Всякакви въпроси относно съдомиялните - тема 25

• 35 256
  • 739
  •   1
Отговори
# 660
  • София
Ние сме двама и съвсем добре оползотворяваме 60-сантиметрова. Според мен си вземете 45 см поне, да не Ви е яд после за парите за кубче. Покупката на миялна е свързана с покупка на още малко посуда и тогава всичко се напасва и човек не мие нищо на ръка Simple Smile

# 661
Кубчетата са за хора без място.Една тенджера или тиган и е пълна,голяма тава абсурд да събереш.Никога не бих си взела.Ние сме с 60 см. и пак пускам по две една след друга понякога,двама възрастни и едно дете сме.

# 662
  • UK
Ние бяхме двама с 45 см, в никакъв случай не мога да кажа че е била голяма. Имам приятелка с кубче, просто нямаше място, малка и е.

# 663
Ние също сме двама. 45 см миялна. Пълня я обикновено 2 дена. Наистина са нужни повече съдове и прибори.

# 664
  • UK
Оо да, повече прибори и съдове. Помня когато ММ замина да работи в една чужда компания и останах сама с бебе под годинка, извадих де що има сервизи за кафе, комплекти вилици и лъжици.

# 665
Благодаря за отговорите! За близки е, които са доста възрастни и там е ерес чиниите да не се измият веднага и затова исках нещо по-малко, но сте прави че 45 сантиметровата е по-удачен вариант. Кубчетата видях че ги дават около 24 см височина вътре, което реално означава че и голяма чиния не може да влезе.
От 45 сантиметровите някой може ли да ми препоръча някой модел около 500 лв, че не знам кои марки са за предпочитане в този ценови клас.

# 666
  • София
Някой има ли от малките кубчета за 6 комплекта, подходящи ли са за двама човека или не си струват? По принцип търсех за 8 комплекта, но в момента такива до 500 лв, колкото е бюджета откривам само в Емаг, а точно се разправям със сервиза им за друг уред и не искам от там. 45 сантиметровите пък ми се виждат много големи само за двама човека и съм в дилема.
Mи те 45 сантиметровите са за 8 комплекта. Стават за 2ма човека, зависи и колко готвят, може и да им е малка. Кубчетата са наистина мини, може би за сам човек и пак тавите ще са на ръка, защото не влизат повечето.

# 667
За над 9-10 комплекта са 45 см . Предната ми беше 10 , сегашната е 9 , имала съм работа и с 11 комлектова - всичките 45 см .

# 668
Броят комплекти е относителен, при положение, че вътрешният  размер е еднакъв. Моята се води 10 комплекта, но "шишовете" са толкова на единия ред, че понякога се налага да прескоча място, за да не се допират определени чинии.

# 669
  • София
За 8 комплекта също са 45 сантиметрови. Но наистина за 8, 9 или 10 комлекта (от 45 сантиметровите) разликата е в шиповете и разположението като цяло за посудата.

# 670
Тези, които аз гледах за 8 комплекта са 60 сантиметра и са като по-голямо кубче:
https://brosbg.com/candy-cdcp-8s-product-21035
Харесват ми, но гледам че модела вече не се предлага в Амазон, а тук ги има само в емаг и при тези (от които никога не съм пазарила) и ме притеснява да не са изровени отнякъде бройки, че не ми се разправя с ремонти.
Засега от 45 сантиметровите ми препоръчаха Hansa и Beko като марки, като аз клоня към Beko май, заради повечето положителни отзиви.

# 671
  • София
Тези, които аз гледах за 8 комплекта са 60 сантиметра и са като по-голямо кубче:
https://brosbg.com/candy-cdcp-8s-product-21035
Харесват ми, но гледам че модела вече не се предлага в Амазон, а тук ги има само в емаг и при тези (от които никога не съм пазарила) и ме притеснява да не са изровени отнякъде бройки, че не ми се разправя с ремонти.
Засега от 45 сантиметровите ми препоръчаха Hansa и Beko като марки, като аз клоня към Beko май, заради повечето положителни отзиви.
Показаната си е тип кубче. Как точно са събрали 8 комплекта, на място, което повечето с такива размери правят за 6 комплекта е ясно. До колко ще се измиват, след като са толко близко разположени не знам. Има и 45 сантиметрови, с височина около 80-82см., пак за 8 комплекта. От 45 сантиметровите бих препоръчала, АЕГ, Електролукс, Бош.

# 672
Здравейте, избирам си уреди за нова къща и стигнах до съдомиялна (никога до сега не съм използвала). Предложиха ми Bosch SPV6ZMX23E :/www.technopolis.bg/bg/S%C3%A0domiyalni-za-vgrazhdane/S%C3%A0domiyalna-za-vgrazhdane-BOSCH-SPV6ZMX23E/p/683986]
Виждат ми се много пари за първи такъв уред (имам оферта за 1200 лв за тази), а и като ви чета май е по-добре АЕГ. Какво бихте ме посъветвали и мога ли да си взема хубава съдомиялна до 1000лв?

# 673
Скрит текст:
Цитат

Здравейте. Както виждам на една от снимките е подобния казус, за който момичетата казват, че ще ми е трудно да отварям врати и чекмеджета докато е пусната съдомиялната. Аз нямам проблем. Дойдоха ми дръжките. По принцип не всички програми са със сушене. Аз слагам на плота (защото мразя отцедници на мивките) една целулозна кърпа, вносна и ги оставям дда изсъхнат напълно тогава ги пъхам в чекмеджетата и шкафовете.
Онзи ден мих много загорели тави на 60°C 50 минути. Всичко беше супер.
Както казаха всички, кажи на майстора, че искаш да вгради плътно съдомиялната в шкафа, за да няма проблемите, които всички тук казват, че ще отива пара към шкафа отзад. Аз исках на лайсните отдолу да има отдушници, но учтиво ми казаха, че не е необходимо. Че отдушниците трудно се чистят, от алуминий потъмняват.

Искам само да ми разясните защо когато се купи миялна трябва да се купят още съдове? Майка ми има куп съдове за чеиз. Даже не знам дали да не ги раздам някъде защото не ми трябват.
В един форум в фейсбук пуснах снимки на заредени чекмеджетата ми и ми казаха че съм имала твърде много сервизи. Ако си имам  4-5 комплекта сервизи ( още два неразпечатани) и 80вилици и лъжици защо да купувам още? Купих само чаши, защото водните ни бяха вече морално остарели. старомодни.Grinning

Последна редакция: вт, 21 дек 2021, 17:21 от Jomana Jacobs 708092

# 674
Jomana Jacobs7080, мисля, че казусът с чекмеджетата е пресилен. През по-голямата част от времето ММ стои затворена. При разтоварване винаги може да поставите известен брой посуда върху плота и да ги приберете след това.При всички случай би възпрепятствала отварянето само на 1 чекмедже евентуално. Това последното, ако липсва друга възможност. Никакви отдушници не ви трябват. Парата при автоматично отваряне излиза и засяга външният ръб/контур на плот, който е издаден с1, или 2 см. Можете да  изключите , автоматичното отваряне на вратата. Аз не харесвам това отваряне и не го ползвам.

Последна редакция: вт, 21 дек 2021, 19:30 от niljaniljo

Общи условия

Активация на акаунт