не могат да завършат, нали? Формират въпроси, които според тях отразяват съществени елементи от учебния процес. И може да се направи модел, който прогнозира вероятност на студента за отпадане на база отговорите. Само че и тук, като във всяка статистика, има отклонения. По принцип данните се smooth-ват, т.е. отклоненията се махат. Донякъде си мисля, че нашия случай е такова отклонение, защото въпреки особеностите си, тя няма проблем в обективното постигане на резултати и даже и тези изпити го показват.

Като махнах motivation-a e със 71% над средния резултат, което значи според мен така на око, предвид че са с нормално разпределение, най-малкото 10-ти персентил, нищо че нямам дисперсията. (ей това да дадеш на статистик такива резултати не си е работа)

Последна редакция: ср, 14 апр 2021, 18:50 от Тинкърбел

# 468
стискам палци и аз за девойката и младежа, ако са сигурни, че Делфт е тяхното Simple Smile а колко са били кандидатите, Тинкърбел? понеже сигурно изпращат такава информация само на кандидатствалите, и няма как да се разбере по друг начин, за мен ще е интересно да я споделиш бройката

то какво излиза, вместо в американските университети, въпросникът, че и с тежест, съществува в европейските?

# 469
  • София
Субективизмът не е лошо нещо всъщност, и си е съвършено ОК в държави с висока степен на обществено доверие, което закономерно се пренася и в сферата на образованието. Това, което не ми допада особено е писменият вариант на такъв мотивационен тест.
Но имам доста високо мнение за холандците след един тримесечен post graduate course навремето.
Според мене резултатът от точно този тест няма да попречи за прием в случая на Тинкърбел. Следя с интерес и стискам палци.

# 470
  • В офиса
1700 кандидата за 440 места.
CS мисля са 2000 кандидата за 500 места

# 471
  • София
Привет и стиснати палци за кандидат-студентите!

Аш, вече не е така никъде - не се гледат само академичните резултати. Т. нар. soft skills са мега важни. И се очертава в бъдеще те да са водещи...

Да не говорим, че във фирмите при наемане на нови хора отдавна е така - предпочитат се безконфликтни пред безупречни например с цифрите, но без никакви умения за общуване.

Тинки, предполагам, че не е достатъчно висок мотивейшън процента, защото честността (а и преценката) са доста субективни. Това няма да й попречи, обзалагам се!

Иначе имам прителка, която преподава в Delft, доста си струва унито!

# 472
  • София
Донякъде си мисля, че нашия случай е такова отклонение, защото въпреки особеностите си, тя няма проблем в обективното постигане на резултати и даже и тези изпити го показват.
Точно така! Твоята дъщеря е много високомотивиран кандидат с отлични предпоставки да изкара докрай и да изкара докрай с отлични академични постижения. Ако не беше така, още от Света София навремето щяха да я изключат. Сърбят ме ръцете да пиша на адмишън офиса на Делфт да вкарат въпрос за кое основно и средно училище е завършило детето - да видят те дали там е ставало само с отлични оценки. ааааамаха! Rage

Аш, вече не е така никъде - не се гледат само академичните резултати. Т. нар. soft skills са мега важни. И се очертава в бъдеще те да са водещи...
Не си спомням да съм написала, че някъде се гледат само академичните резултати Sad

И извинявам се, но не съм съвсем вчерашна. Значи резултат от 1600 САТ вече нищо не значи Joy Едно време беше 1600 - сега не знам. Или 750 GMAT. То вярно, че аз влязох със 700 в Бъркли и мнооого софт скилс, ама все пак.

Последна редакция: ср, 14 апр 2021, 19:07 от Аш

# 473
  • София
Аш, просто си говорим Wink Аз отдавна не съм писала в бг мама, извини ме, ако по-остро съм ти прозвучала, не е тенденциозно, а по-скоро с цел илюстриране на гледна точка. Променят се нещата. това имах предвид Wink

(Ето, виждаш ли, даже този мини спор е в подкрепа на това, което съм написала.)

# 474
1700 кандидата за 440 места.
CS мисля са 2000 кандидата за 500 места
видях, че има данни за 2019/2020, за CS си е направо удвояване на броя, и за вашето са се повишили с 50% желаещите, предполагам, че Брекзит-а е бил основният двигател...
все пак, 1:4 ми се вижда съвсем постижимо с толкова високи резултати на основните академични изпити Simple Smile

# 475
Ама вътре си е детенце, ако тези там имат два грама мозък, а се очаква да имат, нали?

# 476
Те мозък имат, но дали имат и необходимост? С послушни е по-лесно.

# 477
  • София
Аш, просто си говорим Wink Аз отдавна не съм писала в бг мама, извини ме, ако по-остро съм ти прозвучала, не е тенденциозно, а по-скоро с цел илюстриране на гледна точка. Променят се нещата. това имах предвид Wink

(Ето, виждаш ли, даже този мини спор е в подкрепа на това, което съм написала.)
Гледна точка, но ми приписваш нещо негативно и неказано от мен - ще бъда великодушна и няма да се връзвам.

Важно е, че имам добри намерения и хубави надежди за тазгодишните кандидат-студенти от подфорума Flowers Hibiscus Flowers Hibiscus
Скрит текст:
А който ме мисли за някакъв скапан нърд - негов си е проблемът. Аз винаги съм завиждала и съм се възхищавала на хората с много високи академични постижения, защото при мен по-скоро ги няма и съм гледала да компенсирам със софт скилс. Не че някога съм имала 5 по нещо или под 5.80 на кандидатстудентски изпит, но все пак не изкарах 1600 САТ Disappointed На, добре че има и критерий софт скилс - Ежко е прав, с послушни е по-лесно.

# 478
Те мозък имат, но дали имат и необходимост? С послушни е по-лесно.

Послушни си имат със сигурност достатъчно Simple Smile

# 479
Колкото повече, толкова повече. Стига да плащат. А ако не слушкат, хабят на професорите много време и нерви и увеличават разходите.

Общи условия

Активация на акаунт