Модни консултации - 54

• 56 067
  • 752
  •   1
Отговори
# 480
Благодаря ти, Pep_Si!

И специално за теб започвам с една класическа чанта на Botega Venetta Wink

BOTTEGA VENETA bags
https://www.bottegaveneta.com/us/women/onlineboutique/bags?gclid … _wcB&tp=62207
Скрит текст:

PS Моля ви, напишете поне един пост след мен - днес имам повече свободно време (и болно дете), та мога да си позволя да пусна няколко поста, но не могат да са поредни!

Последна редакция: пт, 30 апр 2021, 17:47 от Agent Provocateur

# 481
  • Sofia
Ау, тази много ми харесва, каква е?
Харесвам хубави чанти, но не робувам на марки и дори не знам 99% от известните такива чанти.

# 482
PS Моля ви, напишете поне един пост след мен - днес имам повече свободно време (и болно дете), та мога да си позволя да пусна няколко поста, но не могат да са поредни!
Любимата ми чанта е YSL, така че давам заявка и за такава селекция. Heart Eyes
Мерси, Агент. Hug

# 483
Както съм написала в поста това е чанта на известния италиански бренд Botega Venetta, в случая точното име на модела е CHAMOMILE LILAC INTRECCIATO PALIO TOTE, ето го на сайта на марката:
https://www.bottegaveneta.com/hk/tote-bag_cod45396181ds.html
Около $2200. Или доста по-евтино при всички други, които са се вдъхновили от този модел...

Последна редакция: пт, 30 апр 2021, 01:37 от Agent Provocateur

# 484
Както съм написала в поста това е чанта на известния италиански бренд Botega Venetta, в случая точното име на модела е CHAMOMILE LILAC INTRECCIATO PALIO TOTE, ето го на сайта на марката:
https://www.bottegaveneta.com/hk/tote-bag_cod45396181ds.html
Около $2200. Или доста по-евтино при всички други, които са се вдъхновили от този модел...
Както винаги полезни и интерсни постове от Агента.
И го напомням отново за да можеш да продължиш Simple Smile

# 485
  • Sofia
Направо е евтина значи, ако сравним с други😀

# 486
YSL Bags
https://www.ysl.com/en-us/shop-women/handbags/view-all?ad=standa … VefoaAqhxEALw_wcB

PS Колкото и да обичам минимализъма на моделите, снимани на бял фон реших да слагам малко по-разчупени снимки, защото така се добива по-ясна представа за размери и пропорции. От друга страна леко се затруднява търсенето, ако някой реши да провери точното име на модела.
Скрит текст:

И нещо забавно - да се върнем към първия модел - това е легендарният YSL Le Sac Du Jour и да видим 1-2 сравнения с по-евтини и съвсем неевтини модели:

Последна редакция: пт, 30 апр 2021, 17:47 от Agent Provocateur

# 487
  • София
Повечето пъти директните dupes изглеждат в пъти по- зле от оригинала. Не непременно защото са много нискокачествени сами по себе си, а защото пестейки от определени детайли, но запазвайки максимално други, става манджа с грозде.
Къде къде по- добре е да се аранжира самата чанта и да се съгласуват детайлите, само наподобявайки отдалеч някой известен модел.

Аз харесвам много chevron-ната на YSL. Дълго време търсих добра чанта с приятен синджир и кожена част за дръжките. Сега вече не ми е на сърце и виждам много избор.
* Поръчах червенката, ще снимам, като получа.

# 488
Какво ви мнението за качеството най-вече на марката Масимо Зарди?

Най-трудно си избирам чанти, но и не обичам често да ги сменям. Като подкарам с една и изкарвам сезона, особено зимния. Лятото по често ги разнообразявам предвид повечето различни материи, цветове и поводи.

Много ви благодаря за идеите...Много имам да уча още...
И аз като тебе, Soñadora, темата много ми допада, винаги научавам по нещо ново и градивно разбира се!

