Перилни препарати и омекотители – 65

• 42 157
  • 723
  •   1
Отговори
# 225
Благодаря за вниманието.
А какъв прах за пране на цветно, да си взема от паралелния внос?

Немски Ариел Компакт

# 226
  • Пловдив
Благодаря за вниманието.
А какъв прах за пране на цветно, да си взема от паралелния внос?

От паралелният внос за цветно купувам немски Аriel,Coral,Persil,Lenor gold orchid,има и гръцки Ариел и Ленор(прах за пране,не омекотител),изборът не е голям при праховете за цветно,течни препарати за цветно има много.

# 227
  • Русе
vmarinska, както много пъти сме писали - такова "животно" универсален прах - няма. Можеш да переш цветно с него, но... бледо розово, светло синьо... такива. Всички други по-наситени цветове ще ти избелеят. Те дори и цитираните изсветляват, но по-не им личи. Навремето дъщеря ми като беше малка имаше доста такива дрешки и съм ги прала с ОМО, което тогава беше само един вид и се водеше универсално.

# 228
За черни дрехи използвате ли препаратите за черно? Преди много време взимах Первол, но миризмата му не ми харесваше. Минах на препарата на ДМ, в сравнение с Первол, миризмата му е малко по-добре. Сега започнах да пера черно, тъмносиньо с прах Персил за цветно.

# 229
  • София
Аз не виждам разликата между прах само за черно и такъв за цветно. Съответно си пера тъмните дрехи с прах за цветно. Единствените ми специализирани препарати са два течни за вълна и един за спортни дрехи.

# 230
Аз не използвам отделен препарат за черно .
Имам доста черни дрехи . Не са избелели , нищо,  че ги пера с гел/прах/капсули за цветно .
Дори и със гел за бяло , понякога.

# 231
  • София
И аз имам много тъмни/черни дрехи, всичко пера с Персил или Ариел прах за цветно. Нямам забележки за изсветляване.

Да кажа, че получих праха Персил за бяло, произведен е 02.21г., което много ме зарадва, има 5-15% кислородни избелители и от торбата ухае много приятно. Разочарована съм, че кутията на емаг беше разкъсана, вероятно е проверявано какво е съдържанието. Имам Ариел за още две-три пранета и нямам търпение да видя Персила как ще се справи.
Взех и един пресен, пресен Персил за цветно, произведен 04.21г., 12 лв от Била -  36 пранета. Промоцията му е до днес.

Ето снимка на състава на Персил за бяло /няма на български 😏/

# 232
  • Враца
От магазина ми препоръчаха този Топтил за цветно, но аз го виждам за пръв път и реших, да се допитам с вас, любезни дами.

# 233
За бяло  е .
Für strahlendes weiss в превод "за брилянтно бяло" ..

# 234
  • Враца
Майко мила..

# 235
  • София
Ама наистина! На мен вече много ми писна от некадърен персонал дето даже не знае какво продава. Или пък такива дето се опитват да те убедят в това, което им е изгодно.

# 236
  • София
То само като видиш, че го дават до 95 градуса...и бялата фланелка

На персонала може да не са им казали за какво е, а те едва ли са с немски. (не че аз знам, но 100-ина думи знам)

# 237
Свикнала съм им. Не ги слушам изобщо.
Те са там за да продадат стоката.Факт.

Не за да ви консултират.

# 238
  • София
Включвам се да похваля ей този сапун за петна Sole от италианския супермаркет. Изпра без проблем много старо засечено мазно петно от една светла рокля, което преди това бях мъчила с поне три други препарата срещу петна и прала с всякакви уж премахващи петна прахове.
Впрочем, понеже стана дума за препарати за черно пране - взех си за проба Spuma di Sciampania отделно за цветно и за черно и определено съм доволна и от двата, най-вече от това, че не миришат силно (не обичам силно парфюмирани прахове), а изпират добре.

# 239
Включвам се да похваля ей този сапун за петна Sole от италианския супермаркет.
Както се казва "мазно срещу мазно".
За да не се фиксират, мазните петна третирам преди пране с малко течен перилен препарат. За тях друго не използвам.

Общи условия

Активация на акаунт