Ритат със крачета, махат със ръчички, есента посрещат МАЙските душички!

• 14 367
  • 282
  •   1
Отговори
# 15
  • София
Олче темата е страхотна!!! Всички се гордеем с теб   bouquet
Даниеле на моя приятелка детето също не яде доста зеленчуци. Тя се е изхитрила и му ги меша с любимата му каша - ориз и рожкови на Нестле. Така яде всичко! Пробвай дано стане - успех  Wink

# 16
  • Велико Търново
[bОлче,страхотна тема отново си направила!Това е от мен  newsm51!][/b]

[Мимозке,тази твоя Жулиана голяма сладуранка Simple Smile/пу-пу/.С тази кукла точно в тон,абе голяма сте работа.Нали имаме госпойци ще ги гласим,какво да ги правим./color]

Днес Божи като се събуди в 06.30 т.е. аз я събудих да я кърмя и заспа чак в 20.00 no луди станахме с баща и.То първо за пръв път ни се случва да не излезем,ама абсолютно никъде и само се местим от шезлонга,в гимнастиката,на леглото,на дивана и пак редуваме.То не,че е ревало детето,ама ние като сме свикнали да е изключително тиха и незабележима.Както се точех като дойдат баба и и дядо и да поизлезна,ама не можа да стане мойта.Направо ми се затварят очите по никое време.

Я да ви се похвалим какво одеало си имаме

Пожелавам лека и спокойна вечер! Hug

# 17
Сиска одеялато е страхотно !Кажи от къде е ? Praynig

# 18
  • Велико Търново
Мимозка,от Канада е.

# 19
Сиска , много е готино одеалцето.

# 20
Здравейте момичета и сладки бебешори Simple SmileЧестита ни нова и красива темичка Simple SmileЧестито и на празнуващите тези дни,че много от тях съм изпуснала- да са живи и здрави и много усмихнати Simple SmileАз някак си успявам да ви изчета ама това писане хич не му идва времето SadСега успях да си приспя с много мъка детето(или по-точно баща му успя),че и моето не е спало цял ден и само пищеше ,луди ни направи ,гледаме стерео.....И само се надявам да е от зъби,че и разстройство нещо днес го е хванало....Мъка от всякъде,ама ще мине Simple SmileТо и нослето му е запушено и не му минава,а още миналата седмица трябваше да ходим на ваксина  Rolling EyesИначе си папка и оризовата кашичка и зеленчуковите пюренца и само някои дни ми капризничи.За пюретата давам на Хип,само дето няма разнообразие от чисто зеленчукови-все имат или мляко или раститена мазнина или сметана,а пък той домашните хич не ги иска(направо се засегнах на готвачка Simple SmileА за мъжете и аз имам много да се оплаквам, но тази вечер е за похвала-направил ми е баница и то каква вкуснаааа  cookРазкош Simple SmileМного, много ви целувам сладурките и сладурчовците и много да са ви послушни тази нощ Simple SmileСиска и аз щях да питам за тигъра-страшен е ама няма да ни огрее мераклииките Simple Smile

# 21
БРАВО ОЛЧЕ!!!  newsm51 отново ни изненадваш с оформлението на темичката. Всеки път е все по интересна.

Честито на всички месечковци  newsm32  newsm32 newsm32.

Мимозке и двете кукли са страхотни Joy.

Юносче жалко, че не сте стигнали до Трявна, но друг път ще свършите тая работа.  Има такива идиоти по магистралите  smile3512 . ............  карат, като за последно направо да ги   #Sniper #2gunfire  човек. Хубавото е, че сте се прибрали живи и здрави.

Сиска одеялцето ви е страхотно. Много ме изкефи Joy.

Ние днес пропуснахме разходката в парка, но затова пък ходихме на гости на баба, дядо /свекита/ и чичо. Нашето добро момченце се държа много добре. Един такъв усмихнат smile3522 и весел, после папка  breastfeedingи веднага заспа smile3524. Направо дете мечта /пу пу/, дано и за напред да е така.
Това е от нас.
Чао лека вечер и цунки на малките сладурчета.

# 22
  • Бургас
Привет сладкишки и сладкишковци! Heart Eyes
Малко късно, но все пак точно за десерта се включваме да ви почерпим по случай 5-те ни месеца!
Заповядайте, моля:

Честито и на Велизаркин! Да е все такъв слънчо!!!