# 489
Като става въпрос за чанти и взаимстване на елементи, подбрах няколко модела, които видимо са вдъхновени една от друга. Хубавото е, че на пазара има избор и човек може да си избере нещо подобно в комфортния му ценови диапазон.   
Скрит текст:

# 490
Повечето пъти директните dupes изглеждат в пъти по- зле от оригинала. Не непременно защото са много нискокачествени сами по себе си, а защото пестейки от определени детайли, но запазвайки максимално други, става манджа с грозде.
Къде къде по- добре е да се аранжира самата чанта и да се съгласуват детайлите, само наподобявайки отдалеч някой известен модел.
Интересно мнение. Честно да си призная никога не съм имала възможност да разглеждам и сравнявам директно оригинали и директни dupes, та не знам. Все съм си мислила, че дизайнерът, който прави проекта или модифицира, има най-голям контрол над "манджата с грозде", но определено тази индустрия не ми е близка и понятна.

Но определено това, което излиза като дизайни в масовият и средният сегмент е много, много силно повлияно от последните колекции и класиките на "марковите и скъпите". Много рядко се вижда нещо оригинално. Разбира се, говорим само най-общо за дизайна, нямам наглостта да твърдя, че материалите и изработката на нещо което струва няколко десетки евро е същото, като това на продукт от високия ценови клас.

Като става въпрос за чанти и взаимстване на елементи, подбрах няколко модела, които видимо са вдъхновени една от друга. Хубавото е, че на пазара има избор и човек може да си избере нещо подобно в комфортния му ценови диапазон.   
Скрит текст:
Абсолютно съгласна. От подбраните само малките Tory Burch не ме задавят с етикета си Simple Smile
По-рано днес не коментирахме ли някаква подобна чанта? Тази е само 2 пъти по-евтина от италианската... Tory Burch Lee Radziwill Double Bag

PRADA Bags
https://www.prada.com/us/en/women/bags.html
Скрит текст:

Скрит текст:
Последният път като си купих чанта имах странно силно усещане за много "познат" модел, но бързах за работа, цената беше намалена, чантата от естествена кожа и направена в Италия от тотално непозната за мен марка и я грабнах без много да  му мисля. Чак вечерта като се разрових в нета намерих оригинала...
... за $2400 оригиналът ще го гледам през крив макарон, но за 20 пъти по-малко пари ще си разхождам най-безсрамно "почти копието" и дори ще си я купя в светъл вариант, ако я намеря!

Последна редакция: пт, 30 апр 2021, 17:48 от Agent Provocateur

# 491
E, всичките чанти ми харесаха! Трудно ми е да избера една или две понеже.
[/spoiler]
Скрит текст:
Последният път като си купих чанта имах странно силно усещане за много "познат" модел, но бързах за работа, цената беше намалена, чантата от естествена кожа и направена в Италия от тотално непозната за мен марка и я грабнах без много да  му мисля. Чак вечерта като се разрових в нета намерих оригинала...
... за $2400 оригиналът ще го гледам през крив макарон, но за 20 пъти по-малко пари ще си разхождам най-безсрамно "почти копието" и дори ще си я купя в светъл вариант, ако я намеря!

И в този ми живот май ще трябва да се задоволя с някое италианско добре изпипано копие, щото не мога да разхождам 2-3 месечната си заплата, едновременно и да я пълня с кисело мляко и хляб...... нейно величество ЧАНТАТА! Stuck Out Tongue Winking Eye Sunglasses

# 492
  • Някъде там
За гривната, не може ли да си я гравираш с други инициали, защо трябва да са на марката?

Взех си много готина червена раничка, много си я харесвам, но ми идва доста задължаваща цветово и май сбърках, ще я връщам.

Вчера  от Дайхман си взех тези гуменки.

Днес дали да не ги сменя за белите.

Последна редакция: пт, 30 апр 2021, 05:23 от Искрица

# 493
  • София
За гривната, не може ли да си я гравираш с други инициали, защо трябва да са на марката?

Гравирането ще е на болтчетата (чиста гривна е по принцип), не на марката, разбира се. Аз и не искам да реши някой, че е Картие. Пуснах я вече за поръчка, да видим какво ще излезне.

Агент, не разбрах кое е интересното. Имам предвид заимстване на 4 от 5 елемента на известна чанта и коренна смяна на вида катарама, примерно. Ама тази катарама може да си пасва с други дръжки, но само и само да се запазят колкото се може повече прилики със "скъпата чанта" се оставят дръжки, които не пасват вече на визията със сменена катарама. Това ми хрумна на първо четене.

# 494
Искрица, белите (то е кремаво май) са къде, къде по-свежи и стоят по-хубаво на дънки според мен. Сега за пролетта особено не ти трябва черно.

Общи условия

Активация на акаунт