Цистит - традиционно и алтернативно лечение - 8

• 28 124
  • 755
  •   1
Отговори
# 225
Благодаря ви много. Особено важно е за мен това, че сте давали урина и не е средня сутрешна струя, и не е сутринта изобщо и щом има бактерии, те излизат в изследването, защото аз се притеснявах, че живея на 25 км до лаборатория и не мога да дам точно свежа току-що събрана средна струя ...и т.н. и все мислех, че затова урината е чиста и не показва бактерии. Но мехурът е увреден много, стана неврогенен или какъв. През нощта не заспивам от често уриниране по една капка, обикалям уролозите - няма полза. Сега казаха да направя ЕМГ на тазовото дъно и да се види каква е проводимостта на нервните импулси от главата до пикочен мехур..Но в неврологията в ИСУЛ лежат болните с Ковид, а другите казват, че не го правят..Тежките времена настанаха заради короната...

# 226
О, аз съм давала в повечето случаи късно урина, много рядко първа.
И винаги излиза бактерията.

# 227
Здравей, Емма!
Аз също имам чести позиви за уриниране, правила съм многократно изследвания на урина - всички показатели са ок, както и не е имало растеж на бактерии.
Препоръчвам да си направиш едно изследване, което се нарича урофлоуметрия, както и други уродинамични изследвания, които могат да бъдат доста показателни.

# 228
Здравейте,

Можете ли да препоръчате нещо превантивно преди/ след секс при цистит който е хроничен и се появява след секс? Накратко страдам от цистит от дълги години. Имах две години през които беше позатихнал. Спря след курс с Уростим и сироп Нефро Комплекс. Отново стартирах курса, но отнема време. Чудех се дали има глобули или друго, което евентуално ви е помогнало? Като цяло мога да кажа, че съм опитвала с чайове, чеснова тинктура, вода със сода и лимон, червена боровинка, сурова/ сушена и в хранителни добавки, един куп антибиотици и само ваксината и сиропа ми подействаха в дългосрочен план. Благодаря предварително!

# 229
И аз имам същия проблем за съжаление и същото лечение като теб ... парене и напрежение долу и като пикая лека болка Sad май е хроничен при мен вече , преди години ми откриха бактерия и ходих на уролог той ме прати на гинеколог и така ме прехвърляха единия на другия и не се й оправих въпреки че пих антибиотик.Сега пак съм на това положение пуснах си в петък посявка на урина да видим

# 230
Здравей, Емма!
Аз също имам чести позиви за уриниране, правила съм многократно изследвания на урина - всички показатели са ок, както и не е имало растеж на бактерии.
Препоръчвам да си направиш едно изследване, което се нарича урофлоуметрия, както и други уродинамични изследвания, които могат да бъдат доста показателни.
SweetDreamer10, благодаря ти много! Урофлоуметрия правих. Показа норма, но ето сега намерих тел. номера на Александровската болница дето правят уродинамични изследвания. Това не правих никога. Ще отида да направя. Дано нещо да се изясни!

# 231
И аз имам същия проблем за съжаление и същото лечение като теб ... парене и напрежение долу и като пикая лека болка Sad май е хроничен при мен вече , преди години ми откриха бактерия и ходих на уролог той ме прати на гинеколог и така ме прехвърляха единия на другия и не се й оправих въпреки че пих антибиотик.Сега пак съм на това положение пуснах си в петък посявка на урина да видим
Съжалявам Sad

# 232
SweetDreamer10, днес звънях по София да направя уродинамика. Тя може ли да се направи по здравната каса? Иначе казват, че цената й е 400 лева....Много нещо е.

# 233
Пандорина, как си?

# 234
момичета излезе ми резултата и нищо няма... много странно тогава защо ме боли като уринирам и имам такива оплаквания, бях убедена че има някаква бактерия...

# 235
Емма, мисля, че не се поемат от здравната каса тези изследвания, но съм попадала и на цени от порядъка на 200-250 лв за пълния пакет. Да, сумата никак не е малка, но вариантите са единствено тези изследвания и цистоскопия, за да се постави точна диагноза, така че според мен си струва да се направят.

# 236

Ами пия си Аугментина и монурала и засега съм добре...но както знаеш въпросът е докога ще съм добре след като ги спра. И не знам в момента дали монурала действа или аугментина. За всеки случай пия и двата.

# 237
Лекар ли ти ги изписа и двата?

Да, има неща, които не са поемат от касата. За уродинамика не знам, но ЕМГ не се поема.

# 238
Да, лекар. Аз бях почнала монурала като отидох и той каза да почвам аугментина и да взема и третия Монурал след няколко дена. Но аз ще взема и четвърти. Може би довечера, 4 дена и половина след предишния, защото усещам че само аугментина май не е достатъчен. Нощес имах усещане в мехура, сутринта пак често пикане, обезцветена урина и час след приема мътилка. Не знам какво ще правя.. Ако и сега не се стопира нещата.. Вероятно ще ми изпишат трети АБ, хинолонов... И.. не знам докога така.. Така нареченото лечение на тоя цистит ще ми скапе другите органи.. Да не говорим за психиката..

# 239
Pandorina, според теб винаги ли като има мътилка е от бактерията? Както казах аз от няколко месеца съм все с бактерии и не съм забелязала особена промяна, но отскоро започна. През ноща като ставах пак беше доста мътна, не се виждаше дъното на тоалетната. В симптомите няма промяна. Доколкото прочетох в интернет, най-честата причина си е уринарната инфекция, но може да е от диабет или диета с прекумерно приемане на витамин Д.

Общи условия

Активация на акаунт