Великобритания - тема [87] Пролетно - Лятна Много Коронована Локдаунска

• 34 046
  • 764
  •   1
Отговори
# 735
Pampers страхотни снимки от къде по точно са тези красоти😊
В Североизточна Англия, Tyne and Wear.

# 736
  • София
Catrala, ще им хареса на мъниците! Има турнири с рицари и пезанти:) стрелби с лък, демонстрации и дечица могат да стрелят, много е красиво направено всичко точно за семейства с деца. Има обособени места за хапване ако си носите или пък може на място да си вземете - препоръчваме пиците:) Сега, те моите са големи вече и затова се записахме и на два тура в самия замък - единият беше за историята замъка and Warwick The Kingmaker, а другият за войната на розите. Много интересно разказваха лекторите и мънички деца си изслушаха всичко. Отделно може да се качите в самите кули, но ви предупреждавам, че е тясно, стръмни са стълбите и връщане назад няма. Изходът е от другата страна. Красиво е много, попадате в друг свят там. Градини с пауни, които се разхождат, крепости, замък, красиви гори и поляни и малки рицари с дървени мечове и принцеси с корони, които тичат навсякъде Simple Smile

# 737
  • Bristol
Страшно много го разработиха Warwick Castle последните 10на години. Предполагам и цената на билетите се е вдигнала. Преди 20на години живеехме в района и периодично отскачах уикендите със сина там и в Stratford upon Avon. Тогава нямаше толкова много забавления, но пак беше много интересно. Последно ходих, когато щерката беше на около годинка. От всички замъци, които съм посетила, този си ми остава любим, като най-добре разработен и интересен за семейства с деца.
Кардиф замъка е значително по-малък, но също много ми хареса. Там малко ме подразни, че за да го разгледаш отвътре, трябва да си резервираш тур. Не е толкова интерактивен, като Уорик и за децата може да е малко скучен. Аз лично харесах историите на водещите туровете. Реално без гид, само да се разглежда, ще е скучно. Не всички гидове са с уелски акцент. По-младите говорят с изчистен акцент, може и да са студенти работещи почасово там, но тези с по-силния местен акцент пък са с уникално чувство за хумор Simple Smile

Последна редакция: пн, 07 юни 2021, 19:42 от Merry

# 738
Мери, ние преди около 3-4 години бяхме в Кардиф в замъка. Не сме имали гид, разгледахме го целия и в крепостите влизахме. Май е първият и все още единствен в който сме били.

Последна редакция: пн, 07 юни 2021, 20:05 от brumm

# 739
  • на малък остров в океана
Merry, никога няма да забравя първият ми ден като пристигнахме, точно заради този уелски акцент. Беше Великден и отидохме в замъка в Карфили. Имаше исторически възстановки на битки, на пиршества, стрелба с катапулти и още много интересни неща. На местните гидове ама почти нищо не им разбрах, добре, че имаше и английски студенти в трупата, та не изтървах цялата история. 😁

# 740
  • London
Моя единия скоро ще стане на 2....на доста места за по-големи деца няма нищо предвидено за него. На Торпе парк все се чудя какво да го правя като идем. С лък и големия едва ли ще стреля, просто би било опасно.....имайки предвид менталните му проблеми. Най-много да ни пишат по вестниците после.Joy

# 741
  • Bristol
Мери, ние преди около 3-4 години бяхме в Крадиф в замъка. Не сме имали гид, разгледахме го целия и в крепостите влизахме. Май е първият и все още единствен в който сме били.
В обзаведените стаи влизахте ли и часовниковата кула? Те пускат на поляната вътре, както и да се катерите по стените и едната кула, да влизате в бомбоубежището (това е по-ново допълнение), но в обзаведените стаи и кулата без гид не може. Като туровете са два и се заплащат допълнително, дават по едни пропуски в различни цветове, в зависимост от тура и часа да си сложите, за да не се вмъкне някой на аванта Simple Smile
"Would you like to explore more of the Castle’s spectacular Victorian interiors, not included on your Castle ticket"
https://www.cardiffcastle.com/castle-tours/

Ujasia, точно тези с уелският акцент, въпреки че историите трябва да са еднакви, разказват по-увлекателно и със съответното чувство за хумор Simple Smile
Ако Ви е наблизо The Big Pit, до сега беше затворено заради короната, там гидовете са уелски миньори! Историите са им модифицирани в зависимост от това дали групата е от деца или само възрастни ☺

ПП underground tour още е затворен, а това за мен е най-интересната част от посещението на мината. Дават каска с фенер на всеки и те свалят с асансьора в мината. Точно там има гид, който разказва, докато се разхождате из тунелите.

