Цистит - традиционно и алтернативно лечение - 8

• 28 114
  • 755
  •   1
Отговори
# 165
Значи от Панцеф няма никаква полза?
Ти колко дни го пи?

# 166
Пандорина, ако не е нетърпимо положението, изчакай да излезе антибиограмата.  То и аз пия по антибиограма, ама имам чувство, че гадината се чувства като на спа курорт при мен. Но все пак е по-разумно да изчакаш. Освен това не прекалявай чак толкова с течностите, защото товариш бъбреците.

# 167
10 дена пих Панцеф. То имаше полза докато го пих беше ок, но сега дали хомеопатията предизвика нещата.. Но ако не тя, нещо друго щеше. Въпросът е, че и сега да почна друг АБ не след дълго може да съм пак в това положение.

# 168
Язък!
Не знам, аз не бих почнала друг АБ веднага.
Ти така може да ги сменяш постоянно.
Както казва Лори, тя е на курорт, храни се с АБ, Ешерихията.

# 169
Появявам се и аз , но за кратко , че вкъщи почнахме днес ремонт и всичко е разкъртено ...
Поради тази причина , от снощи търча като луда и забравих да пия Цистостопа.
Бях го почнала като "опашка".
Прави ми впечатление обаче, че предните дни, докато го пиех , все ми се пишкаше.
То и за това го пиех де...
Днес , дето единствен ден не съм пила нито едно хапче, се чувствам добре .
Дали е възможно той да ме е дразнел?

# 170
Всичко е възможно.
Мен той не ме дразни, но други медикаменти, които се понасят добре от други хора, да.

# 171
Цяла нощ не спах, нещата загрубяват, прогресираща мътилка, имам чувството че ще ме втресе. Май до тука бях с хомеопатията. Хомеопатията е нещо страхотно, но хомеопатите май никакви ги няма. И никой не им държи отговорност! Иди докажи, че от хомеопатия си се подредил. Тука с някое и друго курсче и айде лекуват.. Уж не можело да навреди, може и още как.
Писах на хомеопатката че нещата са зле, тя ми отговори едва сега че съм се чистела да съм продължила със Сарсапарилата ...аз не дочаках отговора и взех монурала. Дано подейства, че тоя път доста дни минаха...преди да го почна. Едната антибиограма излезе и пише че е чувствителна на фосфомицин, и на всичко останало междувпрочем. Чакам и втората да сравня дали има разлика. Защото това е интересно - преди да е имало резистентност, сега да няма. И в тая връзка прочетох една научна статия скорошна, че прилагането на бактериофаги прави резистентните бактерии чувствителни. Защото са атакувани от две места и те не могат да устоят на тези две атаки. Та си мисля дали бактериофагите които пих имат някакво значение...

Последна редакция: пн, 19 апр 2021, 09:09 от pandorina

# 172
Нали съм писала, че и при мен е било така.
Един път резистентна почти към всичко, без Ципрофлоксацин и още един.
На следващата, сензитив към всички АБ.
Питах последния уролог, той предположи, че е нова бактерия.
Но при теб секса не е фактор, та не знам дали важи това предположение.
Другото, което сега не ми се търси в темата, е че бактерията се е колонизирала в тъканите под формата на биофилм и периодично се пука нещо си. И излиза пак като нова.
Лорита или Lime  го беше писала.

Последна редакция: пн, 19 апр 2021, 10:06 от DeVa®

# 173
Да, при мен няма начин да е нова бактерия, няма откъде.  Секс няма, къпане в басейни и пр. няма, хигиената е ок, няма откъде и как да е нова. Не съм сигурна доколко са им верни анализите. Щото ако бяха ок как да си обясним примерно случая на Лори дето пие АБ по антибиограма и пак не действа, или при мен Зината миналия път същата работа. Аз пък някъде бях чела, може би пак в темата да е било, че чувствителността на бактерията в лабораторни условия и в естествени /т.е. в мехура/ е различна. И това напълно е възможно. Което обаче означава, че пак не можеш да имаш вяра на антибиограмата. И какво правим тогава?
Много ме е яд за хомеопатията, много. Поне да ми беше отговорила един час по-рано щях да устискам още няколко часа да видя ще има ли затихване...но...край.

# 174
Че кой пие АБ без антибиограма?
Нали затова се пуска стерилната урина.

# 175
Да, аз го бях писала това за биофилма. Това четох в един английски форум и уролога също го потвърди. Обясни ми, че при такива хронични инфекции самата бактерия се загнездва в мехура под биофилм и се спуква когато си поисква,(т.е. може да сте на последното хапче антибиотик или след седмица, две. ) В следствие се колонизира отново.Аз също изпих 3 антибиотика по антибиограма. Имах една единствена стерилна урина декември и началото на януари отново ми беше Ешерихия и Ентерокок. След Доксициклина остана Ешерихията.

# 176
Пандорина, на мен също ми се беше случвало един път да е резистентна бактерията, а следващия път чувствителна на всичко. Тогава докторът ми обясни, че това е друг щам на същата бактерия. Нещо като първа братовчедка. Може пък хомеопатката да е права. Изчакай да видиш и да сравниш и двете антибиограми.

# 177
В кое да е права хомеопатката? Че се чистя ли? Ако беше така нямаше да прогресира мътността. Щеше от един момент да намалява. Сега въпреки монурала пикая нектар, по-мътна и от преди име болят бъбреците. Ако е стигнала до там.. жална ми майка. А може да е още рано, взех го към 9 ч. Едната антибиограмата не излиза още. Аз Таваника така или иначе го купих тогава, та се замислям страх не страх дали да не го почвам.
Ти кск си? Подейства ли ти Таваника?

# 178
Да чукам на дърво по-добре съм днес, но пак с леко мътна урина.
Да, за чистенето имах предвид. Може би трябва да мине време. Но ти освен мътна урина, имаш ли други типични оплаквания? Болки, парене, това гадно дразнене в уретрата? Ако не е толкова тежко положението изчакай с Таваника.

# 179
Не, положението не е тежко, дори болка няма а дискомфорт, но страхът ми е да не стигне до бъбреците. Това е всъщност което ме хвърля в паника. Ако нямаше такава възможност щях да си ходя с мътната урина и много много да не и обръщам внимание. но мисълта за пиелонефрит, болници и пр. ме изправя на нокти.

Общи условия

Активация на акаунт