Истанбул [тема 54]

• 57 562
  • 750
  •   1
Отговори
# 465
Чак толкова едва ли ще се вторачва някой - махаш и снимаш, няма пък на всяка крачка да се снимаш все пак. Но не мисля, че за няколко снимки ще се случи да е проблем, дано не де.
Аз имам няколко часа до довечера да реша окончателно за хотела. Досега твърдо бях за Флорента хотел:
https://www.booking.com/hotel/tr/florenta-hotel-istanbul.bg.html … b6&aid=376395
Минусът е, че няма паркинг, а платеният бил доста отдалечен, чета в отзивите. Някой споменава и за хлебарки Laughing
A местоположението му ми се стори идеално - еднакво близо и до Еминьоню, и до стария център. Трамвай, метро  -всичко е близо.
Снощи обаче харесах този - Гранд Пенинсула Хотел:
https://www.booking.com/hotel/tr/grand-peninsula.bg.html?label=b … b6&aid=376395
Има безплатно паркиране, а това, което най- ме поблазни, е панорамната тераса с изглед към морето. Но пък...малко отдалечен ми е като че ли. Или поне не мога да се ориентирам дали има удобни транспортни опции. Някой да е отсядал там? Вие какво бихте избрали?

# 466
  • на Мелмак
Била съм във втория, когато за първи път посетихме града. Не! Паркинга е на улицата, ако има място. Гледката към Босфора не е точно такава. Стаите са малки, тесни, миризливи. Имаше остатъци от храна от предишните посетители. Цената сега като я гледам, няма нищо общо с предишната, около 90 евро платихме преди. Но.... Тогава се влюбихме в града Heart

# 467
Паркинга си е важен, да е близо и удобно.
Проучете транспорта, който ще ползвате ако се настаните във втория хотел, дали ще е близо до местата, които искате да посетите, как ще се движите до там, с какво и така ще го измислите. Да ви е като локация удобно.
Роже, благодаря за включването по темата с маските,както и на всички останали.
Оставям ви един много полезен влог. За отиващи в Истанбул за първи път информацията е безценна и добре дошла.
https://m.youtube.com/channel/UCmP__pZ-wiLSMm-4t1Z8mMg

# 468
  • sofia
Благодаря Роже за информацията. Ние запазихме тук https://www.booking.com/hotel/tr/grand-halic.bg.html?aid=358301; … =1;sig=v1DNXHVc7_ Били сме вече тук и сме доволни, мястото е страхотно, хотелчето е прилично. Намерихме и паркинг близо до хотела, дано не ни мине котка пътя, а там да ни минават много, много котки 😉

# 469
Роже, за неделя ми е коментара за фериботите. Почти не се движеха.
Седяхме близо час (на Бешикташ има пейки на кея и си пихме кафето )и нито едно корабче, не спря на спирката която е  за Еминьоню.
А иначе на съседните от ляво и дясно на която спират от азиатската  част спираха.
Днес лудницата си е пълна.
От събота :

Последна редакция: пн, 21 юни 2021, 21:11 от Кris_80

# 470
На открито махах маската за самата снимка и веднага я слагам. На закрито не със се снимала, май.

# 471
  • Свети Влас
Миналата година Октомври като ходихме с мама ние си махахме маските, за да се снимаме и веднага си я слагахме.

# 472
, дано не ни мине котка пътя, а там да ни минават много, много котки 😉
😂😂😂 това аз ли не можах да го разбера или...

# 473
  • София
Роже, за неделя ми е коментара за фериботите. Почти не се движеха.
Седяхме близо час (на Бешикташ има пейки на кея и си пихме кафето )и нито едно корабче, не спря на спирката която е  за Еминьоню.
Крис 80, нормално си е разписанието им и се движат всеки ден. Може би сте улучили  часове, в които не е имало по разписание ферибот от Бешикташ към Еминьоню. Примерно сутринта има в 8,30 и следващия е в 10.35 часа.

Нямам представа как да кача  новото разписание на фериботите, което е от 7 юни до средата на септември, че е в ПДФ формат...

# 474
От 01 юли щели да премахват всякакви локдауни и вечерен час

# 475
Като турист бих казала-жалко. Беше доста приятно да е спокойно и празно Joy

# 476
, дано не ни мине котка пътя, а там да ни минават много, много котки 😉
😂😂😂 това аз ли не можах да го разбера или...

Ами, май само ти. 😀 😀 😀

# 477
Да ви изтормозя малко 😆
Цялото ми инфо, което съм събирала се затри с компа ми и се се мъча по спомен да търся места, които съм набелязвала,  но не ми се получава.
Някой беше качил клипче от Ю-туба за битак около Шишли.
Беше на няколко етажа и имаше антики и сякакви джунджурии Simple Smile

# 478
  • София
Е изразът е "дано не ни мине котка път" - дано да имаме късмет, нещо да не ни урочаса. А Истанбул, както си знаем, е известен с котките. Шега от страна на Подскок-скок, явно заради притесненията покрай хотела и паркинга. Grinning

# 479
Да ви изтормозя малко 😆
Цялото ми инфо, което съм събирала се затри с компа ми и се се мъча по спомен да търся места, които съм набелязвала,  но не ми се получава.
Някой беше качил клипче от Ю-туба за битак около Шишли.
Беше на няколко етажа и имаше антики и сякакви джунджурии Simple Smile
Туркиня беше влогърат....

Общи условия

Активация на акаунт