За бебета и деца от 0+ месеца: Бързи въпроси и отговори, съвети - 91

• 23 104
  • 762
  •   1
Отговори
# 570
Аз мия с вода на Юриаж върху тампон и дупе, и лице.

# 571
С тампон с вода почиствам,после като я къпя с вода и шампоан .
Вчера беше мрачно при нас,нямаше грам слънце до обед и изгорях на часовник ,гривна и халка,толкова са силни УВ лъчите.

# 572
Ако бебето няма 2 месеца и само с количката излизаме, не го взимам освен ако не се наложи памперса да сменя или да го нахраня, трябва ли да му слагам слънцезащитно кремче? Хич ни съм наясно за това, иначе до 6м на слънце знам, че ни трябва...

# 573
  • София
Ами аз колкото и да го пазя под сенника все го пече слънце в даден момент. Не мога да го опазя. Много бързо го хваща, бял е като сирене. За толкова малко бебе не знам дали може да се ползват такива слънцезащитни. Аз ползвам на Гарниер и там си пише 6+. Взех точно като навърши 6м, съвпадна със затоплянето на времето.

# 574
Мазали сме със слънцезащитен продукт на 3-4 месеца след консултация с педито. Не стоеше в количка и бяхме на двор, така че се налагаше. Потъмня дори след стоене на сянка под сенник на дворна люлка.
За бебе, което само лежи, не бих мазала. По принцип, би трябвало сенника на количката да има УВ защита. Може да се вземе и допълнително чадърче отново с УВ защита и да внимавате да се движите по дебела сянка.

Ние не спахме 1 седмица и тогава дадохме Нурофен, и то половин доза. Пак се буди, но беше значително по-добре. Бих внимавала мнооого с лекарствата за зъбобол и какво давам на толкова млад и развиващ се още организъм.

# 575
Кърма в очите на бебе не е добра идея.
И мен ЛЛ ме предупреди: "Да не ви дойде на ума да промивате очите с кърма, това е идеална среда за развитие на бактерии."

# 576
Явно и това с кърмата е като много други от сорта на за/против дърпане на кожата на пишлето, за/против купешки пюрета/домашно приготвени, за/против кенгуру/ергономична раница и т.н. 😁
Аз пръсках в окото като беше бебе. И с физиологичен разтвор чистих. Оправи се без лекарства, но отне повече време и притеснения. Не казвам, че е заради кърмата и задължително, че някой друг е в грешка, а аз съм права, но.. всеки си преценя.. ☺️ Кърма използвах и при силно подсечено дупе от АБ между другото.. 🤗

# 577
На мен просто ми пръска цицата и често е в окото ...

# 578
За бебе ползвах на Авен минерална слънцезащита.

# 579
Има ли някакво спрейче за разплитане на косичка,малката като спи отзад и се заплита става ужассс едно чорлаво няма сресване 😶1+г.

# 580
  • Германия
Има, да. Аз съм взимала от дм, но не знам дали и какво се продава в България

# 581
И аз на всяко излизане слагам слънцезащитен, дори и да е облачно. Като се приберем - на мивката и с ръка му измивам лицето.

# 582
Здравейте!
Дъщеря ми е на 1 година, роди се с петно от лявата стра6на гръдния кош,ще приложа снимки от преди и сега.
Имаме два запазени часа,единият е др седмица, но другият е при много хвален дерматолог, чак края на юни. Въпроса ми е има ли майки,със същият казус, какво е петното и има ли нещо притеснително?
До сега педиатърката го следеше, то расте заедно с детето, нищо драстично, но все пак е порансало и има окосмяване,както е и по-тъмно.
Много съм притеснена, ще съм благодарна на всякава информация. Благодаря предварително!

# 583
Малкото е с атопичен дерматит и сега захранвам, има си петна екзема дето си ги знам и ги борим. Някой знае ли ако направи реакция към храна и екземата му се влоши, дали ще е по-зле навсякъде където има, или може да афектира примерно само по корема?

# 584
  • Несебър
По-скоро навсякъде би се обострил, но един бог знае, всякакви имунни реакции има.

Общи условия

Активация на акаунт