Дванадесети клас - първите профилирани

• 49 958
  • 756
  •   1
Отговори
# 435
  • София
Ели,честито пълнолетие на младежа!
Със здраве и разум да се ползва с новите си отговорности и много поводи за радост да има винаги! Hug
При нас нищо ново,обсъждат се варианти за морета и много работа от страна на наборката.
Малкия от друга страна,ще ми свети маслото...ляга си късно,а тази нощ като стана баща му да си сипе вода в 3ч още беше на компютъра Flushed Rolling Eyes Triumph

# 436
Калоян е с валидна лична карта, издадена 2 месеца преди пълнолетие, защото си я загуби и пак е "детска" т.е. с кратката валидност (4 години). За големия я пуснахме 1 ден преди да изтече валидността (около месец след навършване на пълнолетие) и си му я издадоха за 10тина дни с обикновена поръчка. Старата лична карта важи до издаване на новата заявена, независимо дали е изтекъл срока. Това с издаването седмица преди пълнолетие си е "минавка" от гледна точка на сроковете за валидност, издаденето след навършване на 18г са валидни 10 години.

# 437
  • Русе
Това с издаването седмица преди пълнолетие си е "минавка" от гледна точка на сроковете за валидност, издаденето след навършване на 18г са валидни 10 години.
Верно, че сме се минали. Ама пълнолетният риеше с копита, че за три дена трябваше да ди изкара курсовете, изпитите, банката да си оправи сметката и да тръгне за Несебър.

# 438
  • София
Сашето няколко пъти се яви на листовки. Щото мислеше, че може да ги мине без да е решавала много-много. Голям мързел. Правилника си го знаеше и гърмеше все на тъпи въпроси, които никога няма да й потрябват и незнайно защо са в листовките. Скъсаха я и на практическия. Като се върне от астрошколата ще се яви пак. Има учудващо добри умения по мнение на инструктора и изпитващия, но е задминала знак стоп с 1 метър. Знакът е бил на 3 м. от кръстовището и не е навлязла в него. Искала е да има видимост. Нормално е да я скъсат за подобно нещо. Яд я беше, но правилникът си е правилник.

# 439
  • столицата
Наистина в листовките има някакви странни теоретични въпроси, на които и аз не знам отговорите.
Заяли са се със Сашата. Нали е спряла и то на място преди кръстовището,  с видимост. Какъв е смисълът за спреш без да можеш да виждаш?

# 440
  • София
Наистина в листовките има някакви странни теоретични въпроси, на които и аз не знам отговорите.
Заяли са се със Сашата. Нали е спряла и то на място преди кръстовището,  с видимост. Какъв е смисълът за спреш без да можеш да виждаш?
Абе в интерес на истината си длъжен да спреш преди стопа независими къде е, а после може да почнеш да се изтегляш напред. За това е прав бил човекът. Казал ѝ е, че ако няма камери е щял да я пусне, защото наистина тя кара добре. Абе здраве да е! Нека си се научи, от тия правила зависи човешки живот. На листовките имаше някакви тъпотии от сорта какво можел водач с категория Т. Някакви специфични неща, които изобщо не касаят останалите. Не знам защо са вкарани. Примерно с каква скорост може да се движи някъде си. Ако нямаш правосопособност и не караш трактор какво те интересува скоростта му?

# 441
  • София
Моят на 14 беше пуснал ЛК в последния момент. Така че сега му изтичаше с почти месец по-късно. Но и заради пандемията му удължиха срока, та имаше време да си я изкара. И това не го прави непълнолетен. Нито ЛК му е невалидна.

# 442
Да попитам аз тези, чийто деца са се явявали на изпит за С1 по английски на Кеймбридж САЕ- къде държаха изпита децата ви? Колебаем се между Аво бел и Бритиш кансъл. С изключение на цената има ли нещо повече, което БК да предлага? Също така кое е по-добре- на компютър или на хартия?

Galimar, изпитът може да се държи и в Аво, тъй като те също са сертифицирани да го провеждат.
През годините изпитът е бил на различни места - понякога в офиса на ул. "Граф Игнатиев", а понякога в сградата на някое училище. Става дума за официалния изпит, а не този, който се провежда при завършване на курса в самата школа. British Councilq, разбира се, също провеждат този изпит, така че има избор.

# 443
  • София
Калоян е с валидна лична карта, издадена 2 месеца преди пълнолетие, защото си я загуби и пак е "детска" т.е. с кратката валидност (4 години). За големия я пуснахме 1 ден преди да изтече валидността (около месец след навършване на пълнолетие) и си му я издадоха за 10тина дни с обикновена поръчка. Старата лична карта важи до издаване на новата заявена, независимо дали е изтекъл срока. Това с издаването седмица преди пълнолетие си е "минавка" от гледна точка на сроковете за валидност, издаденето след навършване на 18г са валидни 10 години.

Обърках се с тези срокове.
Днес навърши 18. Сегашната му изтича на 4 август.  Утре ще ходи да заяви новата. Вкъщи спорим -
Ако е за 1 мес. обикновена, надхвърля срока на сегашната. Обаче горе подчертаното почти ме успокои.... Има ли го някъде официално казано?!

# 444
  • Русе
Мама Меца, да ти е живо и здраво, целеустремено и успешно!

Виж в сайтът на МВР дали няма написано нещо по-въпроса.

# 445
  • София
Благодаря, Ели! Целеустремен е за тези години, но не винаги е наясно с целта. Да е здрав е най-важното!

Това намерих:

В случаите, когато личната карта е с изтекъл срок, повредена, унищожена, изгубена или открадната, лицето е длъжно в срок до 30 дни да подаде заявление за издаване на нова лична карта.

# 446
  • Русе
Мама Меца, здрав и щастлив да е. Важното е цели да има, не е толкоз важно да са ясни.То възрастните не са напълно наясно с целите, та какво остава за наборите. Аз цял живот я бистря концепцията и все пренастройвам фокуса.

За личните карти да добавя, че няма нужда да се чака до обявената дата с нормална поръчка. Илизат по-рано и ан този сайт може да се провери дали е готова - https://www.mvr.bg/%D0%B5%D0%BB%D0%B5%D0%BA%D1%82%D1%80%D0%BE%D0 … D0%BD%D1%82%D0%B8

Моят "работник" се чувства добре. Поизмаря се,не толкова от работата, колкото от стоенето продължително прав и на слънце, но каза че смята да работи до 15 септември, че и догодина пак да дойде. Упражнява с пълна сила руския. Английския по-малко, че нямало наплив от англоговорящи.

# 447
  • столицата
Амбър, той като аниматор ли работи?

# 448
  • Русе
Амбър, той като аниматор ли работи?
Не. Май рекламира Аква парка , качва разни хора по автобусите за парка и раздават рекламни брошури.

# 449
  • столицата
Наистина няма как да поседне. Но те са млади и ентусиазирани още.

Общи условия

Активация на акаунт