Истанбул [тема 54]

• 57 548
  • 750
  •   1
Отговори
# 210
  • Димитровград
Момичета, къде правят бързи PCR тестове, по възможност с домашно посещение?
Внимавайте с тези тестове, правете ги само в лаборатории.
Фалшиви ПСР тестове/

Последна редакция: пт, 21 май 2021, 16:36 от papaone

# 211
Внимавайте с тези тестове, правете ги само в лаборатории.
Фалшиви ПСР тестове/

за лаборатории питам, де

# 212
Можеш да провериш в Рамус, ако си от София, защото централната им работи и в неделя.

# 213
Можеш да провериш в Рамус, ако си от София, защото централната им работи и в неделя.
Рамус имаха много дълъг срок за изготвяне на резултатите. В Геника с безплатно домашно посещение резултатът трябва да излезе за няколко часа. Дано да е преди да затвори централата, че да сложат печат, иначе на летището.

# 214
Здравейте, извинявам се, че така се намесвам в темата. Предполагам, че въпросът ми не е за тук, но ще съм ви много благодарна, ако някой може да ми помогне или поне да ме насочи къде мога да намеря информация. Търся магазини в Истанбул, откъдето мога да купя кънки за фигурно пързаляне.
Благодаря предварително! Simple Smile

# 215
Здравейте, извинявам се, че така се намесвам в темата. Предполагам, че въпросът ми не е за тук, но ще съм ви много благодарна, ако някой може да ми помогне или поне да ме насочи къде мога да намеря информация. Търся магазини в Истанбул, откъдето мога да купя кънки за фигурно пързаляне.
Благодаря предварително! Simple Smile

Най-лесно е в Декатлона във Форум Мол

# 216
Някой от пътуващите с цел лечение да е пробвал наскоро да се освободи от карантина/ тест с документ от болницата?
И ако все пак се наложат тестове, четейки заповедта, стигам до извода, че след завръщането в БГ може да се освободиш от карантина само с ПСР, ако не си преболедувал, не с бърз антигенен?

# 217
Силно се надявам да може да се пътува само със сертификат и да не се налагат вече тестове, но знае ли са какво ще се измисли.

# 218
Здравейте момичета,  
Предстои ни организирано пътуване до Истанбул. Хотелът ни е в Лалели.
Преди време сме разглеждали Топкапъ, джамиите Света София и Султан Ахмет, Египетския пазар.
Били сме в Аквариума и на дневна разходка с корабче по Босфора.
Сега сме записали като допълнителни мероприятия нощна разходка с корабче по Босфора с вечеря, небостъргача Сапфир с 4Д симулация и Принцовите острови. Има и други предложения, но финансите ни стигат за това.
Молбата ми е: Бихте ли ни предложили други интересни места за посещение на пешеходно разстояние или с лесен транспорт, които бихме могли да разгледаме самостоятелно. Приемаме и предложения за места за хранене в близост.
Две жени сме на възраст 60+ и не знаем турски език.
         Благодаря на отзовалите се предварително и ви пожелавам усмихнат ден!

Последна редакция: ср, 26 май 2021, 17:12 от бабче-mp3

# 219
  • София
]Бихте ли ни предложили други интересни места за посещение на пешеходно разстояние или с лесен транспорт[/b], които бихме могли да разгледаме самостоятелно. Приемаме и предложения за места за хранене в близост. Две жени сме на възраст 60+ и не знаем турски език.
Ако може и момчетата заедно с момичетата да се включат бих предложил да разгледате трите най-близки до Лалели райони.
Ще са Ви необходими само Истанбул карт, за да ползвате градския транспорт- трамвай, Мармарай, фериботи.