Ох, да ви кажа милички, малко ми е притеснено- Краска днес от 18 ч. е много неспокойна. Плаче и се къса, не знам какво й стана. Уплаших се да не съм я простудила, защото днес бяхме навън доста време- около 5 часа, а времето е хладно, но преди малко й мерих температурата и няма! Не се усмихва, изобщооо...накрая и аз поплаках с нея. Решихме с мъжа ми тази вечер да пропуснем банята й, да не стане някоя беля Cry. Не си изяде и млякото (останаха й 70 мл, значи е изпила само 80!) Cry, а това се случва за първи път! Обикновено даже плаче като си го изпие за още...Имам странното усещане, че тази вечер няма да се спи- дано не съм права! Praynig

Днес забелязах, че кърмата ми взе доста да намалява и все по-често прибягвам до запасите от фризера. След щателно проучване, което извършвам от няколко дена насам реших да се спра на АМ Фризо, така че тези дни вече ще купя да се подготвам лека полека за другия месец. Също така днес купих следните видове зеленчукови пюрета на Хип: тиква с картофи, ранни моркови с картофи, спанак със сметана и картофи, тиквички и картофи, карфиол с картофи, зеленчук със сметана и различен зеленчук. с кой според вас трябва да започна? Също така искам да попитам мамите, които вече са захранили след колко  време мога да дам различно пюре от вече въведеното? newsm78 Педиатърката ми каза също така и една седмица след като въведа зеленчуковото пюре да започна и с кашите. Въпроса ми е: каква да купя? newsm78

Мами, имам проблем и моля за помощ. Калоян категорично отказва да яде зеленчуково пюре. Пробвах и домашни, и готови  - Хип, Ганчев, Нестле - не иска и това е! Започва да пищи неистово, напъва се да повръща и после един час се успокояваме Sad
Иначе плодово си хапва, но кажете - как да го накарам да яде и зеленчуково  newsm78
на мен педиатърката ми затова ми каза да въведа първо зеленчуковите пюрета, защото обикновено децата захранени с плодови такива отказват зеленчуковите! (плодовите са им по-сладки и затова). Peace

Иначе да се похвалим: днес купихме и премяната за храненето: два вида лигавници:

освен това и цялата необходима посуда, необходима като  за храненето на една малка принцеса  Mr. Green:

Столче отдавна имаме, остана само да изнамеря постелка за под стола, че иначе килимчетата ми ще станат на г.з! Shocked Embarassed Confused

Брех, че съм смотана!!! Embarassed Как забравих само да поздравя Олчето за добре свършената работа! Бравос, lady! Майските пак сме с най-яката темичка! Mr. Green Mr. Green Mr. Green  bouquet  bouquet  bouquet

Мимозката и тя както винаги е издокарала супер красиво Жулката! Красавица и половина! Мляс! Heart Eyes

crazybrat, ами честно да ти кажа Лео е прекопирал тати... Да са ти здрави и да слушат...
а пък аз с това, хич, ама хич не съм съгласна! Лео, според мен, е цяло копие на Крейзи!  (Както и Краска на мен! smile3503)

Танче, много се зарадвах, че всичко с малката бонбонка е наред. Дано повече нямате никакви притеснения с бубката! В крайна сметка какъв се оказа проблема? От какво са били тези гърчове. Краска спря и тя да ми го прави този номер и аз така и не разбрах от какво е било... newsm78 newsm78 newsm78
Някой питаше за пюретата - давам Хип, Алете и Сънвал, само че последните нямат кой знае какво разнообразие.
а в тази връзка искам да те попитам: тези пюрета на Алете и Сънвал от лъде ги купуваш? Аз днес ходих на Метро и Пикадили и имаше само на Хип и Ганчев... Confused

Ами...аз освен да се ориентирам към приключване, че утре съм пак на работа от сутринта и да пооправя малко тук...

# 23
  • Варна
Здравейте, мами и бебковци!!!
Целувки на месечковците!!!

Благодарско но Олчето за прекрасно оформената темичка   bouquet !!!!

Ние два дена не сме си в къщи - в събота на гости в другата ни къща да ни поглези свекито, а днеска обиколка на всички близки и далечни роднини по села и паланки. Малкия явно доста се поумори от хора, път и шум, и заспа още в 19.00 часа, преди малко насън му дадох да си изцоцка млекцето, и продължи да си спи милото.

Айде цунки на всички, че май и на мен ми се затварят очите ....

