Родителите му го излъгаха и го заробиха с кредит

• 10 369
  • 370
  •   1
Отговори
# 240
Значи едни използват бабата, а бабата използва твоя. Кой който може. Ужас.

# 241
Ани, той споделя ли с баща си какво се случва? Няма ли възможност баща му да съдейства за по-добра работа? Търсете варианти.

# 242
Но ти много искаш да се задомиш в най-токсичната рода.
При положение, че той не е като тях, какъв е проблема? Просто трябва да се махнем от тях.
Не, моето момиче, такъв е, но ще го разбереш по трудния начин. Крушата сливи не ражда. Може да не е муфтаджия, но е увреден необратимо. Липсата на топки е много лошо нещо, особено в един мъж. Дори да се изнесете, пак ще намерят начин да смучат от него, а той ще започне да крие от теб, че им дава.

# 243
  • София
Сега пък нова драма. Бабата предложила младежът да не си навира колата по чужди гаражи, а да смени вратата на нейния и да я прибира там. Къде точно е проблемът не ми е ясно. Или трябва и вратата на гаража да сменят майката и лелята?

# 244
Абе тия да не са от онзи етнос?

Не, моето момиче, такъв е, но ще го разбереш по трудния начин. Крушата сливи не ражда. Може да не е муфтаджия, но е увреден необратимо. Липсата на топки е много лошо нещо, особено в един мъж. Дори да се изнесете, пак ще намерят начин да смучат от него, а той ще започне да крие от теб, че им дава.

Абсолютно съм съгласна.
В такива семейства много рядко някой да е по-различен.
Но както ти написа - трябват топки.
Тук засега не се виждат такива.

# 245
Бабето ревнува от теб, така ще бъде.

А представяш ли си той да си намери по-високо платена работа, или да спечели по някакъв друг начин повечко пари какво чувство за вина ще почнат да му набиват, че им е длъжен щото изкарва добре?....

# 246
То се е видяло, че не може да продължава по този начин.
Вариант 1: Теглите майната на родата и се спасявате двамцата

Вариант 2: Твоичкият свиква семейния съвет, кой присъствено, кой дистанционно и се разбират веднъж завинаги. Кой гледа, кой плаща, кой какво получава. Оформяте документално и спазвате уговореното. Ще имате яснота, но не се знае дали ще ви хареса крайния резултат.
Ако тръгнете на вариант две бъдете предварително подготвени и абсолютно аргументирани.

# 247
Сега пък нова драма. Бабата предложила младежът да не си навира колата по чужди гаражи, а да смени вратата на нейния и да я прибира там. Къде точно е проблемът не ми е ясно. Или трябва и вратата на гаража да сменят майката и лелята?
Не, изобщо не й е работа на бабата да си вре носа къде внукът си държи колата! И 10 лв. месечно са нищо, в сравнение с цената на нова гаражна врата. Толкова ли е трудно да влезеш в положение на внука, че му остават 600-650 лв. месечно?

# 248
  • София
Че той къде спи, ти като не спиш при бабата?
Вие заедно спите ли изобщо?

# 249
Кой какъв е....май все са си лика.
Не ми е ясно как иначе се натискаш на едно място, дразниш се за глупости и се явяваш като спасител на любимия (щото той не е такъв)
Но всички други са...а той милия глупав

# 250
Не е драма, споделям просто. Той си е намерил начина да не вкарва пари повече във въпросния имот. И наема е символичен. И бабето чат пат като се сети и почва да му трие сол на главата, че давал пари на хората, вместо за нагласи техния си.

# 251
Ми, то си е точно така. Не мога да разбера, какъв е проблема, нали живеете там, а не плащате наем ? Той също е наследник, все пак апартамента е на баба му.

# 252
Ми, то си е точно така. Не мога да разбера, какъв е проблема, нали живеете там, а не плащате наем ? Той също е наследник, все пак апартамента е на баба му.
Оф, ми не е наследник, майка му е наследник със сестра/сестрите си.

# 253
  • София
Според мен бабата е имала намерение да му прехвърли имота, разчитайки той да го поддържа. Той обаче е "намерил начин" да не го прави и буквално се е отказал.
За съжаление, имането на собствен покрив изисква разходи за поддържането му. Младежът не е готов за това. И е логично бабата да се дърпа вече.
Ако мое дете не поддържа и не се грижи за мое жилище, в което живее, ще го пратя на квартира. То само с чакане не става.
Ако младежът имаше деца, щеше ли да остави да им тече таванът на главата? Или ако 10те лева бяха 100, нямаше ли да смени вратата? Той с това мислене и в свое жилище няма да прави нищо, щото струва много пари, а може по-евтино да мине.
Няма да ме учуди ако и Ани му дава акъл какво да прави.

# 254
Оф, ми не е наследник, майка му е наследник със сестра/сестрите си.
Ми той е нейн наследник.

Общи условия

Активация на акаунт