Образователен Говорилник - 15-та следизборна

• 22 128
  • 789
  •   1
Отговори
# 480
Ашче, не се впрягай😆 Между другото, на мен ми е крайно неприятно, че софт скилс стават по-важни от академичните умения, но за съжаление Петя е права в това - така е.

Тинкърбел, силно стискам палците и на двете ръце!

Шарки, и на вас!

# 481
К'ва станА тя сега? Софтскилките завиждат на нърдовете, нърдовете завиждаме на софтитата... Няма ни угодия, ни хармония. Joy

# 482
  • София
К'ва станА тя сега? Софтскилките завиждат на нърдовете, нърдовете завиждаме на софтитата... Няма ни угодия, ни хармония. Joy
Joy Няма, нямааа

А ти пък де се тури при нърдовете Grinning!

# 483
А толкова по-лесно беше навремето 😆😂😃

Кандидатстваш математика, изпитват те на математика. Кандидатстваш филология, изпитват те на съответният език. Дори, ако щеш, кандидатстваш във висше военно училище - изпитват те на математика, защото там ставаш инженер, и на физическа подготовка - напълно естествено.
Кандидатстваш география - изпитват те на география. И няма никакво значение как играеш тенис. И няма никакво значение дали си бил ментор. И дали си развивал обществена дейност. И какъв ти е маниерът на учене.
За мен това е нормалното. Сегашните неща са ми ненормални. Всъщност, те за САЩ не са сегашни неща - и навремето са били такива де.

# 484
  • София
В защита на Делфт да кажа, че в специалността на моя, части 1 и 3 (Мatching&Selection) хептен нямат никакво тегло в подреждането.

Моят е под нулата с много малко (нулата е средната за всички явили се на изпита), което спред мен означава, че няма да е класиран в първите 500 (приетите). Както и очаквахме, над средния резултат на алгоритмите и под средния на калкюлъс. Утре ще стане по-ясно, но ми мирише на Америка на есен:-).

# 485
Еми ти и без това точно това искаш, защото обожаваш Америка, нали😂😆
Т.е. значи ви се случва точно каквото искате и харесвате, а това е прекрасно и е най-доброто - да отидеш където ти харесва и където се чувстваш добре да бъдеш. Трябва да черпиш значи.

# 486
  • в страната на чудесата
Ежко, освен да се кандидатства екипно - нърд и софти, не виждам друг начин Simple Smile

# 487
  • София
Аз на твоя, Шарки, му стискам палци за САЩ. Ееех, как искам и моите деца да учат и живеят там ... Пък и аз ако мога да живея там Joy

# 488
  • София
Ами той е приет там в най-стария инженерен университет - през 1824 г. ще празнуват 200 г. Аз съм доволна, че не е Айви (заради опасността да има прекалено богати, но не прекалено умни  съученици), че там ще учат меркалии да учат, че няма много нощен живот (в градче с 50 хиляди души население е), а е само на 2.5 ч. път с влак от Ню Йорк: като ти приреве душата за култура, меткай се на влака в петък и потребявай (моят синковец на летните академии си организираше съучениците да ходят на постановки на Бродуей и стендъп клубове).

За живеенето: планирам един ден, като се "пенсионирам", да го карам 50:50, snowbird.

# 489
Ежко, освен да се кандидатства екипно - нърд и софти, не виждам друг начин Simple Smile
Има ... надежда за внучките при подходящо сродяване Joy

Завършил строителния техникум със златен медал, ВИАС по индивидуален план, с една година по-рано, специализирал в Делфт, работил програмист, софтуерен архитект и ИТ проджект мениджър, класиран на национални кръгове на олимпиади по математика и по информатика, радиолюбител, градски първенец по гражданска отбрана, женен за колежка от ИТ.... Joy
Стига ли за нърд хонорис кауза с дъбови листа на шия? Joy

Последна редакция: ср, 14 апр 2021, 21:02 от Ezhko

# 490
  • София
Има ... надежда за внучките при подходящо сродяване Joy

Завършил строителния техникум със златен медал, ВИАС по индивидуален план, с една година по-рано, специализирал в Делфт, работил програмист, софтуерен архитект и ИТ проджект мениджър, класиран на национални кръгове на олимпиади по математика и по информатика, радиолюбител, градски първенец по гражданска отбрана, женен за колежка от ИТ.... Joy
Стига ли за нърд хонорис кауза с дъбови листа на шия? Joy
Ми не Joy

# 491
Почти толкова добър партньор за танци, колкото е един европалет. Музикални способности, принудили старшината да му заповяда да не пее с другите в строя, а само да си отваря устата като риба, чупи скалата на интровертометъра. Оцелявал години наред на 2л. кола със супена лъжица нес вътре. Първенец на компанията в изкарани он-лайн курсове и сертификати... Ко още се търси? Joy

Последна редакция: ср, 14 апр 2021, 21:12 от Ezhko

# 492
е стига сега, малко се прекалява сякаш Simple Smile за Ivy League, ако някой е приет, да се окаже, че е много богат, пък не е много умен, а в Делфт - че бил послушен; и съответно обратното... предполагам, че след като е кандидатствано на такива места, целта е била прием, нали?

в живота има и успехи, и провали - приемането в някакъв много добър университет може да е успех, но неприемането - не е изобщо никакъв провал, и не е нужно да се търсят слаби аргументи за самоубеждаване в противното, така ги разбирам аз нещата

# 493
  • София
Някой като каже ВИАС ми е особено трудно да не се изкажа.😁 Но то е и по-повод цитираната по-горе статистика 4 кандидата за място за текущо спряганите университети.
Навремето бяхме около 700 момичета за 100 места, от които 50 държавна поръчка, а другите платено, и се водеше е**аси трудният прием. Класирах се дванайста и то след тежка издънка по математика, щото Копрински ни беше подготвял за къде къде по-тежка артилерия (примерно в СУ на доста по-трудните задачи почти 5.50 докарах, ама това е друга тема).
Та в първи курс нещо доста се сприятелихме с катедра Рисуване, малко по-големи от нас бяха, чак и по купони тръгнахме заедно. И един ден извадиха рисунките от точно нашите изпити, да ги разглеждаме и да се похилим. Имаше защо, огромна част бяха пълна катастрофа.
И си мисля, че ето звучало е престижно, с по-голяма конкуренция. Ама е по-вероятно тези четирима за място в Делфт сега да са концептуално по-трудни за преборване отколкото онези седем/ четиринайсет навремето.
Бонус от това, че човек е излязъл от периферията и се състезава на други нива.

# 494
  • София
Виж сега, много си си добре, не ме разбирай погрешно. Повече от добре си!!!

Но ко още - ами близо 1600 САТ, над 750 GMAT, и най-вече и като цяло - нърдовски качества - а ти ми даваш основно СиВи-то си. Как да преценя от него. Ами, ако си го направил на юнашки софт скилс 😁? В България имах например един, двама състуденти, които точно фитваха дефиницията за нърд. Даже единият беше от забутания Смолян (никви строителни техникуми, НПМГ, СМГ и т.н.). Но просто си беше нърд по калъп. Чело - 20 см (или тъдява). Много спокоен, всичко помни, разбира и му се отдава лесно. Не върши глупости. Хората му викат “зубър” зад гърба, а той просто - по-свит и наистина много умен. Помня го още Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт