За пробиването на ушите

• 24 813
  • 126
  •   1
Отговори
# 75
Аз съм против ранното пробиване на уши. Деца с бижута и грим ми изглеждат много неестествени и неестетични. Лично мнение  Peace

След 18г.  да си пробиват квот' решат.  Grinning

# 76
о,х как само ме карате да се чувствам  Sad Sad Sad Sad Sad Sadс тези крайни изкавания.
аз също съжалявам за 2 от 4-те дупки на ушите си, които си пробих точно във възрастта, когато си мислех, че всичко знам. Но за 2-те, които майка ми ми проби много се радвам.
какво толкова грозно и дразнещо намирате в обиците на едно малко момиченце???Това все пак не е татуировка. Изобщо някой забелязва ли ги?

пиърсинг - другия път

# 77
  • Кори Селести
Малена....на това дете и татуировка на челото да му направиш все ще си е красиво.
Така като гледам една малка обица на носа, пасва идеално.

Харесва ни това, което сме приели за красиво.

# 78
една татуировка или обеца на носа биха я направили просто карикатура
искам да кажа, че не виждам чак нещо толкова дразнещо и смешно
или не искате да ме обидите?

# 79
  • Кори Селести
Разбира се, че не искам да те обидя.
Съвсем сериозно казвам, че на мен би ми харесала една малка обичка на носа.

Кое е красиво?
Това, което ние решим.
Можем ли да решаваме вместо децата си?

...това е моята логика.

Не знам какво би се харесало един ден на детето ми.
Ще го оставя само да реши.
Ако реши да си пробие носа вместо ушите - негов си е, да прави каквото иска.
Не съм аз тази, която ще посочи къде по тялото му да има дупки, само защото така е общо прието и се смята за красиво по дифолт.

# 80
  • Пловдив
И на моята дъщеря ушите са пробити. Като стана на 3. Не е имала потресающи болки, нито инфекции, никога /да чукна на дърво/ никой не я е дърпал или влачил за ушите /то ако се случи, с обеца или без, все тази/, изобщо, травми ушни не сме имали. Ако попитам близките ми или приятелките ми Наталия дали има обеци, не знам колко от тях биха отговорили утвърдително. Едва ли са забелязали, т.е. не е натрапчиво грозно явно.  Simple Smile От друга страна, ако имаше кичури, грим или пиърсинг, сто на сто някой все щеше да обърне внимание. Та знака за еквивалентност между обеците и гореспоменатите ми се струва неуместен.

Колкото до правото на избор - да, всеки, дори и детето принципно има право на такъв. Но ние, като родители, съзнателно или не, правим такъв вместо децата си от първата им секунда на този свят, та докато издъхнем. И малко пресилено ми се струва да изтъкваме точно този довод като против. Просто е въпрос на вкус. Толкова!

# 81
всички казвате, че сте "ЗА" избора на детето ви и, че няма да му пречите след време да прави каквото иска с тялото си

аз пък имам принципи и със сигурност за някой неща бих се опитала да й попреча, чрез думи или внушение
не съм съгласна и привърженик на това да правят каквото си искат - те в една възраст искат едно в друга - друго

нали затова сме родители - да им показваме верния път - според нас, не според съседите, които сигурно също са прекрасни родители, но с други виждания

# 82
няма никакъв смисъл от безсмислени спорове по този въпрос   fight  В ранната детска възраст това май е избор само на родителите. Моя избор беше да сложа обици на малката ми дъщеричка когато беше на 2 месеца и не съжалявам за това. При едно 3- 4 годишно дете това това е едно стяскащо преживяване    smile3518 smile3518 А едва ли има тинейджър, който да пита: " мамо, може ли да си сложа обици на носа, пъпа или еди- къдеси?..." 

# 83
Аз имам две момичета и на двете пробих ушите на 9 месеца не съм имала проблеми но по рано не бих ги пробила

# 84
Аз също не бих я оставила да прави каквото си иска...2 от дупките ми са по искане на родителите ми или на бабите и дядовците незнам, но другите 2 сама си ги пробивах с една приятелка аз на нея, тя на мен...за тях съжалявам...бях в пубертета...Ако стане на някаква възраст да иска обеци бих и позволила за стандартните. Ако иска допълнителни или татуйровки или каквото и да е, по-скоро ще и кажа да изчака като стане на 18, ако пак иска да прави каквото прецени...Дали ще искат зависи и от нашия пример и от приятелите, които имат...Определено не мисля, че тези които са си пробили ушите на децата са направили някаква грешка. Направили са си избора вече и толкова...дупките вече са си факт и какво толкова. Просто аз ще изчакам. А конкретно за Малена, ами на това дете наистина всичко му стои хубаво, защото то си е хубаво, а обечките наистина са незабелижими...

# 85
Ами да, смятам, че докато е малка, мога да си позволя лукса да й сложа обици по мой вкус, така както я обличам по него. С риск грубо да наруша правото й на избор.
Мога да се обзаложа, че половината от горещите защитнички на правото на избор с дрешките, които обличат на момиченцата си, отдавна са ги превърнали в барбита, но забележете: те ще могат да избират от кой модел да бъдат: Барби с обици или Барби без обици.

# 86

няма какво да добавя

# 87
Пробих ушите на дъщеря ми след като завърши детска градина, преди първи клас,  по нейно желание. Съгласих се, защото усетих, че го иска истински. Иначе смятам, че колкото по-късно, толкова по-добре.

# 88
Моя избор беше да сложа обици на малката ми дъщеричка когато беше на 2 месеца и не съжалявам за това. При едно 3- 4 годишно дете това това е едно стяскащо преживяване    smile3518 smile3518

защо за бебе на 2 месеца е по-малко стряскащо? защото не може да говори ли?
всъщност мен би ме притеснило някое друго дете да  не задърпа обичките от любопитство

# 89
Аз си ги пробих някъде в 7-ми клас, когато сама реших. Ще оставя и дъщеря ми сама да реши дали да ги пробие или не, това е личен избор. Не одобрявам пробиването на ушите на малки дечица,на детското личице не му трябват обеци за да го разкрасят!

Общи условия

Активация на акаунт