Родителите му го излъгаха и го заробиха с кредит

• 10 345
  • 370
  •   1
Отговори
# 270
Последно разбрах, че тя живее при родителите си, той при баба си.
И от време на време тя ходи да спи там..
Много заплетено.. Направо за "Съдби на кръстопът"

# 271
  • София
Ако е така, те битие не споделят, че неговите финанси да са определящи.

Или няма кинти за фън, пък ти искаш, Авторке?

# 272

Да още в началото написах, че няма кинти за фън. Лошо ли е? Майка му повече излиза от него. Ама иначе и тя нямала пари. От всякъде опити да му се извиват ръцете. Ако сега не се харчат пари за забавление, то кога?

# 273
Защото не са дошли зетьове Wink

Хаха, не вярвам да се наврат със зетьовете там в съседни стаи да си пъшкат в синхрон нощно време.
По-скоро се надявам да не попаднат на такива калпави зетьове, дето да се нанесат в бабин дом и да чакат да станат собственици.
Понеже живея под наем, ще ти отговоря на въпроса за квартирите и ремонтите. Аз плащам наем, сметките и поддържам чисто и здраво, до там са ми задълженията към имота. Разваля се климатика - собственикът вика фирма и плаща ремонта. Гърми ми маркуча зад душ кабината - собственикът вика майстори и им плаща. Събират се пари за ремонт на асансьора - собственикът плаща, аз си плащам ежемесечната такса за входа. Със сигурност не бих правила дори козметични ремонти на квартири, това си е ангажимент на собственика, не мой. И понеже искам да ми е ново и чисто, не бих се нанесла в квартира за ремонт.
Я кажи, кой плаща данъците на жилището, в което са дъщерите ти, а такса смет, ремонтите на входа?

# 274
  • София

Да още в началото написах, че няма кинти за фън. Лошо ли е? Майка му повече излиза от него. Ама иначе и тя нямала пари. От всякъде опити да му се извиват ръцете. Ако сега не се харчат пари за забавление, то кога?

Така кажи! Какво па бабата, па майката, па братовчедката!

Омитай си багажчето, казвай му сбогом и си търси това, което искаш.
Още 7 години финансови бакии няма как да преглътнеш. Гледам...

# 275

То ако навлезем по-дълбоко в сметките излиза че след 300 заем и 300 разходи по бабата той оцелява с 400 лв. Ако се заровим още да не се окаже, че бабата е давала на него, не той на нея, а сега да е спряла Wink

# 276
И така да е ,  с намерение да споделят, тя се пита устройва ли  я и  навреме се пита.Не като мине време и  се налеят още пари.Защото като живее  там му се вменява да прави разходи всякакви, не само които той  е решил.
Никой не се интересува от бабата, убедили са го да се настани и  ремонтира за себе си, но го плашат, че като не слуша е  аут  и го подсещат да слуша-да ремонтира нататък.
И едни уреди, поставени вече не струват  и наполовина след поставянето само.Така се смята.
Тя е в правото си да изясни отоншения.Ще се закотвя ли там или ще отлита.
Че няма да възвърне пари, но могат поне  стойността на ремонта да му прехвърлят в имат.Обясни ,че има стаи като не е апартамента, има нещо  ,дето да е негово един ден.
Защото сега само бабата решава ,след време две сестри ще решават.
Убеждавали са го, той  слушал.И плаща.

# 277
  • На изток от Ада
Ние сме в същата ситуацията горе - долу.

Един апартамент (били 2, но брата на съпруга ми продал единият, който бил на негово име) на бабата уж за съпруга ми обаче на думи. Гледахме бабата (сина й умрял) и се пада на двамата братя. Той брата уж имал апартамент и го продал... Бабата умря, брата продаде неговата част   и си купи къща в едно село с много малко хора. Ние се съдихме със съсобственика, теглихме кредит и пращаме общо 10 г кредит.

# 278

То ако навлезем по-дълбоко в сметките излиза че след 300 заем и 300 разходи по бабата той оцелява с 400 лв. Ако се заровим още да не се окаже, че бабата е давала на него, не той на нея, а сега да е спряла Wink
Преди така бяха разходите да, 290лв заем и още 200-300 по баба му.Това зимата,лятото може и по-малко. Но заплатата му беше една идея по-добра. Сега съм обяснила назад какви проблеми се случват в работата и колко народ съкратиха, половината. Нищо чудно и той да е в списъка със следващите. Но никой дори не го пита за това, само аз знам. Те даже не чуват.

# 279
  • София
Как ли няма да тръгна да се разправям с три поколения жени и да изпадам в чужди драми за единия.....
То убеждаване, превъзпитание, надежди и несбъднати желания.
Трудна тая работа, мъчна.... а още не е почнало, дет се вика.

Не мешате прането, ама мешате финансите.

Авторке, какво всъщност очакваш от темата?

