Дванадесети клас - първите профилирани

• 49 963
  • 756
  •   1
Отговори
# 420
  • столицата
Да попитам аз тези, чийто деца са се явявали на изпит за С1 по английски на Кеймбридж САЕ- къде държаха изпита децата ви? Колебаем се между Аво бел и Бритиш кансъл. С изключение на цената има ли нещо повече, което БК да предлага? Също така кое е по-добре- на компютър или на хартия?

# 421
  • София
Galimar  изпита си се държи във всички случаи пред British Council.
Няма значение в коя школа си и къде се подготвяш за него-Аво бел,Алианс,Адванс. Таксата е 407 лв.
Ако детето се явява наживо ,разделят на две изпита- Speaking в един ден и другите части са накуп в друг ден с малки почивки между тях- Writing,Use of English,Listening,Reading with understanding.
Държи се  в една сграда,която се води към Американския университет и се намира близо до зала Христо Ботев в Студентски град.
Резултатите след повече от 2 месеца идват.
Още чакаме нашите. Simple Smile

# 422
  • столицата
Моето дете не се готви на курсове и затова ме изненада, че цената в Аво БЕЛ е 389лв,т.е по-ниска от Бритиш кансъл. И се зачудих откъде идва разликата и какво БК предлага в повече.
Не знаех, че събират изпитваните заедно на едно място.

# 423
  • София
Мисля,че е 200 евро,но явно нашата щкола взима такса за записване и превод към Brirish Council.
Ако се готви само детето и ви интересуват материали имам учебници на PDF с примерти тестове,мога да ти ги пратя. Simple Smile
И когато ви запишат,получавате достъп до примерни тестове от самия british council на сайта им.Влизаш с твоя си акаунт и се упражняваш.

# 424
  • Русе

Да почерпя и за моето голямо момче! Отдавна не го бях виждала усмихнат, но вчера в залата се бяха постарали за него и цял ден беше ухилен. Пратих го днес да си пуска нова ЛК, той я пуснал за три дена. Що трябвало да чака цял месец. Е, няма да му възстановя парите.
И листовките вече без грешка решава.... май ще има книжка тази година.

Амбърче, какво стана със Светльо? Взе ли кормуването?

Последна редакция: чт, 15 юли 2021, 13:38 от Ели_дечкин

# 425
  • Русе
Честит ти пълнолетен Алекс, Ели. Много голямо развитие има твоето дете. От палавото дете от детската градина, жизнерадостен първокласник до сериозен млад мъж. Успехи и щастие ви желая.

Светослав се изложи на изпита, въпреки че няма проблеми с колата се е притеснил и разсеял на изпита. Но го намирам за много добре, че го скъсаха, защото самочувствието в този случай хич не му е от полза и всяка грешка сега, ще му заостри вниманието в бъдеще.

Вече е работник в Несебър.Оставихме го във вторник. Явно се чувства добре. Обади се няколко пъти, но е доста агажиран. Най-добрият му приятел е спасител в хотел в Слънчев бряг, а до хотела има лостове на Титан.  Освен това си направи форекс акаунт .Така че всяка минута ще му е заета.

# 426
  • Русе
Мерси, Амбърче!

Светльо може да се смири от скъсването, ама за моето не вярвам. Пък и с каквото желание учи....   Sad Хич не го влече шофирането. Дано Свельо да е доволен от работата и да е умен с форекса, че там малко руска рулетка.

# 427
Пратих го днес да си пуска нова ЛК, той я пуснал за три дена. Що трябвало да чака цял месец. Е, няма да му възстановя парите.
Ваши са си отношенията, но все пак да попитам:
Без лична карта не може да реализира напълно правата си на пълнолетен. Вкл. да подписва трудови договори. Дали няма известно право да не иска да отлага пълнолетието си с цял месец? 18 лв. в повече не са ужасно много...

# 428
  • Русе

Без лична карта не може да реализира напълно правата си на пълнолетен. Вкл. да подписва трудови договори. Дали няма известно право да не иска да отлага пълнолетието си с цял месец? 18 лв. в повече не са ужасно много...
  Ами като иска да упражнява правата си да се е подготвил, а не да чака мама да му каже.
Личната карта я подадохме месец преди рождения му ден. Взе я с баща си няколко дена преди да навърши пълнолетие, за да си упражнява правата от първата минута.

