имуностимулантите - забранени за деца?

• 21 712
  • 150
  •   1
Отговори
# 105
Бих го завел на педиатър, можещ да помогне, в смисъл да не му дава АБ за вирусни заболявания. Бих го спрял от детска градина.Бих го записал на друга детска градина.Бих му направил противогрипната ваксина.Бих (както и съм му) направил всички възможни ваксини по най-добрият календар.Лично му готвя всичко от собствените ръце и оставям готова храна на жената, която го гледа-никога не съм давал "бурканчета"...Събота пазарувам за детето всичко прясно...
От там нататък бих имал търпение-но ако всичко по-горе съм направил ще ми е по-лесно.
Добре,Birdie ...А какво става,ако гореописаното откаже да действа?Аз често съм се допитвала до теб по проблемите на сина си...Самата аз виждам,каква е разликата,когато детето ходи и не ходи на градина,но не мога да го спра.И в двата случая го храня по един и същи начин,но резултатите са различни...И в нашия случай примерно,всяка настинка почти води до сериозни проблеми с ушите-->резултат -антибиотик.А 4 антибиотика за 3 месеца са прекалено много.Тоест,няма го и адекватното лечение...И това не става в България.Мисля,че повечето родители,които прибягват до тези методи на лечение,са се напатили доста(по-точно децата им) от неспособността на традиционната медицина да се справи с проблемите им...
Александър,а какво е мнението ти за хомеопати,които първо атакуват имунната система?Почти всички проблеми оправдават с нейната слабост и започват подсилването й в началото на лечение на всеки проблем?... newsm78

# 106
@niara
Направихте ли ваксината "Превенар"?
Да, това, което пишете е вярно.
Има обаче редица други подробности във Вашият случай...

# 107
добре де.. в цялата разгорещена дискусия, така и не видях някой да е казал какви витамини давате на децата си?

# 108
  • соросоиден либераст и умнокрасива евроатлантическа подлога
добре де.. в цялата разгорещена дискусия, така и не видях някой да е казал какви витамини давате на децата си?

Ами, аз не давам.........никога не съм давала........не мисля, че е естествено и добре за организма да приема синтетични витамини .......всъщност мисля, че не е добре да приема и естествени, когато те са на хапчета и са в  големи концентрации...........Когато баба е била малка, някои деца,  са  расли с парче твърд хляб и лук....и са тичали голи по цяла година и пак са били по- здрави от сегашните деца......може тъкмо заради това.....

# 109
"Когато баба е била малка, някои деца,  са  расли с парче твърд хляб и лук....и са тичали голи по цяла година и пак са били по- здрави от сегашните деца......може тъкмо заради това....."
->Разбира се. Кой чува това днес обаче? Който не пише пълна рецепта с лекарства е лош доктор. Не е "специалист". Детето има нужда от "специалист"... ooooh! ooooh!

# 110

От лентичката ти виждам, че твоето детенце е на 1г4м. На тази възраст /миналият зимен сезон/ давах на малкият Мултисаностол сироп. Сега  / на 2г/ му дадох 10 дни Мултитабс от 1 до 4г  на таблети. Следващият месец ще дам още 10табл. и след това пак. Той почти не яде сурови плодове и зеленчуци и за това му давам през зимният сезон витамини.

Щерката е по-голяма и на нея давам витамини - Марсианци / на Валмарк/.

# 111
А някй ще ми отговори ли за какви точно имуностимуланти говорите???

Какво е имуностимулант? Какво е ИЗКУСТВЕН имуностимулант??? А изкуствените витамини имуностимуланти ли са? Ей, това ако ми кожете ще е добре...  Confused

Едва ли, не само ти задаваш въпроса, но някак си го пропускат.
И аз бих искала да знам какво имат предвид Thinking

# 112
  • София - Варна - Бургас
niara
Цитат
Александър,а какво е мнението ти за хомеопати,които първо атакуват имунната система?Почти всички проблеми оправдават с нейната слабост и започват подсилването й в началото на лечение на всеки проблем?.

- Класическия Хомеопат нищо не атакува, той търси Индивидуалноста на конкретния ЧОВЕК.
 - Защото в кабинета ти не влизат - Чер дроб, бъбреци, стомах, нито дори Имунна система, както влизат при традиционния лекар   Laughing
 - При Класическия Хомеопат влиза ЧОВЕКА!

- тези които атакуват "имунна система" и я обвиняват във всички грехове, са най-вероятно, надве-натри попрочели и понаучили нещо за хомеопатията и "самонакичили" се с титлата Хомеопат.

Последна редакция: пт, 13 окт 2006, 17:25 от Aleksander

# 113

Какво е имуностимулант? Какво е ИЗКУСТВЕН имуностимулант??? А изкуствените витамини имуностимуланти ли са? Ей, това ако ми кожете ще е добре...  Confused

Ами аз честно казано някаква медицинска формулировка на понятието "имуностимулант" не мога да дам, но не съм давала на дъщеря ми до сега нищо, което е във вид на сироп, хапче, отвара или каквото и да било друго, произведено във фармацефтична компания. Миналата зима бях взела Мулнисаностол за зимният период, ей така защото се поувлякох от изчетените теми  Laughing, но не се наложи да и го давам, защото тя си яде пресни плодове, пък и не боледува.
И в този ред на мисли, мисля, че изкуствените витамини не са имуностимуланти, те са си просто витамини.

