разпределение на семейният бюджет при втори брак

• 10 806
  • 318
  •   1
Отговори
# 225
Темата е, че дамата харчи яко от карата на човека и дори казва

Той има дете на което плаща издръжка както и всичко което и е необходимо

Това въобще не ми изглежда, на стиснат човек. Напротив , отговорен , който не просто плаща издръжка, а много над нея и угажда на детето си за всичко каквото поиска.
В същото време за дамата 900 лева са ниска заплата и тя го осъзнава. 300 лева пак според нея са НИЩО.
Казва остава ми нищо, а той има много висока заплата. Като харча ползвам предимно неговата карта и има обяснения, не когато харчи за домакинството , а за лични.
Похвалното все пак е че се е замислила да си вдигне доходите и дано това и помогне да не се комплексира толкова.
Да ви послуша и да го зарязва, ще му направи добро, после ще ви пусне нова тема да й давате съвети как да си намери такъв дето няма да е пита за какво му ползва картата.

# 226
Дори не мога да си представя да живея в брак, независимо първи ли е, втори ли е, и всеки да си стиска парите и да плаща нещо си. Винаги парите са ни били общи.

# 227
Ние никога не сме били с общи пари, всеки е поел да плаща нещо си, но такива простотии нямаме.

# 228
  • София
Какво стана, да не се включи благоверния Smile

Интересно защо й дава разход, който е фиксиран и не може да бъде намален по никакъв начин? Да й даде друго перо, където може да спести и да й останат повече пари.

# 229
Е 600 лева ако е непосилен разход, значи ще умрат от глад ако и делeгира разходите за храна Simple Smile
От всичко написано в темата и съветите които и се дават, извода е че човек и 10 бона заплата да получава е по-добре да си ги къта в отделна сметка, защото ще му ги разпределят преди да са му ги превели по картата.
Може човекът да събира пари да прати детето си в чужбина да учи, но това няма как да се случи, защото ще му изпилят нервите, а дори може да остане и без части от тялото си след призивите за канибализъм тук Wink

# 230
Какво стана, да не се включи благоверния Smile

Интересно защо й дава разход, който е фиксиран и не може да бъде намален по никакъв начин? Да й даде друго перо, където може да спести и да й останат повече пари.

И колко мислиш, че е пластично перото за храна и битови разходи, че да се спести? Ако трябва да сме обективни, не е 1200-1800 лева обикновено, ама и под 600 лева трудно ще падне, ако не започнат да ядат салам кучешка радост за 1 лев пръчката и сирене за 3 лева килото, да се къпят само в неделя, да стоят на студено и да готвят и домакинстват само на нощна, пък авторката май не се оплаква, че е притисната да спестява от храна и ток. Аз, ако съм, в нейното положение ще си нося в работата храна от вкъщи, защото първо си е разход да ядеш навън, второ, че той плаща и не дава ограничения какво да се купува в това отношение.

# 231
  • София
Като има разходи, да не взима парите на жена си, за да може и тя има разходи. Ако пък тя му е непосилен разход, да не си взима жена. Или да си намери някоя с 10к доход.

Кукумицина, като лежи на малката заплата на жена си, и това ще яде. Ще се съобразява с нейната черга.

# 232
0001, тя му спестява едни 600 лева на месец - да го ожали човек!
  Започнат ли да се правят тънки сметки, работата е отишла, според мен.

# 233
Или тя да си намери някой с 10К месечен доход, който гори от желание жена му да му го харчи максимално?

Не виждам причина 300 лева месечно за лични нужди и хрумки да не ѝ стигат, при положение, че всичко необходимо ѝ е покрито. Е, няма да е с чанти за 500+ лева, нито с фризьор за 200, но и едва ли се налага да си купува крем за лице от лев и петдесе.

# 234
  • София
Казах го преди, повтарям. Като не иска да харчи от неговите пари, да не взима 70% от нейните. Какъв е смисълът да й дава от неговите, за да мрънка и контролира ли?

А тая жена, освен да "харчи", предполагам чисти, готви и оправя. Ама това никога не се брои и нищо не струва.

# 235
Викаш, 10 лева на ден не са малко пари.

# 236
А значи парите на жена му са си пари на жена му , а неговите са общи Simple Smile
Както вече писах, ако имат семеен автомобил, освен наема който тя го плаща , харчат поне още 1500 лева за сметки, храна, гориво, данъци.
Тоест от около 2 хиляди разход, тя поема 600 лева.
Ами справедливо ми изглежда. Друг е въпроса , ако тя си е представяла, че вместо да издържа детето си ще й купува парцалки.

# 237
  • София
Говорим за хора с много различни доходи. Трябва да си малоумен да очакваш да плаща наравно.

Но нека той заплати готвенето, чистенето и поддържането, и жената няма да има нужда от неговите пари.

# 238
Свободни съчинения и изчисления. Питам те нейният труд за домакинството как го остойностяваш, че нещо ми се губи?
Ако пък е бил перфектния татко
 и преди, още щеше да живее с детето си.
Писали сме едновременно с Лъвица.

# 239
Ей, тоя семеен автомобил като ламя гълта, щом 2000 лева е токът, интернетът, храната и при. разходи, плюс колата за двама възрастни. Ако беше така, при масовите доходи, щеше да има десетки пъти по-малко лоли на пътя.

Ами да, 10 лева на ден, от които нито трябва да се нахраниш, нито да си платиш тока и топлото, не са чак толкова малко пари.

Общи условия

Активация на акаунт