Първи ден: Качвате се на трамвая от Лалели и слизате на Кабаташ- последната спирка на трамвая, ама ще гледате трамвая да е до там, че има и по-кратък маршрут. На Кабаташ се разхождате по крайбрежната до двореца Долмабахче, след което се връщате обратно до трамвайната спирка, малко след нея е спирката на фуникуляра до Таксим, качвате се на него и сте горе на високото -пл. Таксим.
Продължавате разходката пеша по Истиклял, пък ако искате се качете на носталгичния трамвай, който се движи по Истиклял.
Като се поуморите от разходката, можете да се отбиете до Френската уличка /след лицея Галатасарай вляво надолу по уличката/, за да изпиете по един чай и да продължите към кулата Галата.
Като се налюбувате на красотата на кулата, продължавате надолу и слизате на моста Галата.
Минавате  по него и на Еминьоню си вземате трамвая до Лалели.
Можете и да продължите пеша нагоре през Египетския пазар.
Това Ви е за един ден.
За втори ден. Пак на трамвая доСиркеджи. Качвате се на мармарая до Юскадар. Там си правите една хубава разходка по крайбрежната до кафенетата с изглед към Девичата кула и отново с Мармарая се прехвърляте до Кадикьой. Там се разхождате до Мода, правите си селфита с бика и се любувате на един от най-хубавите райони на Истанбул. А накрая се качвате на ферибота и се връщате обратно в Еминьоню.
Горе долу транспорта за двата маршрута ще ви излезе около 50 лири, тоест 10 лв.
Ако има нещо не много ясно в поста ми като райони на първа страница на темата можете да откриете отговори на тези неясноти, пък най-добре питайте, все ще има кой да Ви отговори.

# 220
  • София
Цитат
Пак на трамвая до Сиркеджи. Качвате се на мармарая до Юскадар.
Тук метрото бих го заменила с ферибот от следващата трамвайна спирка Еминьоню, защото по море е много по-красиво и приятно. Но пък ако искате да сте минали с метро под Босфора, се качете на Мармарай.

Лошото е, че когато има комбиниране на предплатени екскурзии с агенцията и самостоятелни разходки, е трудно да се планира. Много зависи кога ще бъдат екскурзиите, а това обикновено се научава в последния момент.

Тъй като районът на Кадъкьой/Мода си заслужава, ако не остане време за ден 2 от плана на Роже, на връщане от Принцовите острови можете да слезете от ферибота на пристанище Кадъкьой. Това обаче е само в случай, че вечерната разходка не е същата вечер.

# 221
Здравейте момичета,  
Предстои ни организирано 4 - дневно пътуване до Истанбул. Хотелът ни е в Лалели - "Crowne Plaza Istanbul - Old City"
Преди време сме разглеждали Топкапъ, джамиите Света София и Султан Ахмет, Египетския пазар.
Били сме в Аквариума и на дневна разходка с корабче по Босфора.
Сега сме записали като допълнителни мероприятия нощна разходка с корабче по Босфора с вечеря, небостъргача Сапфир с 4Д симулация и Принцовите острови. Има и други предложения, но финансите ни стигат за това.
Молбата ми е: Бихте ли ни предложили други интересни места за посещение на пешеходно разстояние или с лесен транспорт, които бихме могли да разгледаме самостоятелно. Приемаме и предложения за места за хранене в близост.
Две жени сме на възраст 60+ и не знаем турски език.
Наблизо ( около 40 мин пеш)  е българската  църква Св. Стефан. Може да се разходите и из квартал Балат. Джамията Чамлъджа много ме впечатли - намира се на висок хълм с невероятна гледка към Босфора, а архитектурата и мащабите й са уникални. Но се намира в Азиатската част и трябва да смените 2 транспорта

# 222
  • Варна и...духом на Босфора
Между Джирото и най- красивото Варненско море -хоп по Канал Д повтарят Ашкъ мемнуту- ех,гледам си Истанбул и Саръйер с радост и малко тъга...

Бабче мп3-эаписали и сте платили екскурэиите,или още не?  Вие сте момичета на 30 по.. въэпяти от Стефан Данаилов,чаровни дами.Подкрепям предложенията на Роже и Таня,дано да случите на добър водач,да не сменя графика на екскурэиите и да не е някой гьон сурат.Моето Геджеманско предложение е да надникнете в Ташхан,ако е отворено,и да иэпиете по едно кафе или чай.Хотела ви е съвсем блиэо,ако искате погледнете.

# 223
Имаше ли нещо, че от тук с българска карта можеш да си извадиш hes код, май бях чела някъде? Така отгоре отгоре го бях мернала, понеже си имах код, обаче се оказа, че ми бил изтекъл. Явно този дето ми го извади е въвел срок, иначе нали уж 1 година важи ако не е посочено друго. Как става от тук, само с формуляра ли? Понеже там нали искат дата на влизане и излизане от Турция, пък аз почти спонтанно тръгвам и ми се иска да си го имам отсега кода.

# 224
  • Димитровград
Във формуляра има само дата на влизане.  Трябва да се попълни в рамките на последните 72 часа преди пътуването.

Общи условия

Активация на акаунт