Последна редакция: пн, 07 юни 2021, 19:50 от Merry

# 742
  • на малък остров в океана
Brumm, вече хич не ни е близо, преместихме се на съседния остров.
Тъкмо им свикнах на уелския акцент и се разбирахме идеално и от трън та на глог, преместихме се в Ирландия. 😁
Някои ирландци още не мога да ги разбера, а казват, че на север било още по-страшно. Успокоението ми е, че те и колегитеми не ги разбират. Защото в началото много глупаво се чувствах да ги моля да повтарят по два пъти, поне.

# 743
Влизахме и в кулата, и в обзаведените стаи. Имам спомени. В бомбоубежището също влизахме, абе де що имаше за гледане, гледахме.
Със сигурност бяхме малко посетители вътре, нямаше група. За пропуските не си спомням нищо.
Когато за първи път дойдохме в Англия, бяхме в Уелс, до Кардиф. Доста пъти сме ходили и до пристанището, аз нали обичам водата 😊. А веднъж във влака ме заговори една жена, божееее, от цяло изречение едвам успях да хвана на третия път, че ме пита за мъжа ми 🤣.
На интервюто на НИН пък си спомням, че служителката ме пита омъжена ли съм, и аз естествено веднага - Да. И тя - На коя дата? А бяха минали само няколко месеца след брака и аз....бяло петно. Гледа ме една минута в ступор (сигурно си е помислила, че е брак по сметка 🤣🤣), после й обясних, че все още не съм имала време да запомня датата. Ехххх, бяхме млади

# 744
  • Bristol
Brumm, щом не сте имали гид, значи е имало нещ по-различно. Аз колкото пъти съм ходила, в стаите и часовниковата кула не са пускали сам да се разхождаш. Мъжът и синът веднъж по погрешка се били намърдали с група, но по някое време са ги усетили и помолили да напуснат 😂 Между другото, живеещите в Кардиф могат да влизат в замъка безплатно, защото е подарен на жителите на Кардиф, но за стаите и часовниковата кула май трябва да си платят 🤔 Да не би да сте се водили като жители на Кардиф и безплатно навсякъде да са ви пуснали, но без гид 🤔

# 745
Не сме отдавна в Кардиф. А в самия Кардиф никога не сме имали адрес. Имам мисля и снимки, със сигурност от бомбоубежището, но мисля и от самия замък, но са в icloud и нямам достъп до тях през сегашния телефон. В района на Кардиф бяхме около два месеца, после се прибрахме в България, защото ситуацията беше тежка, а и детето ни беше в България. След това (8 месеца по-късно) дойде мъжът ми, подготвен за съвсем различна работа и остана...и така пет години докато дойдем и ние, вече в Hampshire.  Когато решихме да посетим замъка той вече беше установен в Hampshire, аз бях дошла зимата да го видя и решихме да пътуваме до "корените" ни във Великобритания 🤣. Имаме идеята и да посетим Port Talbot (не знам дали не бъркам името), беше малко градче на брега, с уникално е, има страхотно пристанище, малко, уютно, и имаме спомени как ходехме да ползваме обществена пералня и се разхождахме. Много недокоснато от цивилизацията и красиво. Но ни е доста път от тук и обмисляме кога точно да е.

Ла Картала, моето мнение относно ваксината е същото като твоето, написах сходен на твоя коментар, само че в темата за Ковид. С разликата, че аз отказах ваксината сега, защото така и няма изгледи да махнат тестовете тук, а свободното пътуване беше мотивът ми да се ваксинирам. Обаче заради тебе и много хора, които сложиха ваксина с подобен мотив, се надявам като се връщате насам да нямате тест. Тогава ще ме е яд вероятно, че не съм я сложила, но...все пак изборът е личен и съм го направила съобразно обстоятелствата.

Последна редакция: пн, 07 юни 2021, 22:21 от brumm

# 746
  • London
Само с облекчения ще накарат хората да се ваксинират. Реално на много места ги има .....в БГ например, както и други дестинации туристически. А тук цял пакет ПСР ,  че и карантина. Просто гледат да изкарат някой лев и да си избият парите за фърлоу и други подобни през годината.

# 747
Да, и това вероятно защото постигнаха вече завидна бройка ваксинирани. А и едно рамо на английския търизъм няма да им дойде зле. Както и да е, каквото-такова.

# 748
  • Bristol
Brumm, Port Talbot го свързвам с металургичния комбинат там. То май цялото градче се е появило и развило благодарение на него, един от най-големите металургични комбинати в световен мащаб. За съжаление, от години постоянно изникват новини за проблеми и как има вероятност да го затворят Sad
Скоро гледах филм по Нетфликс, One Chance с James Corden, действието се развива в Порт Талбот. Баща му работи в металургичния комбинат и се очаква и синовете ти там да продължат да работят, но той избира друга кариера. Не е нищо особено филма, но заради артиста и локацията го гледах и ми хареса Simple Smile

# 749
Дълбоко съм се объркала. Burry Port e градчето, че и снимки намерих.

Общи условия

Активация на акаунт