Всякакви въпроси относно съдомиялните - тема 25

• 35 305
  • 739
  •   1
Отговори
# 600
  • На брега на реката
На моята предишна машинка, имаше програма изплакване - 15 мин. беше! При нея, машинката наливаше вода еднократно и след това изпомпваше. Не става за миене, защото няма изплакване. Използвах я, ако не ми е пълна машината, само да изплакне съдовете, за да не стоят с хранителни остатъци до другия ден, докато я напълня.

За чинии и чаши, вероятно имате някоя програма, която е между половин и един час? Не е нужно да се мият 2 часа!  

Машиниките, използват не много вода, за да измият всички чинии вътре. Грубо казано, около 10 л. Не разбирам, защо миете на ръка /майка ви/, при условие, че ако измерите, ще видите, че за ръчното миене на 10 чинии, ще използвате повече, отколкото машината за пълна такава!

# 601
Доста послъгват с литрите в спецификациите.
На моята пишат 12л, а от любопитство я засякох и на програма ЕКО и на другата, която ми е за малко замърсени съдове  
харчи 18л ( в предвид, че си я жаля и чиниите с ми забърсани и няма остатъци по тях)

Вече ще чукне година и "стърженето" което се появява на веднъж, два  в месеца още си го има. ( на програма 1.30ч започва около 20 минута и почти до края), а ЕКО вече не ползвам, защото е три часа и нещо и ако се случи да започне " да стърже" три часа не се трае, оглася целият апартамент.
Като нова (3-4 пускания )виках майстор. Това стържене не се появи и ми се подигра майстора,  че нищо и няма, а на мен ми било хоби да викам едва ли не чужди мъже...
Без да види как е свързана, обвини мъжът ми в некадърност....след като провери връзките с половин уста призна, че няма проблем там...
Мъжът ми не искаше повече да се обаждаме на магазина. ..и така си я ползвам и от нова чакам да сдаде багажа...

# 602
Не виждам какъв е проблемът да мие час, час и половина. Освен в екстрен случай. Пълниш я цял ден и след вечеря пускаш.При четиричленно семейство си е нормално. Ако случайно е напълнена по-рано, например след обяда, пак до вечеря ще са измити. И да, ако чиниите и приборите са 1 комплект-6 броя, при наличие на съдомиялна не са достатъчни. Не може след всяко ядене да миеш.
Моята съдомиялна има кратка програма 50 мин, но за сметка на това е 65 градуса. Компенсира времето с температура.Тази, която ползвам обикновено-60 градуса - е 2 часа. Ние сме двама и пълня за 2 дни, ако нямаме гости.

# 603
Аз лично я пускам да мие през нощта. Наглася я на отложен старт и сутринта като стана вече е измила. Ако иска и 5 часа да мие. Обаче наистина се наложи да купим допълнително прибори и чинии. Този разход не го бяхме предвидили когато купувахме миялната Grin
На програма Еко моята харчи повече вода - около 10 литра. За сравнение вчера през деня се наложи да я пусна и използвах автоматичната програма - 6 литра. Обво взето при мен на автоматична програма дава най-малък разход на вода.

# 604
  • София
Здравейте!
Може ли Вашето мнение за тези 2 машини:
https://www.miele.bg/domestic/dishwashers-2510.htm?mat=11070520& … p;name=G_7100_SCi
https://bosch-home.expo2000.bg/produkt/dishwashers/built-in-dish … width/smv8ycx01e/
Ще съм благодарна за препоръки и ако ми обърнете внимание за важни детайли!
До сега не съм ползвала миялна машина (смятах, че не ми е нужна), но сега се страхувам да не залитна в излишно голям бюджет, искайки най-добрата машина.
Благодаря предварително!

# 605
  • София
Здравейте!
https://www.miele.bg/domestic/dishwashers-2510.htm?mat=11070520& … p;name=G_7100_SCi
https://bosch-home.expo2000.bg/produkt/dishwashers/built-in-dish … width/smv8ycx01e/
До сега не съм ползвала миялна машина (смятах, че не ми е нужна), но сега се страхувам да не залитна в излишно голям бюджет, искайки най-добрата машина.
Благодаря предварително!
На Миеле имам предния модел, но 45 см. https://www.miele.bg/domestic/dishwashers-2510.htm?mat=11496670& … 81_SCVi_SL_Active и съм много доволна.

