Истанбул [тема 54]

• 57 949
  • 750
  •   1
Отговори
# 690
malkoto84, beljata, благодаря за удоволствието да прочета разказите ви! Направо се пренесох там и живо си представих разходките ви по познати и непознати места. Ще се радвам и на споделени снимки  Simple Smile

# 691
Пепелче, доколкото разбирам, магазинът се намира в Küçük Kristal Han:

https://goo.gl/maps/zqT5nzYoqi2uGh6m7

Тинче, 😘😘😘 благодаря, сядам да се ориентирам хубаво.

# 692
  • Бургас / UK
Беличке ,Благодаря!!! Голяма разходка си направих из тези улички,голям кеф.Намерих хотела.По принцип Мапса ми го дава да се мине от долу , добре ,че обясняваш супер подробно и с картинки Kissing Heart
Тази година вече няма да е,че скоро заминаваме.Оставам си го за следващото лято с надеждата да отида и всичко да е вече нормално...Едно време Истанбул ми беше станал махала ,а сега,от 4 години не съм стъпнала там...

malkoto84, beljata, благодаря за удоволствието да прочета разказите ви! Направо се пренесох там и живо си представих разходките ви по познати и непознати места. Ще се радвам и на споделени снимки  Simple Smile
И аз така ...Laughing

# 693
  • Ропотамо
Също може да си снимате стикера който ви е залепен(да се вижда ясно номера) и го показвате ,сумата която искате за зареждане и това е Simple Smile За следващ път пазете си бележката и само е показвате .

# 694
  • Варна
Беличке ,Благодаря!!! Голяма разходка си направих из тези улички,голям кеф.Намерих хотела.По принцип Мапса ми го дава да се мине от долу , добре ,че обясняваш супер подробно и с картинки Kissing Heart
Тази година вече няма да е,че скоро заминаваме.Оставам си го за следващото лято с надеждата да отида и всичко да е вече нормално...Едно време Истанбул ми беше станал махала ,а сега,от 4 години не съм стъпнала там...

malkoto84, beljata, благодаря за удоволствието да прочета разказите ви! Направо се пренесох там и живо си представих разходките ви по познати и непознати места. Ще се радвам и на споделени снимки  Simple Smile
И аз така ...Laughing

4 години?! Леле! То абстиненцията те е хванала, момиче! Добре, че малко я залъга с Одрин, ама не е същото, де. Не са взаимозаменяеми и това си е. Нито без едното, нито без другото.
Обяснявам подробно по традиция, ама и си знам, че там е малко особено.
Скрит текст:
Един път ни прекара навигацията покрай Сиркеджи нагоре (улицата вляво от Хафъз Мустафа), по някакви сокаци (мога да мина пак, ако реша, де... аз съм малко смахната - като мина веднъж от някъде, обикновено запечатвам), та излязохме горе покрай Нуросмание до Чемберлиташ и надолу по Peykhane Cd. покрай Ортаклар и после покрай задния край на Хиподрума надолу в пресечките (тук може и да не възпроизведа на 100%). Минахме през някакво супер мизерно място, а секунди след това бяхме в тълпите от туристи в квартала на хотела. Едната уличка беше толкова тясна, че един момък ни прибра страничното огледало, за да минем. Затова си спазвам нашия маршрут, че е възможно най-"царския" път.
Дано догодина е по-нормална ситуацията! Макар че не сме усетили особени ограничения. То маските на закрито вече станаха част от нормалното... само кодовете дето се налагаше да показваме, но не е болка. И те така!
Важното е човек да се опита да го кара нормално, в ненормалното време.

Момичета, радвам се, че ви доставям удоволствие с разказите си!
Не забравяйте, че сме само до втора нощувка... а бяха пет. Не че ми стигнаха, де! Ще пиша още, но имам и доста ангажименти, че краят на отпуската се задава със страшна сила.
И снимки съм обещала. Макар че ние вече не снимаме така напоително, а и сега основно щракахме с детето. А покрай него и нервния ми мъж повечето снимки са с телефон, ама...

# 695
  • Варна и...духом на Босфора
Малкото,верно бе,и аз уж съм пътувала с тях,ама все забравям че шести номер обиколната...

Беличке,какво значи в автомата няма карти,

# 696
Здравейте, някллко семейства мислим да пътуваме до Истанбул в началото на октомври и да оставим мъжете да гледат формула 1. Може ли да помогнете да намеря хотел в азиатската част? Също така как да видя какти забележителности има там. Ходили сме само в европейската и на площада Таксим. Благодаря предварително.

