От Великобритания до България – превоз и закупуване на поръчките ни – 22

• 46 555
  • 737
  •   1
Отговори
# 570
За първи път поръчвам с Габиели. Имам детски мултивитамини и калъф за телефон.
Не мога да намеря нито едно от двете в падащите им менюта, как да ги опиша?

# 571
Благодаря за отзивчивостта! Simple Smile Получи се, след два часа направих всичко отначало и падащите менюта се появиха.

# 572
Каква е идеята на регистрирането на пратки? Голяма хамалогия ми се струва. Ползвала съм услугите само на ГГБГ и Габко и не е имало такава процедура Rolling Eyes

# 573
  • София
Не съм поръчвала нищо от Англия тази година, затова не съм попълвала формата, но за детските мултивитамини е редно да сложите категория Хранителни продукти, на падащото на продукт 2106909260 | Хранителни Продукти | хранителни добавки |  | 
На тип, вероятно:  съдържащи други.

Тук тарифата е формулирана така:
ГЛАВА 21   РАЗНИ ВИДОВЕ ХРАНИТЕЛНИ ПРОДУКТИ
2106   
Хранителни продукти, неупоменати, нито включени другаде :   (TN701)

Калъфа за телефон, вероятно Катгория - Техника, 4202990090 | Техника | калъф за лаптоп/таблет текстилни материали |  |

# 574
  • пустинята Гоби
Идеята за регистриране на пратки, доколкото схващам е че от утре влизат други правила за внос на стоки извън ЕС и че ще се плащат допълнителни такси. Какво-що предстои да разберем.

# 575
  • Sofia
Примерен формуляр за Габиели:

т.е. след като сте попълнили "Добави продукт" формата следва да изглежда така:

След това следва да добавите Фактура

Следва да натиснете "Регистриране".

И с това се завършва регистриране на пратката Simple Smile След като си смениха интерфейса и аз имах няколко размени на имейли с тях, много е объркващо. Успех.

И на мен ми е интересно с тези допълнителни такси - май ще се премине към пазаруване от Германия Simple Smile

# 576
  • през девет земи в десета, в едно царство-господарство
аз имам пратка с Габиели, която трябва да тръгне с курса утре. Ще видим какво и колко ще платя.

# 577
Не съм поръчвала нищо от Англия тази година, затова не съм попълвала формата, но за детските мултивитамини е редно да сложите категория Хранителни продукти, на падащото на продукт 2106909260 | Хранителни Продукти | хранителни добавки |  | 
На тип, вероятно:  съдържащи други.

Тук тарифата е формулирана така:
ГЛАВА 21   РАЗНИ ВИДОВЕ ХРАНИТЕЛНИ ПРОДУКТИ
2106   
Хранителни продукти, неупоменати, нито включени другаде :   (TN701)

Калъфа за телефон, вероятно Катгория - Техника, 4202990090 | Техника | калъф за лаптоп/таблет текстилни материали |  |

Благодаря!

# 578
аз имам пратка с Габиели, която трябва да тръгне с курса утре. Ще видим какво и колко ще платя.
Нали сме платили вече ДДС. Въпросът е превозвачът да докаже това.

# 579
Дано фактурите свършат работа. Аз поръчвам за първи път тази година с Габиели, да видим как ще е.

# 580
  • пустинята Гоби
Като цяло най-голямата досада е освобождаване на пратка от митница, което се надявам да бъде опростено и плащането на мито и ДДС (когато не е платено) да става бързо и лесно.

Последна редакция: чт, 01 юли 2021, 15:38 от 🌹 Mimi Rose 🌹

# 581
Имам пратки в курса на Габиели който пътува в момента,и реших да сменя метода на получаване от офис Еконт на склад централен в Пловдив.Отидох на профил и там в адрес по подразбиране попълних техния адрес в Пловдив. Като вляза в моите пратки обаче , в детайли на пратката горе има един бутон пренасочи към и като го натисна е адреса им в Пловдив друг адрес няма.Ама долу след описанието на пратката има цена ,документи и на доставка -си ми стои офис Еконт?
Така ли трябва да е или нещо не правя правилно?
И да питам може ли друг да ми вземе пратките?В смисъл ще искат ли лична карта или само ID номера?Има ли срок за вземане след което начисляват магазинаж?Пише че курса ще дойде на 6-ти пък той понякога по рано идва ,а щерката не може преди 6-ти да иде...

# 582
Кога плати ДДС на България?

# 583
ДДС се дължи веднъж. Покупката е на територията на УК. Не съм твърдяла, че съм платила ДДС на България.

# 584
  • през девет земи в десета, в едно царство-господарство
Имам пратки в курса на Габиели който пътува в момента,и реших да сменя метода на получаване от офис Еконт на склад централен в Пловдив.Отидох на профил и там в адрес по подразбиране попълних техния адрес в Пловдив. Като вляза в моите пратки обаче , в детайли на пратката горе има един бутон пренасочи към и като го натисна е адреса им в Пловдив друг адрес няма.Ама долу след описанието на пратката има цена ,документи и на доставка -си ми стои офис Еконт?
Така ли трябва да е или нещо не правя правилно?
И да питам може ли друг да ми вземе пратките?В смисъл ще искат ли лична карта или само ID номера?Има ли срок за вземане след което начисляват магазинаж?Пише че курса ще дойде на 6-ти пък той понякога по рано идва ,а щерката не може преди 6-ти да иде...
аз си смених доставката от един офис на др. на Еконт в профилната си информация, но в информацията за пратката стои стария. Не ми е проблем и там да я получа, но ще изчакам да видя къде всъщност ще я получа. Иначе според мен ти по-добре им пиши.

Общи условия

Активация на акаунт