# 606
Доста послъгват с литрите в спецификациите.
На моята пишат 12л, а от любопитство я засякох и на програма ЕКО и на другата, която ми е за малко замърсени съдове  
харчи 18л ( в предвид, че си я жаля и чиниите с ми забърсани и няма остатъци по тях)

Вече ще чукне година и "стърженето" което се появява на веднъж, два  в месеца още си го има. ( на програма 1.30ч започва около 20 минута и почти до края), а ЕКО вече не ползвам, защото е три часа и нещо и ако се случи да започне " да стърже" три часа не се трае, оглася целият апартамент.
Като нова (3-4 пускания )виках майстор. Това стържене не се появи и ми се подигра майстора,  че нищо и няма, а на мен ми било хоби да викам едва ли не чужди мъже...
Без да види как е свързана, обвини мъжът ми в некадърност....след като провери връзките с половин уста призна, че няма проблем там...
Мъжът ми не искаше повече да се обаждаме на магазина. ..и така си я ползвам и от нова чакам да сдаде багажа...
Аз имам подобен проблем, но със сушилнята. Като и хрумне и почва да скърца. Ама яко. Викнах техник дойде момчето отвори я, но по закона на Мърфи тя се държа примерно. Следващия път като се случи направих клип. Пак викнах техника и съответно пак същото. Не скърца пред него. Пуснах му клипа и той ми каза, че ако не съм била показала този клип можел да ме таксува 30 лева за това, че е дошъл напразно. Имали това право. Та ако мислите да викате пак майстор запиши я за всеки случай.

# 607
Здравейте!
Благодаря предварително!
Аз съм с Miele много съм доволен. Имам опит и с Electrolux, AEG.

# 608
Desislava Rangelova, парадокса е че имах клип и му го пуснах..........., но не го взе под внимание, защото хипотетично не доказвал, че звукът, които се чува от него идвал от съдомиялната..... И натърти, че вече 30 мин стои и тя не издава описващите звуци...
Същото ми каза той, че съм му губела времето с работещ уред и даже съм заслужава да ме таксува нищо, че била в гаранция....
Написах по-горе, че намекна "Да не ви е хоби да викате майстори?"  съжалявам, че не се обадих на мъжът си тогава да излезе от работа ( може би и по-добре направих, че не се знае как щеше да продължи огледа на "работещият" уред) Sad

Та иначе си работи и съм доволна от нея... просто когато реши ... не се трае... и всеки път когато е пусната нощно време очаквам комшиите да ми звъннат  Sad .

# 609
Joy Joy аз попитах майстора какъв ми е варианта при положение, че проблема явно не е постоянен, и той каза че трябвало да заявя взимане на уреда за тестване при тях. Тоя майстор не предложи ли някакъв такъв вариант? Ние си ползваме за перални, миялни, сушилни ( когато изтече гаранцията) един майстор от които сме си доволни. Казва си това може да се оправи, това не може или не съм сигурен трябва да я взема при мен. Имаме на село една миялна която миналото лято три пъти протече. И ние я отваряхме ( имаме си технически грамотни мъже) гледахме пробвахме, седя два дена качена на една маса за да виждаме отзад какво става, и като свърши програмата пускаме отначало, и не протече нито изписа грешка. Гледа я и той, взе я за месец при него пак не показа проблема. Накрая и смени уплатнението на вратата. Върнат и каза, че не може да открие проблема, уплатнението го сменил за всеки случай. Та така ползва ме я от Август до сега без повече такива " напикавания" .