Дано Свельо да е доволен от работата и да е умен с форекса, че там малко руска рулетка.
  Парите са си негови.Докато не ги загуби, няма да миряса. Той се занимава с това повече от година. Марти му беше направил акаунт, защото ние не се навихме с баща му. Някои грешки , май повечето, докато не си ги направи сам, не става, колкото и да приказвам. Хич не съм окей с трейдинга, но каквото и да говоря ....
Братовчед му завършва в Принстън и в момента е на стаж в Манхатанска фирма ,точно с такива неща се занимава. Може да черпи полезна информация, ако рече. Ама той всичко разбирал.

За шофьорския нямам грижи. Иска да кара, справя се добре. Колкото повече го късат, толкоз по-добре.

# 429
Жив и здрав да ти е, Ели!
Още не обмислят добре ситауциите, но пък самочувствието им е като на живели, видели всякакви чудеса Joy
В случаите, когато това не ме дразни, адски се забавлявам.
Волен не издържа вътрешния на листовките - много му се подигравах...не за друго,а защото се присмиваше на някакъв съученик, който се явявал за н-ти път. Ако беше седнал по-рано, а не в деня преди изпита, можеше и да му се получи, а не да се ядосва за тези 1-2 точки, които го деляха от успеха
Разбира се дебело подчертах, че няма да платя за следващото му явяване - може да пробва да им попее или да си плати от заплатата.

# 430
  • Русе
В момента единствените права, които ползва са да виси по цял ден на компа. Не съм го видяла или чула да си търси работа, след като единственият му вариант пропадна. Знае и му подчертавам всеки ден, че му остана още една година да лежи на гърба ни. После да се оправя.
И той като останалите, всичко знае и разбира.

Браво на брат'чеда, Амбър! Как другите хора се уредиха с такива деца, а аз не успях Simple Smile

# 431
  • Русе
Браво на брат'чеда, Амбър! Как другите хора се уредиха с такива деца, а аз не успях Simple Smile
Ами , и аз се гордея много с Наско,който беше един от медалистите в националния отбор по математика.Обаче и на майка му не и беше лесно.
Скрит текст:
Като малък се сърдеше доста и не мож изскопчи и дума от устата му. Намериха верния път с математиката. Но сега не са го виждали вече три години от както отиде да учи в US. Вчера им гостувах. Майка му (която е лекар) го лекуваше по телефона, че нещо го понаболявало гърлото.

Харесвам си много детето. Много ме е яд на него.Влудява ме. Безумно ме е страх за него.

# 432
  • столицата
Аз нещо не разбрах Ежко. Какво общо има получаването на новата лична карта с настъпването на пълнолетие и съответно упражняване на правата на пълнолетен? Нали и от настоящите им лични карти е видно, че са навършили 18г? Да, има срок за смяната, неспазването на който влече административна санкция глоба, но това е нещо съвсем различно. И съм почти убедена, че приятели на детето гласуваха с личните си карти, издадени на 14годишнината им, тъй като навършиха 18г. непосредствено преди изборите и нямаха време да се снабдят с новите.
Иначе за изпити и т.н. финансирам само първи опит. При обективни причини бих могла да се прежаля и за втори, но когато несправянето е резултат от мързел, подценяване или лекомислие, няма вариант. Аз не бера парите по дърветата, а се трудя за тях. Така че, който иска да се пробва по няколко пъти да бъде така добър да си отдели от своите пари.

# 433
  • София
Нищо общо няма. Пълната правоспособност се придобива в момента на навършване на 18-годишна възраст /това е правопораждащият факт/, а не при получаването на новата лична карта.

# 434
Факт. Но за подписване на договори (пр. за работа и за наем) следва да има валидна лична карта. Предположих, че след като бърза с получаването на новата, старата е изтекла или изтича скоро.
Във всеки случай, с удоволствие ще доплатя 18 лв. за да не се налага и аз да ходя до паспортната служба за да се подават документи за нова л.к. преди пълнолетието на титуляра.

Последна редакция: чт, 15 юли 2021, 17:54 от Ezhko

Общи условия

Активация на акаунт