Пролетни надежди, летни планове. Мечтателна немска тема - 215

• 20 160
  • 739
  •   1
Отговори
# 90
аз честно да си кажа, ако наистина успеем да постигнем една година без вирусна инфекция у хората , ще се зачудя какво става. Защото от миналата година няма грипна вълна, няма други вируси в статистиката, само ковид ... поне доколкото разбирам от данните които публикуват. ако и него го няма ще сме направо безвирусни инфекции и то две години наред. Кога е било такова нещо? Човечеството във вакуум ? Как ще успеят да спрат с истерията , след като в момента нормалната вируса инфекция е просто тази? Ще чакаме състояние в което да няма вируси ? Никога повече? Или какво ще чакаме ?
Единственото според мен е да се ваксинират хората, да се направи подновяващите серии и то достатъчни бройки и да се спре с истерията  . Иначе не знам как ще я караме завинаги с маски .

Бибит както виждаш няма значение къде какви правила са и какво важи ... нещата се развиват що - годе еднакво.
Т.е. няма значение какво правим.
Само тестовете в училищата показват , че децата имат споли, което не е свръх ново откритие. Като не ги правят и децата са във ваканция бройките падат.
Но ... смъртните случаи си остават еднакво. т.е. децата са си деца и карат нещата по леко , тези без имунитет и рисковите са си така с или без тестове при децата ... Всичко е едно и също. Както винаги. Само вируса е друг. Но него ще го има . Няма как да го няма.

И най-интересното е , че като спрат децата от училище и ги помъкнат по супермаркетите или ги оставят на бабите ... намалят бройките на новототкрити инфекции ... 2хсецмично по училищата , но ... се качва леко смъртните случаи. Т.е. не е ли по-добре децата да са си на училище и да не се бутат по цял ден с възрастните , които са по-уязвими?
Само си разсъждавам на глас, т.е. на лист , или по-скоро на пост Simple Smile

Как успяваш да произведеш такова количество думи и нищо смислено да не кажеш?
...

Аз се чудих дали да ти отговарям, на няколко пъти се стърпях, но ще ти отговоря сега. Ти как успяваш да си въобразиш, че имаш право да ми кажеш какво да пиша ? И как успяваш да си въобразиш, че можеш да кажеш чии думи са смислени  и чии не? Защото в този форум има много хора, различни и много думи. За един смислени , за друг не.
За пореден път ме коментираш негативно и то обобщително негативно.  Би ли престанала моля?
 Ако имаш друго мнение го напиши. Никой нито те спира , нито спира да обсъдиш чуждо мнение .  Но горния коментар е доста груб и не ти е за първи път.
Да. В БВ ще има задължителни тестове 2х седмично за учениците. Определено ще се вдигне бройката на засечените нови инфекции, но няма да повлияе на нивото на критичните случаи или на смъртните според мен.  С което няма да се подобри нито профилактиката, нито ще се подобри с нещо ситуацията с вируса.
Освен да ваксинират и да подготвят освежаващите ваксини за есента друго не смятам че има голям смисъл да се прави.
Хората няма да спрат да се заразяват с вируси.
Както се вижда в тази тема при всичките мерки все някой получава вирусна инфекция.
Колкото и тъпо да звучи.

Последна редакция: ср, 07 апр 2021, 18:17 от bella_ciao

# 91
Мони, успех! Предната ти операция беше по време, когато и аз бях след операция, но не можех да пиша, че беше много хард.
Всичко ще е наред!

Аз очаквам да чуя чия фирма е направила вноса на тези тестове

# 92
В Мюнхен усилено коментирха, че на Зьодер жена му внесла ffp2 маските и видиш ли там само с такива можело да се ходи. Той казал, че не е вярно, но сигурно не е вярно колкото за мъжа на Шпан и другите маски. Много странно взе всичко да става.

