Грижа за лицето за дами в прекрасната възраст 40+ № 11

• 74 516
  • 555
  •   1
Отговори
# 390
  • Den Haag
От две години ползвам кремовете на Estée Lauder, но ми се иска да сменя с нещо друго. Ето тези ползвах:

Кожата ми е нормална, като зимата отива леко към суха. На 43 години съм, не харесвам много мазни и тежки кремове, допадат ми по леки текстури. Нямам силно изразени бръчки. Имам нужда от дневен, нощен и околоочен крем. Ще се радвам да ми препоръчате нещо подходящо, благодаря предварително Simple Smile

# 391
  • Велико Търново
Siska79 кой е този крем на Скинкод и спрей на La-Roche ? Крема на Скинкод дали е подходящ за жени с проблеми на щитовидната жлеза(дано не звучи глупаво въпроса, но все се притеснявам в тази част на шията да мажа с кремове 😊)?

Кремът на Скинкод е този.Не мисля, че може да навреди и на обучението преди 10 години, когато излезе не са ни споменавали, че е противопоказен за каквото и да било.Бяхме обучавани от швейцарски екип.
Скрит текст:

Спреят на La-roche е този.

С какво искаш да ги смениш-с друга марка от селективната козметика или с дермо?Аз си признавам, че много трудно смених/финансовите причини ми помогнаха/ селективната с дермото.Като истински представител на телците обичам всичко да ми е красиво, а опаковки, текстури, аромати на секундата могат да изместят състава на самия пордукт.Женефик на Ланком съм ползвала 2-3 пъти.
Аз съм на 43 години/през май ще направя 44/, кожата ми е нормална към суха.Никога не мога да мина само с един продукт на лицето-мининум 3.Бях се показвала в темата за стила, вече се вижда отпускане в областа на челюстта, бръчките покрай очите са все още поносими, тъмните кръгове, обаче не.Понеже не обичам да ми се виждат очите винаги съм със слънчеви очила навън, а в затворени помещения с диоптрични, защото не виждам.

Последна редакция: нд, 06 ное 2022, 11:28 от siska79

# 392
Супер си!!!

# 393
  • Den Haag
Много добре изглеждаш и кожата и визията ти също 😊!
Не съм се замисляла, какво точно искам, нещо ново, не прекалено скъпо но и да е изчистено от вредни съставки Simple Smile

# 394
  • Велико Търново
От дермомарките виж физиолифт на Авен, редермик на Ла рош, но те са нощна грижа само, за през деня Hyalu b5 пак Ла рош, Виши лифт серията и от там избираш.Аз съм доволна от колагеновата серия.
От Пиер Фабър се кълнат, че при тях всичко е "чисто". Пионери са в дерматологичната козметика, сега празнуваха 60 годинишен юбилей.

# 395
  • Orihuela Costa,Spain
Hialu B5 ВА Ла Рош ползвах миналата зима по препоръка на дерматолог и то само вечер,през деня задължително със слънцезащитен крем.На мен лично не ми допадна изобщо,за разлика от серума с хиалурон на Isdin,прекрасен е.Другото,което знам пак от дерматоложката ми(испанка) е,че не е хубаво да се смесват различни марки.

# 396
  • Велико Търново
Вероятно не е добре, но до сега не съм видяла лично при мен негатив.
Hyalu b 5 се нанася сутрин и вечер.В него
 активната съставка е хиалуронова киселина.Редермика са нанася вечер, а през деня му трябва слънцезащита.
Бях на козметик, а там работят с Биолоджи ришар и ми обясниха как не мога да си купя само околоочен крем, а трябва да си купя задължително цялата серия, защото няма да действа самостоятелно.Клиентките на въпросния салон си купували хладилници за да си съхраняват козметиката.Скачените продажби са чудно нещо, но просто не на всички ни стигат финансите да купим цялата гама.

# 397
Аз ползвам различни марки и нямам никакъв проблем.
Много от дерматолозите препоръчват за около очите крем за лице. Нямало нужда от специален такъв.
Това е поредният маркетингов трик да си купиш малък хладилник. Какво пречи да ги сложиш в нормалният?
Всеки си преценява, но за мен е дивотия това.

Последна редакция: сб, 05 ное 2022, 20:31 от cloè

# 398
Защото ако е в големия хладилник ще забравя да ползвам каквото съм сложила в него.Simple SmileКухнята ми е на долен етаж, всичко трябва да ми е подръка.

# 399
Кремовете не се развалят от стайната температура. Повече ги разрушава кислорода или когато бъркаме в буркана с пръсти. Това с хладилниците (за мен поне) е абсолютно излишно. Единственото предимство е, че когато кремът е по-студен, усещането му на кожата е по-приятно.

# 400
Аз не държа нищо в хладилник, ако не е изрично упоменато.Просто дадох пример защо би ми трябвал такъв за козметика.

# 401
Много от дерматолозите препоръчват за около очите крем за лице. Нямало нужда от специален такъв.
Aз лично предпочитам да ползвам крем за очи по лицето (поне на участъците с бръчки и с потенциал за бръчки), а след това да сложа сънскрийн (пак вместо крем). Някак стандартните кремове при мен са екзистенц минимум, но серуми, тонери и лосиони имам за целия китайски народ.

И предпочитам да си ги ползвам на серии. Не е никак икономично, но съм си въобразила, че така се сработват по-добре. Ta въртя суча и поне по 2 продукта от линия имам и много внимавам да не прекалявам с продукти, които имат еднакви активи.

Всеки трябва да си намери неговите формули. Това, че за Станка работело не означава, че и за Пенка ще е оптимално.

Последна редакция: нд, 06 ное 2022, 14:11 от Agent Provocateur

# 402
Здравейте момичета, аз ползвам киселини AHA за петна по лицето - вече са доста слабо видими, но все още от близо ги виждам. Основно ползвам гликолова киселина. Сутрин ползвам серум колаген, после крем и след него SPF  50. Вечер, 2 пъти седмично гликолова киселина, а след нея Д -пантенол и после масло жожоба. Един път седмично микронийдинг с хиалуронова киселина. Вечер почиствам с тоник на Гарние и след това с тоник с цинк и след тях масло - гроздово семе, жожоба, малинови семки. Това е.
Привет Simple Smile за колко време намаля видимостта на петната? И аз имам от няколко години. Ползвам на Биодерма дневен и нощен крем с избелващ ефект, обаче резултат няма. Е поне не стават повече
ще бъде откровена. В домашни условия, както го правя аз, много бавно намаляха.  Намаляха за една година / летния период не ползвам никакви киселини, може да се засили хиперпигментацията/ Лятото пигментните петна се засилват, независимо че,  ползвам SPF 50, преди дневния грим. Ползвам киселини, а не кремове, но следвам собствен протокол. Започнах с киселини с малък процент, постепенно го увеличих, в рамките на около два месеца. След него слагам Д пантенол, правя го задължително вечер и то по възможност уикенда, за да мога и на следващия ден да съм вкъщи.

Последна редакция: пн, 07 ное 2022, 13:37 от Crissy

# 403
Е как крем за лице на очи? На мен ми люти на очите. Вероятно има някаква разлика. А като ползвам специфично крем за очи, го нямам този проблем.

# 404
  • Между гори и планини
И аз си слагам крем за лице и серум на очите. Не от всички люти. Люти ми от Лореал например. Но от този с охлюви не. Купила бях само веднъж околоочен. Вярно мека става кожата, но не ми е панацея и честно не ми се дават излишни пари. Пък и там бръчиците ми са от усмивки о ми носят хубави спомени.

Общи условия

Активация на акаунт