Великобритания - тема [87] Пролетно - Лятна Много Коронована Локдаунска

• 34 613
  • 764
  •   1
Отговори
# 615
  • на малък остров в океана
За първи път от повече от година, съм обнадеждена.
Партньорът ми в понеделник е на ваксина, аз днес се регистрирах и чакам моята до три седмици.
И двамата ще сме с Pfizer, така че до средата на юли ще сме свършили с ваксините и ще можем да планираме нещо извън Ирландия за отпуската ни през август. Стига да няма локдауни де. Че тукашното лято нещо не ме кефи колко е кратко. Започвам да мечтая за няколко дни в София и около десетина в Гърция. Пък да видим.

Парното и ние още не можем да го спрем Миналата година по това време вече пиех коктейли на двора.  А сега е такъв студ. Днес пак излезох за работа със зимното ми яке.

# 616
Честит празник!
Четете ли? Коя е последната книга, която си взехте/слушахте? Ние сме щастливи, че отново отвориха библиотеките.

Ujasia, изпуснала съм новината, че си започнала работа. Супер! С какво се занимаваш сега?
Една гръцка почивка ви пожелавам!

# 617
Честит празник!
Последната българска книга, която прочетох е "Калуня-каля".
В момента чета "The Invisible Wall"

# 618
Честит празник! В момента чета  The memory police- Yoko Ogawa  и слушам Лисицата - Галин Никифоров.

В събота ни ваксинираха първа доза на Рfizer. Реалисти или не, с какво е ваксинирана Камила, не оказа влияние. Thinking

# 619
Не чета, не съм хващала книга отпреди да дойда. Последно четох Харуки Мураками - 1Q84. Сега нямам спокойствието да седна и да отделя един час без грижи и мисли за нещо за съжаление. Имахме традиция в предните години винаги да купуваме книга за нас и за дъщерята на този ден, но тази година няма да я спазим.
Честит празник.

# 620
Нямам и аз време за четене. Четем с детето двамата тези, които купувам за него😂Но веднъж годишно гледам да купя и за мен. Набелязала съм Миракъл Крийк като излезе от печат. Приятелка я е превеждала и я препоръча.

1-ви юни ще го празнувате ли? Идеално се пада ваканция при нас.

# 621
In the Midst of the Winter. Авторката е любима, но точно тази книга още не ме грабва.

На 1 юни, живот и здраве, ще се събудим на чуждо място.

# 622
  • на малък остров в океана
Ujasia, изпуснала съм новината, че си започнала работа. Супер! С какво се занимаваш сега?
Една гръцка почивка ви пожелавам!

Благодаря 😊Дано да ни се получи.
А иначе работата си е направо старина 😁 от края на 2019. Кандидатствах за няколко офис позиции, ходих и на едно Експо в Корк за работа. Ходих и на няколко интервюта на място, но нищо не излезе. Накрая кандидатствах на майтап и в един магазин на 10 минути от къщи, пък те взеха, че ме харесаха. И уж за малко, уж докато намеря нещо по-добро, но вече година и половина съм там. И взе да ми харесва, че отговарям само за шапката си. 😁 Свършвам в 2 следобед и имам още половин ден на разположение. Свикнах и с колегите, та хич и не ми се мести.

А последно четох The Testaments, продължението на Handmaid's tale.

# 623
  • London
Какво значение има кой с какво е ваксиниран, не ги схващам тия размисли и препратки. Нещо от рода.....Имам кола, карам Мерцедес.Joy Каква е идеята реално? И това по принцип във всяка една тема или разговор посветена на ваксините. Нелепо ми е.

Аз последно приключих наскоро Тайният език на малките деца и сега съм си приготвила едно трилърче. Български автори не чета. За жалост нямам много време за четене.

# 624
Хаха, не се хваля и не съм компетентна коя ваксина е по-добра. Просто отбелязвам, относно коментара ти да не си въобразяваме, че ще е нещо по-различно от АЗ. Виждала съм доста твои постове относно ваксини, мислех че са ти смислени щом коментираш всеки път.

Как ти се стори Тайният език на малките деца?

# 625
  • Манчестър
Чета много книги, но бавно, защото нямам време. Само вечер в леглото, няколко страници.
В момента чета биографията на Леонардо Да Винчи.....

# 626
  • UK
Честит празник!

Български автори не съм чела от доста време.

Последно прочетох "Малкия Никола", уж на детето да я чета на български, а аз я прочетох и сега почнах "Малкия мъж и малката мисс".
 Имам приготвена "Klara and the Sun" след това.

# 627
  • London
Не беше лоша, хареса ми теста за определяне на какъв тип малчуган си имаш. Но имаше и много клишета и неща, които сигурно почти всеки родител знае.

# 628
  • UK
Чета много, напоследък и слушам, зареждам се предимни от чарити шоповете и слушам в приложението на местната библиотека. Току що свърших 3-тата Хари Потър, започнах 5-тата от поредицата Милениум на Ст. Ларшон и Д. Лагеркренц , днес ми пристигна от ибей последната 12та на Несбьо от поредицата за инспектор Хари Холе. А на телефона из улиците сега слушам I love the bones of you, биографична на Кристофър Екълстън, попадна ми случайно и я започнах, понеже ми е любимия Dr Who и той сам си я чете.
Питайте ме още за книги 😁

Последна редакция: пн, 24 май 2021, 20:26 от dejie

# 629
Чудно време! Защо не беше такова и уикенда?!
Децата до сега миха колата, а аз съм опънала голи краци на припек. Цветята полудяха. Теменужките тази година са огромни.

Общи условия

Активация на акаунт