# 24
Ikati, и аз въведох първо зеленчуковите, ама...не ги иска Sad

# 25
Велизар не е много очарован от картофчето /плодовите сокчета са му любими/, но като му сложа в устата гълта /не плюе/ и това ме радва. Аз му го приготвям слагам и кърма. Утре мисля да ми сложа и морковче,  а после тиквича и чушка. 
Не го насилвай мисля, че малко по-малко ще свикне. Желая ти успех.  bouquet

# 26
Здравейте МАЙ-ски мами исладки беброни!
Най-накрая успях да изчета и да се включа.
Първо да честитя на всички месечковци - да бъдат здрави, весели, да радват всички и пълнят пампите!
Танче, много се зарадвах, че Жасминка е здрава и всичко е ОК - да я нацелуваш много от всички нас! Hug Много съжалявам, че не успяхме да се организираме да се срещнем в София, но живот и здраве - друг път, важното че всички резултати са ОК!
Никол беше болна - някакъв вирус - хрема и температура. Направо беше ужасно, идваше ми да се  #2gunfire, горкото ми детенце, милото не знаеше как да диша, носа и хрипти, опитва се да заспи, но не може. Водихме я при доки - каза с физиологичен разтвор в носа и панадол. Сега вече е добре, но пък тати го хвана и сега той лежи изолиран в спалнята. Дано мен да ме подмине. Няма нищо по-гадно от това да ти е болно детенцето - да са здравички всички бебчета!
По въпроса за захранването - след всичко изчетено, проучено и т.н. от миналата седмица започнахме и ние да захранваме - с варен картоф+АМ. Определено мисля, че не и харесва на вкус. Ама то варен картоф - какъв ти вкус??? Няколко дена варях 1 картоф, пасирах и т.н., голяма хамалогия, готвене половин час на 1 картоф и накрая - борба и плюене още толкова. После с пюре на Хип - ранни моркови+картофи - но пак не прояви някакъв особен интерес, но определно повече и хареса от мойто меню. Така достигнахме до 1/3 бурканче на Хип, но после се разболя и прекратихме захранването, че едвам дишаше и преглъщането и беше още по-сложно. Живот и здраве, като се оправи ще продължим. Така съм решила по тази схема- първо зеленчуците, но бавно въвеждане, а не като някои за 2 седмици въведат всички зеленчуци.
Много хубави нашите бебоци - пу, пу, пу! Страхотни снимки и покупки - всички със здраве да се ползват!
Олче,   bouquet поздравления за новата темичка - невероятно оформление!!! И мен много ме изкефиха меченцата, където бутат люлките!!
Много  Hug на всички бебчета и лека и спокойна нощ!

# 27
  • В сърцето на любимите мъже!

Хе-хе, това означава, че не си ги въвела, поне не успешно!  Wink

Аз все още не съм почнала да захранвам, но във всички статии за захранване пише, че ако бебето не ще да яде определена храна, да не му се дава насила. Трябва да се изчака една седмица без да му се предлага въпросната храна и след една седмица пак да се пробва. Ако се дава насила, детето развивало трайна липса на интерес към тази храна или към храната изобщо и ставало злоядо.

Пак казвам, това съм го чела, но не съм го пробвала, друго си е като му дойде на човек до главата!

Олче, страхотна ни е темата! Нали се беше позагубила малко и се чудехме кой ще пусне темата, и взех да мисля да се предложа аз, ама се хванах за главата що работа е, що чудо! Браво на теб!

# 28
ЛаДида тия сметановите не ги давай сега!!!Много е рано още.Мерси за комплимента ,това ни е един от тоалетите за вкъщи- по домашному  Heart EyesНа мен ми хареса посудата ви,че и количеството е сериозно Peace
За Крейзи и Лео подкрепям ЛаДиДа,наистина си е копие на майка си Краската също  Heart Eyesотдавна исках да го кажа.
Из тия дни ще почвам с кашата.Кажете с коя обаче?
Ние все пак се разходихме днес и положението е по търпимо.Но явно нещо ни мъчи дали не  е криза на растежа newsm78
Честито на месечковците!!!!
Сиска личи си,че е чужбинско.Кога тук ще произведат такова??

# 29
  • София
ЧЕСТИТО НА МЕСЕЧКОВЦИТЕ да папкат,слушкат и да са здравички, че в това лошо време...
Олче newsm20, както казва един мой познат счудесна си Heart Eyes
ЛаДиДа, прекрасни покупки, а пък Мимозка пак е обрала ергените с тези тоалети на нейната мома smile3501
И мойта беба тези дни пощръкля, по цял ден в къщи и вечер сме  nuts, приспивам я по два часа. Първо започва още от 19 часа да се сърди, търка очи, кара се , от време на време пуска по някоя сълза, след къпане я храня и се започва едно веселие, смях, закача се , ако не я гледам започва да вика ееей, и така докато не я погледна. Пък като я погледна пак смях ,крие си главата-все едно се срамува, голяма веселба и така два часа #Silly
За пюретата , още не съм захранила. Не съм решила дали да започна с зеленчуково пюре или с каша newsm78. Трябва да помисля още малко кое ще е по-добре?
Дано утре да не вали, че да изразходваме малко енергия, иначе е нетърпимо само в къщи
Е, хайде да лягам, че с тази нова програма не се знае кога ще ставам през ноща  sleepuu

Общи условия

Активация на акаунт