Цистит - традиционно и алтернативно лечение - 8

• 28 224
  • 755
  •   2
Отговори
# 570
И за мен урокултура с антибиограма ще ти е най-показателно.
Дано е чиста!
Пандорина,какво стана с псевдомонаса?

# 571
Имам стерилна, но там ще чакам 3 дена, докато излезе 😊
То е ясно - Ешерихия, чувствителна на всички АБ...но, да видим.

# 572
Имам стерилна, но там ще чакам 3 дена, докато излезе 😊
То е ясно - Ешерихия, чувствителна на всички АБ...но, да видим.
Бе то и аз мислех, че е ясно ма се появи Псеудомонаса...
Съни, не знам. Пускам от понеделник трикратна стерилна. Понеделнишката беше без растеж, вчерашната днес я чакам. И днес изглежда бистра, ама.. знае ли се. Сутрин бистра, през деня на моменти мътна.. миналата седмица на два пъти левкоцити имах. Изпих си бактериофагите..Днес ми е 17-ти ден от последния изпит Монурал. На тръни съм общо взето.

Последна редакция: ср, 09 юни 2021, 07:47 от pandorina

# 573
То като пия антибиотик, дали ще е за 1 или 2 бактерии...все тая Grinning
Важното е да е правилният де.
С тази бистра- мътна урина, ако разчитам на това, значи никога не съм имала цистит.
Явно е много относително при всеки Simple Smile
Много е тъпо, че не могат за 1 ден да направят изследването, защото, ако реално си в криза, няма как да чакаш 3 дена.
Ето, сега изпускам часа при уролога днес и следващия е чак другата сряда...
Ще си пия боровинката и така.Въпреки, че почна да ми се разстройва корема и подозирам, че е от нея.

# 574
На мен много зле ми подейства на стомаха/червата.
Не можах да я допия даже.
То болки, спазми, гадене, запек, ужас!
Още не съм се оправила напълно.

# 575
И аз си купих една кутия боровинка +алое на Форевър за която дадох 55 лв и всеки път след нея ми помътняваше урината, та така и не я допих.

# 576
Аз тази, която препоръчаха в темата, на Nature's way.

# 577
Някой лекувал ли се е с Гентамицин инжекции? Като си гледам антибиограмата, това ми се струва най-удачно.

# 578
  • На брега на реката
Аз преди години се лекувах с Гентамици! Върни се малко назад в темата, писала съм! Извинявай, но нямам повече време!

# 579
Аз също миналата година се лекувах с гентамицин + още един антибиотик венозно. Имах големи надежди, но след 2-3 месеца отново бях с бактерии. При всеки е различно. Терапията беше 5 дни, което според мен е малко време и за това се върнаха пак.

# 580
Добро утро, момичета Simple Smile
Да си покажа изследванията, които ме хвърлиха в чуденка.
Като се замисля, първия път, след антибиотика, пусках само стерилна урина и там излезе същото, а нищо чудно да е имало бактерии.Но недоумявам как така пише, че имам бактерии, а посяваката не поражда растеж...
Не е замърсено отвън, това ви го гарантирам.
Върти ми се в главата една идея, че може би не ги хващат на посявката, а реално остават малко количество(както са посочени горе) и за това не мога да се излекувам напълно- спирам антибиотика и те пак почват постепенно да се развиват.

# 581
Зависи при какъв титър отчита лабораторията.
Повечето при 10^5.
Ако са по-малко, не.
Така си го обяснявам.
При мен пък на обикновените не ми излизаха бактерии, а на посявка да.
Моето е по-странно.

# 582
10^5 са, да, видях в предни изследвания.
При това положение не знам какво да правя.Да почна пак антибиотик, 2 седмици курс и 2 шепи хапчета да изпия, хич не ми се вижда добре.Ама пък и така да седя, ясно, че след няма месец пак ще съм с криза.
Ще пусна пак само обикновена урина след няколко дни, да видим на къде ще са отишли бактериите.

# 583
Благодаря Кикимора и Вервам. Да, ще погледна. Благодарна съм, че симптомите ми не са много болезнени, но този дискомфорт всеки ден понякога ме вбесява, както вчера. Забелязвам, че зависи и от факта какво пия (например алкохол). Пожелавам на всеки с проблеми да се оправи! Да ви дам малко надежда, моя позната каза, че след няколко курса антибиотици и завръщаши се цистити, накрая в изчезнал от само себе си.
Вервам, аз случайно проследих урината си след Доксициклин. Първата имаше минимален разстеж, на следващата седмица 10,000-100,000 и след няколко дена >100,000.
Дева, и при мен е така. Казват ми -нямаш инфекция. После излиза Ешерихия. Явно просто си живеят в мехура според мен.

# 584
И аз имам две познати, които така месеци наред, едната дори година , са се борили с цистит , пила са какво ли не и накрая просто си е отшумяло от самосебе си.
Организмът се бори и някои явно успяват да се приспособят и унищожат бактерията.

Общи условия

Активация на акаунт