# 610
  • София
...Може ли да слагате всичките теми назад, за да почна да чета от първата, че не ги намирам?
Може ли да прочетеш първа страница на тази тема? Там има "стари теми" и в скития текст линкове от тема 1 до предишната.
Съдомиялната е нова, има упътване на немски. Което намерих в интернет. Със сигурност тези кратки програми не са нещо специално за ввсички, но аз ще ги тестввам. Това да чакам чинии да се мият 1-2.30 часа е невъзможно. Затова и майка си предпочита да мие на ръка. Днес я накарах да пускат с брат ми, за да може да свикват.
После обаче, не идвай да мрънкаш, че модела не мие добре или таблетката/гела или каквото там ползваш. Хората ти обясняват, ти си знаеш твоето. Не разбрах само какъв е проблемът да "чакаш" 1-2 часа? Седнала прикована на стол пред нея ли ще ги чакаш тия 1-2 часа? 14 мин или за изплакаване или за предмиене, т.е. накисване, но не и за основно миене, освен ако не се пускат чисти, но стояли дълго време в шкаф посуда (демек да им свали прахоляка). Да си беше купила професионална миялна - тя мие за 2-5 мин буквално.

# 611
Здравейте. За опит днес пуснах на 40° 30 минутната и пуснах 1/2 защото има само долна кошница и чашите горе.

Скрит текст:
Та сложих новите ми чаши 8 бр само за сплакване, от еником-м,  една тенджера неръждаема стомана, пвц гевгир, форма с отлепящо дъно без ринга, щото е малко прашна и имаше мазно по нея, нож и черпак. Обаче понеже чашите са нагоре разширени и едва ги сложих, чудех се как да ги подпра на опорите които се местят. Сложих останалата половин капсула от миналия път в правилното чекмедже и без гланц, не искам да си ги надера от първия път. Но машината е доста шумничка заради чашите.
Искам да ме светнете капсулите Fairy all in one които имам какво съдържат?
С тях наложително ли е да слагам всеки път гланц?

Единствения минус на Медиона е, че няма бутон допълнително изплакване, но ще ползвам кратката програма за това.

Сега изнамерих в шкафа с конците отново упътването, като помолих братовчед ми (хидроинженер в Германия) да преведе. Просто превода в гугъл е убийствен. Вместо тенджери ми изписва саксии;)
Извинявам се за големината, не разбирам много как да качвам снкмките по-малки.

Това съм превела.

Научих се да си пускам таймера на фурната за да не чакам без да знам колко остава. Или таймера на телефона.
FlushedHands Minus1Резултата е това:

Всичко е мокро, а тенджерата си е останала с налепа от лещата. Не гледайте драскотините по дъното майка ми я съсипа за 2 медеца ползване, вари в нея мляко и все я надира.  Cry

Пуснах абсорбатора да вземе парата, все още сме без дръжки, изчепих си ноктите да отварям съдомиялната. Съответно вие излезнахте прави. Двете малки програми стават само за прах и prewash или за допълнително сплакване. Аз лично днес с 1/2 капсула се убедих, че стига за чаши и дребни уреди, но за тигани и тави не.

Извинявам се за огромния пост.

Последна редакция: сб, 04 дек 2021, 16:29 от Jomana Jacobs 708092

# 612
Гланц въобще не е задължително. Аз не ползвам, с какъвто и препарат да мия. Така реших преди време и така продължавам.

# 613
W, без гланц как излизат стъклените неща, чаши? Аз мисля, че е хубаво да се слага за стъклария. Поне така съм чувала. Днес чашите ми още имаха следи от препарата. Някак си не ми е ок. И без това е вредно. Ще търся качествени био препарати.
То ако ще ги премивам от машината на мивката няма смисъл от първата. Пише на моето указание, че е хубаво да се слага прах на по- късите програми.
Имам един глупав въпрос.
Намерих останали капсули с изтичащ срок на годност, може ли да пробвам с една капсула ? Сега очаквам купища критики.Joy

# 614
  • София
Jomana Jacobs 708092 - Следи от препарат, означава предозиран препарат, несъобразен с количество посуда - замърсеност -  програма. Не знам дали правиш разлика между капсули и таблетки, нито пък какъв е пробелмът да ги ползваш, щото били с изтичаща годност?

Общи условия

Активация на акаунт