# 697
Мацки малко нямам време да чета много в темата, затова ще ви помоля за бърза помощ. Както бях писала с моя мъж сме в Истанбул вече доста време, лекуваме онкологично заболяване. Дойдоха ни приятели от България само за днес и утре и искаме тази вечер да ги качим за разходка на някое корабче/яхта. Може би дори да вечеряме на него. Дайте малко инфо, тези, които са с вечеря колко часа продължават? Не искаме да е прекалено дълго, понеже мъжа ми се изтощава много бързо. Също необходима ли ни е предварителна резервация? Вече два пъти сме били на пристанището до моста Галата (избяга ми името) и виждам, че много хора се качват по разни яхти и вечерят, но така и не съм видяла инфо: часове, времетраене, цена.
Също ако сте ходили, кажете шумно ли е много, очевидно имат някаква програма. И последно-люлее ли много на тази лодка, понеже имам спомен от един голям круизен кораб, както си вечеряме и масата се наклони, аха да паднат чашите (беше океански).
Дали пък няма да е по-удачно да направим само разходка с корабче (за тях също не зная откъде до къде да хванем) и после да вечеряме на тези ресторанти, които са на моста Галата?
Абе изобщо препоръчайте удачен вариант за разходка по вода и хапване 🤷🏻♀
И последно (много нахална станах): до там ще идем с кола, къде да оставим проклетата кола? Паркинг много наблизо до пристанището?

Последна редакция: сб, 14 авг 2021, 17:02 от Sisie

# 698
Според мен по- щадящо за  един лекуващ се в момента човек би било една нескъпа  разходка по Босфора на фирма Шехир от Еминьоню.
Плаща се с Истанбулкарт.
После в някой по- спокоен ресторант в Кадъкьой  например, от който може да си тръгнете всеки момент в случай на нужда.
Дано се включат момичета с предложения за хубаво заведение.
И такси, че да не го мислите.

# 699
  • Варна и...духом на Босфора
Сиси,джанъм
Виж на първа страница разписанието.
През уикенда е по- различно.
То вие не бяхте ли близо до Истиние порта?
Погледни и оттам корабите.
Подкрепям мнението на Пепелчето,къде на яхта с много хора и разни чалги и кючеци,да се лашка мъжа ти.Една разходка с кораба и на Каракьой има хубави заведения,на моста Галата също.
За паркинга да каже другарката Беля.

Пепелче,20- ти наближава:heart:

# 700
Еми, 🤞, че едната дружка днес се отказа. Чакам решението на другата.
Имам и план Б, но доста несигурен.
Това  ще реши съдбата ми. 😀

# 701
Еми, 🤞, че едната дружка днес се отказа. Чакам решението на другата.
Имам и план Б, но доста несигурен.
Това  ще реши съдбата ми. 😀

Пожелавам ти планът да проработи и да идеш 😊

# 702
Здравейте, Асссмарис съм. Имам питане. С автобус на коя фирма бихте препоръчали да пътувам от София до Истанбул? Условието е да тръгва по обед.

# 703
  • Част от тайното общество на К.О.Т.К.И.-те
Ассамарисче, единствените на обяд само Метро - в 12. Между другото, гледах те няколко пъти в една телевизионна чаршия, много ме зарадва, толкова сладкодумно и полезно. Никой вкъщи не ми повярва, че те знам от темичката ни, ама все тая, аз си знам, че е така.

Пепелче, ще стане както трябва да стане. Понякога плановете и до края на азбуката стигат, ама явно така трябва. И аз съм в твоето положение, само чакам сигнал в нисък старт, ама май няма да стартирам изобщо. Здраве да е, мисля че такава апатия ме е налегнала, че нито ще се ядосвам, нито ще се зарадвам.

Беличке, получаваш голяма забележка! Толкова кратко, че го изчетох за секунди. Тук не толерираме така, пиши повечко. И снимки ни се гледате, нямаме търпение за още и още! Flowers Hibiscus

Малкото, благодаря за разказа! Пак да ходиш и да разказваш!

Някой сдоби ли се с новите Истанбулкарт, много са шукар, особено тази с трамвайчика ни. Blue Car

# 704
за HGS стикера, за мен най-удачното място си остава пункта преди влизането на магистралата при Одрин. Отбиваш, пресичаш пред будката на полицията - бялата сграда и готово. Хората там знаят за какво си дошъл и няма нужда да обясняваш нищо. Аз си пазя последната бележка от зареждането на стикер и само пиша сумата  и подчертавам номера на колата и му я подавам. Готово.

Отделно, че работи 24/7, а ние обикновено тръгваме вечер, като рейсовете, че да сме там рано сутрин.

Общи условия

Активация на акаунт