разпределение на семейният бюджет при втори брак

• 10 798
  • 318
  •   1
Отговори
# 240
Е затова защото тя си е остойностявала прането е останала на улицата Simple Smile
Бившият й мъж, как пък не й остави един апартамент като са се развели. Все на лузъри попада жената.
Затова казах, че по-добре е за пред жена си и той да е с 2 хиляди лева заплата и да дава част от тях за детето си за да има разбирателство.
Щом са ви такива разбиранията, да си направи един ценоразпис и той да си избира, дали ще му пере или само ще я ... Wink

# 241
  Очевидно не са си нейни, след като 65 процента от заплатата й отива за общия им наем. Ако е правилна сметката ти за тези 2000 лева, в тях би трябвало да влизат и дезодорантските джунджурии, превързочни материали и всякаква такава паплач, която трови семейния им живот.

Друг е въпросът, че като се обичате с някого не се делите, а гледате да се събирате, което според мен е същинският им проблем, но нейсе.

# 242
Е затова защото тя си е остойностявала прането е останала на улицата Simple Smile
Бившият й мъж, как пък не й остави един апартамент като са се развели. Все на лузъри попада жената.
Затова казах, че по-добре е за пред жена си и той да е с 2 хиляди лева заплата и да дава част от тях за детето си за да има разбирателство.
Щом са ви такива разбиранията, да си направи един ценоразпис и той да си избира, дали ще му пере или само ще я ... Wink
А той защо е останал на улицата, че и чака жена да му плати наема?

# 243
А значи парите на жена му са си пари на жена му , а неговите са общи Simple Smile
Както вече писах, ако имат семеен автомобил, освен наема който тя го плаща , харчат поне още 1500 лева за сметки, храна, гориво, данъци.
Тоест от около 2 хиляди разход, тя поема 600 лева.
Ами справедливо ми изглежда. Друг е въпроса , ако тя си е представяла, че вместо да издържа детето си ще й купува парцалки.
Кви данъци, те се удържат от заплатата, а тези са под наем и имат само кола. 1500 лв. са много за храна и битови сметки за двама души. Ако караш лапачка, която харчи повече от газка, може и да 5000 да ти заминат.

# 244
Вероятно защото е оставил апартамента на бившата и детето си.
И да в първия коментар се набляга на това , че той доста добре харчи за детето си и му угажда.
Истината е че без него тя няма да живее по добре с 900 лева, освен ако не е достатъчно запазена и с атрактивна външност, че да си намери друг с много висока заплата, който няма да е пита как му е харчи.
Той с високата заплата някак си по лесно ще се справи.
Вие съвсем си нямате представа от разходите по автомобила.
Моите са по около 500 лева на месец средно. Автомобила съм си го изплатил и не включвам сумата за покупката. Говоря за среден клас автомобил. Данък, каско, гражданска, гориво.

# 245
  Ми защо се жени като ще си живее по-добре сам? Много я обича, викаш?

# 246
  • София
Ако е 300 лв само за дрехи и козметика, аз напълно ще се вместя.
Но дали е само това?! Никой не знае.

# 247
Вероятно защото е оставил апартамента на бившата и дето си.
И да в първия коментар се набляга на това , че той доста добре харчи за детето си и му угажда.
Истината е че без него тя няма да живее по добре с 900 лева, освен ако не е достатъчно запазена и с атрактивна външност, че да си намери друг с много висока заплата, който няма да е пита как му е харчи.

Изключително жалко е да свързваш стандарта на живот на един човек само с това, дали е атрактивен. Многократно ти се каза, че за минути бяха намерени обяви за добри и мн. по-евтини имоти. Пък може и тя да е оставила апартамент на децата си и просто да се върне там.

# 248
Тя може и сама да не живее охолно, но поне няма да се свива на никого за един дезодорант, а господинът ще трябва по-дълбоко да се бръкне със следващата, че едва ли ще са много мераклийките да му плащат наема и да му спестяват разходите за домашна помощница.
Ако ти е скъпа поддръжката на автомобила, си купуваш карта за градски транспорт. Никой не е е длъжен да ти плаща наема, защото на теб ти се хваща 500 лв. поддръжката на колата.

# 249
  • София
Една жена с 900 лева може да си живее супер. Разходите на мъжете са много по-големи. Храната само е в пъти.

# 250
Жалко е да смятате колко струвало пускането на пералня и простора.
Вземете ги казвайте тези неща, че хората да си знаят...
Колата е негова грижа, ама като тръгнете за Гърция на моренце, няма да искате да хванете рейсчето нали Simple Smile
С 900 лева дамата ще ваканцува на Дунав, всяка година на палатка, може лятото и от наем да пести.

# 251
  • София
Викаш жената жалко да си смята труда, ама мъжът всеки разход го пише в счетоводната Smile

# 252
На мен ми е мечта с влак, ама мъжът ми не иска. Ако е единствено за моренце, 12х500 ще ми стигнат за наем на хвръчикоптер.

# 253
Вероятно защото е оставил апартамента на бившата и детето си.
Вие съвсем си нямате представа от разходите по автомобила.
Моите са по около 500 лева на месец средно. Автомобила съм си го изплатил и не включвам сумата за покупката. Говоря за среден клас автомобил. Данък, каско, гражданска, гориво.
Твоите разходи за гориво не са по темата. Тя може да ходи на работа с гр. транспорт или пеша. Той ако е постоянно с колата, защото е тузар, си е негов личен разход.
И като го гледам този жалък сметкаджия, направо в Гърция на море я води. Всъщност, ако някак си е спестила някой лев, може.
Както и предполагах, домакинството е нищо работа, щом друг след пълен работен ден го прави. Ама, ако не си забелязал, яде се всеки ден. Пък този шушляк е и с претенции.

# 254
Лъвица,
С тези 900 лева при мама и тате или при гаджето са достатъчни, защото под наем, ще има доста да се лишаваш.

Общи условия

Активация на акаунт