# 114
  • София - Варна - Бургас
Цитат
И в този ред на мисли, мисля, че изкуствените витамини не са имуностимуланти, те са си просто витамини.

- Те не просто са витамини, но при предозиране могат да доведат до Хипервитаминоза, със всички произтичащи от това понякога  тежки проблеми!
 - Ще попитате защо не се получава Хипервитаминоза ако изядеме 2 кг портокали например?
 - Защото Дядо Боже е направил витамините в плодовете и зеленчуците да са  в Свързан вид! и организма си "развързва" само толкова, от колкото се нуждае Grinning

- Не така стои въпроса с Фармацевтичните компании произвеждащи витамини - те дават мило и драго за... да ти продадат колкото се може повече "чисти" витамини...

- Пример - при по-висок прием на "чист" витамин С, той бързо изчерпва запасите ти от Калций!

Особено чувствителни са малките деца.

Последна редакция: пт, 13 окт 2006, 18:38 от Aleksander

# 115
  • София - Варна - Бургас
- При висока еднократна доза на витамин А се пояявяват повишаване на температурата, кръвоизливи по кожата и лигавиците, липса на апетит, бързо измършавяване.
 - При хроничната хипервитаминоза се наблюдава нетърпимо главоболие, увеличение на черния дроб, спиране на растежа, болки по костите и ставите, суха, лющеща се кожа. В не много тежки случаи спирането на приема на витамин А води до пълно възстановяване в продължение на 1-2 месеца.
 - Хипервитаминоза с витамин В. Тя се изразява често с тежки алергични симптоми (включително и шок). Наблюдават се и нервно психични нарушения, безсъние, нарушение на сърдечната дейност, увреждане на черния дроб.
 - Хипервитаминоза с витамин С. Всички доскоро смятаха, че приема на витамин С дори в небивали дози не е вреден, но в последните години има наблюдения, че злоупотребата с витамин С води до нарушение на образуването на костите (специално при подрастващи), анемия, нарушение на обмяната на веществата, чернодробно увреждане, разстройство на бременността.

- Хипервитаминоза с витамин Д. Хипервитаминоза се наблюдава най често у малките деца тъй като на тях често се препоръчва употребата на този витамин за лечение на рахит, но при злоупотреба с него децата губят апетит, повръщат, стават апатични, сънливи и спират растежа си.

# 116
  • соросоиден либераст и умнокрасива евроатлантическа подлога
Много доходно, първо предписват вит Д, после сиропче за апетита  Mr. Green

# 117
Aleksander , а при положение, че детето не яде никакви пресни плодове и зеленчуци / яде  много-много редко по малко/ не е ли необходимо да приема изкуствени витамини? Би ли могло да си набави всички необходими му витамини от топлинно обработени плодове и зеленчуци?

# 118

Имуностимулатори    

Освен противогрипните ваксини в борбата с болестите през зимата се използват и имуностимулаторите.
   За разлика от ваксините те стимулират имунната система и са ефикасни и срещу бактериални инфекции. Имуностимулантите се прилагат по схема продължително време и най-до-бре е да се започне през септември-октомври. Характерното за тях е, че могат да се дават както на здрави деца за профилактика, така и на болни за по-бързо оздравяване. Продават се в разновидности за деца и възрастни. Най-често за деца се използват:

РЕСПИВАКС
   Български препарат с доказана ефективност и поносимост и ниска цена - около 4 лв. Приема се три поредни месеца. Първият месец 20-30 дни, а следващите два месеца по 10 дни от месеца по една таблетка сутрин на гладно. Съдържа преработени бактерии, които най-често разболяват децата през зимата и засилва устойчивостта на организма срещу тях.

БРОНХОВАКСОМ
   Действа на същия принцип като респивакса. Дава се по 10 дни три поредни месеца. Произведен е в Швейцария и цената му е 34 лв.

И30ПРИН03ИН
   Освен при "баналните" вирусни инфекции на дихателните пътища е ефикасен и при инфекции, причинени от херпес симплекс, Ебщайн-Бар вирус (причинител на мононуклеоза), варицела, заушка, морбили, херпес зостер.

ЕХИНАЦЕЯ
   Тази билка е използвана от векове от индианците за укрепване на здравето им. През последните години се използва масово като имуностимулатор под различни форми - сироп и капки за най-малките и таблетки за по-големите. Може да се дава и на болни, и на здрави деца.

ЕСБЕРИТОКС
   Комбинация от няколко лечебни растения, включително и ехинацея, витамин С и др. Удобен е и за малките деца, защото се продава и на капки.

ЕНГИСТОЛ
   За тези, които предпочитат хомеопатичните препарати, защото нямат странични действия. Профилактично се използва по схема - 5 дни се смучат (под езика) 3 пъти по една таблетка, 4 дни се почива и така до изпиване на опаковката.

# 119
->Добро хранене, умерено обличане, удобни обувки. Противо-грипна ваксина.
Това е всичко от което имаме нужда.

Добре, Бърди, може ли все пак да поясниш за противогрипните ваксини? Това мен ме вълнува, защото слагаме на малчо от три години вече. Откакато ходи на градина обаче и с ваксина и без, мисля си, все тая... Та въпросът ми е кои противогрипни ваксини си слагате ти и твоето семейство (ако ми позволиш този личен въпрос)? И защо избирате ваксините? Какво се постига с тях, кое ги прави така препоръчвани.
От именостимулаорите съм давала (по предписание на лекар) само Есберитокс, но Теди се оказа алергичен.

Общи условия

Активация на акаунт