# 93
  • Берлин
Бибит, не мисля, че в Бг е джаста-праста или по-зле оттук. Аз видях с очите си какво е там, а за тук, не е за приказка.
Реших да пратя негативните тестове на РКИ. Написах учтив мейл с въпроса може ли при това положение да ни отпадне карантината. Отговорът е потресаващ-вие никога не сте били в карантина. Знаете предисторията, синът ми е с положителен пср... Ние се самокарантинирахме доброволно. Толкова за мерките, протоколите, контрола и цялостната @ ( да се чете шиб@н@) политика по отношение на ковид. Не ме напуска усещането, че живея в страна от третия свят

# 94
  • Немция
Мони, лека операция, дано да се възстановиш 100% и не се налагат повече операции!

Папурче, знам, навсякъде не е идеално. На моменти направо е скандално. Grin

В България има, разбира се, такива, които се пазят и спазват мерки, но има голяма част, която си живеят живота все едно няма пандемия.
Мои роднини и големи рождени дни направиха през последните месеци, и се събират, и да не изброявам, че много ще стане.
В България в много отношения се живее в някаква паралелна реалност по отношение на вируса. Затова и имам моите опасения как ще е едно лято там, ще имаме доста волни и неволни контакти там и затова се надявам да сме ваксинирани дотогава.
Надеждата умира последна.

Последна редакция: ср, 07 апр 2021, 19:16 от Бибит

# 95
Папурче,
Синът ти нали само бърз тест му бяха правили, не PCR? Поне аз така разбрах. Тогава наистина не сте били под карантина, само доброволна. Или аз нещо не съм разбрала.
Бибит,
Ако сте като нас извън всякаква приоритетна група и под 60 г., то лично аз преди следващата година въобще не очаквам да ни ваксинират, нито с първо, нито с втора доза.

# 96
Аз така като гледам, вероятността да се ваксинираме до лятото е нулева, но в България като нищо да успеем. Само не ми е ясно как ще се процедира като се върнем тук с втората доза. Немските глави докато намерят решение за такъв сложен казус...

# 97
  • Немция
Аз така като гледам, вероятността да се ваксинираме до лятото е нулева, но в България като нищо да успеем. Само не ми е ясно как ще се процедира като се върнем тук с втората доза.
Вероятно няма да се ваксинирам в България, тъй като минаваме през 3 места.
А и организацията за ваксината не знам каква ще е, от струпване на хора може и да се заразиш по време на ваксинация.
Но никога не казвам "никога".

Като гледам как върви ваксинирането в България, с охлювено темпо, не знам какви надежди да имам. Освен във връзките да са ми надеждите.
Единственият плюс е, че няма ясен ред и е на принципа "който се дорЕди".

# 98
  • Берлин
Дени, не съм писала явно. По наше желание и с наши пари беше пср-ът

# 99
  • Немция
Мъжът ми е ваксиниран наполовина, скоро изцяло.
За мен нямам големи надежди до лятото, но каквото-такова.

През април се очаквали 15 милиона дози ваксини в Германия, тоест нараства темпото, но сме много маймуни на клона, особено тези над 60.
Предлагам скандална приоритетна фаза за ваксиниране на мигрантите до лятото. Grin

# 100
DM и CEWE не е ли едно и също? Тоест като поръчвате през ДМ ползвате CEWE или? Мисля там да се пробвам с поръчката. Росман го чувствам чужд, рядко влизам там. Алди...не знам, не се престрашавам сякаш. Другият сайт ще го разгледам, но щом е по-скъп може би ще отпадне ако реша да поръчвам на воля..
Сега казват, че Германия е внесла 1,5 милиарда маски до сега. И маските са направени от пластик...голям проблем с боклуците. Можело да носиш ффп2 до 5 пъти, номерираш маската и всеки ден нова слагаш, след седмица започваш отново с маска номер едно. През това време другите висят на сушилника...хах
Папурче ама вие за да влезете в карантина трябва някъде официално да ви запишат като контактни с болен. Там където правихте теста не ви ли казаха какво следва? Те може и да не са zuständig по веригата. Тоест на ваша отговорност може би.

# 101
Няма да спра да реагирам, когато пишеш откровено неверни неща, Белла.

# 102
Да бе, вместо да метнем 10 суджука, ще метаме 10 маски. Нема па - не искам. Joy

# 103
  • DE
Татко Панда, тъкмо моя мъж вчера казваше, че е можело да метнем още една доза луканки ако времето е такова още една седмица Grin

# 104
Татко Панда, тъкмо моя мъж вчера казваше, че е можело да метнем още една доза луканки ако времето е такова още една седмица Grin

мятайте и да пратите. Heart Eyes

Общи условия

Активация на акаунт