Всякакви въпроси относно съдомиялните - тема 25

• 35 420
  • 739
  •   1
Отговори
# 495
Здравейте, от около месец имам миялна и нещо не мога да се оправя с настройките. Всички около мен, които имат даже не знаят, че има настройки на гланц и сол, а аз постоянно сменям и все не е качеството, което искам. Като цяло се вижда, че е измито/ чиниите и др. посуда/, но вижте как извадих чашите днес. Моля, помагайте

# 496
Неправилна подредба ?

# 497
Неправилна подредба ?
Възможно, все още се уча, но ги слагам в горната кошница, по края, захлюпени на долу. Уж както е показано по снимки и клипчета разни.

# 498
Здравейте, от около месец имам миялна и нещо не мога да се оправя с настройките. Всички около мен, които имат даже не знаят, че има настройки на гланц и сол, а аз постоянно сменям и все не е качеството, което искам. Като цяло се вижда, че е измито/ чиниите и др. посуда/, но вижте как извадих чашите днес. Моля, помагайте
Виж настройките на солта. С каква твърдост е водата ви?
При мен чашите излизаха такива когато добавях сол, а водата ни е много мека. Спрях да добавям сол и проблемът се оправи.

# 499
Поръчах да ми купят лентички и ще меря, тъй като съм с хидрофор и водата е от кладенец, не е от ВиК. Предполагам, че ще е мека. Ще намаля солта, но сега пак гледах клипове за подредба и може би препълвам долната кошница и струята не стига до горната.

# 500
  • София
И нашата е от сондаж, не от ВиК, но в Софийско явно си е мека не само от водопровода Simple Smile При мен в началото машината беше настроена на средна степен сол и оставаха такива бели следи. Сложих я на най-ниски сол и гланц и всичко се оправи. Без сол не бих пуснала - щом производителя казва, че солта пази йонообменника, просто сипвам сол.

# 501
Без сол не бих пуснала - щом производителя казва, че солта пази йонообменника, просто сипвам сол.
Не те агитирам, но в упътването на едната ми миялна производителят специално е упоменал, че ако водата е много мека не трябва да се добавя сол.
Преди да спра да слагам сол чашите ми излизаха с такива синкави петна, като от снимката по-горе.

# 502
  • София
В моето упътване пише да се слага сол. Настроена както писах по-горе, си мие чудесно вече година и половина Simple Smile

# 503
Ако се ползват комбинирани таблетки+ солта за йонизатора, може пак да идва много солта.
И при мене на максимум сол така излизаха, въпреки че водата е много твърда. Та се наложи да меря и да намалям настройката.
Мене повече ме притеснява да не дойде малко солта и да се натрупа варовик по реотаните.
С предишната ми се случи вече веднъж, ама реотаните бяха открити и се виждаше, а на новата са скрити и не знам какво се случва. А по съдовете нямах проблем с варовика тогава. Само по реотана беше натрупал.
Дали може да поставя нещо вътре за ориентир?

# 504
  • На брега на реката
Признавам си, че аз не го разбирам това със солта в таблетките?! Не, че лъжат, но нека някой запознат да каже как се случват нещата!
Таблетката се разтваря при миенето и тогава може да дойде в повече солта, но след това отива в канала и някокото изплаквания след това са си вода "омекотена" от машината. В такъв случай, как идва в повече солта, като имаш 2 или 3 плакнения?  Еле пък, гланца да се скрие някъде и да се появи за последното изплакване!
Не се заяждам, питам, защото не мога да си го обясня!

# 505
  • Велики Преслав
Буболина, точно така е. Особенно с гланца, който е нужен при последното плакнене най-вече.

# 506
Здравейте. От скоро имам съдомиялна и без да искам (понеже се разсейвах) сипах препарата за миене (течен) в отвора за гланц. И то доволно сипах преди да се усетя.
Пуснах празна машина 2 пъти на бързата програма 30мин. Обаче реално кой знае колко още трябва да я пуснам преди да светне индикаторът за гланц.
Някой да е проявявал такава глупост като моята? 🤦🏻♀

# 507
Преди време някой се оплакваше и го посъветваха да изтегли със спринцовка. И после на най-висока степен няколко пъти празна.

# 508
Да дам отзиви и за моята миялна машина. Вече два пъти я пусках на някаква експресна програма за около час със течен препарат, измива много добре, всичко блести. За солта направих тест с лентичката от комплекта и се оказа , че не трябва да е настроена на най- високо ниво. Оставих я на фабричната настройка Н2, но и в препарата за миене също има сол. Другото което ми направи добро впечатление е че  не се чува, само едно леко жужене, първият път си мислих, че нещо не съм успяла да я стартирам. Това което не ми харесва е, че част от функциите са комбинация от копчета/ натискаш едновременно, задържаш ..../ чудя се ще ги запомня ли Grinning
За сега съм книжката с инструкции в ръка.
Ами за сега това е от мен.

# 509
Здравейте,  да се включа и аз с въпрос. Признавам, че не съм чела всичко по темата и много се извинявам за вероятно глупавото питане.
Търся си съдомиялна, която да е за вграждане и 45 см. Нямам ограничения в нищо, искам да има всичко. Тъй като по-подробно търся Бош, не виждам миялна за вграждане,  която да се отваря сама след цикъл. Това въобще възможно ли е за вграден уред?

Общи условия

Активация на акаунт