# 280
Как ли няма да тръгна да се разправям с три поколения жени и да изпадам в чужди драми за единия.....
То убеждаване, превъзпитание, надежди и несбъднати желания.
Трудна тая работа, мъчна.... а още не е почнало, дет се вика.

Не мешате прането, ама мешате финансите.

Авторке, какво всъщност очакваш от темата?
Нищо, исках да споделя,но възникнаха много въпроси и като почнах да отговарям стана много по-дълга отколкото предполагах. Всъщност тези истории никъде на никого не сме ги казвали и исках да споделя, наистина.И очаквах да има и хейт. Всеки вижда нещата през своята призма.

# 281
  • София
Какво е смяна на изгнила дограма и ремонт след теч, ако не поддръжка?
Или при протичане на покрива не си го ремонтирате у вас? Или ако плочките падат в банята, не ви пука?
Единствената грешка е, че младежът изобщо е отишъл да живее там, след като е било чак такава дупка.
Представих си някое от жилищата в "Бригада нов дом".
Той защо не е отишъл на квартира, когато е видял каква е разруха. Или тогава е бил ок да плаща 300 за кредит, вместо 5-600 за наем?

Стрина, в твоя договор явно пише, че плащаш наем, а собственикът ремонта. Има договори, при които наемателят плаща ремонта за сметка на наема, т.е. не плаща наем до избиването на парите. Това не го прави собственик.
На конкретния въпрос - данъците си ги плащат баба им и дядо им като собственици. Надали и младежът на Ани плаща данъци. Други разходи за общите части при нас се заплащат от фирма-наемател на част от общите части. Сметките си ги плащат момичетата.

Ани, какво включват тези 300 лв. само за бабата? Само нейни разходи ли или вътре включваш храна и режийни, които ползва и младежът?

# 282
  • София
Колко още мислиш, че ще издържиш така?
Сподели на близките си, няма лошо, няма срамно. Ще чуеш и тях.

Ти обичаш ли го всъщност? Как виждаш живота си с него?

# 283
Колко още мислиш, че ще издържиш така?
Сподели на близките си, няма лошо, няма срамно. Ще чуеш и тях.

Ти обичаш ли го всъщност? Как виждаш живота си с него?
Той е отговорен, честен, работлив. Обичам го, да. Като изключим настоящия проблем, за който съжалява всичко е идеално.И би помогнал като го помолят за помощ. Това му е кусура, че може да стане наивен. Добре, че приятелите му са като него и не биха злоупотребили. Толкова услуги са му правили.
Какво е смяна на изгнила дограма и ремонт след теч, ако не поддръжка?
Или при протичане на покрива не си го ремонтирате у вас? Или ако плочките падат в банята, не ви пука?
Единствената грешка е, че младежът изобщо е отишъл да живее там, след като е било чак такава дупка.
Представих си някое от жилищата в "Бригада нов дом".
Той защо не е отишъл на квартира, когато е видял каква е разруха. Или тогава е бил ок да плаща 300 за кредит, вместо 5-600 за наем?

Стрина, в твоя договор явно пише, че плащаш наем, а собственикът ремонта. Има договори, при които наемателят плаща ремонта за сметка на наема, т.е. не плаща наем до избиването на парите. Това не го прави собственик.
На конкретния въпрос - данъците си ги плащат баба им и дядо им като собственици. Надали и младежът на Ани плаща данъци. Други разходи за общите части при нас се заплащат от фирма-наемател на част от общите части. Сметките си ги плащат момичетата.

Ани, какво включват тези 300 лв. само за бабата? Само нейни разходи ли или вътре включваш храна и режийни, които ползва и младежът?
Около 100лв са лекарствата и. Не знам за какво са, с рецептурна книжка е и пак струват толкова. Да сложим към 100лв за храна и някакви битови неща, препрати, прахове и др.,които ги ползват наравно. Зимата евентуално за ток някакви пари, между 50 и 100лв.Тя си топли и нейната спалня. Между 200 и 300лв някъде излиза.

Последна редакция: сб, 10 апр 2021, 00:26 от AnyAnychka

# 284

Не е отишъл, защото някой вероятно му е намазал ските, че това ще бъде негово жилище и " що да плащаш грешни пари на хората като можеш да си оправиш твоето?". Радвам се, че не познаваш подобни хора, а ти трябва да се радваш два пъти повече. Защото аз с очите си съм виждала как майка дели двете си деца очеизвадно и едното бива ползвано за дойна крава, за да сучат тя и другото.
В моят договор не пише нищо подобно, просто собственикът е с акъла си, за щастие.
Не бъркай отношенията наемател-наемодател с тези на баба и внук, на който бабет е обещала нещо и го държи пред носа му като морков на пръчка. Отвращават ме подобни хора, които ти намазват яко ските, овъртолят те едно хубаво и после ти извиват ръцете.

Общи условия

Активация на акаунт