Образователен Говорилник - 15-та следизборна

• 22 114
  • 789
  •   1
Отговори
# 510
  • София
Четем ви, четем ви Heart Eyes Ама нещо ни е хванала мълчанката. У нас има и ремонт Simple Smile

# 511
  • София
Утре излиза класирането. Ако дъщерята на Тинки е под 440 по ранк, е вътре. При моя, ако е под 500 (за което няма шанс Simple Smile ).

# 512
  • софия
Четем ви, четем ви Heart Eyes Ама нещо ни е хванала мълчанката. У нас има и ремонт Simple Smile
ама казвайте ги тия неща, да помагаме - тухли моем да носим, бетон моем да носим, кофи, латекс, само кажете де....

Аш-че, ще вземе да ми хареса така умна да изглеждам..... Недей, далече съм.

доп: Значи малко остава, Шарки. Нека бъде където им е писано да са най-щастливи!

# 513
  • в страната на чудесата
Ама хора, да си нърд е с негативна конотация.

# 514
  • София
Беше, според мен, с негативна, аз отдавна си го казвам с любов. Като наемам хора, все казвам, че нърдове търся. От тия, дето са: "случвало ли ви се е да направите съвършената екселска таблица и да ви е супер тъжно, че на никой от близките ви не му пука" Joy

Амели, благодарско, душа, надявам се в петък да затваряме обекта Grinning

# 515
Разбира се. За какво според теб хвърлям къчове като чуя името на дребния и СМГ в едно изречение?
И да не сметна, че се хваля в предишните постове?

# 516
  • София
Чета аз, успях да наваксам последните дни. Просто няма с какво да се включа (изкарахме с Дребълс втора приказна седмица в Пампорово, ма не смея да мъцна за това, че Мецан пак ще ме нафуфа, че сал метльосвам и затова си трая).
И нещо наистина ни натиснаха сто неща с Бърдита, всяка със своя си товар, де, но аз толкова да нямам време за форума скоро не ми се беше случвало.

# 517
  • В офиса
Да подходя нърдовски, нека първо дефинираме думите, които употребяваме.
Нърд = умен, но не особено прагматичен
софт = интуитивен, но не формално логичен
Ще въведем и софтнърдове и нърдсофтове, които са вариации на горните. Нещо като катъри и мулета.
На Ежко софт уменията, които без съмнение ги има, са му хардуерно придобити май, не са му по рождение.
Лейка, и да се пениш, и да не се пениш - нърд си. Даже само това, че отвори речника да докажеш, всъщност доказва обратното. Или че може да напишеш изречение от 5 думи, извън средностатистическия форумен стил, на което 50% от четящите го се обиждат, а само 20% разбират всъщност какво казваш. (нямам предвид тази тема) И не според дефиницията в речника, де.
Всъщност колкото е по-шарен света, толкова е по-добре. Иначе просто ще спре да се развива и няма да е интересно. То за това ни е толкова добре тук, щото сме и толкова различни като характери, и достатъчно чувствителни, че да усещаме другите.
Това от мотивацията ли тръгна? Там причината е прокрастинаторството, а не нърдщината, или бунтарството. И честността, все пак, за което адмирации.
Скрит текст:
Аз по биография съм Ежко Но2, без строителния техникум и мотора, а и националните състезания. Ще си говорим след 10 години, може и софт скилс да придобия. Тренирам, тренирам. Grinning

Цитат
За какво според теб хвърлям къчове като чуя името на дребния и СМГ в едно изречение?
Нърд срещу оувърачийвър, да опъвам ли ринга. В синия ъгъл... А в червения... Всъщност не ми се спори Simple Smile Спи ми се. А ще стоя до 1, да не би да изпратят резултатите в 00:00 тяхно време :Р Не че ще се промени класирането между 1 и 8 часа, ама на.

Последна редакция: ср, 14 апр 2021, 23:16 от Тинкърбел

# 518
  • софия
Milenitaaaaaaaa Heart

Мецане, какви резултати чакаш?

Лейче, като цял живот си бил пример за хаймана и хипи, ти се иска да си малко нърд. Ми тъй де.

# 519
  • в страната на чудесата
Ама Тинки, това, че 50% не могат да се изразят в кратки изречения е белег на сериозен интелектуален дефицит, нали?
Впрочем дългите и нищо казващи речи не са Софт скилс, а свещена тъпота и липса на уважение към аудиторията Simple Smile
Аз казвам, че да наречеш някого нърд е по-скоро обидно. И всеки нормален и четящ човек знае какво се крие зад това определение. Да си професионалист в областта си не е да си нърд. Да имаш бърз, рязък език там, където няма нужда от Софт скилс не нърдовщина.

На мен ми е все тая какви категории слагате де. Но това не е смисъла.
Даже не зная дали познавате истински нърдове. Онези, за които е измислен сленга...

# 520
  • София
Не, бе - как, Санака си е нърд Neutral Face
JoyJoyJoy
Ако те прочетат учителите ми от училище, ще се смеят до припадък. На Кравай навремето все нърдове се събирахме. Joy

Последна редакция: ср, 14 апр 2021, 23:45 от sanaka

# 521
# 522
филмови асоциации за nerd - Ричард Хендрикс и Гилфойл от Silicon Valley, всичките им опити да софтскилничат бяха ултра комични Simple Smile  обратните софт герои - Ерих Бахман и донякъде Джаред

поуката - едните не могат без другите, независимо в каква посока; никакъв смисъл от гениалност, ако не можеш да представиш и продадеш уменията си, дори и с чужда помощ

# 523
  • В офиса
Хваля се Heart

# 524
  • софия
Урааааааааааааа
Честито Честито Честито
Много да е щастливо детенце!!!!
HeartHeartHeart

Последна редакция: чт, 15 апр 2021, 09:40 от Амели

Общи условия

Активация на акаунт