Модни консултации - 54

• 56 064
  • 752
  •   1
Отговори
# 495
Проблемът на белите е да се запазят бели след пране, а на черните да не избелеят след прането. Иначе и двата цвята ми харесват.

# 496
Според мен си остави черните, Искрице. 🙂

# 497
  • София
Кремавите ще се сливат по- добре с крака.

# 498
  • Mediterraneo
Нямам никакви драми с чантите. 90% от показаните назад чанти не ми харесват изобщо. Не робувам на марки, не разпознавам модели, не различавам копия. Купувам това, от което имам нужда и което ми е по джоба. Не въздишам по чанти с космически цени.

# 499
  • Пловдив
Черните повече ми харесват, доста повече изпъкват цветята и акцентират.

# 500
За гривната, не може ли да си я гравираш с други инициали, защо трябва да са на марката?

Гравирането ще е на болтчетата (чиста гривна е по принцип), не на марката, разбира се. Аз и не искам да реши някой, че е Картие. Пуснах я вече за поръчка, да видим какво ще излезне.

Агент, не разбрах кое е интересното. Имам предвид заимстване на 4 от 5 елемента на известна чанта и коренна смяна на вида катарама, примерно. Ама тази катарама може да си пасва с други дръжки, но само и само да се запазят колкото се може повече прилики със "скъпата чанта" се оставят дръжки, които не пасват вече на визията със сменена катарама. Това ми хрумна на първо четене.
Има невероятни копия, но цените им да на цената на една малка Фурла Simple Smile.
Отделно са намерили начин да изнасят продукция от фабриките в Италия.

# 501
Агент, благодаря за винаги полезните и изчерпателни коментари. Благодаря ти за труда и отделеното време. Flowers Rose

Купувала съм чанти, просто защото ми харесват, без изобщо да се интересувам каква марка са. Дрехи също. В последствие разбирам какво всъщност съм си купила и имам.
Хареса ли ми нещо и струва ли си цената, последното което ме е интересува е каква марка е. Виж, ако се окаже наистина успешна покупка и забележително качество, поглеждам етикета за да издирвам нещица от същият производител.

А Фурлите, вече не са това което бяха. В търсене на чанти съм и оглеждам, та загледах и тях. Освен че са от изкуствена кожа и приличат на пластмасови или направени от балатум, са на безумни цени. За мен са хаби пари.

# 502
  • София
Така е, аз имам една, купувана от черен петък в чужбина, но е стара като модел. Не е мръднала, а сегашните и на мен не ми изглеждат читави. Но и да са- това е мид рейндж чанта, не "маркова" в смисъла на Шанел, за да се инвестира в такава.

# 503
А Фурлите, вече не са това което бяха. В търсене на чанти съм и оглеждам, та загледах и тях. Освен че са от изкуствена кожа и приличат на пластмасови или направени от балатум, са на безумни цени. За мен са хаби пари.
Хмм, това не го вярвам с изкуствената кожа. Pelle saffiano седи твърда и "пластмасова", но това не я прави изкуствена кожа, а е вид обработка (измислена от Prada).

# 504
Бихте ли ми препоръчали чанта за тези обувки?

Предпочитам естествена кожа.

# 505
  • София
Е, зависи и с какви дрехи ще ги носиш. Или искаш същия цвят чанта? Това е класическа обувка, пасва си с много чанти (и дрехи).

# 506
Скрит текст:
Хмм, това не го вярвам с изкуствената кожа. Pelle saffiano седи твърда и "пластмасова", но това не я прави изкуствена кожа, а е вид обработка (измислена от Prada).
Може, не споря, но на мен ми изглеждат евтино и платмасово. Ако е така, не знам защо се прави, но категорично не се подсилва здравината, а напротив. Виждала съм жени с такива модели Фурла с обелени ръбчета и ъгли. Ами, грозно е.
Моята е на 7-8 години и няма никъде ожулено, а я мъкна по цяло лято и по почивки пълна до горе. И в пералната е прана.

Последна редакция: пт, 30 апр 2021, 18:44 от Sysly

# 507
Е, зависи и с какви дрехи ще ги носиш. Или искаш същия цвят чанта? Това е класическа обувка, пасва си с много чанти (и дрехи).
    Мисля да ги нося с елегантни дрехи, но с дънки и риза мисля, че също ще е добре. Не мога да намеря същия цвят чанта, за това попитах с какъв цвят биха се вързали?

# 508
  • Street of Dreams
С нюд чанта, като подметките.

Глас за черните гуменки.

# 509
Агент, не разбрах кое е интересното. Имам предвид заимстване на 4 от 5 елемента на известна чанта и коренна смяна на вида катарама, примерно. Ама тази катарама може да си пасва с други дръжки, но само и само да се запазят колкото се може повече прилики със "скъпата чанта" се оставят дръжки, които не пасват вече на визията със сменена катарама. Това ми хрумна на първо четене.
Кетчър, казах, че коментарът ти е "интересен", защото ме провокира и се замислих как точно се "прекроява" и "префасонира" една чанта, за да може хем да и падне себестойността, хем да остане (почти) разпознаваема роднинска линия с оригинала. И казах, че не зная как работят дизайнерите в тази индустрия Simple Smile

Моята теза, която се опитвам да докажа със всички тези постове и която очевидно не успявам да докажа е, че благодарение на глобализацията и общите пазари естетиката стана почти еднаква в различните ценови сегменти. Абсолютно не робувам на марки, робувам по-скоро на качество. Което обаче не ми пречи да съм просто много любопитна и да обичам да ровя за информация - на мен ми е интересно как се налагат и трендовете и как стигнахме до това, че Манго е копие на Прада.

Но ако мислите, че просто разводнявам темата с тези постове няма никакъв проблем да не го правя Simple Smile Просто кажете!

Напоследък много ме забавлява повсеместното налагане на "bucket bags". Апропо, аз още си пазя една такава отпреди 10+ год, когато пак ги носехме масово Grinning Както и Прадоподобните totes.

Последна редакция: пт, 30 апр 2021, 23:33 от Agent Provocateur

Общи условия

Активация на акаунт